15 оквира за креирање апликација без сервера

Да ли сте узбуђени због технологије без сервера? Да ли сте жељни да се упустите у нови пројекат, али нисте сигурни одакле почети?


Ево преглед најпопуларнијих оквира без сервера који можете добити у руке!

Рачунало без сервера најчешћа је појава међу онима који воле идеју да морају мање да управљају, а имају времена да направе више. И иако је технологија још увек сасвим нова, многи програмери и инжењери излазе изван себе да направе узбудљива решења за будућност операција без сервера..

Као што сам сигуран да већ знате, Серверлесс не значи тачно без сервера. То само значи мање сервера и више функција. А ако тражите поуздану платформу ФааС (функционише као услуга) за свој следећи пројекат, погледајте нашу претходну листу најбољих рачунарских платформи без сервера..

Како је речено, погледајмо оквире који су нам доступни. Закључићемо ствари уз неке узбудљиве пројекте који се развијају у простору без сервера, па се побрините за њих!

Амплифи Фрамеворк

Појачај је ЈС библиотека намењена за употребу напредним развојним програмерима који активно развијају веб апликације и мобилне апликације у облаку. Оквир пружа декларативно и једноставно управљачко сучеље за закључивање различитих операција унутар структуре засноване на облаку.

Амплифи Фрамеворк

Појачајте радове са својим омиљеним оквирима ЈаваСцрипта, укључујући Реацт Нативе који се користи за прављење модерних апликација.

Такође, име „АВС Амплифи“ вас не завара јер можете ову библиотеку прикључити у друге услуге и пружатеље услуга у облаку према вашим захтевима.

Архитекта

Креирајте, имплементирајте и одржавајте следећу генерацију АВС инфраструктуре засноване на серверу без сервера са потпуним локалним, офлајн радним токовима и још много тога.

Оквир без сервера архитекта

Ово је прилично софистициран пројекат и захтева да прочитате даље филозофија пројекта и страницу са документацијом у целини.

Горе

Горе је оквир који вам помаже да имплементирате сервере без сервера са бесконачним скалабилним потенцијалом. Поред тога, можете користити Уп за распоређивање статичких веб локација, АПИ-ја и још много тога. Све то вам даје флексибилност да радите на ономе што вам је заиста важно.

Пребаците апликације без сервера у неколико секунди

Срећом, Уп користи традиционалне инстанце ХТТП сервера, па се од вас не тражи да морате да научите неки нови протокол. Уместо тога, користите свој омиљени оквир попут Дјанго или Екпресс да бисте се започели.

Цлаудиа.јс

Цлаудиа.јс програмерима даје средства да своје пројекте засноване на Ноде.јс пребаце на Ламбда системе и АПИ. Цлаудиа ће аутоматизовати задатке имплементације, конфигурацију и аутоматски поставити ваше ЈаваСцрипт окружење за савремени развој.

Цлаудиа јс

Па, шта ово значи за вас? Коришћењем Цлаудиа, можете убрзати путовање микросервисима у неколико минута. Као резултат тога, имате пуно мање размишљања и много више времена за фокусирање на решавање стварних проблема.

Главни разлози за коришћење Цлаудиа укључују:

 • Инсталирајте, ажурирајте и управљајте својим инстанцама помоћу једне наредбе
 • Ради беспрекорно са НПМ пакетима
 • Интегрисана структура котловске плоче омогућава вам више простора да се фокусирате на своје задатке
 • Управљање верзијама тако да можете радити на више верзија истовремено
 • Мала крива учења

Јетс

Да ли волиш Руби?

Јетс Руби Серверлесс Фрамеворк

Тада ћете једноставно моћи да уживате Јетс – Руби Фрамеворк без сервера за креирање и распоређивање микро сервиса. Оквир укључује сву потребну алатку која ће вам помоћи да генеришете АПИ структуре и на које их разместите Ламбда.

