Интегрисање ЦКС стратегија у редизајн веб странице

Веб страница је примарно средство за било који посао за ангажовање и претварање циљне публике. То је дигитални центар на којем се потрошачи окупљају како би сазнали више о различитим компанијама и њиховој понуди како би могли донијети информирану одлуку.


Једном када дођу на почетну страницу веб странице, 86% њих тражи информације о производима или услугама, 52% је заинтересовано да зна о послу, а 64% очекује да ће пронаћи контакт информације. Штавише, 59% потрошача сарађујте са добро дизајнираним и атрактивним веб локацијама.

интегрисање-цк-стратегије-у-вашу веб локацију-редизајн-1

извор

На крају, ваши купци желе да им се дају релевантне информације и уживају у беспрекорном доживљају прегледавања на вашој веб локацији како не би само успешно обавили куповину од вас, већ се никада не устручавају вратити се или пренети реч о свом послу у својим круговима..

Стога, ако тренутно размишљате о редизајнирању веб странице, увек имајте на уму: 73% потрошача разматра искуство купца (ЦКС) као важан фактор у одлукама о куповини. Имплементација робусне ЦКС стратегије приликом редизајнирања веб странице помаже у убрзавању куповине и стопи конверзије.

Ту персонализација улази у слику. Нажалост, многи пројекти редизајнирања чекају до завршетка да би тај елемент додали на веб локацију. Дакле, како бисте требали да интегришете ЦКС стратегију у дизајн веб странице? Погледајте ове савете:

Схватите како људи долазе на вашу веб локацију

Било је тренутака када је било тешко знати тачно како потрошачи слетају на веб страницу. Међутим, побољшањем прикупљања података и аналитике постало је много лакше утврдити извор промета на веб локацији.

Ако имате релевантне информације о аквизицијама веб локација, можете да анализирате и ефикасно користите податке. У идеалном случају, требало би да проучите информације из више углова, као што су време, извори, странице и различити сегменти који су кључни за разумевање начина на који клијенти користе веб локацију.

Зато идентификујте извор промета на вашој веб локацији као значајан за стварање сјајног искуства; али погоди шта? То је само један део слагалице.

На располагању је неколико алата за анализу. Изаберите ону која вам се допада.

 • Гоогле Аналитицс (бесплатно)
 • Матомо (реклама за облак-основа, бесплатна опција за самостално домаћинство)
 • Цразиегг

Студирање ваших купаца је неопходно

Без обзира да ли надограђујете постојећи производ или редизајнирате веб локацију, требало би да га вежете за своје профиле. И сваки редизајн веб локације који не држи корисника у његовом центру имаће доста времена да их укључи и претвори..

Ових дана постоје тона алата за анализу интеракција и прављење персона. Шта желе ваши купци? Анализом података и креирањем корисничких профила моћи ћете одговорити на ово питање много темељитије.

Учење о циљаним купцима и разлозима због којих купују од вас је пресудно ако желите да ваш редизајн буде успешан. Алат попут праћења врха аналитике може вам помоћи у томе.

 • ЦлоудЦхерри
 • Хотјар
 • Цларабридге
 • Амплитуда

Усвајање метода персонализације

Данашњи потрошачи воле персонализовано искуство.

Због тога се осећају добро у интеракцији са марком, што додатно повећава њихове шансе за конверзију. Примјењујући тактике персонализације током редизајна веб странице, можете створити јединствено корисничко искуство за сваког вашег купца.

Тхе тим на Оптимизели преузео је идеју персонализације и покренуо се с њом попут професионалаца креирајући огромних 26 верзија своје веб странице како би се што боље обрадовао сваки купац. Иуп – 26 верзија! То је пуно мукотрпног рада, али посао може само изградити лојалност према марки, неговати и ангажовати посетиоце и брже их претворити усвајањем персонализације на „т“.

интегрисање-цк-стратегије-у-вашу веб локацију-редизајн-2

Можете користити Оптимизели да бисте кориснику понудили персонализовани производ или размислили о примени интерног решења уз помоћ Геолоцатион АПИ услуге.

Развити холистички профил корисника

Да бисте добили комплетну слику потенцијалног купца и како најбоље да им се пласира на тржиште, морате да имате савршену представу о њиховим жељама, навикама и интеракцијама када се налазите на својој веб локацији. Само познавањем и употребом свих ових елемената, ваш редизајн може бити ефикасан.

Да бисте оптимизирали веб локацију тако да делује на врхунцу, размотрите холистичку стратегију за корисничко искуство, која би могла да садржи упитник за ваше циљне купце. Нека од питања могу бити:

 • Како су чули за вас?
 • Шта их је прво привукло на вашој веб локацији?
 • Колико времена обично проводе на вашој веб локацији?
 • Јесу ли га икада купили код вас? Ако је тако, шта је на то приморано?
 • Да ли су икада комуницирали с вашом веб страницом у намери да направе куповину, али су се тада одлучили против ње? Ако је тако, шта их је довело до ове одлуке?
 • На скали од 1 до 10, колико је лако за њих да се крећу по вашој веб локацији?

ХубСпот’с Нека моја особа је одличан алат за добијање повратних информација о купцима и стварање корисничких профила. Поглед од 360 степени према циљаним купцима омогућиће вам лакше прилагођавање и побољшање искуства. Стога детаљно изнесите податке.

Тестирајте своју веб локацију; ажурирајте га

Само ригорозним тестирањем можете схватити да ли су развој који сте имплементирали утицао. Редизајн никада није заиста потпун, већ је непрестано путовање на основу клијената који користе веб страницу.

Путовање купца је само толико проницљиво колико и тестирање које се развија у његовом развоју. Стога наставите с тестирањем и наставите се ажурирати према промјенама понашања на тржишту и у потрошачима. Можда нећете пронаћи грешке у корисничкој навигацији на веб локацији, али увек је могуће побољшање када је реч о ЦКС-у.

Над вама

Потрошачи не желе увек да купе нешто; уместо тога, они желе велико искуство купца које одговара производу или услузи која се нуди. Из тог разлога је неопходно обезбедити ниво корисничког искуства који не само што ствара плодан однос са купцем већ их чини и срећним. Па када редизајнирате веб локацију?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map