11 најбољих алата за бржи тест и изградњу АПИ-ја

Изградите АПИ као професионалац у било којем тренутку.


Организације се пребацују на модел Мицросервицес Арцхитецтуре како би успели у својим апликацијама за софтверске апликације зашто зато што већина пројеката микросервиса користи АПИ-је (Апплицатион Программинг Интерфацес). Овде морамо поздравити Мицросервицес јер има различите напредне функције од осталих модела.

Попут ових, постоје дискретне залихе података са засебним командама које обрађују сваку складиште података; такође, омогућава провајдерима софтвера да брже распоређују компоненте. А ако се једна апликација ажурира, преостале апликације не морају да се ажурирају; могу да наставе своју функционалност.

Вријеме је да пружимо брзе резултате или услуге крајњим корисницима који користе апликације за њихов захтјев. Многи АПИ-ји користе РЕСТ услуге путем ХТТП-а за слање и примање података. Многи софтверски тестери аутоматизирају тестирање помоћу УИ теста и АПИ теста. Упоређујући тестирање АПИ-ја са тестирањем заснованим на корисничком сучељу, АПИ тестови су много бржи и поузданији од тестова заснованих на корисничком сучељу.

Шта је тестирање АПИ-ја?

Пре него што пређемо у то, обавестићу вас шта је АПИ.

Опћенито говорећи, дјелује као гласник за апликације, уређаје и базе података. Претпоставимо да тражите лет путем интернет странице за резервацију путовања. Од вас ће се тражити да унесете тражене детаље попут извора, одредишта и једног детаља о путовању или повратном путовању у оквиру постављених цена.

Једном када кликнете на претрагу овде, АПИ-јев се слика појави, он ће комуницирати са сваким АПИ-јем дишних путева и који пружају резултате у складу са вашим нормама. Све се то догађа у року од неколико секунди.

Ако АПИ не ради исправно у сценаријима у стварном времену, нема употребе АПИ-ја, зар не?

Да бисмо се држали даље од ових ситуација, морамо се одлучити за тестирање АПИ-ја. Дакле, пре него што публика користи услугу, морамо тестирати АПИ. Он игра виталну улогу у развоју апликација.

Неопходно тестирање АПИ-ја је врста тестирања софтвера које треба урадити да би се развио АПИ-јев функционалност уграђене апликације, извршење, сигурност и поузданост. Углавном се фокусира на пословни слој софтверске архитектуре. Тестирање је кључни дио успјеха у континуираном интегрирању & Операције ДевОпс апликације.

Прегледајмо следеће алате за олакшавање наших развојних задатака.

СоапУИ

СоапУИ је истакнути алат за тестирање АПИ-ја за тестирање веб услуга.

Може да провери како СОАП веб услуге, тако и РЕСТфул Веб Сервицес. СоапУИ је доступан као опен-соурце и ПРО верзија, али као што можете претпоставити ПРО верзија је добила додатну функционалност. Заснован је на Јави, тако да делује на већини оперативних система, а пре свега је то лако научити & употреба и поуздан за све.

СоапУИ апи

Ако им верују милиони корисника, можете их користити за разне тестне случајеве.

 • Функционални
 • Усмерени на податке
 • Подругљив
 • Сигурност
 • Перформансе

Можда ће вас занимати детаљно учење, погледајте ово онлине курс.

Каталон Студио

Каталон Студио је алат за тестирање аутоматизације за Веб, АПИ и Мобиле. Награђиван је као нови алат за тестирање и најбољи у области аутоматизације.

Кључне карактеристике:

 • Свеобухватно решење за тестирање тестера и програмера
 • Подржава све врсте СОАП, РЕСТ захтева
 • Ради са оквиром као што је БДД краставац. То је приступ тестирања у којем су писани тестови на природним језицима помаже у преношењу односа између пословних заинтересованих страна и техничких људских ресурса.
 • Уграђене интеграције са Јенкинс, ЈИРА, Слацк-ом, Доцкер-ом и кТест-ом
 • Ефикасно користите Каталон УИ / УКС функције попут претраживања, превлачења & пад, уграђене кључне речи, одабир тест случајева

Можете започети бесплатно са Каталоном.

ТестНГ

ТестНГ инспирисан је из језика ЈУнит и НУнит за језик Јава. Главни мото тога је пружање једноставних функционалности и испуњавање свих врста фаза испитивања као што су јединица, интеграција, функционалност итд..

 • Коришћењем ТестНГ-а са Селенилом можете да направите брзи извештај где можемо да сазнамо колико је тест случајева било неуспешно, напредовало и одбијено.
 • Лако се интегришите са ДевОпс алатима као што су Мавен, Јенкинс, Доцкер, итд.
 • Употреба напомена у ТестНГ-у може побољшати лако разумевање кода, а изузеци су ухваћени аутоматски него ЈУнит.

Можете да креирате тестове вођене подацима користећи ТестНГ.

Поштар

Поштар је врста алата који може обављати и изградњу и тестирање АПИ-ја. Отворен је и лако се инсталира. Поштарски радни простор има своје функције као што су ново, увоз, покретач, мој радни простор, позивнице, колекције, картица са захтевима, ХТТП захтев и сачувај итд..

