7 Platformat më të mira të Re me Burim të Hapur për Ndërmarrjen

Ndërtoni renë tuaj dhe kurseni miliona!


Ka kaq shumë gjëra për t’u kujdesur, të tilla si hapësira e serverit, mjediset e zhvillimit, siguria, pirgët e softverit, azhurnimet e programeve kompjuterike, mirëmbajtja e pajisjeve, që të gjitha kostot e mirëmbajtjes së platformës kanë tendencë të jenë dërrmuese. Kompanitë që zhvillojnë dhe vendosin aplikacione duhet të ndajnë shumë burime të saj për të mbajtur në funksion platformën – burimet që përndryshe mund të shfrytëzohen për qëllime të zhvillimit të softuerit.

Kjo është arsyeja pse lind nevoja për zgjidhje të platformës cloud. Këto zgjidhje përdorin një model të informatikës cloud për të siguruar gjithçka që zhvilluesit duhet të bëjnë punën e tyre, nga mjediset e pritura të zhvillimit dhe mjetet e bazës së të dhënave, për të kompletuar aftësitë e menaxhimit të aplikacionit. Zhvilluesit që punojnë brenda një platforme cloud kanë qasje në të gjitha burimet e nevojshme për të ndërtuar, vendosur dhe nisur aplikacione softuerësh. Për kompanitë, platforma cloud mund të sigurojë një bazë të shkallëzueshme për aplikacione të reja që duhet të dorëzohen në terma të shkurtër. Me një model të rritjes së pagës, nuk ka nevojë për investime afatgjata në platformat brenda lokaleve.

Pse burim i hapur?

Tani që thamë përfitimet e cloud-it kundrejt platformave tradicionale, brenda lokaleve, pyetja tjetër që duhet të shtrojmë është pse një platformë cloud me burim të hapur është një mundësi më e mirë sesa një platformë e pronës së reve. Përgjigja më e qartë është kostoja: licencat e zgjidhjeve të pronarit gjithnjë përfshijnë etiketa më të larta çmimesh. Një avantazh tjetër i rëndësishëm është fleksibiliteti dhe liria për të zgjedhur nga një larmi kornizash, reve dhe shërbimesh.

Platformat e pronave, nga ana tjetër, mund t’ju lidhin me mjetet dhe shërbimet që ata zotërojnë. Në shkëmbim, ato ofrojnë përparësi të caktuara, siç janë angazhimi ndaj SLA-ve (marrëveshje të nivelit të shërbimit) dhe ju çlirojnë nga pengesat siç janë testimi dhe integrimi, por ato avantazhe vështirë se mbipeshin me përfitimet e hapjes.

Më poshtë do të gjeni një përzgjedhje të platformave cloud me burim të hapur për ndërmarrjen që sundon në tregun e sotëm.

Shkritore e re

Zhvilluar fillimisht nga VMware (tani zotërohet nga Pivotal Software), Shkritore e re qëndron jashtë për të qenë në dispozicion si një program softuer me burim të hapur, i cili e bën atë të pavarur nga ofruesit e cloud. Mund të vendoset në VMware vSphere ose në infrastrukturë të tjera cloud, të tilla si HP Helion, Azure ose AWS. Ose madje mund të zgjidhni ta presni vetë në serverin tuaj OpenStack.

Përmes përdorimit të ndërtesave, Cloud Foundry lehtëson kohën e duhur dhe mbështetjen e kornizës. Kurdoherë që shtyni një aplikacion, Runtime në aplikacionin Cloud Foundry Application zgjedh më të mirën për të. Pastaj, ndërtuesi i kujdesit përkon për përpilimin e aplikacionit dhe përgatitjen e tij për lançim.

