10 добрих Доцкер Туторијала за почетнике да савладају

Добре вести: ДевОпс је у потрази. Лоше вести: И даље користите наслијеђене алате. Добре вести: Користите Доцкер


У овом ћемо чланку прво схватити ДевОпс и потражњу ДевОпс-а у ИТ индустрији, а затим ћемо разговарати о важности Доцкера у свијету ДевОпс-а, ​​укључујући неке од најбољих туторијала који су доступни на мрежи за учење Доцкер-а.

Шта је ДевОпс?

У основи, у ИТ индустрији софтвер развија технички тим, а овај технолошки тим је подељен између два под-тима који се називају програмер и оперативни тим. Посао тима програмера је да развије апликацију помоћу шифри, а када је кодирање обављено, треба је предати оперативном тиму чији је задатак да апликацију распореди на сервер.

Изгледа цоол и тако једноставно, тачно?

Али причекај мало; то није тако једноставно.

Оба тима се обично сукобљавају са неколико питања као што су дизајн, тестирање, безбедност, зависност, неусклађеност околине и још много тога. Због ових проблема, између програмера и оперативног тима било је доста „ту и тамо“. То су били главни проблеми и то је требало решити, а они су решени коришћењем концепта ДевОпс.

Софтверска индустрија обично третира ДевОпс као комбинацију програмера и рада. ДевОпс је идеја која делује као мост између тима за развој софтвера и оперативног тима. Обично, ДевОпс инжењер сарађује, интегрише и комуницира између одељења за развој и пословање у организацији. Примарна улога ДевОпс-а је стално праћење и аутоматизација сваке фазе процеса развоја софтвера. Ако погледамо животни циклус ДевОпс-а, ​​он подсећа на симбол бесконачности (∞).

То је континуирани процес који започиње Планирање, Кодирање, Зграда, Тестирање, Ослобађање, Примена, Оператинг, и завршава на Мониторинг. Ове фазе животног циклуса се обично постижу уз помоћ ДевОпс алата. Гит, Јенкинс, Сплунк, Нагиос, Цхеф, Лутка, Ансибле, Доцкер и Кубернетес су листа најпопуларнијих ДевОпс алата.

ДевОпс професионалац је у основи ИТ професионалац који поседује стручност у ДевОпс алатима, скрипту, кодирању итд..

Потражња у ИТ индустрији

ДевОпс приступ широм света је увелико помогао компанијама у убрзавању њихових развојних процеса. Откривено је да су компаније које су ангажирале стручњаке за ДевОпс видели огроман подстицај у свом циклусу примене са мање или више кварова. Због огромног раста и, због тога, усвајања ДевОпс културе, предвиђа се да ће до 2021. године преко 50% компанија које се баве богатством имати велику потражњу за ДевОпс професионалцима..

Индустрија је већ приметила невероватан раст од 75% у односу на прошлу годину у потражњи инжењера ДевОпс. Будући да је за овај профил потребан сет вештина, такође је атрактиван део надокнаде за ову улогу.

Према статистикама плата Глассдоор-а, просечна годишња плата инжењера ДевОпс-а у Индији износи око 6,06,445 45, у САД-у 99,604 долара, у Великој Британији 45,679 евра / год и Немачкој 58,211 евра.

Кликните овде да знате годишњу просечну ДевОпс плату у вашој земљи. Плата је обично већа за оне кандидате који имају богат сет знања о ДевОпс алатима, а понекад то такође зависи од вашег искуства на терену. Све у свему, аспект каријере и плата ДевОпс инжењера широм света изгледа веома захтевно.

ДевОпс Алати и Доцкер

У првом одељку смо сазнали да је ДевОпс концепт који смањује сукобе између програмера и оперативног тима, а то се ради са неким од ДевОпс алата, које обично користи ДевОпс инжењер. Сваки ДевОпс алат решава проблем повезан са животним циклусом развоја софтвера. Ако узмете проблем неусклађености околине, то се може решити уз помоћ Доцкера.

Прво размотримо изјаву проблема, а затим детаљно расправимо о решењу.

Проблем

Апликацију је развио и направио развојни тим и послата је на тестирање. Будући да се окружење машина за развој и тестирање разликује, па апликација не функционише. Овај проблем се назива неусклађеност околине. Хајде да разговарамо о решењу.

Раствор

Постоје два решења за овај проблем, прво је виртуелна машина, а друго и најважније је Доцкер. Али проблем са виртуелном машином је тај што јој треба много ресурса. Дакле, леви је Доцкер, што је најбоље решење овог проблема. Прочитајте ово да бисте разумели разлику између ВМ-а и Доцкера.

Како се то решава?

Доцкер је лаган контејнер који реплицира исто окружење у више система. Сада програмери ће развијати софтвер унутар овог контејнера и овај контејнер предају тестирајућем тиму. Пошто овај контејнер има исто окружење; на тај начин, апликација ће се покренути без проблема, а проблем неусклађености околине је решен.

Дакле, Доцкер је алат за који се испоставило да савршено одговара ДевОпс екосистему.

Зашто је битно научити Доцкера?

