Si të gjeni SEO negative?

SEO negative (optimizimi i motorit të kërkimit) mund të përcaktohet në shumë mënyra.


Mund të jetë një përpjekje nga konkurrenti juaj për të injektuar lidhje të bezdisshme në faqen tuaj të internetit ose të vjedhë lidhje nga faqja juaj që funksionojnë mirë. SEO negative ka një spektër të gjerë dhe gjithashtu përfshin vjedhje të përmbajtjes, impersonimin e markës dhe aspekte të tjera të ngjashme.

Në përgjithësi, SEO negative është çdo gjë që ndikon në reputacionin, prestigjin, trafikun dhe renditjen e faqes suaj të internetit në kërko.

Në këtë artikull, jam përpjekur të mbuloj disa nga mjetet më të mira që do t’ju ndihmojnë të monitoroni çdo shembull negativ SEO që mund të godasë ndikimin e markës tuaj.

Google Webmaster

Google Webmaster është një nga mjetet më të mira të disponueshme në treg për të zbuluar SEO negative. Ndan përmbajtjen e faqes suaj të internetit në pesë pjesë kryesore.

 • konfiguracion
 • shëndetësor
 • trafik
 • optimization
 • Labs

Nga këto, Shëndeti, Trafiku dhe Optimizimi kanë të dhënat më kritike.

Google ofron shumë mjete që ju ndihmojnë të merrni njohuri të SEO. Nëse, pa ndonjë rast, faqja juaj në internet hakohet nga dikush, Google do ta shënojë atë si të infektuar në rezultatet e kërkimit. Ju menjëherë do të merrni një alarm në rast të aktiviteteve të tilla me qëllim të keq, në mënyrë që të ndërmerrni një veprim të duhur.

Pikat kryesore

 • Mund të hyni në statistikat e kërkimit në google
 • Ju mund të përdorni të dhënat më të fundit në lidhje me lidhjet në hyrje dhe lidhjet e brendshme
 • Ai gjithashtu tregon se sa të dobishëm janë fjalët kyçe të cilat po synoni në faqen tuaj të internetit
 • Nëse malware zbulohet në faqen tuaj të internetit, Mjetet e Webmasterit Google menjëherë do t’ju lajmërojnë
 • GWT ju jep njohuri në lidhje me aktivitetet e zvarritjes dhe indeksimit në sit
 • Seksioni i hartave ju tregon hartat e faqes tuaj në internet.
 • Ekzistojnë mjete specifike të përparuara të disponueshme si skedari robots.txt, i cili ju lejon të zgjidhni sintaksën e preferuar të domain (me www ose pa www), e cila duhet të shfaqet në rezultatet e kërkimit.

Monitoroni linjat e prapambetjes

Monitoroni linjat e prapambetjes është një mjet SEO që përdoret nga tregtarët dixhitalë dhe sipërmarrësit në internet për të kontrolluar lidhjet e tyre dhe për të njohur lidhjet me cilësi të lartë të një konkurrenti.

Me Monitor Backlinks, ju gjithashtu mund të kontrolloni renditjen e fjalëve tuaja në Google.

Pikat kryesore

 • Kjo automatikisht ju dërgon një njoftim sa herë që humbni ose fitoni një lidhje prapa
 • Ai lidhet me llogarinë tuaj të Google Analytics dhe gjeneron të gjitha matjet e dobishme
 • Me Backlinks Monitor, ju mund të renditni linjat tuaja në një numër kategorish si nofollow, meta nofollow, meta noindex, robots.txt të bllokuar, 302 ridrejtime, spiranca të gabuara, faqe që nuk gjenden, gabime në server.
 • Ajo siguron renditjen e azhurnuar të fjalëve çdo javë.
 • Weekdo javë, ju dërgon një raport bazuar në Ndryshimet në Renditjen tuaj Alexa, Renditjen e faqeve, numrin e faqeve të indeksuara në Google dhe disa aspekte të tjera.
 • Nëse Google ka dërguar me dorë një dënim në faqen tuaj të internetit, ju mund të filtroni lidhje të këqija shpejt me një nga mjetet e saj të integruara.

Ka më shumë mjete lidhëse që mund t’ju ndihmojnë në strategjinë e SEO.

SEO njohëse

SEO njohëse është një mjet i shkëlqyeshëm për të zbuluar dhe hequr lidhjet e panatyrshme dhe të mbrapshta në profilin e lidhjes së faqes së internetit tuaj që mund të dëmtojë reputacionin e faqes tuaj në kërkim.

Pikat kryesore

 • CognitiveSEO ka një ndërfaqe përdoruesi të dizajnuar bukur që do t’ju bëjë të kuptoni procesin e analizës së lidhjeve backlink.
 • Analizon me efikasitet linjat e panatyrshme dhe gjeneron një raport i cili njofton përdoruesit të shmangin ndëshkimet nga motorët e kërkimit..
 • Ajo vjen me një grup gjithëpërfshirës të mjeteve SEO të nevojshme për jo vetëm rritjen e shikueshmërisë së faqes së përdoruesit, por edhe krijimin e trafikut të dëshiruar në mënyrë efikase.
 • Ndihmon përdoruesit në ndërtimin e lidhjeve të përshtatshme dhe fitimprurëse që do të drejtojnë trafikun dhe tërheqjen e klientëve të tyre.
 • Me CognitiveSEO, mund të gjurmoni dhe shënoni deri në 500 fjalë kyçe.
 • Për ndjekjen e performancës së konkurrentëve të drejtpërdrejtë, përdoruesit mund të vendosin URL-në e faqes së tyre së bashku me URL-të e konkurrentëve të tyre.

