Sa e shpejtë është CDN Google Cloud për Uebfaqen tuaj?

Sigurimi i ngarkesës në faqen tuaj më të shpejtë është një nga kritik metrikë për suksesin e biznesit në internet. Askush nuk i pëlqen faqja e ngadaltë e ngarkimit.


Ka teknika të ndryshme për të rritje e shpejtësisë uebfaqen tuaj, por një nga mënyrat më të shpejta është implementimi i duhur CDN (Rrjeti i dorëzimit të përmbajtjes).

Nëse jeni i ri në CDN, mund t’i referoheni udhëzues thelbësor për CDN për mirëkuptim.

Në një rresht, CDN përshpejton përmbajtjen tuaj dhe i shërben burimet e kërkuara për audiencën nga vendndodhja më e afërt.

Essentialshtë thelbësore të zgjidhni kohë të ulët CDN i cili ka POP (pikën ose praninë) në të gjithë botën ose vendndodhjen në skaj.

Le të shohim disa nga ofruesit e CDN dhe numrin e tij të POP.

CDNPOP / Edge Network / Cache vendndodhja
Google Cloud CDN100+
Flakërimi në re102
Amazon Cloudfront69
Incapsula32
MaxCDN56
Cachefly40+

Në këtë post, do të flas si të mundësosh Google Cloud CDN për faqen tuaj të internetit dhe konfigurimin e një URL të WordPress për të treguar sa shpejt eshte.

Google Cloud CDN është i disponueshëm për këdo që përdor Google HTTP (S) Balancuesi i ngarkesës dhe ofron shumë karakteristika të tjera së bashku me shpërndarjen e përmbajtjes me vonesë të ulët.

 • Anycast – e gjithë shpërndarja e përmbajtjes nga IP e vetme në të gjithë botën
 • HTTP / 2 – protokolli i ri HTTP 2 është mbështetje.
 • HTTPS – konfiguroni certifikatën tuaj SSL / TLS në Load Balancer
 • Logging – Capture cache hit / miss në llogari Stackdriver
 • Pastrimi i cache – Pastroni cache menjëherë

Mundësimi i CDN Google Cloud

Mund të aktivizoni CDN në ekzistuesin e Google Load Balancer ose atë të ri

Për të mundësuar LB ekzistuese:

 • Hyni në Google Cloud Platform për të listuar Balancuesi i ngarkesës
 • Klikoni Ndrysho
 • Shkoni te konfigurimi i Backend-it dhe zgjidhni pamjen ekzistuese
 • Shënoni “Aktivizoni ClN CDN“Nën konfigurimin e ekuilibrit të balancuesit të ngarkesës HTTP (S)

 • Klikoni Azhurnim për të ruajtur konfigurimin

Për të krijuar LB të reja dhe aktivizuar

Si një parakusht LB, ju duhet të krijoni një grup shembulli. Pasi të krijohet një grup shembulli, ju mund të bëni sa më poshtë për të krijuar HTTP (S) LB dhe aktivizuar Cloud CDN.

 • Hyni në Google Cloud Platform
 • Shkoni te Rrjetëzimi >> Balancimi i ngarkesës >> Krijoni balancues të ngarkesës
 • Zgjidhni “Start Configuration” për ekuilibrin e ngarkesës HTTP (S)
 • Krijoni një konfigurim të backend-it me grupin ekzistues të shembullit dhe zgjidhni “Aktivizoni ClN CDN.”

Me shumë mundësi nuk do të duhet të bëni ndonjë konfigurim për (Rregullat e hostit dhe të rrugës) & Konfigurimi front) nëse thjesht po bëni konfigurimin bazë të LB.

Mund të lini konfigurimin e paracaktuar dhe të klikoni Krijo

Do të zgjasin disa sekonda, dhe do të merrni një konfirmim që LB është krijuar. LB do të shoqërohet me një IP publike të cilat do t’i përdorni për të azhurnuar A rekord i domenit tuaj.

shënim: Google do të ju jap një IP të shpejtë, dhe rekomandohet të merrni një IP statike publike për LB.

Testimi i CDN i Google Cloud

Pra, ja çfarë bëra për të provuar.

Parashikova f1-mikro shembull me 10 GB SSD disk në Google Cloud. BTW, kjo konfigurim do të kushtonte rreth 6 dollarë.

Unë instalova WordPress me ndihmën e EasyEngine pa ndonjë plugin cache dhe tregoni fushën time (Chandan.io) në adresën IP të jashtme të VM.

Shënim: Përhapja e DNS mund të marrë ca kohë, kështu që ju keni për të siguruar tuaj domeni po zgjidhet te Google Cloud VM para se të filloni provën.

Unë instalova temë BLOGGING, kështu që ka disa përmbajtje.

Testimi i WordPress pa Google Cloud CDN

Kam provuar një test të shpejtësisë kundër Chandan.io përmes BlazeMeter me 50 përdorues të njëkohshëm për dy minuta dhe rezultatet janë:

 • Koha mesatare e përgjigjes është 13.46 sekonda
 • Koha e përgjigjes 90% është 26.73 sekonda

Kështu që tani e di punën time të WordPress nga VM, dhe është koha për të mundësuar cloud CDN dhe për të drejtuar përsëri testin në krahasoni rezultatet.

Ju gjithashtu mund të merrni parasysh ndonjë mjet tjetër për të kryer një provë të ngarkesës.

Testimi i WordPress me Google Cloud CDN

Unë krijova LB me Cloud CDN dhe azhurnova fushën time Një rekord për të treguar IP-në LB publike.

VM me sfond mbeten të njëjta, dhe unë bëra provën me 50 përdorues për dy minuta dhe këtu janë rezultatet.

A shihni një ndryshim të madh?

 • Koha mesatare e përgjigjes 3.82s Krahaso me 13.46s pa CDN.
 • Koha e përgjigjes 90% 9.6s Krahaso me 26.73s pa CDN.
 • Rrjedha mesatare 10.28 hitet në sekondë krahasohen me 3.24 pa CDN.

Google Cloud CDN e ngarkoi faqen time të internetit më të shpejtë për dhe rritur Xhiroja. Ky test ishte në shembullin e provës së WordPress pa asnjë plugin caching.

A e keni provuar ende Google Cloud CDN?

TAGS:

 • GCP

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map