Како да оптимизирате своју веб локацију за гласовну претрагу?

Пошто је софтвер за препознавање гласа из дана у дан све бољи, гласовна претраживања су у порасту.


ЦомСцоре то предвиђа до 2020. године 50% претрага биће извршено гласом

То не само да значи да ће бити више могућности за гласовну претрагу, већ ће – што је једнако важно – бити мање могућности за писане претраживаче. И не само то, већ су претраживачи све више усмерени на то.

Гоогле је, у ствари, радио на претрази заснованој на гласу од 2013. године када је инсталирао ажурирање Хуммингбирд-а.

У плану је још промена како би се таква претраживања боље разумела у људски говор и у разумевање шта мислимо, а не само оно што изговарамо.

Све ће то допринети да то постане брже и лакше претраживање гласом. А то значи да је од виталне важности да почнете сада да скачете и оптимизујете своје веб локације за гласовну претрагу.

Уосталом, требаће вам мало времена да схватите како све то функционише и шта је најважније – заиста заиста желите то да избегнете пре него што пропустите лавовски део тражи тамо.

Гласовне претраге насупрот откуцане

Једна од значајних разлика је да када већина људи упише упите, они не користе комплетне реченице (мада то, наравно, до сада могу), док ако говоре, користиће природни језик.

То значи да ако желите да људи на вашу веб страницу дођу, можете се поново вратити нормалним језиком и не уметати необично уоквирене конструкције.

Очигледно, то језик чини разумљивијим. Ипак се ту не завршава. То такође значи да сада плаћа давање наслова чланака који су блиски природном језику који ће људи постављати.

Дакле, ако бисте продавали спортску обућу у Нигерији, наслов би могао да гласи “где да пронађете јефтину спортску обућу у Нигерији” (хеј, неко мора).

На тај начин слети сав саобраћај који би постављао питања попут „Где могу да пронађем јефтину спортску обућу у Нигерији?“ Или „Који је најбољи начин да пронађете јефтину спортску обућу у Нигерији?

Кључне речи са дугим репом

То показује други основни образац, који је познат као кључна реч са дугим репом претраге. Да ли сте упознати са том фразом?

То значи “фразе претраге уместо речи за претрагу.” Али претпостављам да нису звучале тако цоол. Оба горња питања о спортској обући дефинисала би се као кључне речи са дугим репом.

Предност усмеравања ваше веб странице ка кључним речима са дугим репом је да их постоји много више и да многе од њих ваши конкуренти још увек не треба у корнер. Још једна предност је та што су дуже речене кључне речи специфичније.

На пример, кључна реч „ципеле“ може значити много ствари. Можда желим да купим нешто. Или можда само желим поправити оне које имам, погледати моделе писта који их носе или чак имати сексуални фетиш за њих.

Ако продајете ципеле, сав тај саобраћај који тражи те алтернативне кључне речи неће се претворити у купце. Уз лонгтаил кључне речи, можда ћете добити мање промета, али проценат који конвертује је вероватно много већи.

На тај начин, усмеравање веб локације ка кључним речима са дугим репом, углавном усмеравањем страница да одговоре на те конкретне упите, имаће користи од тога да ли тражите гласовне претраге или не.
Наравно, тада ћете морати да направите много више страница и побрините се да прате природне обрасце говора.

То је пуно посла. срећом, најбоље веб локације за писање помоћи постају јефтинији, па бисте могли размотрити ако им се обим посла превише повећа за све појединачне упите.

Где шта и како?

Гласовне претраге су вероватније на основу локације него уписани упити. Другим речима, они су у томе да пронађу нешто на локацији на којој се та особа налази.

Ови упити су познати и као „где шта и како“ претражује. Где је најближи супермаркет, где је најбоље место за кафу, како доћи до железничке станице?

Да бисте то најбоље искористили, обавезно структурирајте наслове и текст на својим страницама тако да одговоре на питања која имате.

Опет, да користимо горе споменути наслов, „где се могу наћи јефтине спортске ципеле у Нигерији“ је сјајан пример.

Али немојте се зауставити на томе. Такође, укључите карту под називом „како доћи до моје јефтине продавнице обуће“ и можда чак „какав јавни превоз да узмем до моје јефтине продавнице обуће.“

Можете размотрити кориштење алата за стварање идеја блогова како бисте добили заглавни наслов.

На тај начин, сваки пут када неко затражи од гоогле-а нешто по тој линији, ваша продавница ће се вероватно поменути.

Проверите статистику

Следећи део је да видимо како добро ствари функционишу. Помоћу Гоогле аналитике можете да претражите које кључне речи привлаче људе на вашу страницу.

Кад то сазнате, знате шта можете онда да схватите шта треба да привучете више људи на своју веб локацију. Имајте на уму да ако имате страницу која привлачи људе на вашу веб локацију, немојте се тапшати по леђима и кренути даље.

Уместо тога, учините ту страницу још бољом. Видите, често је далеко лакше гурнути страницу која је добро рангирана него добити страницу која је уопште нова за рангирање..

Оно што је још важније, прелазак са ранга два на један донијет ће вам много више промета него прелазак с позиције 54 на 53.

То је оно што би требало да циљате.

ОЗНАКЕ:

  • СЕО

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map