VPS vs Gazduire dedicată – Tot ce trebuie să știți

Înțelegerea celui mai bun furnizor de hosting este dificil, dar finalizarea planului potrivit de găzduire poate aduce frustrare în acest sens. Dacă nu știți diferența dintre opțiunile de găzduire existente, poate fi un motiv pentru comportamentul dvs. enervant în timp ce alegeți un plan de găzduire. Pentru a depăși această confuzie, vom discuta despre alte două opțiuni promițătoare de găzduire, VPS și Dedicat.


Urmează o întrebare care este diferența dintre ambele planuri de găzduire și care sunt parametrii care le fac să existe pentru site-uri web. Vom discuta despre toate în alineatele următoare, dar să începem cu termenii de bază.

Ce este VPS?

VPS este o prescurtare a server privat virtual. În general, VPS este o mașină virtuală, ceea ce înseamnă că se folosește ca serviciu și este livrat de serviciul de găzduire pe internet. De asemenea, este familiarizat cu numele numit server virtual dedicat (VDS).

VPS oferă servicii de găzduire fiabile, precum și mai sigure & soluții compatibile pentru site-urile dvs. web. Acesta este motivul, este folosit de mai mulți utilizatori. Prin urmare, este ieftin decât închirierea unui server întreg. De obicei, acest tip de găzduire este adoptat de proprietarii de site-uri web care au trafic de nivel mediu și depășesc limita pachetelor de găzduire partajate și nu necesită în continuare resursele unui server dedicat.

Cel mai mare avantaj al soluțiilor VPS este că oferă mai mult decât un serviciu de găzduire. Pentru o performanță eficientă a afacerii, este foarte important să aveți mai multe planuri de găzduire.

Să aruncăm o lumină pentru a înțelege funcționarea VPS:

Prin utilizarea tehnologiei de virtualizare, furnizorul dvs. de găzduire stabilește un strat virtual deasupra sistemului de operare. Pereții virtuali separă serverele în diferite secțiuni, astfel încât este ușor pentru un utilizator să își instaleze sistemul de operare special (OS) și software-ul.

VPS este un server autentic și privat, deoarece, la nivelul sistemului de operare, împarte fișierele în funcție de cerințele utilizatorului. Prin această acțiune, resursele dvs. precum spațiul pe disc, nucleele procesorului sunt sigure și nu este necesar să partajați resurse garantate cu alții.

Beneficiile găzduirii VPS:

 • Este un server de găzduire rapid, împreună cu funcții fiabile în comparație cu orice alt server de găzduire.
 • Resursele, cum ar fi memoria sau procesarea sunt furnizate de server și este garantat că aceste resurse funcționează cu exactitate, precum și să rămână stabile fără fluctuații.
 • Website-ul dvs. nu va fi afectat dacă sunt generate de alți utilizatori de server. Te poți bucura liber de longevitatea serverului tău.
 • Cu serverul VPS, veți avea acces la superuser (root).
 • Rata mare de confidențialitate. Fișierele și bazele de date importante sunt salvate de la alți hackeri de către alți utilizatori de server.
 • Vă puteți bucura de serviciile de actualizare, deoarece atunci când site-ul dvs. web crește, automat, resursele serverului precum CPU, RAM și lățimea de bandă vor fi perfecționate.

Contra de gazduire VPS:

 • Este un server mai scump în comparație cu găzduirea partajată.
 • Sunt necesare cunoștințe tehnice aprofundate pentru a gestiona cu exactitate serverul.
 • Securitatea dvs. poate fi afectată dacă serverele sunt configurate necorespunzător.

Ce este gazduirea dedicată?

Ce este Gazduire dedicată

Un serviciu de hosting dedicat sau un server dedicat este același lucru. Este un fel de gazduire pe internet in care clientul inchiriaza sau inchiriaza un server intreg si resursele sale. Prin urmare, pachetele de găzduire dedicate depind de tipul de hardware și resurse selectate.

Acest plan de găzduire este perfect pentru site-urile WordPress cu trafic mai mare.

Avantajele gazduirii dedicate:

 • Sigur: Dedicated este mai fiabil de găzduire, deoarece aveți autoritatea deplină de a selecta hardware, sisteme de operare, etc, în funcție de alegerea dvs. În acest caz, nu aveți voie să partajați un server cu altcineva, prin urmare, o serie de potențiale amenințări este eradicată. Exemplul izbitor în acest sens este faptul că, în cazul în care un cont a fost hacked pe hostingul partajat, atunci automat, toate celelalte conturi sunt hackate, dar cu hosting dedicat, acest tip de risc este interzis.
 • Flexibil: A avea un server dedicat înseamnă că îl poți folosi în orice fel. Vă oferă flexibilitate pentru a instala software-uri sau programe noi, precum și eligibil pentru a modifica configurația serverului. Cu alte cuvinte, propriul server vă oferă toate drepturile de a-l controla în stilul dvs..
 • Resurse: Toate resursele și conectivitatea vor aparține numai serverului tău. Niciun alt participant nu se distrează cu acești parametri.
 • Performanță mai bună: Serverul este cel mai bun performant, deoarece poate gestiona mii de clienți într-o zi. Cu resursele proprii, puteți îmbunătăți performanța site-ului dvs. web. Astfel, un rezultat mai bun va fi predicat de munca ta.
 • Spatiu de depozitare: Aveți ocazia să decideți spațiul de disc și memoria RAM pe care trebuie să le satisfaceți nevoile clientului. În plus, nu trebuie să plătiți nicio sumă dacă nu utilizați nicio resursă specifică.

