8 Ruajtja e objektit në re për të ruajtur të dhënat publike dhe private

Ruajtja e të dhënave masive në një mjedis tradicional është e shtrenjtë. Le të hulumtojmë zgjidhjen me kosto efektive të ristrukturuar të ruajtjes së të dhënave që kemi në treg.


Falë ruajtjes së cloud, që e bën atë i lehtë dhe ul koston pa kompromentuar cilësinë & siguri.

Ruajtja e objektit mund të përdoret për të ruajtur çdo objekt si foto, video, audio, pdf, dokumente, skedarë statikë, etj. Kjo mund të përdoret gjithashtu për të pritur një faqe në internet statike ose qëllim rezervimi.

Një gjë e mirë në lidhje me ruajtjen e cloud është që ju mund të ngarkoni dhe shkarkoni të dhënat nga kudo në Internet dhe gjithashtu t’ju jepni një mundësi për t’i kufizuar ato.

Pra, ju keni të dyja opsionet për të zgjedhur bazuar në kërkesën tuaj. Një tjetër vlerë që përmendet ju paguani për atë që përdorni.

Le të hedhim një vështrim në disa nga shërbimet më të mira të ruajtjes së cloud.

AWS S3

Nëse jeni duke punuar në re tashmë, atëherë kjo është shumë e hamendshme. Një nga të famshmit dhe pionierët në sigurimin e ruajtjes së objekteve.

Mos u shqetësoni për kufizimet e ruajtjes; mund të ngarkoni çdo sasi të të dhënave.

AWS S3 siguron Qëndrueshmëri 99.999999999% dhe ju jap një mundësi për të ngarkuar / shkarkuar të dhënat duke përdorur një shfletues, API.

Ekzistojnë tre lloje të klasave të depozitave të ofruara.

standard – një lloj ruajtjeje për qëllime të përgjithshme me një latencë të ulët, i përsosur për shpërndarjen e përmbajtjes, analiza të mëdha të të dhënave, etj.

IA standarde (qasje e rrallë) – Mund të shkoni për IA nëse përmbajtja nuk arrihet shpesh. IA kushton më pak se standardi dhe i përshtatshëm për mbajtjen e të dhënave afatgjata, të cilat nuk janë të arritshme çdo ditë.

akullnajë – kosto më e ulët se IA dhe e përshtatshme për arkivin e të dhënave.

AWS siguron menaxhimi i ciklit jetësor te objektet e tranzicionit nga një klasë ruajtjeje në tjetrën. S3 është një bazë rajoni që do të thotë që ju mund t’i mbani të dhënat tuaja pranë klientit tuaj, vizitorit për shpërndarje më të shpejtë të përmbajtjes dhe ngarkime.

Dhe nëse po mendoni për DR, atëherë është e mbuluar. Mbështet përsëritja e rajonit ndër-rajonal, të cilat mund të përdoren për kopje rezervë. Mos harroni të kontrolloni praktikat më të mira të sigurisë nëse vendosni të shkoni me AWS S3.

Ruajtja në renë e Google

Magazinim me vonesë të ulët nga Google për i vogël për nivelin e biznesit. Google ofron katër lloje të ruajtjes.

Ngjashëm me S3, GCS ofron edhe ciklin jetësor të të dhënave për lëvizjen e të dhënave nga një lloj ruajtjeje në tjetrin. ose mund të konfiguroni gjithashtu për ta fshirë atë.

Mund të ketë një skenar kur doni të mbani të dhënat vetëm për një periudhë specifike.

Për shembull, gjendja e mëposhtme do të fshijë çdo të dhënë më të vjetër se 30 ditë në një kovë.

Duke marrë parasysh që Google Cloud mori qendra të shumta të të dhënave në të gjithë botën, ju mund t’i mbani të dhënat tuaja në qytete të ndryshme në Azi, Evropë dhe SH.B.A..

Kohët e fundit GCS ka prezantuar kërkuesi paguan tipar kur kërkuesi mbart koston e kërkesave të të dhënave. Sipas nivelit të lirë GCP, ju merrni 5 GB hapësirë ​​rezervë për të luajtur rreth.

Spaces

Shërbimi i ruajtjes së prezantuar rishtazi nga DigitalOcean i quajtur Spaces ka ndërtuar CDN.

Aktualisht, është në dispozicion në katër vendet e mëposhtme.

