6 Platformat më të mira Pritëse të Docker për kontejnerët tuaj

Pritini aplikacionet tuaja Docker në platformën më të mirë të cloud.


Docker është një mjet i njohur për kontejnerizim në DevOps. Drejton aplikimin tuaj brenda një enë, përdor burime minimale, mund të vendoset më shpejt dhe mund të shkojë shpejt.

Kur jeni duke punuar në një mjedis të prodhimit të drejtpërdrejtë, mund të ketë 10000 kontejnerë docker që funksionojnë në grupime të shumta. Menaxhimi i të gjithë kontejnerëve mund të jetë i dhimbshëm. Kubernetes dhe Docker Swarm janë disa zgjidhje për të menaxhuar grupime të mëdha docker, por këto zgjidhje shtojnë shumë komplekse dhe njohuri të aftësive.

Pse të humbni burimet tuaja të afta dhe kohën për të menaxhuar kontejnerët docker kur ekzistojnë platforma të shumëfishta pritëse të dokeve, të cilat mund të kujdesen për të. Duke shkarkuar dhimbjen e kokës për ekspertin, ju përqendroheni në biznesin tuaj thelbësor.

Këtu është një listë e platformave më të njohura të pritjes së docker, të cilat duhet t’i konsideroni për administrimin e kontejnerëve tuaj.

Sloppy.io

i lëngshëm është e shpejtë, e thjeshtë dhe e sigurt.

Me Sloppy, mund të lëshoni disa kontejnerë docker në sekonda.

Sloppy është një nga opsionet më të mira për pritjen e kontejnerëve docker dhe fillimin e tyre në sekonda. Projekti përcaktohet në një skedar JSON.

Ju mund të përdorni CLI të pajisur prej tyre me komanda të vendosura për vendosjen, mirëmbajtjen dhe monitorimin e kontejnerëve docker. Ajo gjithashtu vjen me Web-based mundësi për të krijuar projekte, mirëmbajtur dhe monitoruar kontejnerët docker me lehtësi.

Me Sloppy, ju keni mijëra opsione për të përdorur imazhe docker nga imazhet publike në shpërndarësin docker. Ju gjithashtu mund të përdorni imazhe docker nga ndonjë tjetër publik ose regjistri privat. Ndërsa krijoni aplikacione përmes bazës së tyre në internet, do të fillojë t’ju rekomandojë automatikisht opsionet e figurës docker sapo të filloni të shtypni emrin e figurës.

Kontejnerët që funksionojnë në infrastrukturë janë shumë e disponueshme pajisje, kështu që ju nuk duhet të shqetësoheni për ndonjë kontejner që bie. Ata e bëjnë mirëmbajtjen e enës suaj Docker shumë të lehtë me vendosjen e saj të lëvizshme, rikthimin dhe vëllimet e vazhdueshme të vëllimeve. Ju mund të azhurnoni kontejnerët me zero-joproduktive pasi ato fillojnë kontejnerë të rinj dhe ndalojnë kontejnerët më të vjetër pasi kontejnerët e rinj do të funksionojnë.

Në rast se ka ndonjë gabim në ndonjë prej azhurnimeve tuaja, mund të ktheheni lehtësisht në versionin e mëparshëm të qëndrueshëm me vetëm tre klikime. Të dhënat ruhen si blloqe, të cilat shpërndahen nëpër pajisje të shumta fizike. Pra, nuk duhet të shqetësoheni për humbjen e të dhënave tuaja fare.

Ti mundesh monitor të gjitha metrics (përdorimi i CPU, trafiku i rrjetit, përdorimi i kujtesës, etj.) me interval 5 minutash. Nëse ndonjë nga aplikimet tuaja dështon, ai rifillon automatikisht pas disa kontrolleve radhazi nëse është akoma poshtë.

Ajo gjithashtu vjen me para-konfiguruar GitLab shembull CE i cili krijon kontejnerë automatikisht pasi të shtypni një azhurnim të kodit.

