Si ta instaloni Tomcat 9 dhe ku ta pritni atë?

Mësoni se si të instaloni Tomcat dhe disa nga opsionet e pritjes së cloud për të vendosur aplikacionin tuaj Tomcat.


Ka dy pjesë për këtë blogpost – i parë pjesa flet për mënyrën e instalimit të Apache Tomcat në Ubuntu vetë, dhe i dytë pjesa flet për platformat më të mira të pritjes në dispozicion për të pritur aplikacionet Tomcat.

Isfarë është Apache Tomcat?

Apache Tomcat është një server / program aplikimi me burim të hapur nga fondacioni Apache. Më parë quhej Xhakarta. Shtë një server HTTP dhe një enë servleti. Si parazgjedhje, ajo funksionon në portin 8080.

Tomcat implementon servlets java dhe specifikimet e faqeve të serverëve Java. Ajo siguron një mjedis Java të serverit Java për të futur kodin Java. Apache Tomcat përfshin konfigurimin dhe mjetet e menaxhimit. Mund të konfigurohet direkt duke edituar skedarin e konfigurimit XML.

Këtu është një udhëzues hap pas hapi për të instaluar Tomcat 9 në Ubuntu 18.04.

kusht paraprak

Për të instaluar Tomcat, duhet të keni të instaluar java në sistemin tuaj.

Përditësoni depon dhe instaloni Java 8.

azhurnim sudo të marrë
sudo apt-get install openjdk-8-jdk -y

Zgjidhni Java 8 që sapo keni instaluar si versionin aktual Java.

sudo azhurnimi-alternative –config Java

Kontrolloni versionin Java.

[Email mbrojtur]: ~ $ java -version
versioni openjdk "1.8.0_212"
Mjedisi Runtime i OpenJDK (ndërtimi 1.8.0_212-8u212-b03-0ubuntu1.18.10.1-b03)
Server OpenJDK 64-bit VM (ndërtimi 25.212-b03, modaliteti i përzier)

Instaloni Tomcat 9

Shkarkoni paketën më të fundit të versionit Tomcat 9, aktualisht tomcat-9.0.27 e saj. Gjithmonë mund t’i referoheni lidhjes zyrtare të shkarkimit për versionin e fundit.

https://tomcat.apache.org/download-90.cgi

Shembulli i mëposhtëm është për 9.0.27.

 • Shkarkoni paketën Tomcat

[Email mbrojtur]: ~ $ wget http://www-eu.apache.org/dist/tomcat/tomcat-9/v9.0.27/bin/apache-tomcat-9.0.27.tar.gz
–2019-11-18 14: 29: 04– http://www-eu.apache.org/dist/tomcat/tomcat-9/v9.0.27/bin/apache-tomcat-9.0.27.tar.gz
Zgjidhja e www-eu.apache.org (www-eu.apache.org) … 95.216.24.32, 2a01: 4f9: 2a: 185f :: 2
Lidhja me www-eu.apache.org (www-eu.apache.org) | 95.216.24.32 |: 80 … lidhur.
Kërkesa HTTP u dërgua, në pritje të përgjigjes … 200 OK
Gjatësia: 10982406 (10M) [aplikim / x-gzip]
Ruajtja në: ‘apache-tomcat-9.0.27.tar.gz ‘

apache-tomcat-9.0.27.tar.gz 100% [===================================== =============================>] 10.47M 3.87MB / s në 2.7s

2019-11-18 14:29:38 (3.87 MB / s) – ‘apache-tomcat-9.0.27.tar.gz ‘ruajtur [10982406/10982406]

 • Nxjerr paketën Tomcat 9

[Email mbrojtur]: ~ $ tar -xzf apache-tomcat-9.0.27.tar.gz

 • Për arsye sigurie, ne do të krijojmë një përdorues të veçantë të sistemit për Tomcat.

[Email mbrojtur]: ~ $ sudo useradd -r -m -U -d /home/geekflare/apache-tomcat-9.0.27 -s / bin / tomcat false
[sudo] fjalëkalim për geekflare:

 • Përdoruesi i tomcat duhet të ketë qasje të plotë në drejtorinë e instalimit Tomcat. Kjo komandë ndryshon pronësinë e drejtorisë së instalimit te përdoruesi i tomcat.

[Email mbrojtur]: ~ $ sudo i dashur -RH tomcat: apache-tomcat-9.0.27

 • Të gjitha skriptet brenda kutisë së regjistrit të tomcat duhet të jenë të ekzekutueshme, kështu që shtoni lejen e ekzekutueshme.

[Email mbrojtur]: ~ $ sudo sh -c ‘chmod + x apache-tomcat-9.0.27 / bin / *. sh’

 • Krijoni një skedar tomcat.service brenda / etc / systemd / system / për të ekzekutuar tomcat si një shërbim.