поштар апи

Хигхлигхтс

 • За сваки захтев напишите и покрените тестове користећи ЈаваСцрипт
 • Током тестирања АПИ-ја у Постману, можете одабрати потребне ХТТП методе попут ГЕТ, ПУТ, ПОСТ итд.
 • Можете користити функције Управљање окружењем Постман-а да бисте дали улазну вредност из било којег резултата АПИ-ја.
 • Складиштите крајње тачке у колекцију.

Постоји пуно више предности код поштара за бржу израду АПИ-ја. Погледајте ово Курс Удеми ако су заинтересовани за руке.

Сваггер

Сваггер, то је АКА најбољи АПИ алат за пројектовање, изградњу и тестирање АПИ-ја. Сваггер алати су и опен соурце и про, и то је помогло милионима програмера & тестери да испоруче сјајан АПИ.

подвала

Карактеристике

 • Инспектор је једноставан за дизајн, документ и тестирање АПИ-ја
 • Такође можете тестирати АПИ-је у облаку
 • Подржавајте све врсте услуга попут РЕСТ, СОАП
 • СваггерХуб је платформа на којој можете дизајнирати и документовати помоћу ОпенАПИ-ја

ЈМетер

ЈМетер је једноставан, али моћан алат за аутоматско тестирање. Можете да вршите тестирање перформанси РЕСТФул услуга уз коришћење скрипта ЈМетер и може да користи различите језике као што су Јава, ЈаваСцрипт и ПХП. Дизајниран је за тестирање веб апликација, али се касније проширио и на остале тестне функције.

Карактеристике

 • ЈМетер је означен као брзи алат за тестирање АПИ-ја, јер брзо извршава тестове обима
 • Отворени извор и подршка за инсталирање пуно додатака & екстензије
 • ЈМетер има засебну функцију која се зове додавање параметара на картици параметара коју не налазимо у другим програмима
 • Може да изврши савршено функционално тестирање и тестирање оптерећења у ЈМетер-у

Буди сигуран

Буди сигуран библиотека је прилагођени АПИ алат за Јава домену који користи људе да тестирају и потврде РЕСТ услуге. Такође се користи за тестирање ХТТП, ЈСОН и КСМЛ веб сервиса и пружа нам пуно кључних функција као што су валидација КСПатх, синтакса ЈСОН Патх, лако учитавање датотека и поновна употреба спецификација. А такође су на њега углавном утицали динамични језици попут Гроови-а, Руби-а.

буди сигуран

Једна од одличних функција које нуди услуга Будите сигурни је да вам није потребно да анализирате КСМЛ или ЈСОН одговоре након што добијете одговор.

Трицентис Тосца

Триценти Тосца је прилагођени алат за континуирано тестирање на ДевОпс платформама, јер се неки од водећих алата нису успели састати у ДевОпс окружењима. Почетник такође може разумети Тосца алат и тренутно може креирати унапред АПИ тестове из пословне перспективе, а затим их интегрисати у све сценарије.

Трицентис Тосца је погодна за континуирано тестирање & тест аутоматизације за мобилне, веб-базиране, УИ, САП, итд.

Пчелар

Пчелар је комплетна АПИ платформа на којој можемо пројектовати, градити, развијати и документовати АПИ. Омогућава оквир за бржи развој, тестирање и имплементацију АПИ-ја спремног за производњу. Опћенито, да бисмо створили АПИ, морамо дефинирати схему за унос и излаз, док у Апиари АПИ-ју можемо дизајнирати с улазом и излазом као подсмијех.

Овај исмејани АПИ ће испунити спецификације апликација без промене било каквог кодирања, док се подаци могу интегрисати и тестирати. АПИ за изградњу има различите фазе процеса рада. Без обзира на то, пчелар може да обезбеди да свака фаза тима ради независно.

МулеСофт АПИ

МулеСофт АПИ, ака АниПоинт АПИ Манагер, је платформа на којој програмери могу да граде, дизајнирају, управљају и објављују АПИ-је. Нуди организације да се интегришу са популарним облачним сервисима као што су Салесфорце, САП и многим другима. Платформа АниПоинт користи Муле као покретачки време.

мулесофт апи

АПИ Манагер осигурава да је сваки АПИ безбедан и, једноставним речима, управљање целокупним животним циклусом.

Апигее

Апигее Гоогле Цлоуд омогућава менаџерима АПИ-ја да дизајнирају, обезбеде, објаве, анализирају, надгледају и уновче АПИ-је. Њиме се може радити у хибридном облаку за дигитално убрзање. Апигее прави редовне програмере у АПИ Екперт.

Апигее едге ствара АПИ прокие и користи их; можете добити праве аналитичке податке. Проксији креирани од стране Апигее едге управљају сигурношћу и аутентификацијом како би пружили боље услуге.

Закључак

Без обзира на то, постојала би иста функционалност доступна у свим АПИ алатима, али приступ се разликује. Најбољи начин да их искусите је да покушате да видите шта најбоље функционише за ваше пословне потребе.

ОЗНАКЕ:

 • АПИ

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map