Klienti HTTP për të Debuguar Aplikimet në Ueb

Një nga aftësitë thelbësore për një zhvillues është të korrigjoni aplikacionin, API ose shërbimet dhe njohja e mjeteve të duhura është sigurimi i jetës.


Farë është debugging?

Nëse shikoni dramat e krimit, atëherë idea për debugging nuk do të jetë e huaj për ju. Mosmarrëveshja është një proces dhe përfshin shumë taktika. Findingshtë gjetja sistematike dhe zgjidhja e problemeve dhe gabimeve brenda një programi.

Për më tepër, korrigjimi i gabimeve i rendit të gjitha çështjet që mund të parandalojnë funksionimin e saktë të një programi kompjuterik ose, në këtë rast, të aplikacionit në internet. Procesi i debugugimit të API-së ose aplikacionit tuaj të internetit kryesisht përfshin një përpjekje për të riprodhuar problemin.

Si rezultat, lind nevoja për të dërguar një kërkesë API. Tani, këtu qëndron problemi. Shumica e shfletuesve do t’ju parandalojnë të ndryshoni titullin e origjinës, dhe madje edhe kufijtë në madhësinë e URL-së.

Me fjalë të tjera, për të riprodhuar këtë çështje, do t’ju duhet të kryeni disa manipulime HTTP. Dhe kjo do të kërkojë disa mjete të fuqishme korrigjimi.

Të gjithë përbërësit ose taktikat e procesit të debugging përfshijnë;

 • Korrigjim interaktiv
 • Analiza e rrjedhës së kontrollit
 • Testimi i njësisë
 • Testimi i integrimit
 • Analiza e skedarit log
 • Monitorimi
 • Deponet e kujtesës
 • profilizimin

Shtë interesante të dihet se disa klientë HTTP, d.m.th., shfletuesit e uebit, kanë mjete të integruara të zhvilluesve të internetit. Këto mjete mund të përdoren për të debuguar API-të. Duke pasur parasysh këtë, nuk është e nevojshme të shkruani mjetin tuaj të korrigjimit të problemeve.

Farë është klienti HTTP?

Nëse jeni duke menduar për ndërtimin e një sistemi që nxit në protokollin HTTP për komunikim të shpërndarë, ose ai që është i vetëdijshëm për HTTP, siç është një aplikacion në internet. Atëherë mund të dëshironi të shikoni në përbërësin e klientit HTTP.

Protokolli i Transferimit HTTP, ose HyperText, është arsyeja që ju mund të komunikoni, ose transferoni të dhëna, në internet, sa herë që shkruani një URL. Shtë një protokoll aplikacioni që bën të mundur shfletimin e internetit.

Tani, Klienti HTTP është një sistem që dërgon kërkesa te një server, në formatin e tekstit HTTP, dhe nga ana tjetër, merr një përgjigje nga i njëjti server.

Në këtë pikë, është thelbësore të njohim ndryshimet midis një klienti HTTP dhe serverit HTTP.

Dallimet midis Klientit HTTP dhe Serverit

Ndërsa klienti HTTP është shpesh shfletues të uebit, serverët HTTP veprojnë si përfaqësues të serverëve të aplikacionit. Ato shërbejnë si HTML, CSS, JS, PHP, Python, C #, Java, Node.js, ndër të tjera.

Me fjalë më të thjeshta, telefonat inteligjentë, TV-të, PlayStation-i, me të vërtetë çdo pajisje që mund të lidhet me internet, me siguri po përdor një Klient HTTP.

Në mënyrë të ngjashme, serveri HTTP është kompjuteri i rrjetit me të cilin lidhet klienti HTTP. Marrëdhënia që ata ndajnë është më shumë një bisedë. Aty ku klienti HTTP dërgon një kërkesë dhe serveri HTTP përgjigjet.

Shembuj të kërkesave HTTP

kërkesatrezultatet
MARRKërkon të gjithë burimin
HEADKërkon burim pa trup
POSTShton përmbajtje në një burim ekzistues në internet
VENDOSENIModifikon një burim ekzistues në internet
DELETEHeq një burim të caktuar
TRACEShfaq ndryshimet në një burim në internet
OPSIONETregon metoda të disponueshme HTTP për URL-në
CONNECTKthen lidhjen e kërkesës në një tunel transparent TCP / IP
PATCHModifikon pjesërisht një burim në internet

Debugging API-të nuk ka qenë kurrë më e lehtë. Me këto mjete, më në fund mund të relaksoheni ndërsa bëni atë që kënaqeni, duke u zhvilluar në internet.

i parë, le të eksplorojmë klientin e linjës së komandës HTTP.

HTTPie

Qëllimi përfundimtar i HTTPie është të bëjmë bashkëveprimin CLI me ndërfaqen e përdoruesit të shërbimeve të internetit miqësore. Ky mjet siguron një komandë HTTP për dërgimin e kërkesave, të gjitha me përdorimin e një sintaksë natyrore.

Gjithashtu, HTTPie mund të përdoret për korrigjim, testim dhe lidhje me serverët HTTP.

Features

 • Sistemi i integruar i mbështetjes JSON
 • Dokumentim dhe shtojca
 • Mbështet Linux, macOS dhe Windows
 • Mbështet Python 2.7 dhe 3.x
 • Autentifikoni HTTPS dhe proxies
 • Sintaksa intuitive

kërkuesi

kërkuesi është një klient i fuqishëm i cili kombinon tiparet e HTTPie, Postman dhe Paw. Ajo funksionon vetëm me redaktorin e tekstit Sublime.

