8 Balancues i ngarkesës së reve me performancë të lartë për aplikacionin HA

Nëse jeni duke synuar një audiencë e madhe ose duke pritur trafik i lartë në faqen tuaj të internetit / aplikacionin web globalisht, atëherë ju duhet të përdorni LB (balancues i ngarkesës). Balancuesi i ngarkesës mund të ju ndihmojë në shumë mënyra.


 • Disponueshmëri e lartë
 • Shkallëzimi i aplikacionit
 • Jo ose joproduktive minimale
 • Siguria në fluturim
 • Përvojë më e mirë gjeografike e përdoruesit
 • Mbingarkesë SSL
 • Geo-kurs

Pajisjet tradicionale LB kushtojnë rreth 5,000 dollarë, kështu që shumica e projektit të mesëm, fillestar ose buxhet të ulët nuk mendojnë të marrin një.

Por jo më, ju mund të përdorni një balancues të ngarkesës në re për aq pak sa 20 dollarë në muaj me të gjitha tiparet e shkëlqyera që merrni në LB tradicionale.

Nëse jeni duke hartuar një aplikacion me disponueshmëri të lartë për një performancë më të mirë & siguria, atëherë cloud-i i mëposhtëm LB do t’ju ndihmojë. Secili ka disa avantazhe ose veçori shtesë se të tjerët, kështu që zgjidhni ato që funksionojnë për ju.

Më poshtë janë një zgjidhje e pritur që do të thotë se nuk keni nevojë të instaloni ndonjë softuer. Shtë një produkt i Saas. Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje me burim të hapur, atëherë shikoni këtë post.

AWS ELB

Shërbime Ueb Amazon (AWS) Balancuesi elastik i ngarkesës (ELB) është pa dyshim një nga më i mirë zgjidhjet e balancimit të ngarkesës në dispozicion në re.

AWS mori tre lloje të balancuesve të ngarkesës.

 • Aplikimi – i preferuar për shtresën e aplikimit (HTTP / HTTPS)
 • Classic – e preferuar për shtresën e transportit (TCP)
 • Rrjeti – një drejtim i performancës për trafikun TCP, UDP dhe TLS

Nëse po ndërtoni aplikacione të bazuara në internet dhe përdorni protokollin HTTP ose HTTPS, atëherë balancuesi i ngarkesës së aplikacionit është zgjidhja më e mirë.

ELB shpërndan kërkesat në hyrje për të mbrojtur rastet e konfiguruara të EC2 bazuar në algoritmin e kursit.

Disa nga sa vijon veçoritë e Balancës së ngarkesës së Aplikimit AWS.

 • Ai mbështet HTTP / 2, IPv6, WebSockets
 • Ju mund të ngarkoni SSL / TLS
 • Integrimi i AWS WAF u mbështet
 • Mund të aktivizoni seancën ngjitëse (cookies)
 • Kërkesë përpara për backend bazuar në URI / rrugën ose hostin kontekst
 • Shtoni kontrollin shëndetësor

LB elastik siguron si më poshtë matjet monitoruese nga parazgjedhja.

 • Vonesa mesatare
 • Kërkon Përmbledhje
 • Numërimi i lidhjeve të reja / aktive
 • Byte të përpunuara
 • Edhe me shume…

Mimi varet nga trafiku, dhe ju mund t’i përdorni ato kalkulatriçe për të vlerësuar.

Balancimi i ngarkesës së GCP

GCP ofron globale vetme IP anycast për t’i dhënë fund të gjithë serverëve tuaj të backend-it për një ambient më të mirë të disponueshmërisë së lartë dhe një mjedis të shkallëzuar të aplikimit.

Google siguron tre lloje të balancimi i ngarkesës Zgjidhjet.

 • HTTP (S) – shtresa 7, e përshtatshme për aplikime në internet
 • TCP – shtresa 4, e përshtatshme për balancimin e protokollit TCP / SSL të bazuar
 • UDP – shtresa 4, e dobishme për ekuilibrin e bazuar në protokoll UDP

Google Cloud është ndërtuar në të njëjtën infrastrukturë si Gmail, YouTube, kështu që performanca e dyshimit nuk është në dyshim. LB është në gjendje të mbështesë më shumë sesa 1 milion kërkesa për sekondë, dhe ju mund të shkallëzoni automatikisht aplikimet tuaja bazuar në kërkesën pa ndonjë ndërhyrje manuale.

