13 најбољих ИДЕ-а о којима би сваки програмер требао знати

Интегрисано развојно окружење (ИДЕ) је софтвер који помаже у развоју софтвера. Звучи смешно, зар не?


ИДЕ је колекција алата и погодности која програмерима треба за дизајнирање и развој софтвера. Програмеру пружа окружење у којем могу писати и тестирати своје кодове.

Зашто су ИДЕ тако важне?

Па, смислите сценарио – правићете тестенину за вечеру. Иако знате рецепт, али потребни су вам састојци и одговарајући алати / опрема да бисте своју идеју спровели у дело. Пронаћи ћете све одговарајуће алате и састојке у кухињи. То ће бити ваше радно место.

Слично томе, иако програмери знају како да кодују, требаће им радно место са свим релевантним алатима. ИДЕ ће програмерима пружити ту радну станицу. Зато су ИДЕ веома важне.

Срећом, постоји много ИДЕ софтвера за избор, а следеће су неке од најбољих које је волео велики број програмера.

БлуеЈ

За: ЈАВА

БлуеЈ је једно од најпопуларнијих ИДЕ-а за ЈАВА програмере. Најбоље је за програмере који раде у индивидуалном капацитету или су подешени софтверски развој мањег обима. Има врло интерактиван изглед. То омогућава програмеру да тестира њихов код и да комуницира са новим објектима.

Објекте можете развијати применом метода. Можете да тестирате њихову вредност, а такође можете да визуелно скенирате код.

Дизајниран је за наставне сврхе и има портал наставних средстава. Можете то да проверите овде.

Помрачење

За: Ц и Ц++

Помрачење омогућава програмерима да отворено користе изворе. Кориснику омогућава коришћење било ког оперативног система, као што су Линук, Виндовс и Мац.

Интерфејс који пружа Ецлипсе један је од најатрактивнијих елемената. Омогућава пад и повлачење функционалности. Такође можете да анализирате свој код користећи статичку анализу. Такође подржава елементе као што су уклањање погрешака и профилирање.

Ако вам је потребна помоћ око Ецлипсе-а у креирању Јава апликација, погледајте ово сјајан курс на мрежи.

ШИФРА :: БЛОКИ

За: Ц и Ц++

ШИФРА :: БЛОКИ је бесплатан алат за програмере Ц и Ц ++. Може да се конфигурише у складу са вашим захтевима, а додаци су врло флексибилни. Омогућује вам програмирање објеката визуелно објектно оријентисаним приступом. Називају се претраживачем класе. Такође подржава аутоматско довршавање кода заједно са уклањањем погрешака.

Употреба овај онлине алат за Ц и Ц ++ програмирање.

Цоденви

За: ЈАВА

Најбоља ствар Цоденви је да има три различите варијације. Три варијације су као програмер, предузеће, и тим.

Можете одабрати варијанту која вас најбоље описује. Програмерима пружа функције као што су аутоматско довршавање кода и истицање синтаксе. То је један од ретких ИДЕ софтвера на захтев. Можете да га користите на Линуку, Мац-у и Виндовс-у.

Једноставност кодирања, боље корисничко искуство и Доцкер подршка су његове главне карактеристике.

РЈ ТектЕд

За: ЈАВА, ПХП, ХТМЛ, ЦСС

РЈ ТектЕд омогућава аутоматско довршавање кода заједно са преклапањем кода. Такође можете да користите режим колона док користите овај ИДЕ. Има напредне наговештаје у боји који се лако могу мењати између формата боја. Има плоче које се могу спојити, а нуди и траку са напоменама. Нуди уређивање синтаксе. То је одличан уређивач текста и извора који има и подршку Уницоде-а.

ГНАТ студио за програмирање

За: Ц и Ц++

ГНАТ студио за програмирање је моћан ИДЕ који програмерима пружа подршку на више платформи. Потпуно подржава уклањање погрешака и профилирање. Такође је класни прегледач који кориснику омогућава објектно оријентисано програмирање. Такође има функцију превлачења и падања.

Његова најбоља карактеристика је то што аутоматски довршава код.

