12 алата који вам помажу да покренете свој партнерски програм

Откривање ријечи о вашем производу је вјеројатно најважнији и најтежи аспект дигиталног маркетинга. Иако постоји много сјајних техника за промоцију вашег производа на мрежи, може изгледати застрашујуће да бисте побољшали свој ритам.


Можда једна од најневидљивијих маркетиншких техника је придружени маркетинг. Не само да можете да остварите стални приход од свог партнерског партнерског програма, већ можете да генеришете пуно гласности о производима које нудите.

И ево зашто:

 • Корисни производи су увек у потражњи. Без обзира да ли сте у индустрији блогања или управљате стартуп-ом, људи ће користити ваше производе ако им то помогне. Има смисла само да би ти исти људи желели да зарађују пасивни споредни приход од партнерског програма.
 • Многи људи који учествују у партнерским програмима често пишу постове на блогу о вашем производу како би остварили већу продају подружница. То се односи на бесплатан маркетинг вашег производа, укључујући изградњу квалитетних повратних веза.

Партнерски програми посебно добро функционишу са дигиталним стартапима. То је зато што купац не мора да наручи физички производ да би га користио. Исто тако, другима је једноставније промовирати ваш производ јер је лако доступан у дигиталном облику.

Основе партнерских програма

Ако нисте сигурни у шта то подразумева покретање партнерског програма, ево кондензованог примера који ће вас уверити. Партнерски програм омогућава вам да позовете вањске сараднике (блогере, издаваче, итд.) Који ће вам помоћи да промовишу своје производе у замену за провизију.

Иако већина партнерских програма има своје разлике, неке основне концепте већина користи:

 • Продајне провизије. Аффилиате маркетинг омогућава вам да будете флексибилни у начину на који плаћате другима за њихов труд у промоцији вашег производа. Ако нема продаје, не морате да плаћате провизију. Одржавање партнерског програма изузетно је исплативо. Поврх тога, охрабрује подружнице трећих страна да улажу у своје напоре у зарађивању провизија.
 • Сталне комисије. Можете одлучити да платите строгу једнократну накнаду за сваког новог купца, или можете дозволити својим подружницама да зарађују провизије у континуитету. На пример, исплата провизије кад год корисник потроши одређени износ на ваше производе. Брендови попут ДигиталОцеан су познати по коришћењу овог приступа.

Све остало зависи само од вас. Врста осталих функција које можете понудити такође ће зависити од платформе придружених програма коју користите. Што се такође дешава у овом приручнику.

Да бисмо вам помогли да покренете сопствени партнерски програм, саставили смо листу најбољих алата за придружени програм на тржишту. Ови алати ће вам помоћи да скалирате свој партнерски програм од почетничке до корпоративне ако је потребно. Надаље, додајемо обиље разноликости, укључујући посебне алате за придружени програм за ВордПресс и кориснике пословних веб локација.

Не губимо време и идемо на добре делове.

Ревардфул

Ревардфул

Да ли имате компанију СааС?

Ревардфул нуди неке од најједноставнијих алата за компаније да направе сопствени партнерски програм користећи Стрипе гатеваи гатеваи.

Платформа аутоматизује све, од управљања провизијама до исплате и поврата новца. На крају, Ревардфул има један од најлакших процеса постављања из било које партнерске програмске платформе.

 • Припремите Стрипе рачун
 • Направи налог
 • Повежите свој Стрипе рачун са Ревардфул
 • Копирајте и залепите једноставан ЈаваСцрипт исјечак
 • Направите кампање на контролној табли

Након довршетка горњих корака, исечак који сте додали на веб локацију омогућиће управљање повезаним производом за ваш производ. Ревардфул нуди наменску контролну таблу за све придружене компаније које се пријаве за ваш програм.

Наградни пример

Ова контролна табла укључује ствари као што су управљање везама, огласи на банерима, исплате и још много тога. Пошто се нативно интегрише са компанијом Стрипе, све се уплате прате и аутоматски управљају.

Цене почињу од 19 УСД месечно за најосновнији план, са опцијом да Ентерприсе крене отприлике 299 УСД месечно.

Тапфилиате

Тапфилиате

Тапфилиате такође платформа партнерског програма заснована на исечку. Иако се њихов нагласак нагиње јацку свих приступа. Другим речима, Тапфилиате посебно циља широки спектар садржаја и веб локација. Њихов софтвер за партнерске програме може се интегрисати са Схопифи, ВордПресс, Веебли, Вик и друге познате платформе.