Automatizimi ju lejon të jeni të përgatitur për një sulm në trafik pa ngadalësuar punën e faqes së internetit.

Disa nga vlerat e përmendura të Google Cloud HTTP (S) Karakteristikat LB:

 • prirje
 • Integrimi me një klik i Google CDN
 • Përfundimi SSL
 • Kontrollet shëndetësore
 • Mund të krijoni një ekuilibër të bazuar në përmbajtje.
 • Rregullat e përcjelljes globale
 • Geo-kurs
 • Integrimi i Google CDN
 • Mbështetje IPv6
 • Websocket

Konfigurimin e tërë LB ju mund ta bëni atë përmes tastierës së thjeshtë ose linjës komanduese.

NodeBalancers

A jeni duke pritur faqen tuaj të internetit me Linode?

NodeBalancers nga Linode japin të gjitha tiparet thelbësore të LB me vetëm 10 dollarë në muaj. Konfigurimi është mjaft i drejtpërdrejtë dhe vjen me disa nga karakteristikat themelore si më poshtë.

 • Mbështet IPv4, IPv6
 • Vidh lidhjen për trafik të dyshimtë për të parandaluar shpërdorimin e burimeve
 • Mund të ketë një ekuilibër me shumë porte
 • Përfundoni shtrëngimin e dorës SSL
 • Këmbëngulja e sesionit, kështu që kërkesa juaj gjithmonë shkon në të njëjtin server me backend
 • Kontrollet shëndetësore për të siguruar që kërkesa shkon te një server i shëndetshëm
 • Ju mund të zgjidhni algoritmin e kursit nga robin i rrumbullakët, më pak lidhje ose IP me burim

NodeBalancuesit mund të përdoren për të balancuar çdo trafik të bazuar në TCP, përfshirë HTTP, MySQL, SSH, etj..

Rackspace

Rackspace është një nga ofruesit kryesorë të zgjidhjeve të pritjes së cloud që ofrojnë re LB për të menaxhuar trafiku në internet duke shpërndarë kërkesën te serverët e shumtë të backend-it.

Ai mbështet algoritme të shumta të rrugëzimit si lidhje të rrumbullakëta, lidhje me peshë, më pak & rastit. Ju mund të balanconi pothuajse çdo lloj protokolli shërbimi, përfshirë.

 • TCP
 • SMTP / IMAP
 • HTTP / HTTPS
 • LDAP / LDPAS
 • MySQL
 • FTP / SFTP
 • UDP

Disa nga reja e Rackspace Karakteristikat LB:

 • Përshpejtimi i SSL për xhiros të përmirësuar
 • Ju mund ta ndërprisni SSL-në aq më pak mbingarkesë të CPU-së në serverin tuaj të internetit
 • Këmbëngulja e sesionit për të përcjellë një kërkesë te një server
 • Rrjedhje e rrjetit 10Gb / sekondë
 • Menaxhoni LB përmes API
 • Mbroni trafikun keqdashës duke goditur lidhjen

Ju merrni shkrimet për të gjithë trafikun në shkrimet e hyrjes në stilin Apache për një menaxhim më të mirë të regjistrave.

Balancues i ngarkesës së azurit

Bilanci i ngarkesës duke përdorur aplikacionet e brendshme ose ato me të cilat përballen interneti Microsoft Azure LB. Me ndihmën e jush Azure LB, ju mund të ndërtoni të disponueshme dhe të shkallëzueshme aplikacione në internet.

Ai mbështet protokollin TCP / UDP, duke përfshirë HTTP / HTTPS, SMTP, zëra në kohë reale, aplikacione për mesazhe video. Nëse jeni duke pritur aplikacionin tuaj tashmë në Azure, atëherë mund të dërgoni kërkesën tuaj nga LB në serverët virtualë.

Disa të dukshëm tiparet e Azure LB:

 • Mbështetje vendase IPv6
 • Ju mund të keni rregulla NAT për siguri më të mirë.
 • Shpërndarja e trafikut bazuar në hash

Atje jane tre tipe të zgjidhjeve të balancimit të ngarkesës të siguruar nga Azure.