Alertet e Google

Alertet e Google, një shërbim falas për t’u përdorur, i cili është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’ju informuar për ngjarje specifike që do t’ju ndihmojnë në mbajtjen e përmbajtjes tuaj origjinale. Pasi të futni termat e kërkimit tuaj në këtë fushë, menjëherë ju jepen rezultate.

Gjithashtu, mund t’i vendosni që ato të dërgohen në emailin tuaj ndërsa ato mblidhen.

Pikat kryesore

 • Google Alerts ju lejon të vëzhgoni lajmet, bloget, videot, diskutimet dhe librat, kështu që kurrë nuk ju mungojnë faktet përkatëse kur duhet të gjeneroni përmbajtje të re
 • Ju mund të kontrolloni frekuencën e njoftimeve duke vendosur Google Alerts të ndodhë ashtu si ndodh, një herë në ditë ose një herë në javë
 • Ju mund të merrni azhurnimet përmes postës elektronike ose të krijoni një burim RSS për materialin
 • Basedshtë plotësisht i bazuar në ueb. Për të hyrë në Google Alerts, gjithçka që ju nevojitet është një pajisje me një lidhje interneti

Profil i Lidhjes së Hapur

Profil i Lidhjes së Hapur nga SEO Profiler është një mjet FALAS për analiza për të kontrolluar lidhjet e faqes, përfshirë lidhjet e këqija. nën Dezinfektimi i lidhjeve, mund të gjeni ato që të gjitha lidhjet janë të dëmshme.

Disa veçori të tjera

 • OpenLinkProfiler ka zvarritësit e saj në internet
 • Baza e të dhënave të lidhjeve azhurnohet çdo 5 minuta
 • Ju mund të eksportoni deri në 200,000 lidhje për domain
 • Seksioni i saj i faqeve ju jep detaje në lidhje me faqet kryesore të një domeni të caktuar
 • Ju gjithashtu mund të shikoni kontekstin e lidhjes për fushën që kërkohet
 • LIS (Vota e Ndikimit të Lidhjeve) ju tregon burimin e shumicës së linqeve në faqen tuaj të internetit

Seobility

me Seobility, ju mund të auditoni SEO tuaj si dhe të përmirësoni aspektet e tij teknike. Shumë njerëz kanë tendencë të harrojnë seksionin teknik SEO, i cili mund të ndikojë negativisht në renditjen e faqes suaj të internetit pasi është përgjegjës për optimizimin e fushave të ndryshme të tjera.

Ju merrni një bollëk mjetesh falas që do t’ju ndihmojnë në zbatimin e procedurave teknike të SEO si përmirësimi i kohës së ngarkimit të faqes, kontrollimi i çështjeve gramatikore në faqen tuaj, rregullimi i të gjitha lidhjeve të prishura, dhe më shumë.

Pikat kryesore

 • Karakteristika e kontrollit SEO do të nxjerrë në pah të gjitha gabimet e mundshme që mund të ndikojnë në fushatën tuaj të SEO.
 • Një tipar tjetër i shkëlqyeshëm është Kontrolli i Fjalëve kyçe që do t’ju japë këshilla për të optimizuar postimin tuaj bazuar në një fjalen kryesore. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të vendosni URL-në dhe fjalen tuaj të synuar.
 • Me veçorinë e krahasimit SEO, mund të kontrolloni renditjen e faqes tuaj në lidhje me atë të faqes së konkurrencës tuaj.
 • Ajo gjithashtu ofron një shërbim monitorimi që zvarrit të gjitha lidhjet e internetit dhe ju dërgon raporte sipas problemeve dhe zgjidhjeve.

SEMrush

Një nga mjetet e famshme të marketingut gjithçka-në-një, SEMrush, mori qindra karakteristika përfshirë zbulimin e faktorëve të rrezikut.

Ju mund të nxirrni lidhjet toksike dhe t’i dërgoni ato në Google disavow, kështu që nuk do të ndikojë në renditjen e SEO tuaj të faqes tuaj.

MOZ

Link Explorer nga Moz ju lejon të zbuloni shpejt rezultatin e përgjithshëm të spamit të domenit të dhënë. Ai gjithashtu liston lidhjet hyrëse me rezultatin e tyre të spamit, kështu që ju e dini cila backlink është e keqe për të ndërmarrë ndonjë veprim.

Ahrefs

Kjo listë nuk do të jetë e plotë pa përfshirë ahrefsTool Një mjet premium për të analizuar fushën, monitorimin dhe hulumtimin e konkurrencës tuaj.

Nëse përdorni Ahrefs, atëherë shikoni këtë udhëzues të hollësishëm rreth lidhje të këqija.

përfundim

SEO negative është e rrezikshme, dhe ju duhet të kontrolloni rregullisht për të ndërmarrë veprime të nevojshme për të. Shpresoj se mjetet e listuara më lart ndihmojnë për të gjetur rrezikun e faqes tuaj.

TAGS:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map