Јетс такође ради за писање засебних функција које можете користити за спајање различитих сервиса и ресурса које пружа АВС.

Начин на који Јетс ради јесте тај да оквир претвара ваш постојећи код у функције за Ламбда и друге АВС услуге. Као резултат, можете прескочити ствари попут размештања и резервисања да бисте потрошили више времена за писање функционалног кода.

Средњи

Мидди је поједностављен мотор за обезбеђивање софтвера.

средње

Ако сте радили са оквирима као што је Екпресс.јс – брзо ћете приметити сличности између образаца који се користе у њима Средњи. Као резултат тога, почетак рада је брз и једноставан.

Пулуми

Пулуми пружа беспрекорни СДК који ће вам помоћи да креирате и имплементирате софтвер на било коју платформу засновану на облаку. СДК подржава контејнере, хост услуге, основну инфраструктуру и контејнере.

Пулуми

Можете писати код на било којем језику који желите, Пулуми ће пружати и управљати вашим ресурсима пружаоцима услуга као што су ГЦП, АВС, Кубернетес и Азуре.

Без сервера

Знам шта мислите: „Неко је имао среће да добије име домена Серверлесс.цом и једноставно уновчују своју срећу! “, и морам вам рећи да то није случај.

Без сервера Оквир апликације без сервера који покреће АВС Ламбда АПИ Гатеваи и још много тога

Оквир без сервера има неке 30.000 звезда на ГитХуб-у, чинећи ово најпопуларнијим оквир без сервера можете наћи.

Па, шта можете учинити са овим оквиром? Прво и најважније, можете да креирате апликације које користе микросервисе као средство за реаговање на догађаје итд. На пример, ваше апликације се одазивају само када постоји дефинитивни позив и повећавају и повећавају се према захтеву. Као резултат, можете уштедјети тону новца која би се иначе потрошила на одржавање неактивних услуга.

Оквир користи нове рачунарске услуге вођене догађајима, попут АВС Ламбда, Гоогле Цлоуд Фунцтионс и још много тога. То је алат за командну линију, који пружа скеле, аутоматизацију рада и најбоље праксе за развој и употребу архитектуре без сервера. Такође је потпуно проширив помоћу додатака.

Сигма

Сигма је нови ИДЕ са облаком заснован на идеји развоја без сервера. Ово није само основни уређивач текста са маштовитим функцијама, већ потпуно опремљени ИДЕ који ће вам омогућити да пишете код и објављујете тај код као апликацију уживо у реалном времену.

Сигма ИДЕ може да разговара уназад и назад са изабраном платформом без сервера (ФааС) и само уз захтев конфигурационе датотеке. Као резултат тога, можете уштедети безброј сати иначе досадних задатака.

Сигма

Такође, за разлику од других алата који покушавају да постигну сличан резултат – Сигма је без сервера. ИДЕ ради у потпуности из прегледача и не захтева помоћну услугу да ради за све функције осим неколико. Конкретно, бацк-енд је потребан за аутентификацију корисника и прикупљање аналитичких података.

О овом вреди пазити, а вреди испробати и себе.

Скуеезер

Скуеезер је нови и узбудљив оквир који помаже програмерима да с лакоћом стварају нове апликације, без потребе да се управља пуним опсегом блоцкцхаин екосистема. Надаље, Скуеезер може испоручити индустријске компоненте за потребе софтвера на нивоу предузећа.

Скуеезер можете користити са својим омиљеним платформама Фунцтионс као што су АВС, Гоогле и Азуре.

Скуеезер

Занимљиве карактеристике укључују одржавање без управљања. Можете једноставно да се опустите и опустите. Такође заборавите на писање скрипти које треба проверити због проблема у вези са скалирањем. Уместо тога, Скуеезер омогућава вашим ФааС провајдерима да се баве свим тим.

Ово је први оквир који комбинује робусну природу микросервиса са титанском снагом блоцкцхаина.

