22 Линук књиге и видео за Систем Администратор

Познавање Линука је суштинско за било који посао администрације система, средњег софтвера, веб инжењера.


Линук се користи скоро свуда у производном или непроизводном окружењу. Постоје хиљаде чланака, књига, видео тренинга за истраживање и учење, али то би било то дуготрајан. Уместо тога, можете следите једно или два повезане књиге или онлине обука.

Следећи материјали за учење покривају велики број задатака Линук администрације почевши од нивоа стручњака. Дакле, одаберите ону која вам одговара.

Линук администраторска куварица

Потребни су вам рецепти за успостављање и покретање модерног Линук административног екосистема?

Ова књига нуди их више од 100. Нуди мапу пута за управљање свим врстама Линук машина, од маленог Распберри Пи-а до производног сервера у Азуре Цлоуд-у. На његовим страницама пронаћи ћете алате и знање за решавање свакодневних проблема и за разумевање унутрашњих дела ГНУ Линука.

Кроз лагани водич, украшен анегдотама и искуствима, аутор дели своје велико искуство као инжењер центра података, подучавајући како да инсталирате и конфигуришете систем. Док завршите са читањем, стећи ћете драгоцено знање о Линук администрацији.

Курс за решавање проблема у Линуку

Током својих 12 сати и 49 минута, овај видео курс ће вам помоћи да разумете и основно и сложено Линук решавање проблема, подучавајући уз помоћ примера из стварног живота како управљати ИТ окружењем ваше компаније и понудити несметане одговоре на критична питања.

Овај интерактивни курс нуди драгоцене савете и технике који помажу у одржавању Линук послужитељске инфраструктуре уз минимално време застоја. Води вас кроз провјерене најбоље праксе за рјешавање проблема, а затим објашњава ефикасне технике дијагностицирања и поправљања уобичајених и сложених проблема администрације на Линук серверима.

Управљање и сигурност Линук сервера

Овај курс траје четири недеље и води вас кроз главне задатке Линук администрације са становишта предузећа. Почиње гледањем за шта се Линук користи у предузећу, подучавајући вас како разликовати различите верзије Линука.

Затим истражује Линук конфигурацију и демонстрира употребу различитих Линук команди. Након тога, зароњава се у механизме за аутентификацију и администрацију корисника, и на крају, улази у сигурност, објашњавајући различите технологије за обезбеђивање Линук система и подучава теме контроле приступа..

Курс је део специјализованог програма за рачунарску безбедност и управљање системима.

Научите Линук за 5 дана

Један од најпродаванијих онлине курсева о Удеми-у за научити Линук за 5 дана. Више од 100.000 студената уписаних са 4.5 од 5 оцена даје довољно веродостојности о курсу.

Јасон Цаннон, аутор, покривају различите теме о управљању и управљању Линук оперативним системом.

Ако имате ограничено време и желите да схватите знање о РХЕЛ, Федора, ОпенСУСЕ, Слацкваре-у, Дебиан-у, Убунту-у итд., Онда ће овај брзи курс на мрежи започети са радом.

Линук командна линија

Комплетна Линук командна линија, коју је написао Виллиам Схоттс, једна је од најпродаванијих књига о Линуку.

Ако желите или желите да добијете контролу над Линуком користећи терминал преко ГУИ-ја, онда ће вам ова књига пружити све што вам је потребно као Линук администратор.

Можете очекивати да ћете научити шкољке, писање сценарија шкољке, управљање свакодневним задацима помоћу основних алата, итд.

Линук за програмере

Као део специјализованог програма за развој софтвера отвореног кода Цоурсера, овај курс предаје главним Линук темама за програмере. Намјера је програмеру омогућити угодан рад са командном линијом.

Након роњења у историју Линука и објашњења шта је Линук, он одваја Линук кернел од остатка оперативног система, даје допринос кернелу, рад са датотечним системом, надгледање услужних програма, итд..

Након похађања овог курса, савладаћете основне вештине потребне за рад са Линук системима свакодневно.

Линук Сецурити & Отврдњавање

Практични водич се фокусира на то како очврснути и заштитити Линук ОС покривајући следеће теме.

 • Заштита Линука од хакера
 • Проведите снажне смернице за лозинке, политику старења, контролирајте лозинку
 • ССХ & очвршћивање мреже
 • Судо конфигурација
 • Сигурност датотечног система & енкрипција
 • Конфигурација заштитног зида
 • Порт скенирање
 • И још много тога…

Ако имате основну идеју о Линуку и желите да надоградите своје вештине у безбедности, онда овај онлине курс било би корисно.

Садржи 4,5 сата видео записа, два чланка којима можете приступити било када и било где.

Линук Кернел у матици

Спремни сте да зароните у Линук кернел за изградњу & цонфигуре?

Ово БЕСПЛАТНА књига вам помаже у следећим Кернел темама.