Jelastic

Jelastic është një platformë me shumë re, e cila mund të presë mjete / korniza të shumta / aplikacione të tilla si Docker, Kubernetes, Java, Ruby, Python, JavaScript, Go, etj. Ajo kombinon Platformën si një Shërbim (PaaS) dhe Container as a Service (CaaS) modelet.

Platforma Jelastic përdor një teknologji virtualizimi të bazuar në enë të quajtur Virtuozzo. Duke përdorur Virtuozzo, mund të ekzekutojë shumë makina virtuale dhe kontejnerë në një server të vetëm.

Disponueshmëria me shumë re është veçoria më e rëndësishme e platformës Jelastic. Ju mund të presë kontejnerët e docker nëpër opsione të shumëfishta të reve (PaaS, Caas)

Ajo ofron zgjidhje të para-konfiguruara dockerized me vetëm një klik. Ju mund të zgjidhni të vendosni një motor docker të pavarur, ose mund të drejtoni një grup grumbull docker. Ajo vjen me konsum të përballueshëm të çmimeve, i cili ju lejon të paguani vetëm sipas përdorimit përmes një pay-as-you-go modeli i çmimeve.

Ndërfaqja e përdoruesit është aq e thjeshtë sa vendosja, testimi, mjedisi i prodhimit në disa klikime brenda sekondave.

Hosting Jelastic Docker

Jelastic mund të shkallëzojë automatikisht vertikalisht ose horizontalisht, në varësi të kërkesave tuaja.

Këto janë disa nga pikat kryesore të veçorive:

  • UI miqësore me qasje ssh
  • Ofron ndërfaqe të ndryshme të përdoruesve si për zhvilluesit ashtu edhe për administratorët
  • Mbështet mikro-shërbimet dhe aplikacionet e trashëgimisë
  • Zbatimi zero i joproduktive me shpërndarje automatike të trafikut

Kamatera

Kamatera është një tjetër platformë e cila ofron serverë cloud për të pritur, menaxhuar dhe monitoruar aplikacionet.

Prmimi është shumë tërheqës. Mund ta filloni nga aq pak sa 4 dollarë në muaj.

Pikat kryesore

  • Asnjë pikë-dështimi. 99.95% e garantuar në kohën e duhur
  • Ofron mbështetje teknike 24 24 7
  • Vendosni infrastrukturën cloud në më pak se 60 sekonda
  • Shkallëzimi i shpejtë lart e poshtë
  • Mimi i përballueshëm
  • Nuk ka mirëmbajtje të harduerit
  • Pa pagesë tarifimi, pa angazhim, anuloni çdo kohë

Amazon ECS

Shërbimi elastik i kontejnerëve në Amazon (Amazon ECS) është një shërbim shumë i ndryshueshëm i kontejnerëve me mbështetje docker. Përdoret për të kontejnerizuar aplikimet tuaja në AWS. Siguron përputhshmëri të dritareve dhe mbështet menaxhimin e kontejnerëve të windows.

Përdor AWS Fargate shërbim për vendosjen dhe menaxhimin e kontejnerëve docker. AWS Fargate kujdeset për sigurimin e serverit, menaxhimin e grupeve dhe orkestrimin; nuk duhet të shqetësoheni për këto; thjesht duhet të përqendroheni në menaxhimin e burimeve.

Përditësimi i kontejnerëve në versionet e reja është shumë i thjeshtë në Amazon ECS. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ngarkoni përkufizimin e detyrës së aplikacionit për një version të ri në ECS; do të fillojë kontejnerë të rinj me një imazh të ri dhe do të ndalojë kontejnerët më të vjetër. Kontejnerët regjistrohen dhe çregjistrohen automatikisht.

AWS Cloud Map ndihmon Amazon ECS të zbulojë dhe të lidhë kontejnerët me njëri-tjetrin. Ndihmon në rritjen e disponueshmërisë së aplikacionit. I mbështet të dy njëbllokësh dhe arkitektura e mikroskursit, kështu që mund të përmbaj aplikime në secilën prej arkitekturave.

Ju paguani vetëm për burimet që përdorni.