Cloud Foundry është krijuar për të ofruar zhvillim dhe vendosje të shpejtë të aplikimit përmes një arkitekture mjaft të shkallëzueshme dhe rrjedhave të punës miqësore me DevOps. Mbështetja e tij gjuhësore përfshin Python, Ruby, PHP, Java dhe Go, midis shumë të tjerëve. Sidoqoftë, për t’u përshtatur në mënyrë adekuate në Cloud Foundry rekomandohet që projekti juaj të ndjek standardin e aplikimit Dymbëdhjetë-faktor: një metodologji e krijuar posaçërisht për zhvillimin e aplikacioneve optimale të softuerit-si-një shërbim (SaaS).

Udemy mori një kurs të bukur për zhvillimin e cloud me Cloud Foundry.

WSO2

Nëse punoni intensivisht në SOA, me siguri duhet të merreni me shumë API të brendshme dhe të jashtme. Ky është skenari ku WSO2 shkëlqen, falë menaxherit të saj API, i cili është i aftë të trajtojë ciklin e plotë jetësor të API. WSO2 siguron përputhjen me shumicën e kërkesave që klientët tuaj mund të parashtrojnë, përfshirë versionimin, dokumentacionin API dhe shkarkimin SSL.

WSO2 përdor një koncept dyqan, në të cilin zhvilluesit mund të gjejnë, provojnë dhe vlerësojnë API. Vendosja është e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë, duke siguruar shumë mundësi për të kontrolluar rrjedhën e API. Ajo gjithashtu ofron një veçori të rimëkëmbjes automatike, në rast se ndodh një pezullim i pikës fundore. Të gjitha këto cilësi synojnë të zvogëlojnë kohën në treg, të thjeshtojnë menaxhimin e kostos dhe, në përgjithësi, të përmirësojnë aftësinë e procesit të biznesit.

Një plus i madh i menaxherit API WSO2 është integrimi i tij i lehtë me Serverin e Identitetit WSO2, një zgjidhje e IAM-it të drejtuar nga API (Identiteti dhe menaxheri i hyrjes). Ky integrim ofron një platformë miqësore për autentifikimin nëpër mjediset re.

Cloudify

Cloudify është një kornizë orkestrimi e krijuar për të modeluar aplikacionet dhe shërbimet ndërsa automatizon ciklet e tyre të jetës. Kjo përfshin aftësinë për të vendosur në çdo mjedis cloud ose qendër të dhënash dhe për të kryer mirëmbajtje të vazhdueshme. Ajo gjithashtu ofron mjete për të monitoruar të gjitha aspektet e aplikacioneve të vendosura, zbulimin e kushteve të dështimit dhe zgjidhjen e tyre, me dorë ose automatikisht.

Një nga karakteristikat më të dukshme të Cloudify është modelimi i projektit bazuar në TOSCA. Kjo risi lejon që zhvilluesit të përdorin YAML për të krijuar skicat e topologjive të aplikacionit. YAML është një gjuhë e serializimit të të dhënave të lexueshme nga njeriu, e përdorur për të shkruar përkufizime bazuar në specifikimin TOSCA, e cila u jep zhvilluesve një mënyrë të standardizuar për të përshkruar ndërlidhjet midis aplikacioneve, sistemeve dhe përbërësve të infrastrukturës së re..

Orkestrimi i cloud i cloud siguron një bazë solide për qeverisjen dhe sigurinë e IT, duke lejuar përdoruesit të aplikojnë kufizime të hyrjes me role të ndryshme dhe nivele lejesh. Për të komunikuar me shërbime të jashtme, si kontejnerët Kubernetes, shërbimet cloud, (AWS, Azure, vSphere, OpenStack), dhe mjetet e menaxhimit të konfigurimit (Kukull, i Përgjegjshëm, Kuzhinier), Cloudify përdor grupin e tij të shtojcave zyrtare, ndërsa shumë shërbime të tjera mbështeten nga gjenerike shtojcat ekzistuese.

