11 Авесоме Алати корисничког протока за УКС дизајн

Визуализујте на који начин желите да корисници користе ваш производ.


# Колики је проток корисника?

Кориснички ток је дефинисан у корацима које корисник предузме док комуницира с вашим производом; овај производ може бити све, од ваше веб локације или апликације до услуге коју пружате или производа који продајете.

Узмите у обзир да посетите супермаркет да бисте купили јаја, какав ће бити ваш поступак? Ући ћете кроз улазна врата, а затим ћете се кретати према млечној секцији. Након што набавите јаја, отићи ћете до шалтера за наплату. Плаћаћете производ, а затим излазите кроз излазна врата. То је био проток док сте куповали жељене предмете.

Слично томе, када корисник следи одређени пут ка постизању одређеног циља или обављању задатка, тада тај пут постаје Усер флов.

# Шта су алати за проток корисника?

До сада је проток корисника о којем смо разговарали у потпуности теоријски. Али да бисте у потпуности разумели интеракцију коју корисник може имати са вашим производом, морате да имате визуелни приказ свих могућих корисничких токова. Ту долазе алати за проток корисника. Алати за проток корисника су алати који вам пружају визуелни приказ корисничког тока. Ови алати представљају проток корисника на одговарајући шематски начин.

# Зашто је употреба алата за проток корисника кључна?

Можда мислите да је употреба алата за проток корисника веома важна.

Поставите себи питање зашто правите своје производе (веб локација, апликација)?

Да својим корисницима пружите фантастично искуство, јел тако? За то морате имати представу о свим могућим интеракцијама које корисник може имати са вашим производом. Схематски приказ свих могућих интеракција пружат ће вам алати за проток корисника. Након што стекнете представу о протоку корисника, можете радити на унапређењу корисничког искуства.

Вирефлов

Вирефлов није доступан само на мрежи, већ је и алат отвореног кода. То вам помаже да направите прототипове протока корисника. Најбоље је то што вам нису потребне Пхотосхоп вештине да бисте креирали дијаграме за проток корисника помоћу Вирефлов-а. Такође вам нуди могућност коришћења више од 100 прилагођених уграђених графика.

Вирефлов верује у сарадњу у реалном времену. То значи да можете радити на дизајну заједно са пријатељима, колегама или члановима групе. Дакле, удвостручите труд; удвостручите воће!

У жичном току можете да дизајнирате своје пројектне собе; у тим виртуалним собама можете додати било кога што желите и чак можете поставити приватност пројектне собе по вашој жељи.

Укратко, то је врло једноставан алат за употребу који вам пружа обиље једноставних, али есенцијалних функција. Програмери овог алата желе да поједноставе процес дизајнирања протока корисника.

Тимблее

Тимблее помаже вам да развијете дијаграме протока корисника у врло раним фазама развоја производа. С обзиром на то како су мобилни телефони постали значајнији део нашег живота, Тимблее функционише на вебу као и мобилни уређаји правилно. Тимблее има за циљ да елиминише потребу за сложеним алатима у раним фазама планирања корисничког искуства.

Није потпуно бесплатан, али пружа могућност да га испробате бесплатно првих 14 дана, тако да можете одлучити да ли вреди новца или не. Невероватно, зар не?

Он садржи неколико функција помоћу којих можете дизајнирати ситемапове заједно са дијаграмима протока. Одличан је за почетак јер нуди кап и повлачи платно што је релативно лако за руковање. Једна од његових истакнутих карактеристика је то што можете да делите своје дизајне са другима, и они могу да прегледају ваш рад и дају повратне информације, чак и ако немају рачун на Тимблее-у.

Мицрософт Висио

Име указује да је део породице Мицрософт. Мицрософт Висио је апликација векторске графике широког спектра. То значи да на Висио-у можете направити много других ствари заједно са дизајнирањем дијаграма тока. Једно мора да је већ сада постало јасно које је доступно само за Мицрософт кориснике.

Има много образаца из којих можете одабрати жељену. У свом професионалном издању број шаблона и изгледа је још већи. Такође можете повезати изворе података са својим дијаграмима. Занимљив аспект Мицрософт Висио-а је да је његов интерфејс сличан МС Оффице-у. Већина нас користи МС Оффице још од дјетињства, тако да задржавање Висиа не би био тежак задатак.

Као и сви други производи компаније Мицрософт, Висио није бесплатан. Можда ћете добити 30-дневно бесплатно пробно време.

Драв.ио

Драв.ио је мрежна апликација заснована на Интернету за дизајн дијаграма протока. Све његове опште карактеристике су бесплатне, мада ако желите да користите неке врхунске интеграције, мораћете да платите за то. Пружа вам могућност да своје дијаграме сачувате на Гоогле диску, Дропбок-у или рачунару. То је једна од најчешће коришћених апликација за дијаграмирање заснована на претраживачу. У Драв.ио можете увести различите формате датотека као што су Луцидцхарт, Глиффи итд.

Нуди неколико образаца. Има велику библиотеку облика из које можете одабрати жељену. За почетак рада на Драв.ио не треба вам ниједна регистрација. Поред тога, можете преузети апликацију за радну површину и слободно радити и ван мреже. Компатибилан је са готово свим прегледачима и добро функционише и на мобилним уређајима.