Рифф

Рифф је једноставан ФааС оквир за програмере Кубернетеса. Интегрисани ЦЛИ помаже девима да управљају својим функцијама током рада са Кнативеом.

рифф је за функције

Кнативе (изговара се каи-наи-тив) проширује Кубернетес тако да пружа скуп компоненти средњег софтвера који су неопходни за изградњу модерних апликација заснованих на изворима и контејнерима, а које се могу покретати било где: у просторијама, облаку или чак у центар података података треће стране.

Оквир укључује потребне алате за покретање и покретање ваше инстанце Кнативе унутар Кубернетес кластера. Надаље, имате приступ командама за управљање услугама, функцијама, претплатама и каналима.

ПуреСец

Нећете избећи сигурност, не тако лако. Када правите апликације без сервера, ви сте тај који треба да осигура потпуно поштивање безбедности. Треба обратити пажњу на нападе на нивоу провајдера, догађаје који се налазе у облаку и видљивост широм мреже.

ПуреСец обезбеђује Безбедносну платформу без сервера која ће вам помоћи да заштитите све апликације на крају. Читав процес ССП-а повезан је са процесом сталне интеграције и испоруке.

Безбедност без ПуреСец сервера

Тренутно ПуреСец сарађује са пружатељима услуга облака као што су ИБМ Цлоуд Фунцтионс, АВС Ламбда, Гоогле Цлоуд Фунцтионс и Азуре Фунцтионс.

Аутх0

Ако сте страствени за концепт Без сервера, вероватно ћете чути за Оквир без сервера – онај који смо поменули раније у чланку.

Никада не правите компромисе о идентитету Аутх0

Аутх0 уложили су своје напоре у изградњу Аутх0 веб кода, ефикасног додатка за све кориснике сервера Фрамеворклесс. Пројект се зове Вебтаск, а ви то можете пронађите овде почетну страницу.

У суштини, за Вебтаск се може користити правите апликације без потребе да бринете о вашој инфраструктури компатибилност. Запишите логику на страни сервера и распоредите све своје функције користећи ЦЛИ који нуди Вебтаск. Тада можете навигирати на задњем дијелу помоћу ХТТП протокола.

Снипцарт

Снипцарт је врста ивице да је оквир без сервера. За прво, то је производ, решење за е-трговину за људе са мањим потребама. И друга ствар је да се већина помоћних радњи обавља на вашој надзорној табли Снипцарт.

Али, најбољи део је тај што се надзорна плоча углавном заснива на Вебхоокс и АПИ позивима. Можете да управљате порезима, попустима, претплатама, залихама итд., Тако што пишете једноставне функције или користите контролну таблу.

Решење за куповину колица Снипцарт Додајте корпу на било које место у минуту

Додавање Снипцарт-а на вашу веб локацију може се обавити са 2 реда кода. И овај приступ ЈАМстацк оријентисан, програмери су се надвили потенцијала ове уредне платформе за е-трговину.

А ако сте заинтересовани за постизање праве природе без сервера помоћу Снипцарт-а, препоручујем вам да прочитате овај блог пост.

Примери без сервера

Разговарали смо о Серверлесс Фрамеворк раније у посту, и у основи, ово је праћење ресурса који приказује много различитих користе случајеве за Оквир без сервера.

Примери директорија функција без сервера

Упркос томе што су ови примери закључани у једном одређеном оквиру, и даље можете да уживате у процесу учења о новим концептима без сервера.

Примјери су доступни за платформе попут АВС, Азуре, Кубелесс, Гоогле Цлоуд и ОпенВхиск. Надаље, постоји подршка за шест различитих језика: нодеЈС, Питхон, Го, Јава, ПХП и Свифт.

Погледајте неке од ових фаворита попут Твиттер Јоке Бот и АПИ за ОАутх Дропбок.

Ако тражите практично учење, погледајте ово онлине курс.

ОЗНАКЕ:

 • Без сервера

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map