VPS vs dedikerad hosting – allt du behöver veta

Att räkna ut den bästa värdleverantören är svårt men att slutföra rätt webbhotell kan leda till frustration för det. Om du inte vet skillnaden mellan befintliga värdalternativ kan det vara en anledning till ditt irriterande beteende när du väljer en värdplan. För att övervinna denna förvirring kommer vi att diskutera ytterligare två lovande alternativ för hosting, VPS och Dedicated.


Därefter kommer en fråga vad som är skillnaden mellan både dessa värdplaner och vilka parametrar som gör att de finns för webbplatser. Vi kommer att diskutera alla i efterföljande stycken men börjar med de grundläggande termerna.

Vad är VPS?

VPS är en förkortning av a virtuell privat server. Generellt sett är VPS en virtuell maskin, vilket betyder att den använder som en tjänst och levereras av webbhotelltjänsten. Det är också bekant med namnet som kallas en virtuell dedicerad server (VDS).

VPS erbjuder pålitliga värdtjänster såväl som säkrare & kompatibla lösningar för dina webbplatser. Detta är anledningen, det används av flera användare. Därför är det billigt än att hyra en hel server. Vanligtvis adopteras den här typen av hosting av webbplatsägare som har medelhög trafik och överskrider gränsen för delade hostingpaket och fortfarande inte kräver resurser för en dedicerad server.

Den största fördelen med VPS-lösningar är att det ger mer än en webbhotell. För effektiv affärsresultat är det mycket viktigt att ha mer än en värdplan.

Låt oss kasta lite ljus för att förstå hur VPS fungerar:

Med hjälp av virtualiseringsteknologi fixar din webbhotell ett virtuellt lager ovanför operativsystemet. De virtuella väggarna skiljer servrar i olika sektioner så att det är lätt för en användare att installera sitt specifika operativsystem (OS) och programvara.

VPS är en äkta och privat server eftersom den på operativnivå delar upp filer enligt användarens krav. Med denna åtgärd är dina resurser som diskutrymme, CPU-kärnor säkra och det finns inget behov av att dela garanterade resurser med andra.

Fördelar med VPS Hosting:

 • Det är en snabb värdserver tillsammans med pålitliga funktioner jämfört med andra värdserver.
 • Resurserna som minne eller bearbetning tillhandahålls av servern och det garanteras att dessa resurser fungerar korrekt såväl som att de är stabila utan några svängningar.
 • Din webbplats påverkas inte om problem genereras på andra serveranvändare. Du kan fritt njuta av din serverns livslängd.
 • Med VPS-servern får du superanvändaråtkomst (root).
 • Hög sekretessgrad. Dina viktiga filer och databaser sparas från att hackas av andra serveranvändare.
 • Du kan njuta av uppdateringstjänsterna eftersom när din webbplats växer automatiskt kommer serverresurser som CPU, RAM och bandbredd att förfinas.

Nackdelar med VPS Hosting:

 • Det är en dyrare server jämfört med delad hosting.
 • Fördjupad teknisk kunskap krävs för att exakt hantera servern.
 • Din säkerhet kan påverkas om konfigurerade servrar är olämpliga.

Vad är dedikerad värd?

Vad är dedikerad värd

En dedikerad hosting eller dedikerad server är samma sak. Det är ett slags webbhotell där klienten hyr eller hyr en hel server och dess resurser. Därför beror paketen för dedicerad värd beroende på vilken typ av hårdvara och resurser du väljer.

Denna värdplan är perfekt för WordPress-webbplatser med högre trafik.

Fördelar med dedikerad hosting:

 • Säkra: Dedicated är mer pålitlig värd eftersom du har full auktoritet att välja hårdvara, operativsystem osv enligt ditt val. I det här fallet får du inte dela en server med någon annan, därför utrotas ett gäng potentiella hot. Det slående exemplet på detta är, om något konto har hackats på delad hosting då automatiskt, alla andra konton hackas men med dedikerad hosting är denna typ av risk förbjuden.
 • Flexibel: Att ha en dedikerad server betyder att du kan använda den på vilket sätt som helst. Det ger dig flexibilitet att installera ny programvara eller program såväl som berättigad att ändra serverkonfiguration. Med andra ord, din egen server ger dig alla rättigheter att kontrollera den i din stil.
 • Resurser: Alla resurser och anslutning tillhör bara din server. Inga andra deltagare underhålls med dessa parametrar.
 • Bättre prestanda: Servern är den bästa prestandan eftersom den kan hantera tusentals klienter en dag. Med dina egna resurser kan du förbättra prestandan på din webbplats. Därför kommer ett bättre resultat att beräknas med ditt arbete.
 • Lagringsutrymme: Du har möjlighet att bestämma det utrymme och det RAM-minne du behöver för att möta kundens behov. Dessutom ska du inte betala något belopp om du inte använder någon specifik resurs.

