7 Zgjidhje e besueshme për strehimin e JSON për aplikimin tuaj modern

JSON pa dyshim është bërë i pashmangshëm në internet. Shtë formati i preferuar për një gamë të madhe shërbimesh në internet, përfshirë lojtarët e mëdhenj.


Për të përmendur disa, ndërmarrjet më të larta si Google, Twitter, dhe të dhënat e përdoruesve të Facebook në formatin JSON. Deri në vitin 2013, Twitter mbështeti XML por ra në versionin e saj të ardhshëm për të përdorur JSON.

Kur një Zhvilluesi i Android dëshiron të deklarojë që aplikacioni ka nevojë për lejen e përdoruesit, formati është shkruar në JSON, XML, YAML dhe më shumë. Por JSON i tejkalon të gjitha ato për të qenë format i të gjithëve për të komunikuar me programe të ndryshme në internet.

Përse?

Për këtë, le të bëjmë një vështrim të shkurtër të konceptit të JSON.

Farë është JSON?

JavaScript Object Notation (JSON) është një format i bazuar në tekst i përfaqësimit të të dhënave bazuar në listën e renditur dhe çiftet me vlerë kyçe. Ju mund t’i përdorni ato për të ruajtur të dhënat në një mënyrë logjike dhe të organizuar, në mënyrë që të mund t’i përdorni ato pa dhimbje. Përdoret gjithashtu për shkëmbimin e të dhënave midis serverëve në internet dhe klientëve.

Përveç shkëmbimit të të dhënave, mund ta përdorni për migracionin e bazës së të dhënave, për shembull, nga JSON në SQL. Ju madje mund të eksportoni të dhëna duke përdorur JSON nga aplikacionet e regjistruara në internet.

Edhe pse JSON e ka origjinën nga JavaScript, ai është i pavarur nga gjuha, që do të thotë se gjuhë të ndryshme programimi mund të analizojnë të dhënat.

Cili është sekreti i popullaritetit të tij?

JSON ofron një përvojë unike dhe superiore të përdoruesit. Lehtëson sintaksën më të thjeshtë kur ekziston një metodë e drejtpërdrejtë e përfaqësimit të të dhënave. Shumë njerëz gjithashtu zbuluan se tekstet letrare të JavaScript janë formati i përsosur për të transmetuar të dhëna të orientuara nga objekti në të gjithë rrjetin.

Kur jeni duke shkruar kodet tuaja të para në Javascript, formati JSON thjeshton ngarkimin e të dhënave në pemë dhe lehtëson punën e qetë me ta. Ai në mënyrë të plotë formaton të dhëna për të ruajtur gjerësinë e bandës dhe për të rritur kohën e reagimit gjatë komunikimit me një server.

Nga transferimi i lehtë i të dhënave deri tek të qenët i lexueshëm dhe i lehtë në kodim, gjithçka është e thjeshtë me JSON. Për shkak të popullaritetit të saj kryesor, shumë baza të të dhënave kanë zgjeruar mbështetjen natyrore për JSON. Për shembull, MySQL dhe PostgreSQL dërgojnë anije me të dhëna JSON për ruajtje dhe pyetje.

Pse ta ruajmë JSON në host të besueshëm?

Proceset e biznesit përfshijnë shumë dokumente. Ndërsa koha përparon, ju mund të gjeni biznesin tuaj duke notuar në një oqean të dokumenteve, i cili më pas bëhet i vështirë për të ruajtur dhe menaxhuar ato të dhëna.

Ju e dini se sa i prekshëm është bërë interneti me hajdutët në internet duke pritur atë mundësi për të vjedhur të dhënat tuaja dhe t’ju shkaktojë telashe. Me ndihmën e një platforme të sigurt pritjeje, ju mund t’i ruani të dhënat tuaja nga malware, DDoS dhe kërcënime të tjera. Ju gjithashtu mund të vendosni nivele të përparuara të autentifikimit dhe monitorim të seancës për të mbrojtur privatësinë e të dhënave.

Tani, le të diskutojmë disa nga shërbimet më të mira të pritjes JSON për t’i ruajtur të dhënat tuaja në mënyrë të sigurt.

