8 këshilla për sigurinë më të mirë të aplikacionit celular

Me kalimin e kohës, ekziston një rritje eksponenciale në përdorimin e aplikacioneve celular. Tani ka më shumë pajisje të lëvizshme të lidhura me internet sesa ka individë në tokë.


Aplikacionet celulare janë përgjithësisht të arritshme përmes shpërndarësve të aplikacioneve në internet si Google Play Store, Apple App Store, Windows Store, etj., Dhe janë forma kryesore e dhënies së përmbajtjes dhe shpenzimeve për përdoruesit e telefonave celularë përreth krahinës. Organizatat dhe ndërmarrjet globale kanë përqafuar gjithashtu aplikacione celularë për të rritur produktivitetin e punonjësve ndërsa shoqërohen veten me një fuqi punëtore më të re, më të lidhur.

Siguria e aplikacionit celular & Nevoja e saj

Shumica e individëve nuk po mendojnë në të vërtetë për sigurinë e aplikacionit celular kur praktikojnë telefonin e tyre për të paguar një kapuçino në Starbucks, ose sportivizojnë lojën e fundit gjatë shkurtimit, ose gjithashtu gjatë kryerjes së aktiviteteve në internet në aplikacionin e tyre bankar celular. Prandaj, si krijues i aplikacionit, pyetja më e madhe që duhet të zgjidhni para se të vendosni të publikoni aplikacionin duhet të jetë – Si ta mbroj aplikacionin tim kundër çdo qëllimi të qëllimshëm?

Një aplikacion mobil bëhet një eksplorim i mirë për ta bërë atë të shkojë: aty është vetë kodi i programit, logjika e problemit në sistemin e pasme të pasme dhe nga ana e klientit, bazat e të dhënave, API që transmetojnë të dhëna midis dy, pajisjes dhe sistemit të tij operativ, dhe përdoruesit. Secili luan një rol jetësor në sigurinë e aplikacionit. Për kompanitë me aplikacione celulare në një moçal, tregu konkurrues, marrja e një sigurie të fortë mund të jetë një dallues i vlefshëm.

Epo, prodhuesit e aplikacioneve mund të ndërmarrin disa hapa për të adresuar saktë çështjet e sigurisë së aplikacionit. Shihni ato më poshtë:

Go për një ekip sigurie

8 hapa për siguri më të mirë të aplikimit celular

Nëse e doni sigurinë e aplikacionit tuaj, është një zgjidhje e shkëlqyeshme për të integruar ekipin e sigurisë nga periudha e parë. Bëni të qartë për të lënë mënjanë burimet e duhura për sigurinë. Filloni të planifikoni metodat e sigurisë që do të keni me një ekip të caktuar. Gjithashtu, çdo ditë ka një ndryshim për të bërë në aplikacion ose një rishikim thelbësor për të planifikuar, të bëjë të qartë për të marrë në konsideratë ekipin e sigurisë, kështu që ata identifikojnë se çfarë të bëjnë nëse ndodh diçka e paparashikuar.

Bëni shqetësim me API-të

Një ndërfaqe programuese e programit, ose mund të thuani API, është një pjesë thelbësore e zhvillimit të backend-it, duke mbështetur aplikacionet për të komunikuar me njëri-tjetrin. Por meqenëse janë të qëndrueshëm të dukshëm, ato mund të jenë probleme sigurie. Këtu keni informacione të hollësishme në lidhje me arsyen pse dhe si të siguroni API.

Bëhuni të sigurt me fundin mbrapa

Një sasi e konsiderueshme e programeve prapa-fund supozon se zor se një aplikacion i cili është raportuar për të hyrë në të mund të arrijë me të. Fakti, edhe pse, është shumë larg prej tij. Serverët e prapambetur duhet të kenë sisteme të sigurisë për të mbrojtur kundër sulmeve me qëllim të keq. Prandaj, duhet të ruani që të gjitha API-të janë vërtetuar në bazë të platformës mobile për të cilën prisni të kodoni, pasi proceset e transportit dhe vërtetimi i API mund të ndryshojnë nga platforma në platformë..

