Si të vendosni regjistrin privat të Docker në Ubuntu 18?

Docker Registry është një aplikacion softuer që ju lejon të krijoni dhe ruani imazhet tuaja brenda organizatës tuaj.


Ju gjithashtu mund të krijoni dhe ngarkoni imazhet tuaja në regjistrin publik Docker Hub. Por, këto imazhe bëhen publike, dhe çdokush mund të përdorë imazhet tuaja. Pra, rekomandohet të përdorni regjistrin privat Docker i cili ju lejon të kontrolloni dhe mbroni imazhet tuaja.

Në këtë tutorial, unë do të shpjegoj se si të krijoni një regjistër privat Docker në Ubuntu 18.04.

Kërkesat

 • Dy serverë të Ubuntu me kredencialet kryesore
 • Një adresë statike IP në të dy serverët

Fillimi

Para se të filloni, do t’ju duhet të konfiguroni zgjidhjen e emrit të hostit në të dy sistemet. Pra, të dy sistemi mund të komunikojnë me njëri-tjetrin me emrin host.

Për ta bërë këtë, ekzekutoni komandën e mëposhtme në të dy sistemet:

jehonë "Server 192.168.0.100" >> / etc / hosts
jehonë "192.168.0.102 klient" >> / etc / hosts

Pasi të keni mbaruar, mund të vazhdoni në hapin tjetër.

Instaloni Docker

Tjetra, do të duhet të instaloni paketën Docker në të dy sistemet. Si parazgjedhje, Docker nuk është i disponueshëm në depon e paracaktuar të Ubuntu 18.04. Pra, do t’ju duhet t’i shtoni ato.

Së pari, instaloni paketat e kërkuara me komandën e mëposhtme:

apt-get install apt-transport-https software-Properties-ca-certifikata të zakonshme curl -y

Tjetra, shtoni depo Docker me komandën e mëposhtme:

wget https://download.docker.com/linux/ubuntu/gpg
tasti i prirur shtoni gpg
jehonë "deb [arch = amd64] https://download.docker.com/linux/ubuntu bionic stabil" | tee /etc/apt/source.list.d/docker.list

Tjetra, azhurnoni depon dhe instaloni Docker me komandën e mëposhtme:

azhurnim i duhur -y
apt-get install docker-ce -y

Pasi të keni përfunduar instalimi, kontrolloni statusin e docker me komandën e mëposhtme:

docker i statusit të sistemitctl

Ju duhet të shihni prodhimin e mëposhtëm:

docker.service – Motori i Kontrollit të Aplikimeve Docker
I ngarkuar: i ngarkuar (/lib/systemd/system/docker.service; aktivizuar; paravendosur shitësi: aktivizuar)
Aktiv: aktiv (drejtues) që nga data e Premte 2019-05-01 15:08:45 UTC; 7min më parë
Dokumentet: https://docs.docker.com
PID Kryesore: 2658 (dockerd)
Detyrat: 8
CGroup: /system.slice/docker.service
652658 / usr / bin / dockerd -H fd: // –containerd = / run / konteiner / konteiner.sock

Instaloni Container të Regjistrit Docker

Së pari, do të duhet të instaloni enë Regjistri në sistemin e serverit tuaj. Ju mund ta bëni atë duke ekzekutuar komandën e mëposhtme:

regjistri i tërheqjes së docker

Pasi të jetë shkarkuar imazhi i regjistrit, duhet të shihni daljen e mëposhtme:

Përdorimi i etiketës default: më i fundit
e fundit: Tërheqja nga biblioteka / regjistri
87736221ed0: Tërhiqe përfunduar
1cc8e0bb44df: Tërhiqe përfundimin
54d33bcb37f5: Tërhiqe të plotë
e8afc091c171: Tërhiqe të plotë
b4541f6d3db6: Tërhiqe të plotë
Digest: sha256: 3b00e5438ebd8835bcfa7bf5246445a6b57b9a50473e89c02ecc8e575be3ebb5
Statusi: Shkarkohet imazhi më i ri për regjistrin: më i fundit

Tjetra, filloni enën e regjistrit me komandën e mëposhtme:

docker run -d -p 5000: 5000 –restart = gjithnjë – regjistri i regjistrit të emrave

Mund ta shihni kontejnerin e regjistrimit që funksionon me komandën e mëposhtme:

dok i ps

Ju duhet të shihni prodhimin e mëposhtëm:

Emrat e figurave të kontejnerëve Emrat e krijimeve të krijuara të statistikave
Regjistri 4912e461745f "/entrypoint.sh / etj…" Rreth një minutë më parë Lart Rreth një minutë 0.0.0.0:5000->Regjistri 5000 / tcp

Krijoni një imazh të kontejnerit Docker në sistemin e klientëve

Serveri juaj i regjistrit është tani gati për t’u përdorur. ’Shtë koha për të krijuar një imazh të kontejnerit Docker në sistemin e klientit.