Vultr

me Ruajtja e objektit Vultr, ju keni fleksibilitetin për t’u integruar me mjetet dhe aplikimet e palëve të treta që mundësojnë S3. Arkitektura e shkallëzuar nga kërkesa e ruajtjes së objekteve ofron besueshmëri më të madhe të të dhënave dhe kompleksitet më të vogël të menaxhimit.

Ndërsa klonon të dhënat tuaja 3 herë automatikisht, ju mund të mbeteni të sigurt për qëndrueshmërinë dhe disponueshmërinë e të dhënave. Zgjeroni ose zvogëloni nevojat tuaja për ruajtjen e të dhënave duke shtuar objekte ose duke i hequr ato. Ofron performancë të lartë duke ofruar teknologjinë e caching të NVMe.

Ju gjithashtu mund të ruani entitetet e mediave statike për aplikacionet tuaja, duke përfshirë imazhe, video dhe audio. Kjo thjeshton ruajtjen duke ju lejuar të rritni ose ulni përdorimin për nevojat tuaja.

Shfrytëzoni një arenë të gjerë zgjidhjesh me porosi duke përfshirë pikat e origjinës CDN, ruajtjen e të dhënave të aplikacioneve të bazuara në re, kursimin e historisë së regjistrit, vendosjen e rimëkëmbjes së katastrofës, arkivimin e grupeve më të mëdha të të dhënave, dhe më shumë.

Vultr përmban instalimin me një klik të aplikacioneve, SSD lokale së bashku dhe CPU të Intel për performancë të lartë. Ajo ka 17 qendra të të dhënave në të gjithë botën dhe kombinime të pakufizuara të sistemit operativ, përfshirë CentOS, Ubuntu, Windows, Debian dhe FreeBSD. Ajo gjithashtu ofron shtesa të fuqishme si Snapshots, mbrojtje DDoS, Firewall dhe rrjet fleksibël.

Mimi: fillon me 5 $ / muaj, 250 GB depozitim, dërgimi i të dhënave 1000 GB në muaj

A2 Hosting

A2 Hosting është i famshëm për zgjidhjet e tij të shpejtë dhe të besueshme të pritjes të përshtatura për nevojat tuaja. Ai e bën JSON formatin parazgjedhur me instalimet e tij PHP dhe jep përvojë më të shpejtë 20X duke pritur në serverët e tij turbo.

Ai nxit softverët e klasës së lartë të zhvillimit si PHP, MySQL, Python, PERL, PostgreSQL, Apache, Node.js dhe MariaDB. Për më tepër, ju lejon qasje falas në certifikimin e SSH dhe SSL. A2 Hosting parandalon të dhënat tuaja nga kërcënimet në internet duke përfshirë mbrojtjen HackScan falas së bashku me mbrojtjen DDoS.

A2 garanton 99.9% në kohën e duhur përmes serverëve të tij me performancë të lartë, kështu që ju të mund të keni qasje në të dhënat në çdo kohë. Ato ofrojnë një mori alternativash të tjera për programe të pritjes, përfshirë Ubuntu Server, Nginx, Apache Tomcat, IonCube dhe Perl 5.10.

Amazon S3

Shërbimi i thjeshtë i Ruajtjes së Amazon ose Amazon S3 ofron disponueshmëri të të dhënave me shkallë të lartë, shkallueshmëri, performancë dhe siguri. Nuk ka rëndësi se sa i madh apo i vogël është biznesi juaj; ajo ka një zgjidhje për të gjithë për ruajtjen e të dhënave.

Ai mund të mbrojë të dhënat tuaja për një sërë rastesh të përdorimit të ndryshëm, duke përfshirë aplikacione celulare, faqe interneti, aplikacione ndërmarrje, analitika të mëdha të të dhënave, pajisje IoT, dhe më shumë. Karakteristikat e tij të menaxhimit miqësore ju ndihmojnë të ruani dhe të organizoni të dhëna dhe më pas konfiguroni ato me kontrolle efektive të qasjes.

Amazon S3 ofron një nivel të lartë të qëndrueshmërisë së të dhënave duke krijuar dhe ruajtur kopjet e të gjitha objekteve me mundësi S3. Prandaj, të dhënat tuaja janë të arritshme në çdo kohë dhe janë të sigurta nga kërcënimet dhe gabimet. Ajo ofron klasa të përballueshme për ruajtje që mbështesin nivele të ndryshme të aksesit të të dhënave.