Висуал Студио Цоде

За: ЈАВА

Висуал Студио Цоде може се користити на свим већим оперативним системима. То је један од најбољих ИДЕ-а за нове програмере. Помаже новопридошлима да разумеју кодирање и повезане поступке као ознаке и синтаксе. Одлично је разумети руковање грешкама. Има својство истицања синтаксе. Такође подржава аутоматско довршавање. Такође има дефиницију функције.

Такође има функцију ИнтеллиСенсе-а, који паметно аутоматски довршава код, имајући у виду тип променљиве која се користи.

Конзоле

За: ЈАВА, Питхон, Перл, Руби

Конзоле је врло лаган уредник. Има сјајне визуелне алате. Има уграђене уреднике који омогућавају уређивање уживо. Верзија отвореног кода је у потпуности бесплатна. Такође нуди неколико проширења. Има врло прилагођен и интерактиван кориснички интерфејс. Омогућава и подељени режим гледања.

АВС Цлоуд9

За: ЈАВА, Ц, Ц ++, Питхон, Го, Руби, Перл

АВС Цлоуд9 подржава анализу у стварном времену заједно са спонтаним уређивањем. Имао је својства за уклањање погрешака. Истиче синтаксу. Његову функцију можете лако проширити помоћу жељених додатака. Такође можете прилагодити изглед софтвера на свом крају тако што ћете користити мноштво тема које ИДЕ нуди.

ЦодеЛите

За: Ц и Ц++

ЦодеЛите пружа општу подршку програмерима. Бесплатно је и отвореног кода. Садржи елемент исправљања нове генерације. Такође подржава профилирање. Такође поседује уграђени РАД алат. РАД вам омогућава да развијате и дизајнирате апликације засноване на Видгет-у. Такође може да подржи анализу кода коришћењем статичког приступа.

Греенфоот

За: ЈАВА

Греенфоот ИДЕ је посебно осмишљен како би олакшао средњошколце и студенте. Има интерактивне игре које помажу новорођенима да разумију кодирање на забаван начин. Има анимирану графику и звукове. Студенти могу брзо да развију 2Д графичке графике. Потпуно је бесплатан. Такође има уграђене интерактивне симулације. Једина сврха овог ИДЕ-а је помоћи да програмирање буде једноставан и забаван задатак.

Табела светлости

За: ЈАВА, Питхон, ЦСС, ХТМЛ

Табела светлости нуди веома интерактиван интерфејс. Можете без проблема да истражујете и развијате разне апликације. Програмер може да га прилагоди својим потребама. Омогућава управитеља додатака који помаже у управљању више додатака истовремено. Задавање ствари чини једноставним.

НетБеанс

За: ЈАВА, Ц, Ц ++, Питхон, ПХП, ХТМЛ

НетБеанс добро функционише са скоро свим популарним програмским језицима. Омогућује увлачење линија. Такође је доступан на разним језицима као што су енглески, руски, јапански и кинески. Такође наглашава изворни код. Радни простор је потпуно изменљив, а програмер га може модификовати према својим потребама. Такође користи код рефактора.

Како да изаберете ИДЕ?

 • Пре свега, требало би да направите списак ствари које су вам приоритет. Од пресудног је значаја јер један програмер можда тражи ИДЕ са најбољим истицањем синтаксе, док други може тражити ИДЕ који има најбољи интерфејс. Дакле, прво морате дефинисати своје потребе.
 • Неки критични критеријуми који треба да буду укључени у вашу листу приоритета су истицање синтаксе, уклањање погрешака, истицање грешака, интерфејс и анализа статичког кода.
 • Затим оцените различите ИДЕ на основу листе приоритета и изаберите ону која вам највише одговара.

Зашто интернет ИДЕ-ови постају толико популарни?

Интернетска ИДЕ замјењује ИДЕ радне површине јер су једноставни за употребу и управљивији. Свет програмирања још увек расправља о томе који је облик ИДЕ најбољи. Али не можемо порећи једну ствар да интернетски ИДЕ-и узимају програмере олујом. Многи програмери су се пребацили на интернетске ИДЕ. Дакле, једно је сигурно да је веб-ИДЕ нови тренд у свету програмирања.

Закључак

ИДЕ-ови, било да су засновани на вебу или на радној површини, веома су важни за програмера. Ако одаберете прави ИДЕ, можете побољшати ваше искуство програмирања. Изаберите ИДЕ према сопственим потребама јер се ваше потребе могу разликовати од ваших колега ‘.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map