Dezavantajele găzduirii dedicate:

 • Investiții enorme: Gazduire dedicata este mult mai scump decât alte planuri de găzduire. Pentru a accepta performanțele ridicate, acest cost este în valoare. Așadar, este foarte crucial să decizi în prealabil planul de găzduire în funcție de cererea clienților tăi.
 • Usability: Cunoașterea tehnică este cererea de bază dacă doriți să puneți mâna pe un server dedicat. Dacă nu aveți experiență, este foarte greu să acționați pe acest server. Doar un individ as este capabil să instaleze software, întreținere zilnică și aplicabil pentru a controla alte sarcini. Prin urmare, capacitatea sa de utilizare este puțin complicată.

Diferența dintre VPS și gazduire dedicată

Dacă sunteți un utilizator obișnuit de găzduire partajată, este momentul potrivit pentru a vă actualiza planul de găzduire. Înainte de a ne îndrepta spre diferența dintre VPS și serverul dedicat, revizuim câteva concepte de bază care vă vor ajuta în continuare să înțelegeți mai clar conceptul.

Gazduire virtuală privată:

VPS este similar cu realitatea virtuală, este ca și cum ai deținut un spațiu mic pentru a te asocia cu alții. VPS este paralel cu găzduirea partajată în care resursele disponibile sunt distribuite de mai multe site-uri web. Dacă comparați hostingul dedicat și VPS, atunci există o diferență în restricțiile care sunt impuse resurselor.

În plus, alocarea resurselor este clasificată astfel încât un utilizator nu poate beneficia de resursele altuia. Exemplul izbitor este că, dacă dețineți un apartament, atunci nu aveți voie să intrați în camera de zi a altuia și viceversa.

Gazduire dedicată vă aparține complet:

Un server dedicat este complet înțeles de numele său. Este dedicat în întregime să vă servească serviciile. Practic, vă este oferit un server gol și puteți adăuga orice doriți.

Un server dedicat a contrazis un plan partajat, în care nu aveți control asupra mediului server și VPS, în care aveți puțin control asupra mediului. Așa că, în acest scenariu, indicați un deget către hardware-ul prin care puteți controla complet software-ul instalat pe server.

Dornic să studieze mai multe despre VPS și hosting dedicat, derulați în jos.

Caracteristici comparabile ale VPS și gazduire dedicată

Cost:

Nu există nicio îndoială în afirmația că planurile VPS sunt rentabile în comparație cu serverele dedicate. Acest lucru se datorează faptului că atunci când o gazdă plasează mai mulți utilizatori pe un singur server; evident, ei vor percepe un preț scăzut fiecărui client.

Serverul dedicat low-cost vă costă ceva mai mult, dar dacă mergeți cu un serviciu dedicat server Premium, este destul de ridicat, deoarece oferă hardware de înaltă clasă, cu o configurație puternică.

Securitate:

Fără îndoială, găzduirea dedicată și VPS sunt planuri sigure. Gazduirea VPS este sigură, în timp ce găzduirea dedicată oferă un nivel superior de protecție, ceea ce înseamnă că sunteți eligibil pentru a instala orice software în funcție de dorința dvs. și nu va exista niciun factor de risc. Dar în găzduire dedicată, aveți un control 100% al eventualelor încălcări de securitate în comparație cu VPS.

Performanţă:

Surprinzător, dar trebuie să spui, dedicat este depășit decât VPS în performanță. Având la dispoziție resurse enorme, site-ul dvs. poate face față cu ușurință traficului imens, fără a afecta viteza de încărcare. Dimpotrivă, VPS are o viteză mare de încărcare, dar atunci când mai multe site-uri debarcă peste un server, acesta ar putea suferi de viteză lentă.

Configurare și personalizare:

Gazduirea VPS și găzduirea dedicată oferă planuri gestionate și neadministrate, iar aceste planuri au resurse bune pentru a merge de la lună la lună. Gazduirea VPS diferă ușor, deoarece poate împrumuta resurse de la vecini (alte site-uri) dacă îți treci limita lunară.

scalabilitate:

În acest caz, VPS câștigă competiția. Gazduirea VPS acceptă site-ul care necesită găzduire partajată sau dedicată. Prin colaborarea cu VPS, un site poate ajunge la destinația dorită. Pe de altă parte, găzduirea dedicată oferă ajutor site-ului care are nevoie de asistență.

Alocare resurselor:

Cu siguranță, punctul bonus intră în categoria de hosting dedicat. Puteți utiliza cât mai multe resurse doriți, dar în găzduirea VPS trebuie să fiți puțin atenți la resursele furnizate, deși nu face parte din niciun concurs.

Din partea finală, atât VPS, cât și găzduire dedicată sunt planuri fiabile și costisitoare. Dar după un anumit timp, lăsați un pachet de găzduire partajat și săriți la o altă opțiune este o decizie bună. Pur și simplu veți obține ceea ce investiți și, atunci când veți investi mai mult, evident veți obține rezultate mai rafinate.

Citește și,

 • Cele mai bune furnizori de găzduire VPS
 • Cele mai bune furnizori de gazduire dedicate

Autor Bio: Jerry Peres deține Easy.gr pentru a furniza servicii server Premium dedicate. Au planuri remarcabile care se potrivesc bugetului tău. Veți primi asistență tehnică 24/7 din mințile lor experți. Cu abilități deosebite, se ocupă de toate panourile de control avansate, precum și de alte servicii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map