OpenShift

OpenShift është një platformë me bazë Kubernetes, me një instalues ​​fleksibël dhe shumë të shpejtë dhe mbështetje të gjerë API, e cila lejon zhvilluesit të zgjerojnë platformën sipas nevojave të tyre. Isshtë ndërtuar me siguri në mendje, e cila ilustrohet nga një shembull: kontejnerët pritet të funksionojnë si përdorues jo rrënjë, dhe kur nuk ndodh kështu, OpenShift kërkon një tejkalim të qartë për të drejtuar kontejnerin.

Përdorimi i tij i Kubernetes kërkon një numër të konsiderueshëm të serverëve, dhe kërkon një kurbë të caktuar të të mësuarit për ta zotëruar atë. Kjo është arsyeja pse kjo platformë nuk është e përshtatshme për dislokime të vogla përveç nëse ato mund të shndërrohen në një vendosje më të madhe në të ardhmen e afërt.

Përdoruesit e OpenShift nxjerrin në pah procedurat e tij të shpejta të instalimit dhe konfigurimit, si dhe është e lehtë për të mirëmbajtur module dhe ingranazhe. Një tjetër plus është fakti i repos të vet Git. Ajo që nuk ju pëlqen shumë është vështirësia për të lexuar dhe interpretuar shkrimet. Në veçanti, kur ka një dështim gjatë ngarkimit të një projekti, është e vështirë të kuptohet se ku është problemi.

Të mësuarit OpenShift eshte e lehte.

Tsuru

Rede Globo, rrjeti i dytë më i madh tregtar në botë në mbarë botën, filloi Tsuru si një PaaS (platformë si shërbim) me bazë Docker (produkti) i aftë për të orkestruar dhe ekzekutuar aplikime në një mjedis prodhimi. Isshtë një platformë me shumë sigurime me burim të hapur që mbështet faqet me miliona përdorues, të zhvilluar nga Globo.com.

Përdoruesit e Tsuru pohojnë se përmirëson ndjeshëm kohën e tregut pa hequr dorë nga thjeshtësia, disponueshmëria e lartë, siguria ose stabiliteti. Mund të drejtohet në një sërë infrastrukturash cloud, qofshin ato publike apo private, për aq kohë sa ato mbështeten nga një makinë Docker. Ai gjithashtu mbështet pothuajse çdo gjuhë programimi në dispozicion, e cila u jep zhvilluesve lirinë të zgjedhin sipas preferencave të tyre.

Me Tsuru, ju mund të përdorni dyqane të larmishme të të dhënave, duke përfshirë bazën e të dhënave SQL ose NoSQL, ose alternative të kujtesës, të tilla si Memcached ose Redis. Thjesht zgjidhni atë të preferencës tuaj dhe e lidhni atë në aplikacionin tuaj. Për të menaxhuar aplikacionin, mund të zgjidhni midis përdorimit të linjës së komandës ose një ndërfaqe në internet dhe më vonë të vendosni përmes Git. Infrastruktura Tsuru do të kujdeset për të gjitha detajet e mprehta.

Stackato

Stackato është një produkt Pagl i poliglotit i bazuar në Cloud Foundry dhe Docker që shkon në krye të infrastrukturës suaj re dhe shërben si një platformë nisëse për aplikimet tuaja. Përdoruesit e Stackato thonë se ajo ofron një platformë të shkathët dhe të fortë të aplikimit që ndihmon për të përmirësuar produktivitetin e administratorëve të cloud dhe zhvilluesve. Isshtë i përshtatshëm për dislokimet e ndërmarrjeve në formën e cloud, duke kombinuar fleksibilitetin e hyrjes direkt në VM në infrastrukturën e reve me konfigurimin e automatizuar të siguruar nga një PaaS me ekran të plotë. Infrastruktura e mbështetur në cloud përfshin HP Cloud Services, Citrix XenServer, AWS, OpenStack, VMware, ndërmjet të tjerëve.