Примарни циљ Доцкер-а је да аутоматизује процес имплементације апликације омогућавајући више контејнера да се покрећу на истој машини. Доцкер увек гарантује да ако апликација добро делује у развојном окружењу, онда ће то функционисати и у сценском и производном окружењу.

Ово помаже у постизању већег нивоа контроле над свим модификацијама, јер су направљене коришћењем истих Доцкер контејнера, а то заузврат помаже у постизању високе продуктивности, високог РОИ-ја и уштеде трошкова.

Због свих ових погодности, компаније су прихватиле Доцкер изузетном брзином. Преко Доцкера је до данас послато преко 35 милиона апликација, не само ово, већ је до сада преузето преко 37 милиона Доцкер апликација.

Свака компанија која је усвојила ДевОпс културу користи Доцкер за испоруку ефикасне и брзе апликације својим купцима, и то је разлог због којег компаније које траже професионалце из ДевОпс-а морају потражити стручњака Доцкер / професионалаца као њихов главни захтев у опису посла.

Интернет платформа за учење Доцкер-а

Споменути текстови су неки од најбољих ресурса који су доступни на вебу. Можете пробати било који од њих на основу нивоа стручности. Дијелим везе како текста, тако и видео туторијала заснованих на видеу, што је прихватљиво за све типове корисника, тј. Почетнике да савладају ниво.

Леарнинг учење засновано на видео записима

За почетнике

Докер за апсолутне почетнике из Удемија

Овај курс има право почетника од стране инструктора Деметриуса Јохнсона. То је плаћени курс за Удеми. Сва предавања овог курса су једноставна и лако разумљива. Курс долази са демо и вежбом кодирања, која нам помаже да вежбамо Доцкер команде и брзо учимо.

Од нуле до хероја

Овај курс је бесплатно доступан на ЈуТјуб уплоадед би Едурека. Овај курс је идеалан како за почетнике, тако и за професионалце који желе да савладају контејнеризацију путем Доцкера.

Убрзани курс

Курс курс за уџбенике Доцкера из Удемија

Још један је платио из Удемија; Ово Курс започиње са темељним појмовима и постепено се дубоко зарања у дубину. Као што наслов наслова одражава, Идеална публика би била почетници и професионалци.

Почетак

Почетак рада са Доцкером подучава Нигел из Плуралсигхт-а. Овај је туториал идеалан за почетнике; То помаже да се стекне солидно разумевање основа Доцкера.

Дееп Диве

Доцкер Дееп Диве

Овај курс је намењен како почетницима, тако и професионалцима. Овај је такође из Плуралсигхта са инструктором Најџелом. Курс долази са пуно практичних лабораторија и вежби. По завршетку овог курса човек може подићи своју каријеру на нови ниво.

Од почетника до напредног

Свеобухватни доцкер: од почетника до напредног

Последња на листи је Свеобухватни доцкер: од почетника до напредног плаћени курс од стручњака. Као што само име говори, идеална публика била би и почетник и професионалац. Почиње са основама и покрива све напредне функције

�� Ресурси на основу текста

Доцкер за програмере

Доцкер за програмере из Едуцативе-а

Доцкер за програмере је плаћени курс Арнауда Веила из Едукативе. Водич је углавном намењен програмерима који имају претходно знање у програмирању или скриптним језицима, као што су .НЕТ Цоре, Јава, Ноде.ЈС, ПХП или Питхон, и ЈаваСцрипт, итд. Почиње са врло ниским детаљима и додирује врхунски ниво не дозвољавајући нам да се изгубимо у ниједном жаргону. Овај курс има право на све нивое читалаца.

За апсолутне почетнике

Доцкер Туториалс из ТуториалсПоинт

Доцкер Туториал за апсолутне почетнике је још један туторијал на основу текста од Туториалс Поинт. Бесплатно је доступан и објашњава све аспекте услуге Доцкер Цонтаинер. Такође почиње са врло основним инсталацијама и конфигурацијом Доцкерс-а и постепено прелази на напредне теме као што су умрежавање и регистри.

За Јава програмера

Доцкер Туториал за Јава програмера од Јава Цоде Геекс-а, је најчитаније туторијале међу Јава програмерима. Написао га је Андреи Редко, искусни програмер софтвера. Помоћу овог водича моћи ћемо да покренемо и покренемо сопствену апликацију на бази Доцкера у минималном времену. Иако има право на Јава програмере искрено говорећи, сви нивои читалаца могу имати користи од овог водича.

Доцкер 101

Доцкер Туториал би Доцкер Инц

Овај туториал је из самог Доцкера. Овај курс идеалан је за почетнике и професионалце. То је самостални, згодан уџбеник који покрива основе за напредне теме као што су изградња слика и умрежавање итд..

Закључак

На крају, надам се да сада имате боље разумевање зашто су професионалци ДевОпс потребни компанијама које желе да своје софтверске производе брже и поузданије пласирају на тржиште. Такође имате прилично добру идеју зашто је важно научити Доцкера и где се он уклапа у свету ДевОпс-а.

ОЗНАКЕ:

  • Доцкер

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map