9 Kurs falas për Digital marketing për t’u bërë një Marketer i ifiedertifikuar Online

Prania dixhitale është bërë faktori më i rëndësishëm për bizneset e ditëve moderne. Marketingu në internet po rritet, dhe kërkesa për tregtarë të aftë dixhital gjithashtu.


Marketingu në internet ka krijuar një mundësi të madhe për sipërmarrësit dhe punëkërkuesit. Marketingu dixhital po zëvendëson praktikat e marketingut konvencionale dhe është bërë gjëja tjetër e madhe në internet. Sidoqoftë, mos lejoni që terminologjitë t’ju mashtrojnë pasi nuk është shkencë raketash. Njerëzit nga çdo sfond arsimor mund të bëjnë një karrierë të suksesshme në marketing dixhital.

Disa platforma po ofrojnë kurse certifikimi për entuziastët e marketingut dixhital, dhe ju mund të filloni mësimin tuaj nga këto platforma.

Google Digital Unlocked

Google është motori më i popullarizuar i kërkimit në botë, dhe shumica e konsumatorëve dhe bizneseve mbështeten në këtë platformë vetëm për të marrë biznesin e tyre në internet. Për të promovuar rritjen e marketingut dixhital dhe për të krijuar vetëdijen midis njerëzve, ky ofrues i shërbimit të motorit të kërkimit ka filluar platformën e tij të mësimit online Google Digital Unlocked.

Kjo platformë është krijuar për ata që janë të gatshëm të bëjnë një karrierë në marketing dixhital, dhe për sipërmarrësit që po planifikojnë të marrin biznesin e tyre në internet. Google Digital Unlocked ka më shumë se 125 kurse për të ofruar, të cilat janë krijuar nga universitete të shquara nga e gjithë bota.

Sidoqoftë, tërheqja kryesore e kësaj platforme është programi i certifikimit 40-orësh i gjatë i ofruar nga Google. Ka 26 module në këtë program, dhe çdo modul merret me aspektet kritike të marketingut dixhital. Pas shikimit të mësimeve të videos, studentët do të duhet të pastrojnë një test përfundimtar. Pasi të përfundojë testi, studentët do të pajisen me një certifikatë nga ‘Google.’

Epo, në botën e marketingut dixhital aftësia luan rolin më të rëndësishëm. Sidoqoftë, programi i çertifikimit lejon që punëkërkuesit të azhurnojnë CV-në e tyre për të ulur një punë me pagë të lartë.

Bazat e një programi të marketingut dixhital do t’i bëjnë studentët të vetëdijshëm për aspektet e ndryshme teknike të marketingut dixhital. Pa njohuri themelore, është shumë e vështirë për një person fillestar të gjejë mjetet dhe programet e duhura për të ekzekutuar detyrën. Sidoqoftë, ky kurs do t’i bëjë studentët të njihen me aspekte të ndryshme të marketingut në internet.

Google i zhbllokuar gjithashtu ofron lloje të ndryshme natyrisht për t’i bërë studentët e tyre të njohur me konceptet e reja në botën e marketingut në internet. Nëse dëshironi të filloni me marketing në internet, kjo platformë mund t’ju ofrojë zgjidhje perfekte pa kosto.

Akademia HubSpot

HubSpot ka fituar popullaritet të madh për programin e tij shumë funksional të marketingut dixhital. Ky program ju lejon të mbani gjurmët e fushatave tuaja të marketingut. Gjithashtu, kjo platformë po ofron shërbime të tjera të bazuara në softuer për të rritur performancën e bizneseve të të gjitha madhësive.

Por, HubSpot është gjithashtu i famshëm për të akademi në internet kjo ka ndihmuar miliona tregtarë të rriten. Ka qindra kurse në internet që do t’ju ndihmojnë të dini mbi biznesin në internet dhe aspekte të tjera të rëndësishme të lidhura me biznesin.

Shumë kurse janë dizajnuar për fillestarët. Pas përfundimit të mësimeve video, do të duhet të paraqiteni në një provë në internet. Testi do të përbëhet nga MCQ, dhe studentët do të marrin 60 minuta për t’iu përgjigjur të gjitha pyetjeve. Studentët duhet të shënojnë të paktën 50% për të marrë certifikatën nga HubSpot.

Ka kurse të shumta që ofrohen, por më e njohura është kursi i marketingut përbrenda. Ky kurs merret me bazat e marketingut në internet dhe aspektet thelbësore që lidhen me të. Studentët do të posedojnë njohuri më të thella rreth marketingut në internet pasi të kalojnë në modulin e kursit.

Sidoqoftë, studentët të cilët janë të gatshëm të dinë më shumë rreth biznesit në internet mund të bashkohen me programe të tjera si shitjet hyrëse, marketing me përmbajtje, tregti elektronik, menaxhim CRM, etj..

Shkathtësi Google

Roli i një tregtari dixhital nuk ka të bëjë vetëm me reklamat në platformat e mediave sociale. Marketerët profesionistë dixhitalë gjithashtu duhet të marrin në konsideratë audiencën e mundshme që është e pranishme në të gjithë shfletuesin në internet. Për të renditur faqen, duhet të keni një njohuri të shëndoshë në lidhje me hulumtimin e fjalëve dhe drejtimin e promovimit të paguar në Google.