Në Stackato, secila aplikacion ka kontejnerin e vet Linux (LXC), i cili garanton një ndarje efikase dhe të sigurt të burimeve. Gama e shërbimeve të saj përbëhet nga: Avioni i Kontrollit Helion, të cilin Stackato përdor për të komunikuar me renë themelore dhe për të menaxhuar ciklet e jetës së shërbimit; Helion Service Manager, një depo e shërbimeve shtesë të disponueshme për aplikacionet; Helion Cloud Foundry, një kohë elastike e ekzekutimit e krijuar për të thjeshtuar programe të pritjes dhe zhvillimit të aplikacioneve; Helion Code Engine, një shërbim i vazhdueshëm i ofrimit të integruar me depot e Git, private ose publike dhe Helion Stackato Console, një ndërfaqe në internet për të menaxhuar të gjitha tiparet e Helion Cloud.

Alibaba

Edhe pse nuk përmendet vështirë kur flasim për platforma cloud me burim të hapur dhe PaaS, Alibaba Re biznesi informatikë është rritur me një normë meteorike, pasi ka pushtuar tashmë 50% të tregut publik kinez të reve dhe duke mësuar me ndërgjegje se si të shërbejë tregjeve jashtë Kinës. Për shembull, ata kanë filluar të ofrojnë mbështetje për faturimin në dollarë amerikanë në të gjithë 168 vendet dhe hartimin e shërbimeve të përshtatura posaçërisht për tregjet e huaja.

Shërbimet e platformës cloud të përfshira në ofrimin e Alibaba përfshijnë shumë karakteristika falas, duke përfshirë shërbimet e kontejnerëve për Docker dhe Kubernetes, Regjistrin e Container, Auto Scaling dhe DataWorks, një mjedis i sigurt për zhvillimin e të dhënave offline. Shërbimet e tij janë të dokumentuara mirë dhe shoqërohen me gjithçka që ju nevojitet për të filluar menjëherë migrimin e aplikacioneve tuaja në cloud, siç janë shumë video mësimore. Duke ndjekur disa hapa të thjeshtë dhe pa investuar një dollar, Alibaba ju fton të filloni ndërtimin në asnjë kohë.

Së fundi …

Për fat të mjaftueshëm për të gjithë zhvilluesit, hapja sundon botën e re. Nja dy vjet më parë, duke garuar për teknologjitë e kontejnerëve (Docker, Kubernetes, Mesos, Nomad, ECS, për të përmendur disa), kërcënuan të ndanin tregun në ndarje të papërshkueshëm nga uji, duke gjeneruar rreziqe të konsiderueshme sa herë të keni nevojë për të zgjedhur një platformë. Por, megjithëse në ditët e sotme ka më shumë platforma për të zgjedhur, ndryshimet midis zgjedhjeve me burim të hapur sot janë vetëm në detaje: skemat e ndryshme të kostos, mjetet e ndryshme të menaxhimit, qasjet e ndryshme për sigurinë. Me fjalë të tjera, nëse zgjedh një platformë cloud me burim të hapur sot dhe nuk je i kënaqur, mund të shkosh në një tjetër një nesër, dhe kostot nuk do të të vrasin.

Me informacionin që ju dhamë këtu, shpresojmë që të mund të zgjidhni platformën që i përshtatet më mirë nevojave tuaja dhe ju lejon të harroni dhimbje koke të tilla si kapaciteti i serverit, middleware, kornizat, makineritë virtuale, dyqanet e të dhënave etj. Pasi të keni liruar veten nga të gjitha këto, do të keni mundësi të vini të gjitha burimet tuaja dhe gjithë vëmendjen tuaj në një gjë që me të vërtetë ka rëndësi për ju: dorëzoni aplikacionin tuaj për fillimin e përdoruesve tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur, dhe t’i mbani ata të lumtur ndërsa e përdorin atë.

TAGS:

  • Burim i Hapur

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map