Четири ствари које треба знати када израђујете свој победнички наслов

Икад сте прочитали чланак о монструму на који сте провели сате после завршетка и помислили на себе: „Ово ће бити сјајан ресурс који ће људи воле да деле“?


Прелазите уназад шест месеци и много плаћених кампања касније, открићете да ваш блог блог није остварио чак ни очекивања.

У овој фази је сасвим природно да се људи питају да ли се публици не свиђа садржај и забораве колико значајну улогу игра сјајан наслов.

Наслови су понекад ствар која читаоци чешће деле него чланак. Имајући то у виду, прилично је тешко претјерати у томе колико велике наслове играју улоге.

У средишту је успјешан наслов емоција.

Ако мислите „Зашто емоција? Није ли наслов довољно усклађен са садржајем да има позитиван утицај на читаоца? “

Позитивни наслов у складу са садржајем је позитиван, али имати изразе који добијају одговоре од читалаца само је много боље.

Прилично је лако помислити да говоримо о бацању кликова, али нисмо!

Према истраживању емоционалног маркетинга Адванцед Маркетинг Институте-а које потичу из 60-их и 70-их „емоционални језик ствара предвидљив одговор, нешто што може бити од користи трговцима“.

У овом ћемо чланку наићи на неке емоције које блогери изазивају и оне које би требало избјегавати по сваку цијену.

Писати сензационални наслови, ево неких ствари које можете да урадите:

Ускладите своје фразе са платформама

Друштвени медији су кључни за помоћ било којој пошти која је вирусна. Важно је напоменути да фразе које делују на Фацебооку можда неће радити на Твиттеру и обрнуто.

Фразе које побуде знатижељу или осећај припадности делују добро. (Зависно од нише)

Према студији Буззсумо-а где су прегледали 100 милиона чланака на Фацебооку, неки од најчешћих наслова садржавали су следеће фразе

 • Направиће те
 • Зато
 • Можемо ли погодити
 • Само у
 • Разлог је

Горња реченица “учиниће те” надмашује остале више него двоструко. Зашто су ови тако успешни? Па, то је више везе са чињеницом да они изазивају емотивну реакцију читаоца. Што је на крају оно што трговцима попут нас треба.

Слично томе, у истој студији установљено је да фразе воле

 • То је оно што
 • По први пут
 • Ствари које треба знати
 • Направиће те
 • Је ли ново

Има тенденцију да на Твиттеру наступи изузетно добро. Дакле, постоји разлика?

Механика може бити различита, али основни принцип који се користи је исти. Упркос томе што се фраза „учиниће те“ једином заједницом, све горе наведено може изазвати емотиван одговор.

Због тога је неопходно променити наслове када делите или пронађете нешто што функционише на више платформи.

Будите позитивнији, а не негативни

Негативни наслови углавном не иду добро. Ово је емоција коју требате суздржати од евокације без обзира на платформу.

Као што Неил Пател каже “Научни експерименти показују да већина људи предвиђа будуће позитивне догађаје, за разлику од будућих негативних догађаја.”

Ако желите додатне доказе о томе, можете истражити странице на Буззфеед-у и другим веб локацијама са садржајем и дељења њихових страница. Врло је ретко да на њима пронађемо негативне емотивне осећаје.

Анализа наслова које ваши конкуренти запошљавају може вас научити многим лекцијама. Ако вам се њихови наслови доимају емоционално равнима, онда је ово прилика за ваше пословање.

Ако раде добар посао, онда је то стратегија коју можете копирати.

Није све у послу црно-бело. Могу бити неутралне фразе које немају позитиван утицај на ангажман. Неки појмови попут:

 • У будућност
 • Једноставан начин
 • Шта је ново у
 • Природа
 • Како се кретати

Доказало се да падају по питању укључивања корисника на друштвене мреже барем.

„Зашто треба да изградите заједницу пре него што је покренете“ – Ово је наслов који смо користили у посту на Блог Сетапп. Као што видите, покушали смо да добијемо емотиван одговор наших читалаца, а био нам је потребан да буде родно неутралан.

Снажне речи као што су „како“ и „дно црта“ су посебно добре у покретању емотивног одговора од стране читалаца. Можете их наћи овде.

Недавно је објавио Фацебоок њихова намера да демотирају постове који користе тактике као што је кликање, тако да је ово још један разлог да трговци постану сигурни да је емоционална реакција коју изазивају у складу са њиховим садржајем без превише претеривања.

Употријебите онлине алате

У почетку то можете искористити ЕМВ алати за процењивање емоционалне вредности вашег наслова. Важно је не ослањати се у потпуности на ЕМВ резултат.

Иако ово може помоћи, намера вашег чланка, ниша у којој се налазите игра значајну улогу у одређивању које врсте емоција ће вам пружити бољи одговор.

Ево примера наслова који се највише налази у путној ниши: „Авио-компаније губе мање пртљага. Ево зашто “.

Овај наслов је упечатљив јер привлачи интелектуалну сферу особе што заузврат побуди читаочеву радозналост..

Пре него што погледате наслов, ако вам је речено да ускоро видите чланак о авиокомпанијама и пртљагу. Дефинитивно нећете погрешити ако претпоставите да чланак садржи статистику.

Горњи пример је добар јер и садржај и наслов одјељују у интелектуалну сферу човјекове емоције.

Та доследност ће им такође осигурати позитивно искуство на посту, а не осећај да су жртве мамаца.

Не занемарујте друге елементе

Аспекти равнотеже речи, дужина знакова такође играју значајну улогу у одређивању успеха наслова. Оне се могу разликовати на различитим платформама као што су Гоогле претрага, Фацебоок, Твиттер и слично.

Стога, ако имате одвојене наслове када радите на синдикату, а не да користите основно подешавање које дели један наслов на свим вашим платформама друштвених медија, може вам помоћи да постигнете најбоље резултате.

СЕО, посебно на страници СЕО има све већи значај међу многим корисницима. А / Б тестирање наслова и ознака Х1 помажу вам да корисницима и Гооглеу тачно кажете шта је тема вашег садржаја.

Постоји Додатак за оптимизацију наслова који вам омогућава да подијелите тест наслова (и разних других елемената) који вам могу дати конкретне податке о томе који наслов привлачи више кликова.

Можете се одлучити за трајно коришћење наслова са бољим перформансама и рад на даљим тестовима. Важно је приметити да различите варијанте наслова морају бити изложене разумној количини појављивања пре него што пређете на било који закључак о његовој ефикасности..

Сасвим је уобичајено да писци кажу да разговарају са својим читаоцима када пишу. Ово може бити добра пракса и када пишете наслове.

Да, ове тачке могу бити широке, али стандардни елемент је ваша спремност за тестирање. Испробајте различите наслове, поново поставите неке старе чланке на Твиттеру или Фацебооку и покрените нове кампање са различитим насловима да бисте видели који ће се више ангажовати.

Сигурно не постоји магична формула за прављење пост-вируса. Постоји пуно фраза које можемо користити и емоције које можемо изазвати што повећавају наше шансе за постизање значајнијег ангажмана.

Покушајте да уврстите А / Б тестирање у своје праксе како бисте могли да пронађете најбоље фразе и емоције који делују у вашој ниши.

ОЗНАКЕ:

 • СЕО

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map