Si të krijoni një balancues të ngarkesës në Google Cloud?

Krijimi i një balancuesi të ngarkesës në re HTTP (s) në Platformën e Google Cloud (GCP)


Nëse jeni duke pritur aplikacionet tuaja në Google Cloud dhe kërkoni një disponueshmëri më të mirë të lartë, atëherë duhet të provoni të zbatoni një balancues të ngarkesës (LB).

Balancuesi i ngarkesësKoncepti i balancës së ngarkesës

Google Cloud LB është i zgjuar. Ajo ofron më shumë sesa një tradicionale.

 • HTTP / 2 aktivizohet
 • Përfundoni shtrëngimin e dorës SSL
 • Politikat e personalizuara SSL / TLS
 • Trafiku i rrugës në serverin më të afërt
 • Ndarja e bazuar në rrugë
 • Auto-shkallë

dhe shumë më tepër…

Më poshtë, unë kam dy servera (një në SH.B.A. dhe një tjetër në Mbretërinë e Bashkuar). Le të krijojmë një balancues të ngarkesës dhe trafikun rrugor për të dy serverët.

Meqenëse Google ofron një shkallëzim automatik, ju keni mundësi të shumta dhe zgjidhni atë që kërkon biznesi juaj. Sidoqoftë, në këtë artikull, unë do të shpjegoj se si të krijoni një balancues të ngarkesës duke përdorur grupe të instancave të pakontrolluara që nuk mbështesin shkallëzimin automatik.

Krijoni grupe instancash

Të gjithë serverët duhet të jenë brenda grupeve të shembullit. Pra, kjo është një parakusht për krijimin e një LB.

 • Hyni në GCP Console
 • Shkoni te Motori i llogaritjes >> Grupet e instancave
 • Klikoni në krijimin e grupit shembull
 • Vendosni emrin, zgjidhni zonën si një të vetme, rajoni ku janë serverët tuaj, grup i pakontrolluar shembulli, zgjidhni serverin nga shembulli VM-në, dhe klikoni Krijoni

Një zonë e vetme mund të shtojë serverë vetëm nga ajo zonë. Meqenëse kam serverë në Mbretërinë e Bashkuar dhe SH.B.A., atëherë më është dashur të krijoj një grup dy instancash. Unë do të përsëris procedurën për të shtuar serverin tim tjetër (server-uk).

Dhe, ato dy grupe janë krijuar.

Krijoni një LB HTTP (s)

Google ofron tre lloje të LB.

 • HTTP (s)
 • TCP
 • UDP

Për të menaxhuar shpërndarjen e trafikut të aplikacioneve në internet, HTTP (s) është i përshtatshëm. Le ta krijojmë atë.

 • Shkoni te Shërbimet e Rrjetit >> balancimi i ngarkesës
 • Klikoni Krijo një balancues të ngarkesës

 • Filloni konfigurimin për balancimin e ngarkesës HTTP (s)

 • Vendosni emrin LB
 • Në skedën e konfigurimit të prapambetjes, zgjidhni drop-down dhe krijoni një shërbim të backend
 • Vendosni emrin dhe zgjidhni llojin backend si grupe shembulli
 • Shtoni të dy grupet e shembullit (server-na dhe server-uk)
 • Rregulloni numrin e portit – numri i portit të serverit në internet ose aplikacioni do të dëgjohet në serverë

 • Nën kontrollin shëndetësor, klikoni krijuar
 • Vendosni emrin, zgjidhni protokollin, portën

Një kontroll shëndetësor është thelbësor që LB të dijë se cili shembull është në rënie, kështu që ai ndalon dërgimin e trafikut. Më poshtë, unë jam duke udhëzuar LB të godasë IP serverin me portin 80 çdo 10 sekonda. Nëse një server nuk përgjigjet tre herë radhazi, atëherë LB do ta shënojë atë shembull poshtë.

 • Klikoni ruaj dhe vazhdoni të krijoni shëndet
 • Klikoni në krijimin e magjistarit të shërbimit të backend
 • Do të tregohet si më poshtë

Në skedën e rregullave të hostit dhe shtegut, sigurohuni që të jenë zgjedhur shërbimet e backend-it të krijuara rishtas (geekflarelab në rastin tim)

Në skedën e konfigurimit të frontit, shkruani emrin dhe krijoni adresën e re IP.

 • Do të shfaqet për të rezervuar një adresë të re IP statike. Jepni emrin atje dhe klikoni rezervën.
 • Klikoni Bërë

Shënim: rekomandohet që të merrni IP statik për LB tuaj, në mënyrë që të mund ta përdorni atë për të treguar në domenin tuaj.

Në skedën e rishikimit, siguroni të gjitha të mirë dhe një herë të lumtur klikoni Krijo

Do të duhen disa sekonda për të krijuar, dhe ju duhet t’i shihni ato në listë. Kur klikoni në LB të krijuar rishtazi, ajo do të tregojë detaje si më poshtë.

Siç mund ta shihni të dy instancat janë të shëndetshme dhe LB është teknikisht operacional.

tjetër, ju keni për të rinovuar domenin tuaj Një rekord për të treguar IP-në e përparme të LB-së. Pasi të keni mbaruar, kur godisni domenin tuaj, ajo duhet të goditet në LB dhe të shpërndajë trafikun në raste.

Kam bërë një provë të ngarkesës dhe këtu është rezultati.

Ju mund të shihni që trafiku nga Evropa po drejtohet tek serveri më i afërt i vendosur në Londër, dhe trafiku i Amerikës së Veriut dhe Azisë është në serverin amerikan. Gjëja e mirë është që ju nuk duhet të konfiguroni asgjë për ndërmjetësimin e trafikut gjeo, karakteristikën e tij të paracaktuar. Monitorimi i mësipërm është në dispozicion nën skedën e prapambetjeve.

përfundim

Krijimi i një LB është i lehtë, dhe shpresoj se kjo ju jep një ide në lidhje me të. Ka shumë konfigurim që mund të bëni për të përmbushur kërkesat e aplikimit tuaj si afinitetin e seancës, integrimin e CDN, certifikatën SSL, etj. Nëse po eksploroni një mundësi për të patur një balancues të ngarkesës për aplikacionin tuaj, atëherë luani përreth dhe shikoni se si ndihmon.

Kostoja bazohet në përdorim, kështu që nuk ka mbyllje mujore ose vjetore. Unë mendoj se përdorimi minimal do të kushtonte rreth 18 dollarë në muaj. Nëse jeni kurioz të mësoni rreth administrimit të Google Cloud, atëherë mund të merrni parasysh duke marrë këtë kurs në internet.

TAGS:

 • GCP

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map