Një platformë inovative e mësimdhënies në internet është hartuar nga Google, e cila njihet si Shkathtësi Google. Këtu do të keni mundësi të përdorni qasje në lloje të ndryshme të programeve që janë dizajnuar posaçërisht për fillestarët. Pesë lloje të programeve të kurseve të çertifikimit janë në dispozicion në këtë platformë.

Këto kurse do të ofrojnë njohuri themelore në lidhje me llojet e ndryshme të programeve reklamuese të Google AdSense. Lloje të ndryshme të produkteve dhe shërbimeve kërkojnë strategji të ndryshme reklamimi, dhe pa njohuri të shëndosha në lidhje me këtë temë, studentët nuk do të jenë në gjendje të gjejnë planin e duhur për të promovuar produktin e duhur për audiencën e duhur.

Gjatësia mesatare e kursit në këtë program është e gjatë rreth 4 orë. Studentëve u lejohet të përfundojnë kurset me shpejtësinë e tyre. Sidoqoftë, do të duhet të bëni një provë pasi të keni përfunduar kursin e tyre. Nëse e keni kaluar testin, do t’ju pajiset me një çertifikatë nga Google Skillshop.

Edx

Edx është një nga platformat më të mëdha të arsimit në internet, që u themelua në SH.B.A. në vitin 2012. Që nga fillimi i saj, ajo po i shërben komunitetit global studentor me arsim të nivelit të lartë universitar. Parimi thelbësor i kësaj organizate është ta bëjë arsimin të arritshëm për të gjithë, dhe ata kanë filluar të përqëndrohen në procesin e zhvillimit të aftësive të studentëve. Mosrespektimi i sistemit të arsimit konvencional, dhe përqendrimi më shumë në aftësitë e larta të kërkesës të vendosura midis studentëve kanë qenë gjithmonë përparësia e kësaj platforme të arsimit elektronik.

Shumica e kurseve janë nisur nga universitete të ndryshme të klasit botëror për të ndihmuar komunitetin global të studentëve me qasje të lehtë në një arsim të klasit botëror. Sidoqoftë, të gjitha kurset e disponueshme në këtë platformë nuk janë falas.

Për tregtarët dixhitalë që aspirojnë, kursi i marketingut falas mund të jetë i dobishëm. Ky kurs i marketingut falas do t’i ndihmojë studentët të marrin idenë themelore në lidhje me marketingun dhe kërkesën e organizatave bashkëkohore. Dy universitete me renome botërore, MIT (Instituti i Teknologjisë në Masaçusets) dhe Universiteti i Harvardit kanë mbështetur themelimin e kësaj platforme mësimore online, dhe fakulteti i këtyre universiteteve ka filluar shumicën e kurseve.

Studentët duhet të regjistrohen në kurse, dhe orët në internet fillojnë në një kohë të paracaktuar. Kjo gjithashtu do të thotë që studentët duhet të ndjekin një orar të caktuar për të përfunduar kursin. Në fund të kursit, studentët gjithashtu duhet të pastrojnë provën përfundimtare për të marrë certifikatën.

Kursi i certifikimit të marketingut dixhital në edX është për studentë të nivelit të përparuar të cilët tashmë kanë njohuritë themelore.

LinkedIn

LinkedIn është një sit i njohur për krijimin e rrjeteve sociale për profesionistët dhe pronarët e biznesit. Sidoqoftë, numri në rritje i anëtarëve aktivë në këtë platformë të mediave sociale gjithashtu e ka shndërruar atë në një platformë marketing.

LinkedIn është bërë një kanal tërheqës i marketingut në mediat sociale për tregtarët dixhitalë për shkak të shtrirjes së tij globale dhe trafikut organik. Sidoqoftë, LinkedIn ka lansuar edhe platformën e saj të të mësuarit të quajtur si LinkedIn të mësuarit. Kjo platformë e mësimit në internet ofron kurse të saj mbi bazën e abonimit mujor, dhe përdoruesit duhet të paguajnë për abonimin për të hyrë në produkte të ndryshme të ofruara nga kjo platformë e mediave sociale.

Sidoqoftë, për përdoruesit e rinj, muaji i parë është plotësisht falas. Nëse mund të përfundoni të gjithë kursin brenda kësaj periudhe prove, do të merrni certifikatën pa shpenzuar para.

Ekzistojnë më shumë se 15,000 kurse që ofrohen për anëtarët e komunitetit. Studentët gjithashtu mund të ndjekin kurse të gjera për të fituar specializim në strategjinë e marketingut të platformave të ndryshme të mediave sociale të ofruara nga ekspertë të njohur të industrisë.

Nëse njohuritë janë përparësia juaj kryesore, dhe doni ta mësoni atë nga ekspertët e industrisë, atëherë mësimi i LinkedIn duhet të jetë në listën tuaj të përparësive.

