7 Mënyrat Computerless Server është një teknologji në rritje

Në fund të fundit, llogaritjet pa server kanë fituar vrull të shpejtë. Gjatë dy viteve të fundit, AWS në veçanti, duke mbajtur bisedime për miratimin e ndërmarrjes.


Me fillimin e platformës informatike pa servera Lambda në vitin 2014, AWS ka zënë vendin e parë në prirjen revolucionare.

Si rezultat, epoka e tanishme e industrisë moderne të rrjetëzimit po përjeton një galop masiv. Monedha e teknologjisë “Computerless Computer” ka qenë duke lulëzuar nga një syth me një ritëm të shpejtë.

Me metodologjitë tradicionale merr një zhvendosje paradigme. “Computerless Server” është një yll në rritje në industrinë e cloud computing. Si rezultat, përfitimet janë të shumta.

Me fjalë të tjera, arkitektura e llogaritjes pa server është projektuar në një avantazh. Këtu ekzekutimi i kodit është nën kontroll të plotë dhe menaxhohet nga një ofrues cloud. Pra, detyra e zhvilluesit është duke u bërë e lehtë për të zhvilluar një aplikacion dhe për ta vendosur atë në serverë.

Arkitektura pa server
Burimi: tonyfendall

së pari, për njerëzit në favor, duke përfshirë metodologjinë e informatikës pa server ofrojnë zgjidhje të fuqisë punëtore.

në radhë të dytë, për të tjerët, duke qenë një teknologji përparuese që synon të sjellë revolucion, e quan nevojën për të bindur në teknologjinë më të re.

Ndërkohë, nëse po kërkoni më shumë informacione për konsum, ose nëse jeni në ndonjë dilemë për të investuar në informatikë pa server, merrni parasysh pikat e mëposhtme.

Thelb i përparuar i arkitekturës pa server

Teknologjia funksionon me RestAPI. Lessshtë e lehtë për të ndërtuar API pa server duke përdorur korniza. Për ta filluar atë si një zhvillues, gjithçka që duhet të bëni është të krijoni një kornizë aplikacioni, një kod për të qenë në gjendje të pingoni sfondin dhe një bibliotekë për përpunimin e të dhënave.

Më pas, përfitimet më domethënëse që përfitoni është modeli “paguaj ndërsa përdorni”. Kjo do të thotë; e gjithë skema është me kosto efektive ndërsa vendosja juaj është në rrugën e duhur. Kuadri pa server vjen i dobishëm në integrimin e shtesave të ndryshme. Ju merrni mundësinë e ndërtimit të një game të ndryshme të aplikacioneve duke përdorur inteligjencën njohëse, analitikë të të dhënave, chatbots.

Ekzekutimi në Edge dhe efektiviteti i kostos

Ndërsa flota e serverëve vendoset nga platforma informatike pa server në vendndodhjen kryesore rreth globit – kodi juaj po ekzekutohet në skaj, afër përdoruesve. Prandaj, koha e përgjigjes është më e shpejtë, dhe ju paguani për burimet që përdorni.

Ju paguani vetëm për kohën e funksionimit të funksionit – kohëzgjatjen dhe shpeshtësinë e ekzekutimit të kodit. Përkundrazi, të përfshira në modelet e tjera të cloud computing, është e detyrueshme të paguani edhe burime boshe.

Modeli

Ka shumë funksione të ofrimit të ofruesit në buzë dhe StackPath është njëri prej tyre. Mund ta filloni nga aq pak sa $ 10 në muaj i cili përfshin 15 milion ekzekutim të kërkesës.

Funksioni si Shërbim (FaaS)

Zbatimi i teknologjisë hyn nën “Funksioni si Shërbim (FaaS).”

Këtu, shitësi i cloud merr përgjegjësinë për fillimin dhe ndalimin e platformës së një kontejneri. Aktivitetet e tjera përfshijnë kontrolle mbi sigurinë e infrastrukturës, shkallëzueshmërinë. Pika tjetër plus këtu është, zhvilluesit mund të drejtojnë kodin e çdo shërbimi të aplikacionit / backend-it pa siguruar serverë.

Nëse flasim për AWS FaaS, atëherë Lamda trajton të gjithë funksionalitetin e pjesës tjetër pasi programuesit të ngarkojnë kodin. Gjithashtu, është gjithashtu e mundur me zbatimin e AWS Lambda, të shkaktohet automatikisht nga çdo shërbim AWS, ueb ose aplikacion mobil..