Amazon S3 është plotësisht në përputhje me HIPAA / HITECH, PCI-DSS, Direktivën e BE për Mbrojtjen e të Dhënave, FedRAMP dhe FISMA. Për më tepër, ai ofron aftësi auditimi, kopjim të të dhënave, menaxhimin e kontrolleve të hyrjes, integrime S3 duke përdorur Amazon Macie, regjistrat e aktiviteteve, dhe më shumë.

Duke përdorur S3 Select, ju mund të rikuperoni nënndarjet e të dhënave të objektit dhe të përshkallëzoni performancën e pyetjes. Query-in-vend i saj ju lejon të bëni analitika të mëdha të të dhënave, pyetja S3-mundëson të dhëna me shprehje SQL duke përdorur Amazon Athena, dhe të analizoni të dhënat duke përdorur Amazon Redshift Spectrum.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni këshilla të sigurisë S3.

GitHub

Besuar nga mbi 50 milion zhvillues, GitHub është partneri juaj perfekt i pritjes, ku menaxhimi i skedarëve tuaj dhe hyrja në to është e drejtpërdrejtë. Jo vetëm që siguron kontrolle fleksibël të programeve të hyrjes dhe grumbullimit të të dhënave, por gjithashtu e mbështet atë me siguri dhe besueshmëri të ngushtë përmes Cloud GitHub Enterprise.

GitHub pret kaq shumë depo me burim të hapur, privat dhe publik në një vend. Secila prej tyre është e pajisur me mjete të përparuara që mund t’ju ndihmojnë në pritjen, dokumentacionin, lëshimin e kodeve dhe më shumë. Kjo thjeshton punën tuaj duke trajtuar skedarë të mëdhenj me ndihmën e Git LFS.

Përdorni GitHub Enterprise Server për ta vendosur atë në qendrën tuaj të të dhënave. Ju gjithashtu mund ta vendosni atë në Cloud private përmes Shërbimeve Ueb në Amazon, Google Cloud ose Azure. Rregulloni çdo proces me API intuitive së bashku me aplikacionet GitHub.

Ai lejon integrimin e përsosur të mjeteve që përdorni për të lehtësuar rrjedhën e punës efikase. Zhvendosni të dhënat tuaja në cloud përmes CI / CD-së së saj të integruar. Ju mund të përdorni Paketat GitHub dhe transferoni të dhëna të pakufizuara brenda Aksioneve të GitHub.

Ai përdor CodeQL, i cili është një motor i nivelit të lartë për të analizuar kodet semantike, për të zbuluar dobësitë e sigurisë.

Ruajtja në renë e Google

Google Cloud është një zgjidhje me një ndalesë për të gjitha nevojat tuaja për ruajtjen e objektit që ndërmarrjet dhe zhvilluesit kanë besim në të gjithë globin. Ajo siguron një qasje të shkallëzueshme, të unifikuar dhe të qëndrueshme për ruajtjen dhe mbrojtjen e të dhënave tuaja.

Duke përdorur Menaxhimin e Ciklit të Jetës së Objektit (OLM), ju mund të konfiguroni të dhënat dhe t’i transferoni ato automatikisht në klasa të lira magazinimi bazuar në kriteret tuaja.

GCP ju jep fleksibilitetin për të pritur të dhënat tuaja JSON dhe aplikacionet në vendin ku dëshironi dhe mënyrën si dëshironi të ruani sipas nevojave tuaja të performancës. Ajo ofron klasa të ndryshme magazinimi që ju lejojnë të përcaktoni çmimin dhe disponueshmërinë.

Ekzistojnë katër klasa të ruajtjes:

 • Standardi është i optimizuar për qasje dhe performancë me frekuencë të lartë.
 • Pranë aksesit në të dhënat rrallë me qëndrueshmëri dhe shpejtësi të lartë
 • Coldline për të hyrë në të dhëna disa herë në një vit me qëndrueshmëri dhe shpejtësi të lartë
 • Arkivi për të hyrë në të dhëna një herë në vit me përballueshmëri

Mbështet një mori rastesh të përdorimit, duke përfshirë një depo të integruar të të dhënave për llogaritjen, mësimin e makinerive dhe analitikën, ruajtjen dhe shpërndarjen e përmbajtjeve mediatike, arkivat dhe kopjet rezervë. Ju mund të përdorni versionimin e objekteve për të krijuar dhe ruajtur kopje të objektit në rast se ato janë të rishkruara ose të fshihen.

