9 Оквири Јава ЕЕ за изградњу Ентерприсе апликација

Оквири Јава ЕЕ (Ентерприсе Едитион) моћни су алати за стварање сложених и широких тела пословних апликација.


Јава је већ један од најпопуларнијих и најпоузданијих програмских језика за програмере. Последњих година Јава се побољшава и долази са новим исправкама и функцијама које подстичу Јава програмере да развијају веб апликације на нивоу предузећа, креирају апликације за Виндовс и апликације трећих страна..

Па, обично не мислимо да је Јава једини језик за стварање моћних веб апликација. Али на тржишту постоје различити висококвалитетни оквири који омогућавају креирање веб апликација. Јава виртуелна машина је поуздана и поуздана платформа, и подржава процес РОВА (Реад Онце Врите Анивхере) у веб развоју.

Погледајмо следеће оквире за развој сложених апликација.

Пролеће

Тхе Пролеће, од Пивотал, је најкоришћенији и најпознатији оквир. То је инверзија контејнера и контролира Јава програмски језик.

Овај оквир је интегрисао напредне функције, ресурсе и услужне програме. Програмери користе ове ресурсе за креирање готово било које врсте апликација. Пролећни оквир ради на ЈВМ-у и добро функционише са другим програмским језицима попут Гроови-а и Котлина.

Пролећни оквир коришћен за обављање понављајућих задатака у програмирању као што су обрада података, слање порука и безбедност. Можда ћете моћи да произведете пословну логику развоја. Конфигурација пролећног оквира је веома компликована за друге оквире, али има много напредних функција за пружање корисних апликација за пословно издање.

Хигхлигхтс

 • Лака способност тестирања и повратна компатибилност
 • Подржава велики број пакета и часова
 • Омогућава ефикасан еко систем и заједницу
 • Корисна документација за ефикасније учење оквира
 • Омогућава вођење флексибилне базе кода попут обичних старих Јава објеката (ПОЈОс)

Ако желите савладати пролећни оквир, погледајте ово фантастичан курс.

Презимити

Презимити је још један најпопуларнији Јава Фрамеворк. Називан је и објектом Јава-а (Објецт Релатионал Маппинг (ОРМ)) и широко се користи за изграђене структуре база података. Хибернате нуди језик упита за управљање базама података који се зове ХКЛ

Овај оквир омогућава глатку интеграцију између база података и веб апликација заснованих на Јави. Доступан је бесплатно попут отвореног кода, али под лиценцом ГНУ опште јавности 2.1.

Хибернативни оквир

Хигхлигхтс

 • Пружа сигурну и робусну базу апликација
 • ХКЛ интегриран са неовисним наредбама базе података
 • Нуди колекције попут Сет, Мап и Лист за побољшање апликација
 • Једноставно за промену података у више база података.

Струтс

Апацхе Струтс је слободни, опен-соурце и МВЦ оквир који се користио за прављење елегантних и атрактивних Јава апликација. Користи се МВЦ, тј. Модел Виев Цонтроллер, за развој интерактивних Јава-веб апликација.

апацхе ограде

Апацхе Софтваре Фоундатион развија оквир Струтс-а и има сигурну додатну архитектуру и омогућава проширење оквира креирањем ЈАР датотека на класу Јава-веб апликација. Оквир се интегрише са разним додацима, а многи од тих додатака ће вам омогућити да укључите Струтс са различитим Јава оквирима попут ЈСФ, ЈУнит, Спринг, итд..

Хигхлигхтс

 • Учинковито функционише са СОАП, АЈАКС и РЕСТ АПИ-има
 • Могућа интеграција у друге оквире путем додатака
 • Креирајте веб апликације користећи једноставне ПОЈО акције
 • Подржава различите врсте предложака и тема
 • Добро тестиран и стабилан оквир

Ако сте почетник, погледајте ово Курс Удеми.

ЈаваСервер лица (ЈСФ)

ЈСФ (ЈаваСервер Фацес) се углавном користи за израду корисничких сучеља на страни сервера као и за веб апликације. Садржи другачији скуп АПИ-ја, с тим програмерима могу управљати прилагођеном библиотеком тагова и корисничким сучељем за развој ЈСФ интерфејса.