Тапфилиате функције

Ево главних карактеристика:

 • Аутоматизована интеграција са најпопуларнијим системима за управљање садржајем.
 • Прилагодљива надзорна плоча са унапред изграђеним токовима рада, окидачима и функцијама за придруживање.
 • Придружена предузећа могу брендирати сопствену контролну таблу.
 • Прилагођена правила за провизије, укључујући екстерне попут бонуса и награда.
 • Ради са свим главним гатеваи-има плаћања.

Планови почињу од 69 долара месечно, а постоје 0% накнаде за трансакције.

Пошаљите Аффилиате Про

Пошаљите Аффилиате Про

Пошаљите Аффилиате Про је прилагођени алат за праћење подружница за управљање продајом, исплатама и придруженим корисницима. Садржи све-у-једном контролну таблу за одржавање вашег личног партнерског програма. Надаље, за употребу ове платформе не морате имати претходно техничко искуство. Скоро сви кораци инсталације су потпуно безбројни и темељно објасњени.

Сама платформа покрива подручја попут праћења продаје, подршке појединачним производима, купона и управљања провизијама. Поред тога, Пост Аффилиате Про помаже у спречавању несрећних купаца надгледањем потенцијално неисправних трансакција; заштита од преваре.

Свака подружница која се пријави за промоцију својих производа имаће своју одређену контролну таблу. Ова контролна табла садржи све потребне алате за креирање партнерских веза, управљање уплатама и праћење нових потенцијалних клијената.

Кифло

Кифло

Кифло специјализовано је за помоћ робним маркама попут ваше да имплементирају стратегију управљања односима са партнерима. У својој сржи је циљан на раст предузећа која би желела да учине следећи корак у промоцији свог производа.

Једном када осетите да ваша продаја следи линеарну кривуљу, можете да употребите Кифло-ове опсежне ПРМ алате за повећање дугорочне изложености. На располагању вам је све од придружене надзорне плоче и прилагођеног управљања везама.

Поред тога, можете употријебити Кифлову обједињену надзорну плочу да бисте се повезали са својим партнерима и изградили дуготрајне везе. На крају дана, вероватно ће ваши партнери бити и сами корисници производа.

ВП Аффилиате Манагер

ВордПресс Аффилиате Манагер

ВордПресс је моћ система за управљање садржајем. Изворно злогласан за најбољу функционалност блогања – ВордПресс је сада виђен на моћним медијским веб локацијама, СааС стартапима, пословним платформама и трговинама е-трговине. Ако водите посао или стартапе из ВордПресс-а, тада ће ВП Аффилиате Манагер бити божји дар за вас.

Овај додатак осмишљен је тако да се интегрише са вашим постојећим софтвером за управљање производима, а затим вам омогућава да позовете придружене компаније да постану део вашег програма. Постојеће подржане платформе укључују ВооЦоммерце, Еаси Дигитал Довнлоадс, ВП еСторе, С2Мембер и многе друге.

А зато што је заснована на ВордПресс-у, добијате то традиционално лако следљиво окружење радног тока. Овај алат користи ваше постојеће ВордПресс информације за генерисање надзорних плоча корисника и пружање погодних функција за управљање придруженим партнерима.

ЦЈ Аффилиате

ЦЈ Аффилиате

Почетком 2000-их, Комисија Јунцтион био је познат по својој злогласној репутацији у сродном маркетингу. Готово сви дигитални трговци у то време користили су Комисију Јунцтион посебно јер је имао највећи расположиви асортиман производа за промоцију. Ових дана ЦЈ Аффилиате се фокусира на оба помагања Оглашивачи као и Публисхерс.

За разлику од самосталног партнерског софтвера, ЦЈ пружа неке занимљиве предности за скидање вашег партнерског програма са земље. Прво, функција оглашивача омогућава вам да списак свих својих производа на једној контролној табли. Одатле можете навести чак и најнеканалније детаље о вашем производу или услузи које покушавате да пласирате на тржиште.

И друго, ЦЈ је такође платформа за издаваче. То резултира на погодан начин да одмах привучете нове придружене партнере. ЦЈ-ов одбор издавача наводи све доступне производе за промоцију. А публика је толико разноврсна да увек неко тражи производ у одређеној категорији.

СхареАСале

СхареАСале

СхареАСале такође сеже у ране 2000-те. Платформа је преживела много различитих промена у маркетиншкој области, али остаје чврст избор за све који желе да промовишу свој производ користећи партнерски систем.

Кључна предност СхареАСале-а је у томе што је то изузетно позната платформа. Чак и популарни брендови воле Страшан мотив користе СхареАСале за управљање својим партнерским потребама.

Део је повезан са чињеницом да СхареАСале олакшава издавачима. Свако може промовисати производ и зарадити партнерске провизије на врло ефикасан начин. Њихова историја плаћања је солидна, што је даље чини лаким избором за придружене промоторе.