Projekt i Facebook

Mediat sociale kanë fituar një popullaritet të madh për shkak të rritjes së bazës së tij të përdoruesve, dhe ky aspekt i platformave të mediave sociale është shndërruar në një shesh lojrash tërheqëse edhe për tregtarët dixhitalë.

Nëse doni të ndërtoni një biznes të suksesshëm në internet ose dëshironi të bëni një karrierë të qëndrueshme në marketing dixhital, atëherë duhet të dini strategjinë e duhur për të tregtuar produktin ose shërbimin e synuar në platformat e mediave sociale. Projekt i Facebook është akademia në internet për tregtarët dhe njerëzit me prejardhje të ndryshme mund të mësojnë rreth marketingut nga kjo platformë.

Ka më shumë se 150 kurse për t’u bashkuar, dhe secila lëndë është krijuar për t’iu përshtatur një grupi të veçantë studentësh. Të dy fillestarët dhe tregtarët e nivelit të përparuar mund të gjejnë kurse të dobishme për t’u bashkuar. Sidoqoftë, kjo platformë ka zhvilluar kurset për të ofruar një ide të detajuar në lidhje me procesin e marketingut në internet, veçanërisht qasjen e marketingut omnichannel që është bërë shumë e njohur.

Kurse të ndryshme janë krijuar për të përshtatur nevojën për lloje të ndryshme të biznesit në internet, dhe instruktorët gjithashtu kanë ofruar strategji të hollësishme për t’iu përshtatur nevojës për bizneset e të gjitha formave dhe madhësive. Kursi i çertifikimit i ofruar nga projekti i Facebook do t’ju ofrojë njohuri të shëndosha në lidhje me marketingun e mediave sociale.

Akademia Google Analytics

Të jesh tregtar nuk është gjithmonë në lidhje me drejtimin e fushatave të suksesshme. Disa fushata mund të mos japin rezultate të dëshiruara, dhe kjo ndodh edhe me ekspertët. Një tregtar i mirë dixhital duhet të zotërojë aftësinë kritike analitike, gjë që i bën ata të aftë të mbajnë me vëmendje analitikën e KPI të fushatave të tyre dhe të marrin vendime bazuar në të dhëna.

Para se të regjistroheni në këtë kurs të çertifikimit, duhet të jeni të vetëdijshëm për faktin se kjo lëndë është për ata njerëz që tashmë posedojnë njohuritë themelore në lidhje me marketingun dixhital.

Akademia Google Analytics nuk siguron vetëm njohuri në lidhje me analitikën e Google, por gjithashtu ju ndihmon të përmirësoni aftësitë tuaja të përgjithshme analitike. Ka mini-kurse në dispozicion për kanale të shumta të mediave sociale, të cilat gjithashtu do t’ju ndihmojnë të analizoni performancën e fushatave tuaja të marketingut nëpër platforma të ndryshme.

Do të merrni një çertifikatë nga akademia e Google Analytics pasi të keni kaluar testin përfundimtar. Ky kurs i avancuar i çertifikimit në Google Analytics do t’ju ndihmojë të përmirësoni aftësitë tuaja të marketingut dhe të krijoni një rol profesional me pagë të lartë gjithashtu.

Allison

Vizioni parësor i kësaj organizate është të sigurojë arsim të një cilësie të lartë për studentët pa kosto.

Ekzistojnë nëntë kategori të ndryshme arsimore, dhe 500+ kurse aktive janë të pranishme në Allison. Fakultete nga universitete eminent nga e gjithë bota kanë krijuar kurset e tyre në këtë platformë.

Studentët mund të regjistrohen për kurse fillestare të certifikimit të nivelit të avancuar në këtë platformë falas. Sidoqoftë, për të mbështetur kauzën fisnike të kësaj organizate jofitimprurëse, studentët gjithashtu mund të regjistrohen në programin e kurseve premium, ku studentët mund të marrin qasje në të gjitha programet e tyre të diplomës.

Instituti eMarketing

Instituti eMarketing nuk siguron vetëm kurse të certifikimit me cilësi të lartë për studentët e saj, por ka bërë edhe mjete të shumta të dobishme për një tregtar.

Studentët mund të studiojnë materialin e kurseve dhe videot mësimore me ritmin e tyre. Sidoqoftë, për të marrë certifikatën, studentët duhet të paraqiten për një provë në internet. Ky test përbëhet nga 50 MCQ, dhe studentët duhet të përgjigjen në pyetjet në 60 minuta. Studentët duhet të shënojnë të paktën 50% për të marrë certifikatën.

përfundim

Nuk ka dyshim që marketing në internet është kërkesa e ardhshme e bizneseve, dhe të qenit një adoptues i hershëm i marketingut në internet do t’i japë karrierës tuaj një nxitje të madhe. Kurset e mësipërme të çertifikimit jo vetëm që do t’ju bëjnë të gatshëm për tregun e ardhshëm, por gjithashtu do të qëndrojë përpara garave tuaja.

Nëse ju pëlqen të merrni karrierën tuaj në nivelin tjetër, ju gjithashtu mund të konsideroni marrjen e një diplome universitare në marketing dixhital.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map