Pyesin pse? mirë, kjo është për të siguruar që Tomcat fillon automatikisht kur rindizet serveri.

[Email mbrojtur]: ~ $ sudo gedit /etc/systemd/system/tomcat.service

 • Kopjoni-ngjisni përmbajtjen më poshtë në skedar. Ndryshoni shtegun JAVA_HOME sipas rrugës suaj të instalimit Java.

[Njësia]

Përshkrimi = enë servleti Tomcat 9

Pas = network.target

[Shërbimit]

Lloji = forking

User = Tomcat

Group = Tomcat

Mjedisi ="JAVA_HOME = / usr / lib / JVM / java-1.8.0-openjdk-AMD64"

Mjedisi ="JAVA_OPTS = -Djava.security.egd = skedar: /// dev / urandom -Djava.awt.headless = e vërtetë"

Mjedisi ="CATALINA_BASE = / home / geekflare / apache-tomcat-9.0.27"

Mjedisi ="CATALINA_HOME = / home / geekflare / apache-tomcat-9.0.27"

Mjedisi ="CATALINA_PID = / home / geekflare / apache-tomcat-9.0.27"

Mjedisi ="CATALINA_OPTS = -Xms512M -Xmx1024M -server -XX: + PërdorniParalelGC"

ExecStart = / home / geekflare / apache-Tomcat-9.0.27 / bin / startup.sh

ExecStop = / home / geekflare / apache-Tomcat-9.0.27 / bin / shutdown.sh

[Instalimi]

WantedBy = multi-user.target

 • Drejtoni komandën më poshtë për t’i treguar sistemit në lidhje me skedarin e ri të shërbimit që sapo keni krijuar.

[Email mbrojtur]: ~ $ sudo systemctl daemon-ringarkoni

 • Filloni shërbimin e tomcat.

[Email mbrojtur]: ~ $ sudo systemctl filloni tomcat

 • Kontrolloni nëse shërbimi i tomcat është në modalitetin e funksionimit apo jo.

[Email mbrojtur]: ~ $ systemctl status tomcat.service
● tomcat.service – Enë servleti Tomcat 9
E ngarkuar: e ngarkuar (/etc/systemd/system/tomcat.service; me aftësi të kufizuara; paravendosja e shitësit: aktivizuar)
Aktiv: aktiv (aktiv) që nga Mon 2019-11-18 14:41:12 EST; 4s më parë
Procesi: 22939 ExecStart = / home / geekflare / apache-tomcat-9.0.27 / bin / startup.sh (kodi = doli, statusi = 0 / SUKSES)
PID Kryesore: 22947 (java)
Detyrat: 14 (kufiri: 4680)
Kujtesa: 63.0M
CGroup: /system.slice/tomcat.service
└─22947 /usr/lib/jvm/java-1.8.0-openjdk-amd64/bin/java -Djava.util.logging.config.file = / shtëpi / geekflare / apache-tomcat-9.0.27 / konf / log

18 Nëntor 14:41:12 geekflare sistemuar [1]: Fillimi i enës me servletë Tomcat 9…
18 Nëntor 14:41:12 geekflare systemd [1]: Filloi ena servlet Tomcat 9.

 • Ju mund t’i kërkoni sistemit të fillojë automatikisht tomcat në kohën e boot duke ekzekutuar komandën më poshtë.

[Email mbrojtur]: ~ $ sudo systemctl mundëson tomcat
Krijuar simlink /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/tomcat.service et /etc/systemd/system/tomcat.service.

 • Sigurohuni që zjarri juaj nuk e ndalon funksionimin e Tomcat. Hap portin 8080 mbi të cilin shkon tomcat.

[Email mbrojtur]: ~ $ sudo ufw lejojnë 8080 / copë
Rregullat e azhurnuara
Rregullat e azhurnuara (v6)

 • Redaktoni skedarin tomcat-user.xml, ku të gjithë përdoruesit dhe rolet përcaktohen për ndërfaqen e menaxhimit të ueb tomcat.

[Email mbrojtur]: ~ $ sudo gedit apache-tomcat-9.0.27 / konf / tomcat-përdoruesit.xml

 • Unë po jap një rol menaxher-gui të përdoruesit tomcat, i cili lejon që ajo të hyjë në ndërfaqen e menaxhimit të uebit me një kredencial të ndryshëm.

<?versioni xml ="1.0" kodues ="UTF-8"?>

tomcat ui

 • Tani shkoni tek http: // localhost: 8080 / menaxher / html, aty ku është i pranishëm pulti në internet i tomcat. Do t’ju kërkohet të regjistroheni, të përdorni emrin e përdoruesit tomcat dhe administratorin e fjalëkalimit për t’u loguar. Duke përdorur këtë ndërfaqe, mund të filloni, ndaloni, ringarkoni, vendosni një aplikacion me një klik të një butoni.

menaxher i aplikacionit të tomcat

Përgëzime! Ju keni instaluar me sukses Tomcat 9 në Ubuntu 18.04.