Së pari, hyni në sistemin e Klientit dhe krijoni një dockerfile për të ndërtuar imazhin e serverit Nginx:

Image mkdir
Image cd
nano dockerfile

Shtoni rreshtat e mëposhtëm:

NGA ubuntu: 18.04
Projekti LABEL ="Imazhi i serverit Nginx"
Mirëmbajtës LABEL "[Email mbrojtur]"
RUNI \ a
azhurnim pt-merrni && \
apt-get install -y nginx && \
rm -rf / var / lib / apt / listat / * && \
jehonë "\ ndeemon;" >> /etc/nginx/nginx.conf && \
chown -R www-të dhëna: www-data / var / lib / nginx
# Përcaktoni drejtoritë e montueshme.
VOLUMI ["/ etc / nginx / sites-enabled", "/ Etc / nginx / Certs", "/etc/nginx/conf.d", "/ Var / log / nginx", "/ Var / www / html"]
# Përcaktoni direktorinë e punës.WORKDIR / etj / nginx
# Përcaktoni komandën e paracaktuar.CMD ["nginx"]
# Ekspozoni portet.
EKSPOZA 80
EKSPOZIMI 443

Ruani dhe mbyllni skedarin. Pastaj, ndërtoni një imazh Nginx duke ekzekutuar komandën e mëposhtme:

docker build -t ubuntu: nginx .

Pasi të ndërtoni imazhin Nginx me sukses, duhet të shihni rezultatin e mëposhtëm:

—> bc6e61406108
Hapi 5/9: VOLUMI ["/ etc / nginx / sites-enabled", "/ Etc / nginx / Certs", "/etc/nginx/conf.d", "/ Var / log / nginx", "/ Var / www / html"]
—> Vrapimi në 30832b7ff816
Heqja e kontejnerit të ndërmjetëm 30832b7ff816
—> 1940ec1c2225Step 6/9: WORKDIR / etj / nginx
—> Vrapimi në 88755ef2d7c8
Heqja e kontejnerit të ndërmjetëm 88755ef2d7c8
—> 4fe930c96a73Step 7/9: CMD ["nginx"]
—> Vrapimi në c8d492317d88
Heqja e enës së ndërmjetme c8d492317d88
—> 3218acfd15f8Step 8/9: EXPOSE 80
—> Vrapimi në 35921ef45db9Remarrja e kontejnerit të ndërmjetëm 35921ef45db9
—> a6a299b86a6dStep 9/9: EXPOSE 443
—> Vrapimi në 755441cefe2f
Heqja e enës së ndërmjetme 755441cefe2f
—> 9be7dc6b0825
Ndërtuar me sukses 9be7dc6b0825
Etiketuar me sukses ubuntu: nginx

Tjetra, ju mund të kontrolloni imazhin e gjeneruar me komandën e mëposhtme:

imazhe docker

Ju duhet të shihni imazhin tuaj nginx në rezultatin e mëposhtëm:

IDE E REZULTATUESHME E TP REPOZITUARIT T S KUFIZUAR SIZE
ubuntu nginx 9be7dc6b0825 Rreth një minutë më parë 161MB
ubuntu 18.04 d131e0fa2585 4 ditë më parë 102MB
regjistri i fundit f32a97de94e1 7 javë më parë 25.8MB

Tjetra, do t’ju duhet të riemërtoni imazhin tuaj nginx në formatin “regjistri server: portnumber / emri i figurës: etiketa”.

Ju mund ta bëni atë me urdhrin e mëposhtëm:

docker tag ubuntu: nginx server: 5000 / ubuntu: nginx

Ngarko imazhin Nginx në serverin e regjistrit privat

Tani mund të ngarkoni imazhin tuaj të gjeneruar Nginx në serverin e regjistrit privat duke përdorur komandën shtytëse:

server push docker: 5000 / ubuntu: nginx

Pasi fotografia të ngarkohet me sukses, duhet të shihni daljen e mëposhtme:

Shtytja i referohet depove [server: 5000 / ubuntu]
2e5us8en4s9d: Shtyrë
l1is9e9d8j7e: Shtyrë
nginx: tret: sha256: aa0d8fi49dir0d7rn33nee122b madhësia: 1862

Ju gjithashtu mund të shkarkoni imazhin e ngarkuar nga serveri i regjistrit me komandën e mëposhtme:

serveri tërheqës docker: 5000 / ubuntu: nginx

Shpresoj se tani keni njohuri të mjaftueshme për të vendosur serverin tuaj personal të regjistrit docker në një server prodhimi. Nëse jeni duke kërkuar të merrni më shumë duar të gatshëm, atëherë shikoni këtë kurs online.

TAGS:

 • cungues

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map