Shkoni për Trajtimin e Tokave të Sesioneve

Një shenjë është një “pajisje e vogël harduerike e drejtuar nga një zakon për të autorizuar hyrjen në një llogari të sistemit.” Në botën e tanishme të aplikacioneve, zhvilluesit përdorin argumentet për të trajtuar sesionet e përdoruesve në mënyrë më efektive. Thjesht mund të ktheni një shenjë.

Autentifikimi i nivelit të lartë është i domosdoshëm

Siç u diskutua më lart, shumë shkelje të sigurisë i detyrohen autentifikimit të dobët. Prandaj, është duke u kthyer në më e rëndësishme për të përdorur një autentifikim më të fortë. Autentifikimi shpesh lidhet me fjalëkalime. Dutyshtë detyra juaj si krijues i aplikacionit të mbështesni përdoruesit tuaj që të shqetësohen me fjalëkalimet. Për ilustrim, ju mund të krijoni aplikacionin tuaj në mënyrë që të pranojë vetëm fjalëkalime të forta alfanumerike që mund të rivendosen çdo tre muaj.

8 hapa për siguri më të mirë të aplikimit celular

Autentifikimi me dy faktorë është gjithashtu një ide e shkëlqyeshme për të siguruar një aplikacion mobil. Nëse aplikacioni juaj lejon vërtetimin me dy faktorë, më parë përdoruesit do të thirren për të futur një kod të dërguar në tekstet e tij ose të saj me email kur të regjistroheni. Nëse flasim më shumë për metodat moderne të vërtetimit, atëherë ai përfshin biometrikë siç është një skanim i retinës dhe gjurmët e gishtërinjve.

Drejtoni mjetet dhe teknikat më të mira të kriptimit

Puna numër një që duhet të bëni për kriptim më të fortë është të zgjidhni menaxhimin kryesor. Ruani çelësat në enë të sigurt. Asnjëherë mos i vendosni ato lokalisht në server.

Imponimi i politikave të hyrjes

Për të ulur sipërfaqen e sulmit të aplikacionit tuaj, bëjeni të fortë të përdorni vetëm biblioteka dhe korniza të sigurta. Aplikacioni që po bëni duhet të përputhet me politikat e përbashkëta të zbatuara nga menaxherët e IT të organizatës ose nga Google Play dhe Apple Store.

Testimi i Programit

Shtë tronditëse, shumë zhvillues nuk e kontrollojnë kodin e tyre. Shtë një pjesë e domosdoshme e zhvillimit të kodit të cilësisë. Kjo është arsyeja pse vetëm pjesa e sigurisë së aplikacionit të procesit udhëzohet në krijimin e një aplikacioni të shkëlqyeshëm celular.

Për të pasur një aplikacion të sigurt, ekipi duhet të vlerësojë kodin rregullisht dhe të analizojë zbrazëtirat e sigurisë që mund të shfaqen në shkeljet e të dhënave.

përfundim

Përdorimi i celularit është duke u rritur shpesh aty ku hakerat po përgjojnë të provojnë të vjedhin informacione të ndjeshme dhe të komprometojnë sigurinë e aplikacionit. Me një strategji të fortë të sigurisë celulare dhe një zhvillues të nivelit të lartë celular në aftësinë për të mbështetur ju përgjigjeni menjëherë ndaj kërcënimeve dhe gabimeve, aplikacioni juaj do të jetë një vend më i sigurt dhe më i besueshëm për përdoruesit dhe mbron besnikërinë e tyre (dhe ndihmat tuaja) për i ardhshëm.

Prodhuesit e aplikacioneve duhet të përqafojnë rreziqet e dhëna nga kërcënimet në internet dhe shkeljet e të dhënave gjatë bërjes së aplikacioneve të tyre celular. Duke zbatuar metodat e mësipërme të sigurisë së aplikacionit celular, ato do të jenë në gjendje të sigurojnë si aplikacionet ashtu edhe të dhënat brenda. Këto metoda nuk janë sfiduese për t’u realizuar. Prodhuesit e aplikacioneve dhe zhvilluesit kërkojnë të marrin një qasje globale drejt zhvillimit të aplikacioneve dhe duhet të merren me të gjitha rrethanat që ndikojnë në sigurinë e aplikacioneve.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map