9 најбољих алата за праћење стварног корисника за побољшање корисничког искуства

Да бисте добили слику РУМ-а (Реал Усер Мониторинг), замислите да је ваша веб локација фарма мрава, а ваши корисници мрави. РУМ чисти зидове ваше фарме, омогућавајући вам да тачно видите одакле корисници долазе, шта раде, које проблеме имају и колико времена им је потребно да ступе у интеракцију са вашом веб страницом.


Укратко, РУМ вам даје представу о томе какво корисничко искуство нуди ваша веб локација.

То је техника испитивања заснована на стварним интеракцијама корисника. РУМ прати стварне кориснике и биљежи податке о перформансама како би обликовао кључне метрике, као што су путање трансакција, одзивност и времена учитавања странице. Алат за тестирање анализира искуство корисника у стварном времену, посматрајући њихове интеракције са веб страницом или апликацијом.

Зашто је РУМ важан?

Размотримо поново фарму мрава: уживате гледати своје мраве, па ћете се потрудити да им буде удобно. Посетиоцима ваше странице такође би требало бити удобно током боравка. Али, за разлику од мрава на фарми, они лако могу отићи ако се не проводе добро. Зато је важно да знате како се осећају како би их могли што дуже прегледавати вашим страницама.

РУМ добија податке о стварним корисницима који комуницирају са вашом веб страницом, за разлику од синтетских техника надгледања, које користе аутоматизоване алате или роботе, који имитирају корисничке акције на планирани начин и на основу њих врше резултате. Оба приступа пружају различите погледе на понашање ваше веб странице, тако да бисте боље разумели проблеме који утичу на корисничко искуство, идеални алати и технике требало би да комбинују правог корисника и синтетички надзор да бисте показали комплетну слику.

Повратак

За имплементацију Појачава РУМ, само морате копирати и залепити исјечак кода на своје веб странице. Једном када то учините, скрипта Уптрендс почиње прикупљати податке о искуствима ваших корисника. Ти подаци хране низ контролних плоча РУМ-а којима можете одмах приступити да бисте проверили кључне метрике као што су употреба странице, перформансе по земљи, употреба прегледача и још много тога.

Решење за надгледање успоравања комбинује податке стварних корисника са резултатима тестова синтетичког праћења које врши њихов софтвер. Синтетички надзор компаније Уптрендс повезује се са једне од 209 локација широм света на вашу веб локацију у одређеним интервалима, вршећи интеракције и прикупљајући податке о резултатима. Комбиновани резултати нуде комплетну слику општег здравља и перформанси веб локације.

Можете да видите како ваша веб локација функционише из перспективе корисника и да добијете увид у профилисање ових корисника из алата за веб аналитику, као што је Гоогле Аналитицс. Подаци постају видљиви на инструмент табли за неколико минута, омогућавајући вам да видите потпуну слику прикупљањем података са свих приказа страница.

Бумеранг

Примењује се као ЈаваСцрипт библиотека, Бумеранг РУМ мери време учитавања странице, метрике перформанси и укупне карактеристике искуства прегледавања корисника. Да бисте поставили алат, све што требате је да укључите библиотеку у своје странице и назовете инит методу. Једном када је библиотека инсталирана, подаци РУМ-а почињу долазити на ваш сервер ради даље анализе.

Да би се избегао „посматрачки ефекат“ (утицај на резултате експеримента само посматрањем), циљ Боомеранга је да се покрене без додавања времена за учитавање на странице. Његове скрипте могу се учитати асинхроно, тако да чак и ако боомеранг.јс није доступан, скрипте неће одложити учитавање странице.

Боомеранг је опен-соурце, тако да нема таксе за плаћање. Само је преузимате из њеног складишта ГитХуб, инсталирате је пратећи детаљна упутства и започињте са надгледањем својих корисника. Охрабрује вас да доприносите развоју Бумеранга, додавањем додатака и прилагођавањем га различитим потребама. Има велику архитектуру додатака и може да ради са традиционалним, класичним веб локацијама и модерним, укључујући оне са једне странице.

Цатцхпоинт

Идеално решење за надгледање не би требало да оставе слепо место незапажено.

То је управо то Цатцхпоинт Рјешење за надзор крајњег корисника обећава да ће се учинити. Када помешате хетерогена окружења, попут облака, мобилних уређаја и ИоТ-а, тачке неуспеха почињу да се умножавају. У међувремену, крајњи корисници очекују брзо време учитавања страница на увек доступним уређајима и треба вам потпуна видљивост у перспективи корисника да бисте побољшали њихово искуство и одмах решили проблеме..