 • Nju Jork
 • Singapore
 • Amsterdam
 • San Francisko

Ju ose mund të përdorni një ndërfaqe drag-n-drop ose programatikisht përmes API ose CLI për të kontrolluar të dhënat.

Disa nga përdorimet e zakonshme të hapësirave janë:

 • Burimet e internetit si HTML, imazhi, CSS, js ose për të pritur faqen statike
 • Magazinimi i depozitave
 • Mbajtja e një arkivi, arkivi të të dhënave

DO Spaces është në përputhje S3 dhe mbështet CORS. Nëse jeni duke kërkuar për një normë fikse mujore, atëherë DigitalOcean do të ishte një nga ato më të lirë.

Skedarët e reve

Skedarët e reve nga Rackspace mundësohet nga OpenStack për të siguruar ruajtje të ndryshueshme të cloud. Integrohet fort me AKAMAI CDN për të shërbyer më shpejt përmbajtje në të gjithë botën.

Ju mund të mbani kontejnerët e skedarëve cloud si një privat ose publik.

Rackspace ofron veçori unike si një URL e përkohshme, e cila është e vlefshme vetëm për një periudhë specifike. Një zgjidhje perfekte ku doni të shisni media dixhitale dhe dëshironi që një përdorues të shkarkojë brenda një kohe të caktuar.

Ruajtja e objektit në cloud të IBM

Magazinimi në re nga IBM ofron encryption nga ana e serverit dhe SSL / TLS në tranzit. Të dhënat mund të kontrollohen duke përdorur një ndërfaqe në internet, API RESTful, SDK.

Duke përdorur SDK ju mundëson të përdorni ruajtje jo vetëm me shërbime cloud të IBM me një platformë tjetër. Ekzistojnë dy mundësi opsionesh elastike.

 • Regjionale – ruaj të dhënat në qendrën e shumëfishtë të të dhënave, por në të njëjtin rajon
 • Regjion ndër-rajonal – ruaj të dhënat në rajone të shumta, të dobishme nëse po kërkoni HA me bazë rajoni.

IBM ofron katër lloje të ruajtjes.

 • Standard – të dhëna për qëllime të përgjithshme, të arrihen shpesh
 • Vault – të dhëna të arrihen një herë në muaj ose më pak
 • Kasafortë e ftohtë – Të dhëna herë pas here, për ruajtjen e të dhënave gjatë
 • Flex – Të dhëna Dinamike, një përzierje e të dhënave të arrihen shpesh dhe rrallë

Sipas planit të liteve, mund ta filloni me të dhëna 25 GB FALAS.

Alibaba OSS

Alibaba Cloud OSS (Shërbimi i ruajtjes së objekteve) ofron një garanci të disponueshmërisë 99.9%. Kostoja bazohet në atë që përdorni, pa angazhim paraprak ose afatgjatë.

Magazinimi Alibaba është i aftë të trajtojë më shumë se 50,000 kërkesa për sekondë, dhe ajo mori siguri të integruar shumë-nivele për të mbrojtur nga DDoS, përpjekjet e hyrjes pa leje.

Magazinimi Blur Azure

Ruani të gjitha të dhënat e pastrukturuara me Microsoft Azure ruajtje në blog. Një nga avantazhet më të konsiderueshme të Azure është vendndodhja e tij.

Psh: nëse po kërkoni për lokacione të shumta të të dhënave në Indi, atëherë për momentin, Azure ka një mbulim më të mirë.

Ruajtja e blogjeve të azure është optimizuar për liqenet e të dhënave. Ata gjithashtu morën lloje të tjera të ruajtje, si Dosja & Arkivi, për tu përshtatur me kërkesa shtesë.

Magazinimi Oracle

Ruajtja e reve nga Oracle ju lejon të ruani të dhëna të pakufizuara të pa strukturuara për kovën. Disa nga karakteristikat janë:

 • Mënyra të shumta për t’u lidhur – API të shpejtë të OpenStack, plug-in HDFS, API REST, Java SDK, Python CLI dhe tastierë
 • Scalable – mos u shqetëso për madhësinë e të dhënave, ajo peshon automatikisht.
 • encryption – Kriptimi nga ana e serverit me algoritëm 256 AES

përfundim

Unë e di se ka zgjedhje të shumëfishtë për të ruajtur të dhënat në cloud. Mënyra më e mirë për të zgjedhur është duke provuar ato. Shumica e ofruesve të shërbimit të ruajtjes së cloud të sipërpërmendura ofrojnë një provë FALAS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map