Алати за помоћ у решавању проблема 3 критичних проблема са веб апликацијама

Решавање проблема са апликацијама може бити фрустрирајуће ако нисте опремљени алатима и знањем о производу. Ако користите интернетски софтвер, подршку за производњу, аналитичар, често се требате бавити решавањем проблема са производњом.


Постоји много бесплатних алата који могу убрзати решавање проблема са вашом Интернет апликацијом и скратити време за њено решавање.

Започнимо и погледајте који вам је користан.

Споро учитавање веб странице / апликације

Вероватно најпознатији проблем током рада на производњи подршке за апликације суочене са Интернетом ћете добити споро за апликацију за неког корисника или са неке локације.

Ако се то деси свим корисницима, онда знате да постоји озбиљан проблем и можда ћете морати да седнете заједно са програмерима и анализирате вашу инфраструктуру, шифрујете и оптимизујете је. Међутим, ако је то за неколико корисника или са неке локације, то би могло бити и фрустрирајуће.

Рецимо; добијате жалбу да корисник из Кине има проблем током учитавања апликација. Али када проверите на крају, све се нормално учитава.

Како се носите са тим?

Ако имате присуство тима на тој локацији, онда можете да проследите проблем свом колеги, међутим, ако не, следећи алати ће вам омогућити да проверите колико вам је времена потребно за учитавање са разних локација широм света.

ГТМетрик – можете да тестирате из Далласа, Хонг Конга, Лондона, Мумбаја, Бразила и Ванкувера користећи Цхроме или Фирефок.

Тест веб странице – тест времена учитавања странице са више од 60 локација са више прегледача као што су ИЕ, Цхроме, Фирефок, Андроид, итд. Није само потребно знати време које вам треба, већ и који је ресурс спор, тако да знате где да започнете истрагу.

Дотцом-Монитор – могу да изаберу до 24 локације за тестирање са Цхроме, ИЕ, Фирефоком, Сафаријем, Андроидом или Блацкберри-ом.

Постоји још седам које сам овде поменуо.

Питање компатибилности прегледача

С обзиром на све већи број прегледача, савремених уређаја и технологија, не можете бити 100% сигурни да ће радити на свим ОС / прегледачима. Ако је ваша апликација подржана на више платформи, можете очекивати проблем попут:

 • Одређена функционалност не функционише на одговарајући начин у прегледачу
 • Страница се преломила на одређеној верзији
 • Не учитавам се како би требало

Да бисте ово питање могли поновити ради истраге, морате имати верзије прегледача што у стварности можда није случај.

Али не брините, постоји решење. Можете употријебити сљедеће мрежне алате који ће вам пружити виртуални прегледник како бисте могли даље рјешавати проблеме.

Проналажење ДНС ИП, локације и ширења

Питање везано за ДНС увек је занимљиво, а без знања о потребним алатима може бити много времена. Подршка за глобалну апликацију увек је изазовна, посебно када очекујете да ће ваша веб локација бити доступна на широком скупу уређаја, земаља, мрежа.

Можда чујете проблем попут:

 • Веб страница приказује старе податке
 • Веб локација се не може приказати
 • УРЛ није пронађен

До овог би проблема могло доћи из различитих разлога, а да бисте започели истрагу, жељели бисте провјерити сљедеће.

Провера ДНС ИП адресе

Можете затражити од корисника да провери ИП адресе ДНС помоћу нслоокуп или пинг-а; Међутим, ако је то онемогућено на њиховој мрежи, тада можете искористити следеће мрежне алате.

ДНС Ватцх – одмах проверити решење ИП

НсЛоокуп – обављати нслоокуп на мрежи

Трацероуте – врло је згодно за провјеру како се захтјев усмјерава према одредишту

Проналажење ИП локације

Ако користите ЦДН за убрзање веба, тада ће ЦДН провајдер решити ваш ДНС на више ИП адреса на основу порекла захтева. Може доћи до ситуације када корисник каже апликацију за споро учитавање и желите да проверите да ли се захтев решава на најближој мрежној локацији.

ИП локација – пронађите ИП земљу, град, ИСП

ИП2Лоцатион – још један алат који ради на мрежи

ДНС Пропагатион

Промене ДНС-а могу трајати до 24 сата да би се глобално одразиле. Ако примате проблеме попут промена које се не одражавају на одређеној локацији, следећи алат ће вам помоћи да проверите на који ИП домен се решава.

Шта је мој ДНС – најбржи начин за проверу решења ИП за ваш домен из САД, Европе, Индије, Кине & Аустралија.

Проверите ДНС – пронаћи решење ИП од више од 50 локација широм света.

Надам се да ће вам горњи алати помоћи у решавању проблема са веб апликацијама везаним за Интернет.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map