14+ начина да повећате сигурност веб локације ВордПресс

Безбедност ВордПресс-а најважнија је ствар коју треба да узмете у обзир да ли је то зарада за ваше преживљавање.


Сад ћете размишљати о томе како да заштитим моју ВордПресс страницу од хаковања? Не брините, ВПрессБлог је пружио више од 15 начина да осигурате своју веб страницу ВордПресс.

Само за ваше знање, ВордПресс је сигурна платформа за прављење веб странице од осталих платформи, али још увек можете да побољшате своју ВордПресс сигурност користећи многе технике као што је наведено у даљем тексту.

Проверите све следеће начине и имплементирајте их на веб страницу ВордПресс да бисте учврстили сигурност сада.

Начини да осигурате своју веб страницу ВордПресс

1. Чувајте рачунар заштићен од вируса

Пре него што обезбедите веб локацију ВордПресс, морате да очистите рачунар и убудуће га можете сигурно чувати инсталирањем антивируса на рачунар.

Не користите јавни вифи. Ако користите, онда постоје многе шансе за праћење веродостојности, тако да никада не користите јавни вифи.

Увек користите ФТПС за приступ вашем серверу уместо ФТП-а.

2. Користите квалитетног пружатеља услуга хостинга

Већина напада долази од хостинга, тако да увек изаберите квалитетног хостинг провајдера за своју веб локацију. Квалитетни провајдер хостинга долази са фиревалл-ом, ЦДН-ом, скенирањем злонамјерног софтвера и најновијим ПХП и МиСКЛ технологијама.

Можете користити хостинг пружатеље услуга попут Блуехост и СитеГроунд који штите вашу веб локацију од уобичајеног злонамјерног софтвера.

3. Немојте да користите „Админ“ као корисничко име администратора

Администратор је уобичајено корисничко име за административни налог који долази у време инсталирања ВордПресс-а. Тако да хакер може лако да покуша да хакује вашу веб локацију користећи администратор као корисничко име.

никад не користите админ као корисничко име

Да бисте променили корисничко име, креирајте новог корисника и додајте му јединствено корисничко име, а затим му дајте све администраторске веродостојности. Овде можете проверити комплетан водич о томе како променити корисничко име (3 различита начина за промену корисничког имена).

Ако су ваши постови на блогу објављени помоћу старог административног налога, доделите све постове на блогу новом административном налогу.

Након што доделите све постове на блогу новом администратору, обришите стари административни налог.

Употребом ове технике хакери постају мало тешки за хакирање ваше веб странице.

Такође користите јаку лозинку за свој администратор налог. Можете услужити као што је Генератор лозинки да креирате јаку лозинку.

4. Редовно ажурирајте ВордПресс и његове компоненте

ажурирајте вордпресс

Увек ажурирајте ВордПресс. Кад год се појави грешка или проблем, ВордПресс објављује нову верзију. Тако да кад год видите нову верзију ВордПресс-а је доступна, а затим је ажурирајте.

Иста ствар се дешава и с додацима и темама. Обавезно ажурирајте све ове компоненте да бисте сачували своју веб локацију ВордПресс.

5. Преузмите ВордПресс теме и додатке само из познатих извора

Сви ВордПресс корисници користе додатке за управљање својим веб локацијама. Додаци су доступни за преузимање са многих места на мрежи. Не преузимајте ниједан додатак из спољних извора. Можете преузети потребне додатке са ВордПресс директориј и то само из познатих извора.

Додатак из спољних извора може оштетити вашу веб локацију а да вас о томе не обавести.

Такође, задржите потребне додатке и уклоните остале додатке са веб локације јер то утиче на брзину ваше веб локације.

6. Ограничите покушаје пријаве за ВордПресс

Након превише покушаја да се пријавите на ВордПресс, хакер може ући на вашу веб локацију. Да бисте то избегли, ограничите број покушаја пријаве.

То можете учинити тако да инсталирате Пријава ЛоцкДовн повезати. Овде можете дозволити кориснику колико пута се може покушати пријавити. Након што не успе стално, ИП адреса тог корисника аутоматски се блокира привремено или трајно.

7. Онемогућите пингбакове и повратне везе

онемогућите пингбакове и повратне везе

Користећи пингбацк-ове и трацкбацк-ове, хакери могу изазвати ДДоС нападе на вашој веб локацији. Да бисте то избегли, можете да онемогућите пингбакове и повратне листе из подешавања ВордПресс-а > Затим искључите опцију за повратне поруке.