Nanoservices

Në epokën e tanishme, njerëzit po zgjedhin të zgjedhin një domen logjik. Arsyeja është, lehtësia e ofrimit të shërbimeve të reja në mjedis. Ka një përpjekje minimale për kodim për të hartuar një aplikacion të përdorshëm. Në kontekst, vjen rëndësia e një domeni të quajtur “Nanoservices.”Kjo mikroskursion është e ripërdorshme dhe lehtësisht e përdorshme.

Më e rëndësishmja, përputhshmëria e arkitekturës pa server me atë të nano-shërbimeve është e jashtëzakonshme. Bukuria e shërbimeve nano është që secili funksionalitet të vijë me pikën e tij të fundit API. Po ashtu, secila pikë përfundimi tregon në një skedar të veçantë funksioni. Si rezultat, zbatimi i një CRUD (Krijo, Rikthe, Përditëso, Fshi) ekzekuton.

Mbi të gjitha, ky funksionalitet i mikrotekomunikacionit integrohet me zgjidhjen e biznesit përmes një grupi shërbimesh të vogla. Kjo kap mirë me informatikë pa server. Si rezultat, balancimi i ngarkesës dhe shkallueshmëria është përmirësuar. Ju nuk duhet të konfiguroni grupet dhe ngarkesat e balancuesve për serverët me dorë.

Përvoja e llogaritjes bazuar në ngjarje

Kur keni një shkallë të lartë të thirrjeve të funksionit, do të dëshironi të shqetësoheni për kostot e infrastrukturës dhe sigurimin e serverave. Në situata të tilla, lehtësirat fitimprurëse nga ofruesit pa server si Microsoft Azure, Funksionet e Google Cloud vijnë për të shpëtuar.

EventTriggering
Burimi: JetBrains

Ju mund të nxisni funksionet bazuar në ngjarje si imazhi i ngarkimit, veprimi i përdoruesit, disponueshmëria e mesazheve etj.

Shkallëzueshmëria

Në një kontekst tradicional, shkallueshmëria është e rëndë. Duhet të ekzekutoni një shkallëzim horizontal për madhësinë dhe fuqinë llogaritëse të nyjës. Shkallëzimi vertikal është i dyti në proces për të ruajtur numrin e nyjeve të punës. Një forcë e pasme dhe lot njeriu.

ServerlessScalability
Shkallëzimi pa server

Sidoqoftë, me pa server, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për këtë. Llogaritni platformën automatikisht shkallën e infrastrukturës për të ekzekutuar kodin. Duhet të kuptoni thjesht një nxitje të përshtatshme për një ngjarje të veçantë që do të zhvillohet. Me secilën shkas, kodi funksionon njëkohësisht.

Vendimet e aftësive

Sipas hulumtimit, 30% e serverave fizikë janë në a gjendje komatoze. Shifra e përafërt është rreth 11 milion serverë në të gjithë botën. Në të vërtetë, nëse vendosni një funksionalitet tradicional të serverit, shanset janë që të përfundoni në mesin e këtij 30%. Serveri kur është ulur në punë në qendrën e të dhënave kërkon që investimi juaj të fillojë për përdorim të mëtejshëm. Kjo do të thotë; ti bie në fundin humbës me këtë plan.

Kufizimi pa server

Në anën tjetër, plani me informatikë pa server është që shitësit u jepen kutinë këtu. Kompanitë nuk duhet të varen më nga vendimi i kapacitetit. Ata marrin vendimin dhe lejojnë kapacitetin e kërkuar në mundësinë e duhur bazuar në nevojat e ndërmarrjes – në përgjithësi, relativisht një ROI i mirë për investime.

përfundim

Si përfundim, zhvilluesit dhe investitorët kudo po përqafojnë këtë teknologji në rritje. Thjeshtësia në strukturën e përdorimit e bën llogaritjen e kostos pa server të efektshme. Si rezultat, e ardhmja është këtu me informatikë pa server.

Si pjesë e procedurës së integrimit, shitësit ofrojnë API për të ngarkuar funksionin me URL për përdoruesin për të hyrë. Vendosja e shumë besimit në to është thelbësore. Përveç AWS Lamda dhe Microsoft Azure, ka disa aktorë të tjerë të shquar të tregut. Kuadrat si Funksionet në re të Google, IBM OpenWhisk gjithashtu përbëjnë valën pa server.

Duke parë modelin aktual të tranzicionit, shumë kompani kanë lidhur me fushatën e revolucionit pa server. Për ta përmbledhur, mund të prisni që kjo teknologji në rritje të arrijë kulmin e ekosistemit të reve.

TAGS:

  • pa server

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map