То више од пуког прикупљања података и приказивања на надзорним плочама. Поставља систем упозорења који шаље контекстуална упозорења када перформансе падну са очекиваних нивоа. Његове командне табле су алгоритамски покретане, што значи да показују одакле потичу проблеми. Такође приказују историјске и негругиране податке, тако да нећете пропустити детаље који су вам битни.

Када направите промене у апликацији, те промене не доводе увек до бољих времена одзива или веће поузданости. Надгледање Цатцхпоинт помаже вам да моделирате и потврдите перформансе током провођења а / б тестова нових издања, прегледавајући детаље на нивоу захтева за странице које посећују стварни корисници.

Раигун

Корисници цене време више него икад: 40% њих ће напустити веб страницу после 3 секунде чекања да се страница учита. Зато им требате пружити брзо искуство, откривајући и решавајући уска грла у којима се сусрећу. Да то уради, Раигун нуди корисне податке из стварних сесија корисника, омогућавајући вам да дијагностицирате зашто могу имати лоша искуства.

То би вам могло помоћи да побољшате корисничко искуство, претворите више продаје и побољшате предње перформансе.

Раигун вам омогућава да јасно видите ко користи вашу апликацију и са којим се конкретним проблемима сусреће. Омогућује вам да видите сесију сваког појединог корисника, идентификујете проблематична подручја и њихова могућа решења. Алат такође аутоматски открива предње проблеме са перформансама који могу изазвати фрустрирајуће време учитавања. Поновним повлачењем путања којима су корисници кренули да прегледају вашу веб локацију, можете анализирати где су наишли на грешке, где су странице трајале превише или где су једноставно одустале од сесије.

Пингдом

Пингдом обједињена, холистичка РУМ платформа брине се о надгледању активности ваших корисника како би се искључило нагађање и започело доношење одлука на основу стварних података посетиоца. Да бисте започели праћење помоћу Пингдом-а, само је потребно да додате мали исјечак ЈаваСцрипт на своје странице, који једва додаје мале перформансе изнад.

Одмах ћете почети да видите како се подаци вашег посетиоца повезују са платформама, земљама и прегледачима, без обзира да ли су само десетак или више од милион..

Можете да унесете УРЛ одакле желите да Пингдом прикупља податке и очекиване параметре задовољства. Опсежне могућности визуелизације пружиће вам разумевање како промене перформанси могу да утичу на искуство посетилаца. На тај начин, моћи ћете да предузмете мере пре времена, пре него што на ваше пословање утичу.

Без обзира да ли ваша веб локација има хиљаду или хиљаду страница, помоћу Пингдом РУМ-а можете анализирати како посетиоци доживљавају сваку од њих. РУМ-ова функција груписања страница нуди збирне податке који приказују бројке перформанси за сличне странице.

Планови за цене почињу од око 42 УСД месечно за стандардне функције и достижу до 228 УСД месечно за професионални скуп функција. Ова накнада укључује не само РУМ, већ и надзор сервера, упозоравање и надгледање трансакција, између осталих добра.

Рапидспике

Лагани, прилагођени РУМ скрипта је све што вам је потребно за подешавање Надгледање РУМ-а Рапидспике-а. Ова скрипта служи преко сигурне везе, тако да нећете морати да бринете о генерисању рањивости. Једном инсталиран, РУМ монитор ће почети сакупљати обим саобраћаја и брзину учитавања страница од ваших посетилаца, идентификујући географску локацију, прегледач и коришћени уређај.

Снимањем података уживо са стварних корисника бићете у могућности да у стварном времену идентификујете проблеме са перформансама и оптимизујете потенцијал веб локације без обзира на локацију корисника или технологију.

Пакет графикона и табела омогућава анализу виталних метрика саобраћаја које приказују прецизне бројке перформанси. Те бројке приказују времена преузимања корисника која су растављена на време преузимања мреже, сервера и прегледача, обавјештавајући вас гдје требате ријешити проблеме с кашњењем и уклонити уска грла. Резултати су специфични по страници, како би се помогло да се уради дубља анализа сваке странице на вашој веб локацији.

Еластичан

Ако већ користите метрике кућишта система у Еластицсеарцху, то можете проширити на метрике апликације помоћу Еластичан опен-соурце АПМ (праћење перформанси апликација).

АПМ има шири опсег од РУМ-а, јер има за циљ да повећа доступност апликација и смањи време застоја идентификовањем уских грла. Еластиц-ово посвећено корисничко сучеље омогућава вам да лако радите овај посао и концентришете се на решавање проблематичних промена на нивоу кода. Као резултат, поред побољшања перформанси апликације и искуства корисника, добијате унапређени и ефикаснији изворни код и смањени циклус развојно-тестирајуће-примене..