Për më tepër, ju mund të përcaktoni politikat e mbajtjes, të mbani një objekt për të lehtësuar fshirjen, encrypt dhe menaxhimin e të dhënave përmes Shërbimit të Menaxhimit të Keyelësave të Re dhe të çaktivizoni objektet ACL për të kontrolluar aksesin. Ju gjithashtu mund të konfiguroni mbajtjen e të dhënave duke përdorur Bucket Lock, të dërgoni njoftime, regjistrat e auditimit dhe të kontrolloni qasjen me Cloud Identity & Menaxhimi i hyrjes (IAM).

JSONbin

me JSONbin nga ana juaj, nuk keni nevojë të konfiguroni bazën e të dhënave tuaja ose të vendosni serverë të përkohshëm për të provuar aplikacionet e para. Përdorni ato për të ruajtur të gjitha të dhënat tuaja dhe për të provuar aplikimet tuaja falas.

Krijon dhe ruan kopjet e objektit sa herë që futni një rekord të ri. Ju mund të merrni madje edhe azhurnimet më të fundit ose rekordin origjinal kur ju duhen. Kur regjistroheni në JSONbin, ju siguron një çelës sekret që mund të përdorni për të krijuar regjistrimet tuaja private.

Kur të kaloni çelësin sekret të vlefshëm, mund të azhurnoni ose shikoni të dhënat tuaja për të ruajtur privatësinë dhe sigurinë. Ajo ofron një veçori të Koleksionit ku mund të ruani dhe organizoni të dhënat në një mënyrë të veçantë. Ju madje mund të përdorni kërkesën e tij për të hyrë në rekorde të shumta duke përcaktuar filtra.

Duke përdorur Webhooks, mund të krijoni, fshini ose azhurnoni të dhënat në çdo kohë. Ajo siguron një pult të personalizuar plotësisht, ku mund të krijoni koshat privat ose publik. Ju mund të merrni ndihmën e referencës së tij API për të marrë informacione se si mund të menaxhoni regjistrimet dhe të krijoni koshat.

Ju mund të vërtetoni të dhënat tuaja duke përdorur Skema Docs, të cilat mund t’i bashkëngjitni me Koleksione. Merrni njohuri në kohë reale mbi aktivitetet e API përmes postës elektronike. Ju mund të shtoni anëtarë të rinj dhe t’i menaxhoni ato në mënyrë efektive duke përdorur funksionin e tij të menaxhimit të ekipit.

n: pikë

Vendosja e pikave fundore të JSON dhe redaktimi i të dhënave është e mundur në sekonda pas përdorimit n: pikë. Për të filluar, mund të përdorni sfondin e lehtë të n: pikë për të krijuar të dhëna, të përcaktoni strukturën e të dhënave përmes JSON Schema, dhe pastaj t’i bllokoni ato për të parandaluar fshirjen ose tejkalimin e.

Tani mund të siguroni qasje në ekipin tuaj ku ata mund të azhurnojnë rekorde, pa penguar të dhënat origjinale. Redaktimi i të dhënave është i lehtë pasi mund të kapë gabimet shpejt dhe lejon sintaksën e objektit JavaScript, i cili është fleksibël.

Për të hyrë në një të dhënë të veçantë, shtoni indekse të vargjeve ose çelësat e pasurive në URL-në e API-së. Qasja në API është e mundur nga çdo vend duke përdorur veçoritë e saj CORS.

përfundim

Bizneset moderne përfshijnë shumë dokumente çdo ditë, gjë që bëhet e vështirë të menaxhohet me kohën. Gjithashtu, të dhënat tuaja janë të ekspozuara ndaj kërcënimeve në internet dhe dëmtimeve fizike që mund t’ju kushtojnë më shumë sesa parashikonit. Por mos u shqetësoni, shkoni pa letra dhe lërini shërbimet e palës së tretë të pritjes, siç u përmend më lart, ruajini të dhënat tuaja dhe menaxhoni serverët e asociuar për t’ju çliruar nga dhimbje koke shtesë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map