Më poshtë janë disa tipare shtesë:

  • Siguron siguri duke përdorur Amazon IAM dhe Amazon VPC
  • Ekziston instanca Amazon EC2 për optimizimin e kostos
  • Mund të kontejnerojë lehtësisht modelet e mësimit të makinerive për trajnime dhe përfundime
  • Integrimi lehtësisht me shërbimet AWS

Përdor shumë shërbime të tjera AWS si AWS CloudWatch për monitorim, AWS ELB për balancimin e ngarkesave, etj..

Microsoft Azure

Microsoft Azure është ofruesi i dytë më i madh i shërbimit cloud pas AWS. Azure gjithashtu ofron shërbime për të pritur kontejnerët Docker në platformën e saj.

Ju mund të orkestroni kontejnerët përtej 29 rajone në renë publike. Ju lehtë mund të lëvizin tuaj ASP.NET aplikacione mbi kontejnerë docker azure.

Microsoft Azure ofron Shërbimi Azure Kubernetes (AKS) për të vendosur dhe menaxhuar me lehtësi aplikacione të kontejnerizuara. Drejtoria Aktive e Azure është përdorur për identitetin e përparuar dhe menaxhimin e qasjes. përdorim Shërbimi i Azure App, ju gjithashtu mund të vendosni enë me dritare me porosi në Azure. Tregu i Azure ka mijëra aplikacione të gatshme docker të pritura në Azure.

Docker Marketplace Azure

Monitor Azure mban një sy proaktiv në ecurinë e kontejnerëve dhe disponueshmërinë e tyre.

Disa nga tiparet e njohura që ajo ofron:

  • Bashkëvepron drejtpërdrejt me Docker i cili heq kompleksitetin dhe API-të shtesë të padenjë
  • Ofron siguri të shkallës së ndërmarrjes për të ekzekutuar aplikacione moderne dhe tradicionale Linux ose Windows në një enë docker
  • Jep shpërndarje me porosi të Linux për përvojën më të mirë të docker
  • Vetë-pastrim dhe shërim tipar për kontejnerë të papërdorur dhe jo të shëndetshëm
  • Drejton skenarin e diagnostikimit docker për të informuar stafin e ndihmës docker nëse ndonjë problem haset në raportin e gabimeve
  • Mbështet aplikacionet tradicionale dhe mikro-shërbimet

HostPresto

HostPresto është një nga kompanitë e para në Mbretërinë e Bashkuar që ka siguruar një platformë dhe shërbime pritëse të kontejnerëve docker.

Në hostpresto re shumë e shpejtë, mund të krijoni dhe lansoni kontejnerë docker shumë shpejt dhe lehtë. Në vend që të nisni dhe monitoroni kontejnerët tuaj, ju mund të përqendroheni në gjëra të tjera të rëndësishme si planifikimi i kapaciteteve, alokimet e burimeve.

Në varësi të kërkesave tuaja të përdoruesit, mund të lëshoni kontejnerë docker dhe t’i shkallëzoni me lehtësi. Ndihmon gjithashtu në përshpejtimin e zhvillimit tuaj duke ju lejuar të shtyni shpesh azhurnimet e kodit në kontejnerët docker. Kurdoherë që një anëtar i ri bashkohet me ekipin, ai / ajo vetëm duhet të rrotullojë një enë docker zhvillimi, dhe do të jetë gati në sekonda që ai / ajo të fillojë me punën e zhvillimit..

Një kushtuar Ekipi mbështetës i Mbretërisë së Bashkuar është në dispozicion për ju për t’ju ndihmuar me pyetjet tuaja. Nëse jeni në rajonin e Mbretërisë së Bashkuar, pritja e kontejnerëve tuaj Docker në HostPresto është një nga opsionet më të mira.

HostPresto siguron një 30 ditë garanci për kthimin e parave nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimin dhe mbështetjen e marrë. Po ashtu, jep Bandwidth i pakufizuar në aplikacionin e kontejnerizuar pa ndonjë tarifë shtesë të përdorimit.

përfundim

Shtë një vendim i zgjuar për të pritur kontejnerët e docker në cilindo nga platformat e mësipërme të pritjes së dokeve dhe të harrojmë fillimin, vendosjen dhe menaxhimin e kontejnerëve..

TAGS:

  • cungues

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map