14 бесплатних алата за компресију слика за повећање брзине веб странице

Оптимизирајте своје ВордПресс, Јоомла или било које друге слике веб странице како бисте брже учитали веб локацију да побољшате рангирање претраживача и корисничко искуство.


Занимљиве статистике ХТТП архива приказује просечну величину веб странице 2.4 МБ а слике доприносе 64% тога.

Тако је, просечна величина слике је веб странице 1,5 МБ.

просечна величина веб странице

Која је величина ваше веб странице? Можеш брзо ревизија открити.

Ако имате веб локацију засновану на слици или она доприноси фактору, морате да је оптимизујете да би смањили величину. Смањењем величине слике добивате следећу предност.

 • Смањите укупну величину веб странице
 • Сачувајте пропусност
 • Учитајте своју веб страницу брже и на крају помозите СЕО рангирању

Постоји више начина за оптимизацију слика, али паметни начин је урадити без губитка квалитета. У овом чланку сам описао три врсте алата. 

 • Самостални алати: Не морате ништа да инсталирате на веб локацију. Можете само да посетите веб локацију алата и пошаљете слике, а добићете оптимизоване слике за преузимање.
 • ВордПресс Плугин: Морате да инсталирате додатак на своју веб локацију ВордПресс, а на основу подешавања, он ће смањити величину сваки пут када уплоадујете слике.
 • Јоомла Ектенсионс: Морате инсталирати екстензије на веб локацији Јоомла, а оптимизација ће се десити са вашег Јоомла веб сервера.

Спремни сте да повећате брзину веб странице?

Самостални алати

Употреба самосталних алата је вероватно најбољи начин за компримовање слика, али биће ограничени или величином или бројем слика које можете да отпремите. Тако да морате пробати који је за вас најбољи.

Тини ПНГ

ТиниПНГ користи паметне технике компресије губитака да смањи величину датотеке ПНГ или ЈПГ датотека. Можете да отпремите до 20 слика са највише 5 МБ свака.

тинипнг

Компресор

Стисните и смањите величину слике до 90% са Компресор уз одржавање квалитетне резолуције. Подржава ЈПЕГ, ПНГ, ГИФ & Ограничење величине СВГ и датотека је 10 МБ. 

компресор

Пуни ПНГ

ПуниПНГ компресије које раде само за дизајнере и програмере. Можда није погодно ако је ваша величина слике у МБ-у, као ограничење 150КБ, за до 10 датотека. Компримира ЈПГ, ГИФ & Врсте датотека ПНГ.

Стисни одмах

Смањите тежину сликовних датотека помоћу Цомпресснов. Јединствено у овом алату је то што можете изабрати% компресије да бисте добили резултате. То је под вашом контролом степен компресије који желите.

Кракен

Кракен омогућава вам да одаберете начин оптимизације између ЛОССИ, ЛОССЛЕСС и ЕКСПЕРТ. Можете да отпремите датотеку са рачунара, Дропбок-а, Гоогле диска или Бок-а.

Оптими Зилла

Пошаљите до 20 датотека у ЈПЕГ и ПНГ форматима на ОптимиЗилла. Ако отпремите више датотека, имате могућност да их преузмете одједном.

Замислите

Имате могућност да изаберете ниво компресовања између нормалног, агресивног и ултра. Замислите задржите своје датотеке 24 сата да бисте их могли касније преузети ако желите.

замишљати

Горе наведени самостални алати требали би вам бити од помоћи у смањењу датотека. Погледајмо следећи ВордПресс додатак.

ВордПресс додатци

Следећи додатак можете да инсталирате унутар свог ВордПресс-а, тако да кад год учитате слике долази до оптимизације.

ЕВВВ Оптимизер слике

ЕВВВ Оптимизер слике је један од најбољих додатака за оптимизацију који омогућава смањивање слике, величине и даје вам могућност да онемогућите оптимизацију или стварање за одређену величину.

Ово је изузетно корисно ако користите веб локацију која се тиче фотографије и не желите да изгубите квалитет компримовањем само истакнутих или одређених слика.

еввв-имаге

ВП Смусх

Активно инсталиран за преко милион места, фантастичан додатак впмудев, који вам омогућава да компресирате слике скупно или током учитавања. ВП Смусх има ограничење од 50 у бесплатној верзији максималне компресије.

вп-смусх

Обрађује ЈПЕГ, ПНГ и ГИФ формате.

Оптимус

Оптимус КеиЦДН вам помаже да смањите величину слике до 70%, али има ограничење од максимално 100 кБ датотеке.

 • Оригинална оптимизација слика
 • Оптимизујте током отпреме

ТиниПНГ

Стисните ЈПЕГ & ПНГ слике са ТиниПНГ. То је оно што тренутно користим и задовољна сам са тим.

тинипнг-вордпресс

Кратки пиксел

Није само слика, већ и компримирати ПДФ Кратки пиксел. Такође је компатибилан са ВооЦоммерце-ом и обрађује ГИФ, ПНГ, ЈПГ & ПДФ датотеке.

кратких пиксела

Изнад ВордПресс додатка би требало да вам помогне да убрзате веб локацију смањујући величину слике.

Јоомла Ектенсионс

Следећа проширења су бесплатна за употребу, па наставите и испробајте да видите које вам најбоље одговара.

Рециклирај слику

Рециклирај слику је популарно Јоомла проширење које вам помаже да оптимизирате слике и ПДФ датотеке. Можете ново компресовати нове слике, као и постојеће. Имате могућност да дефинишете ниво оптимизације за тип медија.

ЕИР

Еаси Имаге Ресизер мијења величину резолуције слике која је пренесена преко медија менаџера. Компресије користи услугу Оптимус.ио.

Закључак

Надам се да ће вам горњи алати за компресију слике помоћи у смањивању укупне величине странице за брзо учитавање веб локације. Ако тражите не само слику већ и целокупну оптимизацију веб локација, размислите о употреби ЦДН-а попут СУЦУРИ.

ОЗНАКЕ:

 • Оптимизација

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map