8. За пријаву користите двофакторну аутентификацију

Двофакторна аутентификација помаже вам да повећате сигурност веб странице. Коришћењем двофакторске аутентификације, кад год се неко жели пријавити на ВордПресс, лозинка ће вам бити послата на ваш мобилни број.

Дакле, без ваше дозволе нико не може ући у вашу ВордПресс контролну таблу.

Ову технику можете имплементирати помоћу следећих додатака:

9. Онемогућите уређивач тема и додатака

Постоји интерни уређивач тема и додатака у којем корисник који има приступ вашој ВордПресс контролној табли може оштетити вашу веб локацију без приступа серверу.

Ове уреднике можете онемогућити из датотеке вп-цонфиг.пхп. Пронађите датотеку вп-цонфиг.пхп и промените „фалсе“ у „труе“. Ако не можете да нађете следећу линију, можете је додати у датотеку.

дефине (‘ДИСАЛЛОВ_ФИЛЕ_ЕДИТ’, истина);

10. Онемогућите пријављивање грешака у ПХП-у

Кад год ваша тема или додатак не могу правилно радити, на врху веб странице појављује се порука о грешци да је може видети било који корисник. Ова порука садржи пут грешке и хакер може то искористити.

Можете искључити приказивање ових порука о грешци на својој веб локацији, додати следеће две линије у датотеку вп-цонфиг.пхп.

еррор_репортинг (0);
@ини_сет (‘дисплаи_еррорс’, 0);

Ако је грешка и даље видљива на вашој веб локацији, обратите се свом провајдеру хостинга.

11. Спречите извршавање ПХП датотека

Хакер може да користи директоријуме попут “/ вп-цонтент / уплоад”, “/ вп-инцлуде /” за учитавање злонамјерног софтвера. Да бисте избегли извршавање било ког кода из тих директорија, направите текстуалну датотеку са именом .хтаццесс. Сада додајте следећу шифру у ту датотеку.

занијекати од свих

Сада сачувајте датотеку, а затим је копирајте у оба директоријума. То је учињено.

12. Онемогућите индексирање и прегледавање директорија

Онемогући индексирање и прегледавање директорија

Користећи претрагу директорија, хакер може знати где може лако да му приступи. Такође, сваки корисник може знати структуру ваше веб странице помоћу претраживања директорија. Због тога се препоручује онемогућити претраживање директорија и индексирање.

Да бисте то учинили, додајте следећи ред на крају .хтаццесс датотеке.

Опције -Индекес

13. Онемогућите КСМЛ-РПЦ

Користећи КСМЛ-РПЦ, хакер може испробати хиљаде лозинки у само око 40 захтева. Стога вам препоручујем да онемогућите КСМЛ-РПЦ ако га не користите. Да бисте онемогућили КСМЛ-РПЦ, копирајте следећи код и залепите га у своју .хтаццесс датотеку.

# Блокирај захтеве за ВордПресс кмлрпц.пхп

нареди да одбијеш, дозволи
занијекати од свих
дозволити од 123.123.123.123

14. Редовно узмите резервне копије

Направили сте своју веб локацију безбедном користећи све горе наведене кораке, али можда хакери могу пронаћи ваше грешке у безбедности и хаковању веб локације.

У овој ситуацији, само добра резерва ће вам помоћи да обновите веб локацију. Зато увек редовно правите резервну копију веб локације.

Да бисте направили сигурносну копију веб локације, можете да користите следеће додатке:

Такође можете да инсталирате један од ових најбољих ВордПресс сигурносних додатака да бисте заштитили своју веб локацију.

Закључак

Можете користити све горе поменуте технике да осигурате своју ВордПресс локацију. Потребно је само неколико минута да се имплементира на вашу веб локацију и можете заштитити своју веб локацију.

Ако користите било који други начин да осигурате своју веб локацију која није горе наведена, онда нам то јавите коментаром у одељку за коментаре.

Прочитајте такође,

 • Шта учинити ако вашу ВордПресс страницу погоди злонамерна преусмеравања
 • Како сакрити своју страницу за пријављивање на веб локацију ВордПресс
 • Како пребацити веб локацију ВордПресс на новог домаћина
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map