 • Увод у кернел и како их изградити
 • Како дохватити извор кернела
 • Како инсталирати кернел и покренути се са њега
 • Како надоградити & прилагодите кернел
 • Кернел Референце & корисне комуналије

Комплетан курс за Линук

Ако ове године планирате добити посао из снова, овај курс можда је оно што вам је потребно да бисте постигли тај циљ. Припрема вас за корпоративни свет и за добијање сертификата РХЦСА (Ред Хат Цертифиед Систем Администратор), РХЦЕ (Ред Хат Цертифиед Енгинеер) и ЛФЦС (Линук Фоундатион Цертифиед Систем Администратор) сертификата. Када завршите курс, постаћете професионални Линук администратор, моћи ћете да полажете испит ЕКС-200 и положите га.

Ваше знање ће укључивати више од 150 Линук командних наредби и пуно решења за решавање проблема са Линуком.

Курс укључује 29 сати видео записа на захтјев, 24 чланака, 120 ресурса за преузимање, животни приступ материјалима курса и потврду о студији. Једини реквизити су снажна жеља за учењем и рачунаром.

Цхеат Схеет

Ако вам је потребна референца за команду, онда ће вам овај БЕСПЛАТНИ Линук шифра за наредбену линију добро доћи.

Можете такође да погледате мој претходни пост на варалици због разних елемената.

Линук Администрација Боотцамп

Идите од почетника до стручњака Линук боотцамп администрација. 7,5 сати видеозаписа на захтев покрива готово све што бисте требали бити свесни као Линук администратор.

Ако имате основну идеју и желите да побољшате своје вештине да будете експерт, онда ће овај курс бити користан.

Професионална сертификација Гоогле ИТ подршке

Ако планирате да пронађете посао у ИТ-у за подршку, овај сертификат од 5 курса може да вас припреми за улогу на нивоу улазног предузећа у малом предузећу или у некој глобалној корпорацији. Врхунски послодавци траже цертифициране стручњаке, тако да би Гооглеов цертификат могао бити драгоцјена предност приликом пријављивања за ИТ посао.

Програм сертификације користи комбинацију видео предавања, квизова и практичних лабораторија путем којих ћете се упознати са службом за кориснике, администрацијом система, безбедношћу и решавањем проблема. Потребно вам је да посветите само око 5 сати недељно, а за мање од шест месеци моћи ћете да довршите програм.

Почетак рада са Линуком

Да бисте се осећали самоуверено када предузимате своје прве кораке у свету Линук администрације, потребан вам је инспиративни водич, попут Давида Цлинтона, учитеља Почетак рада са Линуком. Курс почиње објашњавањем начина налажења Линук дистрибуције и софтвера отвореног кода и рада са њима. Затим вас учи да контролишете и оптимизујете окружење за извршавање Линука.

И на крају, објашњава како се користе физичке и виртуелне Линук инстанце за управљање сервер апликацијама, као што су Апацхе и Нектцлоуд.

Када завршите са овим курсом, инсталираћете и управљате Линук системима као професионалац, и имаћете потребна знања да бисте разумели шта Линук може да учини за вас и вашу каријеру.

Линук Мастери

Тачно за 11,5 сати, овај курс научиће вас како да савладате Линук командну линију, чак и ако немате претходно искуство. Научићете како да користите Басх скрипте и Црон заказивање за аутоматизацију понављајућих задатака и инсталирање и управљање софтвером отвореног кода са менаџерима пакета.

Поред тога што сте стекли потпуно разумевање Линука, имат ћете потребно знање за управљање Линук рачунаром у потпуности из командне линије.

Курс нуди 11,5 сати видео записа на захтев, три чланака, 14 ресурса за преузимање, животни приступ материјалима курса и потврду о студији. Намењено је пре свега почетницима, тако да је једини потребан начин да нема искуства са Линуком.

Цертификат ЛПИ Линук Ессентиалс

Ако планирате да направите каријеру у администрацији Линук система или једноставно желите да проширите своје ИТ знање, ову потврду може вас гурнути у правом смеру. Курс предаје основне компоненте Линук оперативног система и осигурава да су студенти изложени сваком од циљева ЛПИ Линук Ессентиалс испита.

Овај курс је састављен од 5 главних тема које покривају основе Линука и софтвера отвореног кода, схелл и интерфејс командне линије, различите верзије Линука и упоређивање са другим оперативним системима, основним хардвером и мрежним знањем, и сигурност и дозволе. Након курса, добијате испит из праксе и водич за припрему за испит и даље кораке даље од добијања сертификата.

Основе Ред Хат Ентерприсе Линука

Ред Хат Ентерприсе Линук једна је од најпопуларнијих Линук дистрибуција у корпоративним ИТ одељењима. Основе Ред Хат Ентерприсе Линука пружа основни увод у овај оперативни систем, показујући како је он организован и демонстрирајући уводне административне задатке.

Курс даје солидне темеље за савладавање Ред Хат Ентерприсе Линука из командне линије. Подучава темељне оперативне задатке, корисне и за верзије за радне површине и за удаљене системе.