Кориштењем дистрибуираног праћења, Еластиц вам омогућава да повежете трансакције како бисте схватили како ваше услуге у потпуности комуницирају. Омогућава вам да визуализујете сервисне позиве преко њих, откријете проблеме кашњења и идентификујете компоненте које је потребно оптимизирати. Мјерни подаци о перформансама које сакупљате помоћу Еластиц АПМ алата шаљу се Еластицсеарцх-у како би их визуализовали преко унапред конфигурисаних надзорних плоча Кибана.

Еластиц користи функције машинског учења како би проактивно открио времена аномалног одзива. Упозорења послата е-поштом или Слацк ће вас обавештавати о начину функционисања вашег кода, без потребе да стално гледате у командне табле. Да бисте започели са коришћењем Еластиц АПМ-а, потребно је да се региструјете у Еластиц Цлоуд-у и подесите АПМ сервер следећи једноставне кораке. Планови за цене омогућавају само да платите потребне ресурсе и да их распоредите на начин који желите.

СпеедЦурве

СпеедЦурве подацима који прикупља о својим корисницима додаје много димензија за упоређивање. На пример, омогућава вам да видите који је од ваших конкурената бржи од вас током послуживања садржаја и упоређује синтетичке податке са РУМ-ом како би вам показао потпуну слику. Усклађивањем веб перформанси са корисничким искуством, графикони ангажмана дају вам разумевање утицаја успоравања странице на стопу напуштања веб локације на вашој веб локацији..

Алат је лако подесити и ствара сјајне визуализације, попут споредних видео снимака и филмских трака које можете користити да докажете свој став саиграчима. Можете пратити све метрике које желите, укључујући стопе конверзије и величину кошарице и резултате А / Б теста. Да би вам дао детаљан преглед времена учитавања странице, СпеедЦурве вам омогућава да мерите брзину приказивања појединих елемената странице, обавестивши вас тачно када се приказује најважнији садржај.

Радећи заједно са Гоогле Лигхтхоусе и ПагеСпеед Инсигхтс, СпеедЦурве нуди листу правила о перформансама која можете да означите да бисте побољшали искуство својих корисника. Можете да користите СпеедЦурве Деплои АПИ као део непрекидног процеса интеграције и аутоматски пратите утицај промена кода између узастопних депласирања.

Сематект

Сематект Подаци РУМ-а пружају вам потпуно прегледе водопада ресурса, прецизирајући средства која успоравају ваше странице. За сваки догађај учитавања страница можете видети утрошено време, разликујући колико је потрошио у задњем крају и колико на предњем крају.

Сви ресурси су профилисани, укључујући слике, фонтове, ЈаваСцрипт датотеке и табеле стилова. Можете се детаљно обрачунати према УРЛ-у, врсти прегледача, геолокацији, оперативном систему и још много тога.

Апликације за једну страницу подржавају Сематект РУМ, без обзира на кориштени оквир: Реацт, Ембер.јс, Ангулар, Вуе.јс, итд. Добивате праћење веб апликација за све испаљене ХТТП захтеве и ресурсе, идентифицирајући уска грла перформанси како би се осигурао највећи корисник задовољство.

Сематект прати ваш Апдек резултат, стандардни индекс који мери перформансе апликације и задовољство корисника. Дефинисањем прага времена за одговоре на учитавање странице, ХТТП захтева и појединачних трансакција на страници, можете анализирати Апдек оцену своје апликације или веб локације да бисте открили шта може утицати на њу. Можете сортирати странице са најнижим или највишим резултатом задовољства да бисте видели зашто дјелују тако добро или тако лоше.

Можете започети бесплатно. Ако желите да пратите већу количину и приступ врхунским функцијама, као што су упозорења путем е-поште, откривање аномалије, неограничено сачуваних упита, итд., Морате да се одлучите за Стандард или Про планове, који коштају 19 и 89 долара месечно.

Закључак

Разлика између мравињака и фарме мрава је у томе што не можете да видите шта се дешава унутар мравињака; видећете само мраве како улазе и излазе. Не дозволите да ваша веб локација буде мравињак. Претворите се у фарму мрава додавањем РУМ мониторинга; еквивалент кристално чистих зидова који вам дају потпуни приказ онога што се догађа унутра. И искористите тај увид да својим мравама – извините, својим корисницима – пружите угодно и богато искуство.

ОЗНАКЕ:

  • Мониторинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map