Утицај

Утицај

Аффилиате маркетинг није само у основи. Такође је о партнерствима – људима који вам омогућавају да дугорочно остварујете више прихода. Импацт Енгаге је платформа осмишљена да вам помогне да задржите отворену линију са свим својим партнерима.

Приступом детаљним извештајима видећете који партнери имају изванредне резултате. А ако сте довољно задовољни, можете им понудити посебне понуде и боље цене провизија за њихов напоран рад.

Генерално, ово бисте радили на осећају црева или из доброг срца. Уместо тога, Импацт вам помаже да донесете одлуке на основу података. Можеш чак избегавајте да изоставите партнере који раде боље него што сте очекивали.

Волуум

Волуум

Волуум је алат за праћење оглашавања све у једном за ваше пословање. Помоћу овог алата можете учинити више него само управљати својим партнерским програмима.

Као пример:

 • Можете да пратите своје рекламне кампање на веб локацијама као што су Фацебоок, Инстаграм, Твиттер и друге.
 • Ставите своје податке на тест анализирајући их за узорке и друге увиде.
 • Добијајте корисне савете за побољшање укупног учинка ваше следеће кампање.
 • Пратите куповину подружница и њихово порекло. Сазнајте ко има највећи утицај на вашу продају и искористите је.

Ако већ имате основано предузеће са средњим предузећем – Волуум је један од оних алата који ће вам пружити статистичку предност над конкуренцијом.

ЦАКЕ

ЦАКЕ Аффилиате Маркетинг Солутион

ЦАКЕ је маркетиншко средство засновано на перформансама за управљање потенцијалним клијентима, оптимизацију вишеканалне стратегије и неговање партнерских односа. Најбоље се користи за постојећи интерни систем компаније. И биће корисно прикупити квантитативне податке како бисте оптимизирали перформансе својих придружених компанија.

Иако се у почетку може чинити сложеним, учење ЦАКЕ-а је лако, јер је већина његових карактеристика интуитивна. Можете да генеришете извештаје, пратите одређене партнере или шаљете промоције користећи ништа осим понуђених алата унутар своје контролне табле.

Референција

Референција

Референција је свеобухватна партнерска маркетиншка платформа која вам помаже да створите партнерски систем за свој производ. Али такође пружа руку у привлачењу нових партнера. Сви купци Референције имају приступ посебном тржишту на којем више од 5.000 издавача тражи нове производе за промоцију.

Поврх свега, наћи ћете мноштво информативних водича и видео записа о како пласирати свој производ путем партнерског маркетинга.

Овај алат за придружену платформу ће изузетно добро сарађивати са власницима продавница е-трговине. На пример, имате Схопифи продавнице, а ви желите да проширите посао. Референција има бешавне интеграције како за Схопифи, тако и за ВооЦоммерце и друге популарне еЦоммерце платформе.

АффилиатеВП

АффилиатеВП

ВордПресс је, без сумње, једна од најједноставнијих платформи за управљање веб локацијама. А за многе идеја о преласку на друго решење не долази у обзир. Ако волите ВордПресс и желите да управљате својим подружницама са главне надзорне табле, имамо добре вести.

АффилиатеВП је додатак за управљање маркетиншким партнерима који је први ВордПресс који ће вам помоћи да зарадите више. Будући да већ објављујете своје производе путем ВордПресс-а, коришћење АффилиатеВП биће изузетно једноставно.

Пример АффилиатеВП

Започињете основном инсталацијом и специфицирањем одређених правила за свој придружени програм. Након тога, моћи ћете да додате страницу Аффилиате Програм на своју веб локацију. Ова страница ће служити као средство за ваше нове партнере да се пријаве и добију своје партнерске везе.

Исто тако, ваши партнери моћи ће пратити њихов напредак и затражити подизање плаћања након што пређу одређени праг. Као администратор вашег придруженог програма можете да одаберете прилагођене банере или друге опције оглашавања. Ваши партнери ће тада имати директан приступ тим ресурсима.

Ако већ знате колико је ВордПресс једноставан, онда АффилиатеВП додатак није изузетак од истог тренда. То је лако разумети, врло флексибилан и омогућава вам да извршите онолико прилагођавања колико желите.

Завршне речи

Покретање партнерског програма није тешко. Ако имате солидан производ за продају, велике су шансе да постоји неко ко би желео да вам помогне у промоцији тог производа. А користи од тога су непроцењиве вредности.

У зависности од величине вашег производа / посла, мораћете да размотрите и одмерите своје могућности за најбољу партнерску маркетиншку платформу.

Овај водич за алате за удружени маркетинг требало би да има довољно разноликости да покрива ваше потребе како у малим предузећима, тако и у предузећима.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map