Смарт драв

Смартдрав је алатка дијаграма тока која је доступна на мрежи и може се преузети и на Виндовс-у. Програмери Смартдрав-а тврде да је то чак лакше него Висио. Дакле, тврде да је то јефтинија, али компатибилна алтернатива Висио-у. Дијаграме можете увозити и извозити у истом формату као и Висио. Може да ради и на Мацу. Нуди преко 70 различитих предложака за различите типове дијаграма.

Смартдрав није потпуно бесплатан, али је у поређењу са својим колегама прилично приступачан.

Једна од његових истакнутих карактеристика, осим што је једноставна за употребу, је та што нуди аутоматско обликовање. Он аутоматски обликује ваш дијаграм како би уклонио било какве грешке и недостатке. У то лако можете интегрисати своје гоогле апликације и МС Оффице алате.

ОмниГраффле

ОмниГраффле доступан је на Мац-у као и иОС-у. Примена је релативно једноставна за употребу. Као и друге Мац апликације, то је помало скупо. Поред стандардне верзије, има професионалну верзију. Нуди огроман број основних алата као што су оловка, линија, облик и текстуални алати. Док је листа функција које он нуди прилично дугачка. Професионалац ће бити више него срећан да користи овакве врхунске функције.

Главна карактеристика која га издваја је то што нуди слојеве дизајна. Уз помоћ слојева дизајна, корисник може визуелизовати свој дизајн.

Цацоо

Цацоо је популарно средство. На Цацоо-у можете да дизајнирате дијаграме протока заједно са другим типовима дијаграма. Цацоо програмери верују у тимски рад. Цацоо вам дозвољава & саиграчи који раде на и уређују шему истовремено. Такође вам пружа могућност да коментаришете рад свог саиграча; све то на платну.

Цацоо вам је на располагању за два начина рада. Или можете започети од нуле са својим идејама или можете бирати између 100 доступних предложака.

Нуди бесплатно пробно раздобље од 14 дана, а након завршетка суђења морате платити за његове услуге. Платно у Цацоо-у је врло лако организовати. Можете управљати својим тимом заједно са њим.

Јустинминд

Јустинминд је алат за израду прототипа. Компатибилна је са обема; веб и мобилни телефони. Нуди неколико мобилних геста и веб интеракција како би вам дизајн био лак и забаван. Доступан је низ прелазака и анимација како би ваш дизајн био још интерактивнији.

Можете да креирате динамичке листе података. Такође подржава корисничко тестирање уз помоћ података. Можете одмах прегледати своје дизајне на овом алату. Овај преглед вам може помоћи да уклоните функције које нису потребне. Дакле, штедите ваше време и труд. Можете повезати и извозити свој дизајн у ХТМЛ у једној вези. Коначно, можете позвати ваше клијенте и чланове тима да прегледају ваш дизајн како би се избегли било какви неспоразуми у каснијим фазама.

Моцкплус

Моцкплус је још једно бесплатно средство за израду прототипа. Врло је једноставан за употребу алата са једноставним интерфејсом. Моцкплус можете да користите на иОС-у, Андроид-у и Вебу. Садржи више од 200 готових компоненти и образаца из којих можете изабрати. Нуди око 3000 векторских икона. Све ово вам омогућава да радите још брже.

Али немојте мислити да само зато што има велике уграђене иконе, не можете прилагођавати иконе по вашој жељи. Можете да креирате прилагођену библиотеку са иконама и интеракцијама по вашем избору. Такође нуди класични „драг анд дроп“ приступ за једноставно дизајнирање. Подржава тренутно прегледавање и омогућава повезивање дизајна са ХТМЛ-ом.

Фловмапп

Фловмапп је мрежно средство за дизајн дијаграма тока и визуелних ситемапова. Има интерактивни радни одбор. Можете да делите свој одбор са саиграчима и клијентима како бисте промовисали сарадњу у реалном времену. Поред тога, своје пројекте можете пренијети на друге након што завршите са својим делом. На Фловмапп-у можете професионално да испланирате своје дизајне. Тада то планирање можете претворити у стварност користећи практичне алате Фловмаппа.

Подржава приказ хеликоптера. У овом приказу, можете имати поглед одозго на ваше пројекте да бисте добили нови приступ својим дизајном.

Својим корисницима нуди 14-дневно бесплатно пробно раздобље.

Луцидцхарт

Ово алатка вам пружа радни простор. Комбинује карактеристике три различита процеса, тј. Дијаграмирање, визуализација података и колаборација. То промовише умрежавање тако да можете сарађивати на својим пројектима у реалном времену. Омогућава вам планирање & браинсторм и онда дизајн.

Луцидцхарт се покреће само на прегледачима који подржавају ХТМЛ5. Ова функција сугерира да јој нису потребна ажурирања трећих страна.

Има бесплатну верзију где можете приступити свим основним карактеристикама Луцидцхарт-а. Док плаћена верзија има све главне карактеристике.

Закључак

Замислите да ћете написати есеј. У глави вам је скициран заплет за ваш есеј, али немате оловку и папир да то напишете. Без писања есеја не можете га лекторирати и исправити грешке. Можете ли то да представите учитељу, а да не лектирате?

Исто важи и за ситуацију када имате ток корисника који је све мапиран у вашем уму, али немате алате за визуелну структуру и дизајн тока. Без визуелизације протока корисника, не можете радити на побољшању корисничког искуства (УКС).

Дакле, набројите захтеве за пројектовање вашег корисничког тока. Имајте на уму да сваки алат може понудити нешто другачије. Затим одаберите алат за проток корисника према вашим потребама.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map