Tani pjesa e dytë në lidhje me platformat e pritjes dhe veçoritë e tyre.

A2 Hosting

Platformë pritëse A2 pretendon që pritja e tyre në Tomcat të jetë më e shpejtë, e lehtë dhe më e besueshme. Në A2, mund të ekzekutoni 20X më shpejt duke përdorur VPS-in e ngritur Turbo të A2.

Ata ofrojnë mbështetje 24 × 7 me çdo çështje pritëse që ju hasni në platformën e tyre me një garanci prej 99.9% në kohë. Kjo e bën A2 një platformë shumë të besueshme pritëse.

Kjo ju jep mundësi të mjaftueshme për të rregulluar burimet që ju nevojiten në platformë. A2 është miqësor me zhvilluesit dhe ju jep mundësinë e përdorimit të rrënjëve të të gjithë skedarëve të serverit, të cilat ju mund të ndryshoni sipas nevojës tuaj. Ekziston një Garanci e Kthimit të Parave të -donjërit nga rreziqet në rast se nuk ju pëlqen platforma e pritjes dhe dëshironi të ndaloni përdorimin.

Kamatera

Kamatera është një platformë popullore e pritjes së cloud. Kjo ju ndihmon të vendosni, konfiguroni dhe filloni tomcat në sekonda. Ju mund të zgjidhni versionin e tomcat që dëshironi të strehoni dhe gjithashtu zonën (rajonin) ku dëshironi të strehoni nga një ndërfaqe e drejtpërdrejtë e përdoruesit.

Prmimi është shumë tërheqës.

Mund ta filloni nga aq pak sa 4 dollarë në muaj.

Në varësi të konfigurimit që ju zgjidhni, ekziston një gamë e gjerë opsionesh çmimesh të ofruara nga Kamatera. Ju mund të zgjidhni nga një opsion çmimesh mujore apo edhe një mundësi çmimi për orë. Pjesa më e mirë është 30 ditët e para janë plotësisht falas.

Jelastic

Jelastic ofron një konfigurim shumë-cloud ku aplikacionet mund të priten në cloud të ndryshme për disponueshmëri ekstra të lartë. Ajo siguron një kombinim të modeleve PaaS (Platforma si Shërbim) dhe CaaS (Container si një Shërbim).

Me ndërfaqen e tij të thjeshtë të përdoruesit, ju lehtë mund të zgjidhni aplikacionin tomcat versionin e saj dhe ta lansoni atë vetëm me një klik në disa sekonda.

jelastik - tomcat

Grumbullimi automatik i Tomcat në Jelastic ofron një veçori të disponueshmërisë së lartë. Pra, nëse ndonjë rast tomcat dështon, një instancë tjetër fillon automatikisht. Grumbulli juaj i tomcat automatikisht mund të shkallëzojë vertikalisht në Jelastic, dhe gjithashtu ju jep mundësi manuale për të shkallëzuar kllasterin tuaj horizontalisht.

Pak veçori të tjera që Jelastic ofron janë:

 • Mbështetje për mikroservizione dhe aplikacione të trashëgimisë
 • Mjete të integruara CI dhe CD për automatizim
 • Sistemi i integruar i monitorimit me njoftim alarmi
 • Integruar IDE Plugins: IntelliJ IDEA, Eclipse, NetBeans
 • Ndarja e mjedisit dhe bashkëpunimit të llogarisë me nivele të ndryshme të qasjes
 • Tregu me një grup të pasur të aplikacioneve të paracaktuara për instalimin me një klik

JavaPipe

Një tjetër platformë pritëse është Shërbimi i Hosting Java për Tomcat. Ai përmban shtesa të integruara për letargji, pranverë MVC, servlets dhe JSPs, Grails, Play, dhe shumë më tepër.

Me JavaPipe, mund të filloni me aq pak sa $ 5.40 në muaj, gjë që ju jep mbështetje të përkushtuar Tomcat versioneve 7, 8, ose 9 me mbështetje JDK 7, 8, 10, ose 11. Kjo ju jep 128 MB në 2 GB RAM të përkushtuar dhe qasje të pakufizuar në MariaDB. Ju gjithashtu merrni 200 GB trafik mujor dhe 5 GB ruajtje SSD. Ka mundësi të tjera çmimesh gjithashtu me platformën Java Hosting që ofron më shumë trafik mujor dhe ruajtje të SSD.

Gjithashtu, ju merrni 40% zbritje nëse paguani për tre vjet. Pra, nëse mund të mendoni për një plan planifikimi afatgjatë, kjo mund të jetë e dobishme

java hosting - tomcat

përfundim

Kjo kishte të bënte me platformat e instalimit dhe pritjes së Tomcat. Nëse jeni të interesuar të presni Tomcat veten por në re, atëherë shikoni këto platforma.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map