 • Aplikimi Gateway – shtresa 7, ndërpresni lidhjen e klientit dhe dërgoni kërkesën te serverët / shërbimet e backend.
 • Balancuesi i ngarkesës azure – shtresa 4, shpërndani trafikun TCP nëpër instancat Azure.
 • Menaxheri i trafikut – Shpërndarja e nivelit DNS

Shkarkimi i SSL-së, përcjellja e rrugës, mbështetet vetëm në “Porta e Aplikimit.”

DO Loading Balancer

Ngjashëm me Linode, ju mund të kontrolloni balancuesin e ngarkesës së DigitalOcean ose përmes një paneli kontrolli ose API. Nëse jeni duke pritur aplikacionin tuaj në internet me DO dhe duke kërkuar një zgjidhje HA, atëherë kjo ndoshta do të ishte më e mira me një kosto më të ulët.

Mbështet HTTP, HTTPS & Protokolli TCP me rrumbullakim të rrumbullakët dhe algoritëm më pak të rrugëzimit të lidhjeve. DO t’ju lejojë të përfundoni SSL, konfiguroni seancën ngjitëse, kontrollet shëndetësore, rregullat e përcjelljes, etj. Për 10 dollarë në muaj. Ju mund të implementoni certificateertifikatën e kriptuar të Le dhe të pajtueshme me DO Kubernetes.

Balancimi i ngarkesës në cloud

Cloudflare LB është unike.

Mbi të gjitha zgjidhjet e listuara ju lejojnë të ngarkoni ekuilibrin midis VM-ve dhe burimeve përkatëse.

Ish – me GCP LB, ju mund të balanconi trafikun vetëm në GCP VM. Zgjedhja e GCP ose AWS LB ka kuptim kur e gjithë infrastruktura juaj e aplikacionit të strehuar në platformën e tyre. Sidoqoftë, nëse faqja juaj është e pritur në një platformë që nuk ofron balancues të ngarkesës ose ofron veçori të kufizuara, atëherë Cloudflare vjen për të shpëtuar.

Cloudflare mund të përcjellë trafikun në çdo VM në Internet.

Shtë një zgjidhje e vërtetë LB me shumë re që vjen me të gjitha tiparet standarde që mund të prisni. Disa prej tyre janë renditur më poshtë.

 • Trafiku i rrugës për t’iu përgjigjur shpejtë VM
 • Shërbyer nga serveri më i afërt i përdoruesit
 • Itinerari dinamik
 • Mbështet HTTPS dhe TCP
 • Afiniteti i sesionit
 • Kontrollet shëndetësore në pishinë
 • Përditësime në kohë reale

Prmimi i Cloudflare LB fillon nga 5 dollarë.

Balancuesi i ngarkesës Imperva

Imperva siguron një balancues të ngarkesës si një shërbim për tre skenarë kryesorë të disponueshmërisë.

Balancuesi lokal i ngarkesës – kërkesa u përcillet në shumicën e serverëve të apartamenteve bazuar në algoritme të kursit brenda të njëjtës qendër të të dhënave.

Balancuesi global i ngarkesës së serverëve (GSLB) – e përkryer për një organizatë të madhe ose një infrastrukturë hibride re ku mund të dërgoni kërkesat në qendra të shumta të të dhënave për disponueshmëri të lartë dhe performancë më të mirë.

GSLB mbështet gjeo-targeting, që do të thotë që ju mund të përcillni trafikun bazuar në gjeokokimin e vizitorëve në faqen rajonale ose qendrën më të afërt të të dhënave.

Dështim i faqes automatike – automatizojë dhe përshpejtojë rikuperimin e fatkeqësive në bazë të kontrolleve shëndetësore pa ndërhyrje manuale. Trafiku është rivarruar menjëherë në një qendër tjetër të të dhënave.

Incapsula siguron një tabelë në kohë reale, kontrolle shëndetësore aktive / pasive & mundësi për të krijuar rregullat e ridrejtimit / rishkrimit.

përfundim

Balancuesi i ngarkesës është thelbësore për disponueshmëri të lartë, dhe shpresoj të ju jap një ide rreth disa prej performancave të larta ekuilibrat e ngarkesës së re.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map