Описане теме укључују приступ командној линији, управљање датотекама, стварање / преглед / уређивање текстуалних датотека, управљање локалним Линук-овим корисницима и групама, надгледање процеса и инсталирање и ажурирање софтвера.

Основе Линука за ИТ професионалце

Добро упућени Линук академици диктирају многе Линук курсеве. Па, то није случај. Основе Линука за ИТ професионалце диктирају „свакодневни“ ИТ професионалци који су жељни да поделе своје искуство у кориштењу најобичнијих Линук команди и писању једноставних скрипти за љуске за најобичније потребе. Добра ствар овог курса је да наставници и ученици у основи говоре исти језик.

Курс је оријентисан за студенте информатике или информационе технологије, стручњаке за тестирање, софтверске инжењере, програмере апликација, инжењере података, администраторе база података, итд. Након похађања курса, осећаћете се угодно током свакодневних операција, аутоматизовању рутинских задатака и сјецкање ради добивања корисних информација за уклањање погрешака из датотека дневника.

Линук туториали и пројекти

Збирка бесплатних и врло специфичних упутстава за администрацију Линука. Овај курс покривају теме као што су управљање ССЛ сертификатима на ЦентОС Линуку и Апацхеу, МиСКЛ Мастер-Славе репликација на Убунтуу, балансирање ХТТП-а и веб саобраћај помоћу Нгинк-а и још много тога.

Наставник, Јасон Цаннон, такође је аутор Линука за почетнике и оснивач Линук Траининг Ацадеми. Кроз овај курс дели неко своје искуство у стварном свету Линук.

Курс укључује 41 минут видео записа на захтев, три чланака, четири извора за преузимање, животни приступ материјалима курса и потврду о студији.

Линук туториал

Риан Цхадвицк, аутор овај туториал, ужива у учењу Линука студентима. Он то ради више од десет година. И једна од ствари коју учи је како бити лен, али креативан – то је, како саставити алате да бисте урадили готово све, како би рачунар обављао посао свог мајстора.

Након што узмете овај водич, вероватно нећете бити Линук гуру, али имат ћете право знање да стигнете тамо ако је то оно што желите. Водич даје основу за употребу терминала и како користити наредбену линију Линука (Басх). Његова сврха је да уклони тајност, сложеност и несташност из командне линије. Такође, уџбеник има за циљ да објасни најпогодније случајеве употребе за командну линију и за ГУИ.

Линук путовање

Интернетско, текстуално и интерактивно путовање по областима Линука. На овом путовању не постоји унапред дефинисани пут. Можете директно скочити на теме које вас занимају: наредбену линију, дозволе, процесе, пакете, датотеке-системе, уређаје, умрежавање, решавање проблема итд. Или, ако желите, можете следити предложени редослед.

У сваком случају, на овој страници, пронаћи ћете пуно ресурса и знања за савладавање свих аспеката Линук оперативног система. Свака тема је детаљно објасњена, са практичним примерима, а свака лекција има кратак испит како би своје знање положила на тест.

Курс основе Линука

Колекција од 55 ИоуТубе видео туториал, у распону од основних Линук команди за почетнике до виртуелизације ОС-а, мрежне сигурности и других специфичних тема за професионалне администраторе система.

Аутор је почео да прави ове видео записе пријатељу који је желео да научи како постати Линук сисадмин. Први видео снимци били су толико успешни да је аутор проширио листу репродуковања тако да обухвата шири спектар тема, алата, практичних пројеката и савета о каријери.

Видео снимци траже равнотежу између теорије и праксе, покушавајући да дају теорији потребну за разумевање система под командама и заузврат, нуде практични материјал како би научили како да реше проблеме из стварног света.

Напредни Линук: Линук кернел

Др Кевин Данквардт води студенте на зарон у срце Линук оперативног система: Линук кернел. Овај туториал нуди потребно знање за упознавање Линук кернела, као и механику његовог конфигурисања и решавања проблема..

Ово није курс за почетнике, узимајући у обзир да покрива напредне теме, попут Линук кернел спецификације, процеса покретања и модула за учитавање кернел-а. Кроз лекције ћете вежбати технике конфигурирања Линук кернела од нуле и преузимати и претраживати Линук кернел изворни код.

Скоро свако поглавље прате видеозаписи са изазовима који вам нуде да тестирате своје научене Линук вештине.

Теме укључују читање Линук кернел порука, читање и писање датотека из датотечних система проц и сисфс, конфигурирање ГРУБ-а, кориштење параметара наредбене линије кернел-а, уклањање погрешака, конфигурирање нивоа покретања итд..

Могућности учења за све укусе

У овом тренутку би требало да имате јасну идеју о томе како започети учење Линук администрације, било да више волите да читате књиге, гледате видео записе, похађате часове или читате интерактивне веб странице. Ако тренутно радите у ИТ-у или планирате започети каријеру у ИТ-у, требало би да одаберете једну од ових опција и одмах почнете да учите Линук администрацију.

ОЗНАКЕ:

 • Линук

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map