Овај оквир игра виталну улогу у Јава Ентерприсе Едитион. Ако користите интегрисано развојно окружење (ИДЕ), тада је невероватно угодно градити веб апликације.

Гоогле Веб Кит (ГВТ)

ГВТ значи Гоогле Веб Тоолкит и један је од најпопуларнијих веб оквира, а користи се углавном за развијање Јава кода клијента и проширење истог као ЈаваСцрипт. Потпуно је опен-соурце. Популарне Гоогле апликације попут Адсенсе, Адвордс, Гоогле новчаника и Блоггер изграђене су помоћу ГВТ-а.

Оквир Гоогле веб комплета

Овај оквир подржава програмере за изградњу и тестирање Ајак апликација помоћу Јава. Такође се подстиче да се развију сложене веб апликације које се користе у банкарству и трговини итд.

Игра

Игра веб оквир је реактивна, лагана, корисничка структура и без држављанства омогућава брзо развијање скалабилних веб апликација помоћу Јава & Сцала.

Игра се креира помоћу програма отвореног кода Акка са отвореним кодом, а ради на ЈВМ (Јава Виртуал Мацхине). Овај алат је опремљен основним алатима и карактеристикама и пружа боље корисничке интерфејсе, који укључују дизајн, тестирање и брзо писање у кодним форматима за развој веб апликација. Овај је оквир повећао продуктивност развоја.

Репродукујте веб оквир

Оквир игре следи принципима Реактивног манифеста. Стога је дозвољено креирање лагано повезаних веб апликација.

Хигхлигхтс

 • Продуктивност програмера је врло висока
 • Сигурна конфигурација
 • Огроман екосистем
 • Нема Јава ЕЕ сесија и потпуне везе без стања
 • Доступно са јединицама за тестирање, Селениум и ЈУнит

Грал

Грал је оквир заснован на Гроови-у, а то значи да ће програмери моћи да развијају апликације користећи језик Гроови. А такође је и опен-соурце.

Главни циљ Гроови језика је повећати продуктивност програмера и Оопс концептима омогућава изградњу апликација. А направљена је као једна од страна пролећне ципеле и узела је уштеде времена од пролећне чизме.

Оквир грила вен

Леарнинг Гроови је лако. И лако је интегрирати остале Јава компоненте и функције. Има пријатељску заједницу и нуди разне врсте додатака (више од 900) којима се управља на нивоу заједнице.

Верт.Кс

Верт.Кс садржи широке могућности. и подржава многе друге језике, али првенствено изграђен за Јава. Штавише, ако користите Гроови, Цеилон, Руби или ЈаваСцрипт, дозвољено вам је да користите оне на Верт.Кс оквиру. Једна од битних чињеница је узети у обзир да је библиотека, а не контејнер.

Хигхлигхтс

 • Вријеме покретања догађаја, не блокира
 • Једноставна употреба скалабилности и конкурентности
 • Полиглот (подржава неколико језика)

Апацхе Вицкет

Вицкет се такође назива и “Апацхе Вицкет“Јер је доступан преко Апацхе Софтваре Фоундатион. То је лаган веб оквир и сјајан кориснички интерфејс. Отворен је извор и користи се за креирање веб апликација на страни сервера скриптованих на Јави.

Свако се лако може интегрисати с ХТМЛ језиком, што омогућава креирање једноставних Хтмл страница, а који ће умањити сложеност развоја. Овај оквир садржи моћне тестне апликације за повећање продуктивности развоја.

Хигхлигхтс

 • Подршка ХТМЛ и Јава језицима
 • Лако за писање и организовање кода
 • Отклањање грешке за тестирање одређених компоненти вашег кода
 • Документација и подршка

Закључак

Јава је познати и најчешће кориштен програмски језик на свету. Као што смо већ расправљали о толико оквира који су уграђени у Јаву да би развили различите апликације у погодним окружењима.

Дакле, следеће вам питање пада на памет да одаберете који оквир међу горе поменутим креирате веб апликације ефикасно? Као почетник и ако немате појма о томе како користити веб оквире, онда морате одабрати структуру коју је лако научити и развијати. Након стицања искуства, требало би да одаберете друге према вашем захтеву.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map