9 Алати отвореног кода за Веб и графичке дизајнере

Бесплатан софтвер за веб и графичке дизајнере …


Доступно је много софтвера отвореног кода који вас могу изузетно подржати као веб и графички дизајнер. Отворени извор није вредан само због њихове нуле, већ и због подршке заједнице која се шири по свету. У тренутним економским околностима, отворени алати су одлично место за почетак тражења.

У свету дизајна прилично је компликовано одржавати професионалну каријеру графичког дизајнера само са опен-соурце апликацијама. Можда је на располагању много побољшаних опен-соурце апликација које ће вам помоћи да постанете одличан графички и веб дизајнер. Израз опен соурце значи да је доступан и доступан свима.

Крита

Крита је моћан креатор векторске графике са великим фокусом дигиталног сликања и илустрације. Користи се углавном за обликовање стрипова. То је бесплатни софтвер с напредним шаблонима и могућностима.

Уметници који су дизајнирали Крита, за врхунски софтвер за цртање је доступан свима. Може вам помоћи у дизајнирању стрипова, цртању попут глатких облика, нестајућих тачака, напредних селекцијских функција, слојева маски итд. Ако желите ући у свет илустрације, Крита је најбољи избор у категорији отвореног кода.

Гимп

Гимп означава ГНУ програм за управљање сликама.

Гимп је једно од најпопуларнијих алата за графичко обликовање и отворени код. То је опремљени пакет графичког дизајна са значајкама и уређивач слика. Овај алат је исти као и Адобе Пхотосхоп изглед. Фантастичан алат за сваког почетника или напредног дизајнера који првенствено ради са фотографијама.

ГИМП је висококвалитетни оквир за смер скрипте слике, усред језика, укључујући Ц, Перл, Ц ++, Питхон, итд..

То је противник Адобе Пхотосхопу. Ако правите дигиталну слику или прилагођавате фотографије и компонујете разне елементе, то је фантастично. Наравно, нема све функције као што је Пхотосхоп, али ко год је створио овај софтвер има огроман број волонтера из целог света.

Хигхлигхтс

 • Препуна филтера, маски, слојева и четкица
 • Проширење функција проширите
 • Напредне функције за уређивање фотографија
 • Стварају се заиста инспиративни дизајни. То значи да пружите флексибилност да трансформишете слике онако како желите.
 • Огроман број елемената графичког дизајна, логотипа, компоненти интерфејса. Такође доприноси врхунским карактеристикама управљања бојама како би се осигурало високо вјерно управљање бојама.

Инксцапе

Инксцапе слично је илустратору Адобе-а и Цорел Драв-у. То је такође један од моћних алата, доступан свима бесплатно. Познат је и као пандан илустратору креатора векторске графике.

Основни и задани формат датотеке Инксцапе је у скалабилној векторској графици (СВГ). Инксцапе је доступан за оперативне системе Линук, Мац и Виндовс.

Хигхлигхтс

 • Стилирање објеката
 • Подржава различите врсте формата датотека
 • Рад зависи од путање
 • Манипулација у објекту може се ефикасно обавити
 • Једноставност документације
 • Флексибилни кориснички интерфејс

Диа

Диа је изграђен на једном интерфејсу документа (СДИ) сличном Инксцапе и ГИМП. Користи се углавном за израду мрежа електронских кола, токова дијаграма, итд. Интегрирана је с многим напредним функцијама, тј. Користећи то за помоћ при цртању модела односа у структури базе података, УМЛ-у, једноставним електричним круговима. Подржани су СВГ и КСМЛ формати датотека.

Помоћу Диа можете извозити СВГ, ЕПС, ДКСФ, ПНГ, ЈПЕГ све остале познате формате.

Блендер

Блендер је софтвер за креирање 3Д цртежа. Најпознатији аниматори користе Блендер за прављење кратких филмова, играних и ТВ емисија, итд.

Његов интерфејс је на почетку прилично сложен, али када кренете напријед у дизајну, онда је лако. Има пуно прилагодљивих функција; наравно, такође можете да креирате проширења и функције које желите да дизајнирате.

Помоћу Блендера можете руковати фотореалистичним приказивањем, вајањем (различитим врстама четкица), креирањем игара и брзим постављањем.

Пенцил2Д

Пенцил2Д је софтвер за цртање; Омогућено је дизајнирање цртаних анимација помоћу бит-мапа и векторске графике. Једноставан је за употребу и интегрисан је са јаснијим интерфејсом и опремљен је врхунским алаткама за анимацију.

оловка 2д

Дакле, алат за цртање Пенцил2Д је можда најбољи начин да се упознају основни принципи векторске графике и анимације цртића.

Скенцил

Скенцил је апликација за векторско цртање. Доступна је у Линук / Уник / ГНУ оперативним системима. Омогућује нам стварање сјајних дијаграма и илустрација и корисних цртежа. Скенцил је изграђен с интерпретираним језиком, тј. Питхон-ом и веома је објектно оријентисан на високом нивоу.

Хигхлигхтс

 • Лакоћа коришћења.
 • Градиент испуњава
 • Пишите ЕПС датотеке
 • Групе бленда
 • Трансформисане слике и текст
 • Напредни правоугаоници и кривине итд.

Фонт Форге

ФонтФорге је уређивач фонта који подржавају многе формате фонтова за дизајнере. Лагана је и омогућава креирање глатких дизајна сопственог типа, правог и посткрипта. То је бесплатни софтвер који је развио Георге Виллиамс и написан је на програмском језику Ц.

Користи ФрееТипе рендерирање фонтова на екрану.

СВГ-Едит

СВГ-Едит може помоћи у креирању векторске графике у прегледачу, без икаквих додатних инсталација софтвера на вашем систему. То је алат за графички дизајн Јава претраживача.

СВГ-Едит се састоји од два интерфејса, који укључују свгцанвас.јс и свг-едитор.јс. Ове две компоненте делују међусобно на стварању ефикасне векторске графике.

Закључак

Како се дигитализација широм света повећава током година, то јасно показује да ће потражња за индустријом графичког и веб дизајна бити велика. Одабир правог алата који одговара вашим пословним потребама пружиће вам најбоље резултате.

Такође можете да инвестирате у себе учење дизајнирања.

ОЗНАКЕ:

 • Отвореног кода

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map