Nackdelar med dedikerad hosting:

 • Enorm investering: Dedikerad värd är mycket dyrare än andra värdplaner. För att acceptera den höga prestanda är denna kostnad värd. Så det är mycket viktigt att förhandsbestämma värdplanen enligt dina kunders efterfrågan.
 • användbarhet: Teknisk kunskap är den grundläggande efterfrågan om du vill lägga din hand på en dedikerad server. Om du inte är erfaren är det mycket svårt att ta grepp om den här servern. Endast en ess individ kan installera programvara, dagligt underhåll och tillämpas för att kontrollera andra uppgifter. Därför är dess användbarhet lite knepig.

Skillnaden mellan VPS och dedikerad hosting

Om du är en vanlig användare av delad hosting är det rätt tid att uppgradera din värdplan. Innan vi går till skillnaden mellan VPS och dedicerad server, låt oss granska några grundläggande koncept som ytterligare hjälper dig att förstå konceptet tydligare.

Praktiskt taget privat värd:

VPS liknar virtuell verklighet, det är som att du har ägt ett litet utrymme att umgås med andra. VPS är parallellt med delad värd där de tillgängliga resurserna delas av flera webbplatser. Om du jämför dedikerad och VPS-värd är det en skillnad i begränsningar som åläggs resurser.

Dessutom klassificeras resurstilldelningen på ett sådant sätt att en användare inte kan dra nytta av en annans resurser. Det slående exemplet på detta är, om du äger en lägenhet, får du inte gå in i en annans vardagsrum och vice versa.

Dedikerad webbhotell tillhör dig helt:

En dedikerad server är helt förståelig med sitt namn. Det är helt dedikerat att betjäna dina tjänster. I grunden erbjuds en tom server till dig och du kan lägga till vad du vill.

En dedikerad server motsatte sig en delad plan, där du inte har kontroll över servermiljön och VPS, där du har liten kontroll över din miljö. Så i det här scenariot pekar du en finger på hårdvaran genom vilken du helt kan kontrollera programvaran som är installerad på servern.

Håll ut för att studera mer om VPS och dedikerad hosting, bläddra nedåt.

Jämförbara funktioner i VPS och dedikerad hosting

Kosta:

Det finns ingen tvekan om att VPS-planer är kostnadseffektiva jämfört med dedikerade servrar. Detta beror på att när en värd placerar flera användare på en enda server; uppenbart att de tar ut ett lågt pris för varje kund.

Den avslutade dedikerade servern kostar dig lite mer men om du går med Premium Dedicated servertjänst är den ganska hög eftersom den erbjuder högklassig hårdvara med en kraftfull installation.

Säkerhet:

Utan tvekan är dedikerade och VPS-värd säkra planer. VPS-värd är säkert medan dedikerad hosting ger en övre skyddsnivå, vilket innebär att du är berättigad att installera programvara enligt din önskan och ingen riskfaktor kommer att existera. Men i dedikerad hosting har du 100% kontroll över eventuella säkerhetsbrott jämfört med VPS.

Prestanda:

Överraskande men du måste säga, dedikerad är övermannad än VPS i prestanda. Med tillgängligheten av enorma resurser kan din webbplats enkelt klara enorm trafik utan att påverka lastningshastigheten. Tvärtom, VPS har också stor laddningshastighet men när flera webbplatser landar över en server kan det drabbas av långsam hastighet.

Konfiguration och anpassning:

VPS-värd och dedikerad webbhotell levererar hanterade och okontrollerade planer och dessa planer har goda resurser att gå på månad till månad. VPS-värd skiljer sig något eftersom det kan låna resurser från grannar (andra webbplatser) om du går över din månatliga gräns.

skalbarhet:

I detta fall vinner VPS tävlingen. VPS-hosting stöder webbplats som behöver delad eller dedicerad värd. Genom att samarbeta med VPS kan en webbplats nå önskad destination. Å andra sidan erbjuder dedikerad hosting hjälp till webbplatsen som behöver hjälp direkt.

Resursfördelning:

Visst går bonuspoängen till kategorin dedikerad hosting. Du kan använda så många resurser du vill, men i VPS-värd måste du vara lite försiktig med levererade resurser, även om det inte är en del av någon tävling.

På den avslutande delen är både VPS och dedikerad webbhotell pålitliga och dyra planer. Men efter en viss tid, lämna ett delat värdpaket och hoppa till ett annat alternativ är ett bra beslut. Helt enkelt får du vad du investerar, och när du investerar mer kommer du uppenbarligen att få mer raffinerade resultat.

Läs också,

 • Bästa VPS-värdleverantörer
 • Bästa dedikerade värdleverantörer

Författare Bio: Jerry Peres äger Easy.gr för att leverera Premium Dedicated-servertjänster. De har anmärkningsvärda planer som passar din budget. Du kommer att få teknisk support dygnet runt från deras expertna. Med stora färdigheter hanterar de alla avancerade kontrollpaneler såväl som andra tjänster.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map