Pikat kryesore

 • Mbështet Schemer JSON
 • Kërkoni koleksione dhe histori
 • Prodhim i ngjyrosur me theksim sintaksor
 • UX moderne
 • Cookies, header personal, trupi i kërkesës dhe parametrat e pyetjeve janë të lehta për tu vendosur.
 • Mbështetje GraphQL

RESTer

RESTer është në dispozicion si një shtesë për Google Chrome dhe Firefox.

Features

 • Titujt e autorizimeve me autentifikim Basic ose Auth2
 • Shikoni historinë e kërkesës
 • Kryeni kërkesa me çdo metodë, URL, trup dhe header me porosi
 • Testimi dhe korrigjimi i API-ve

dorëshkrim

dorëshkrim është një klient HTTP, i cili ju lejon të dërgoni të gjitha llojet e kërkesave HTTP. Me Paw, ju mund të provoni API-të tuaj dhe gjithashtu, të eksploroni të reja. Gjithashtu, Paw ka një redaktor vizual me ekran të plotë dhe grup mjetesh HTTP.

Për më tepër, Paw është ndërtuar ekskluzivisht për macOS, dhe ka karakteristika që janë të lehta për t’u përdorur. Ju mund të importoni dhe gjeneroni swagger, RAML, etj. Dhe kjo mbështet skemën JSON.

postier

postier është i padiskutueshëm një nga klientët më të popullarizuar HTTP i përdorur për debugging të aplikacioneve në internet. Kjo lejon zhvillimin më të shpejtë dhe më të lehtë të API.

Features

 • Paketon një GUI të fuqishëm, me një ndërfaqe miqësore për përdoruesit.
 • Historia e kërkesave.
 • Testim i automatizuar me kontrabanduesin e mbledhjes.
 • Dokumentacioni i detajuar i API.
 • Mbështet zhvillimin e ndarjes.
 • Monitorim fleksibël i API.

Përveç të gjitha këtyre karakteristikave të shkëlqyera, PostMan gjithashtu mbështet një larmi ngarkesash. Përfshirë JSON dhe HTML.

NetTool

NetTool është një mjet falas për debugugging. Për dallim nga PostMan, ai ka dy përbërës; tuneli TCP dhe klienti HTTP. Për më tepër, NetTool mund të përdoret gjithashtu për të monitoruar kohëzgjatjen, performancën dhe saktësinë e një aplikacioni në internet.

Për më tepër, NetTool mund të përdoret për të manipuluar mesazhet në nivelin e një aplikacioni.

mblidhem

Nëse jeni më shumë një person i linjës së komandës, atëherë KURL është mjeti për ju. cURL është një mjet i linjës së komandës i cili përdoret për dërgimin e të dhënave, duke përdorur sintaksën e URL-së.

cURL është i dobishëm kur SSH në serverë të largët. Mund të kontrollojë dhe verifikojë certifikatën e atyre serverëve në distancë.

Pikat kryesore

 • Mbështet një varg protokolesh të përbashkët të rrjetit.
 • Kryen verifikimin e certifikatës SSL.
 • Përfshihen në shpërndarjet e nëntë
 • Mbështet skriptet e ndërtesave për prova dhe vendosje.

violinist

violinist është një përfaqësues i debubimit për aplikacione në internet-ndër-platformë. Mund të redaktojë dhe manipulojë seancat në internet. Për më tepër, Fiddler mund të deshifrojë trafikun HTTPS dhe të shfaq kërkesat e aplikacioneve në internet.

Me Fiddler, ju mund të hartoni kërkesat tuaja për HTTP. Gjithashtu, direktivat e cookies, headers dhe cache transferohen midis klientit dhe serverit.

Features

 • Manipulimi i sesionit në internet
 • Testimi i performancës
 • Testimi i sigurisë
 • Regjistrimi i trafikut HTTP / HTTPS
 • Debugging në internet
 • Mundësia e personalizimit

Proxy Charles

Proxy Charles është gjithashtu një nga mjetet më të njohura për debugging. Shtë një proxy HTTP dhe punon duke kursyer trafikun e makinerisë tuaj lokale përmes tij. Proxy Charles mund të punojë në çdo pajisje të zgjuar dhe PC tuaj, me kusht që ta konfiguroni.

Ju mund të përdorni Charles për proxying të SSL, përhapjen e gjerësisë së bandës, debugging AJAX, pikat e zbërthimit dhe më shumë.

i dytë, duke përdorur një shfletues në internet

Firefox

Possibleshtë e mundur të debugoni aplikacionin tuaj në internet përmes shfletuesit tuaj. Shfletuesi i Firefox-it në internet ju lejon të shtoni veçori, përmes përdorimit të shtesave dhe shtesave.

Kështu që, ju mund të përdorni shiritin e veglave të zhvilluesve të internetit dhe shtesat e tjera të debugimit, menjëherë nga shfletuesi juaj.

Internet Explorer

megjithëse Internet Explorer mund të mos jetë i dobishëm për zhvillimin e API-ve më të rënda, mund të kontrollohet për raportet e prishjeve.

Gjithashtu, mund të kontrollojë dhe zbulojë gabime dhe kode të dëmtuara.

ekspeditë gjuetine

Shfletuesi Safari mjet për zhvilluesin e uebit, nga Apple, përfshin një inspektor në internet. Ky mjet e lehtëson debugimin, modifikimin, monitorimin dhe optimizimin e një aplikacioni në internet.

Po kështu, ajo ka një ndërfaqe miqësore për përdoruesit, Mënyrën e Dizajnit Përgjegjës. Këtu mund të shikoni faqet tuaja në internet, rezolutat dhe orientimet e tij.

krom

Mjetet e zhvilluesit të Chrome janë ndërtuar direkt në shfletues. DevTools mund të ndihmojnë për të diagnostikuar problemet. Gjithashtu, ato ju lejojnë të modifikoni faqet në fluturim.

Me mjetet e zhvilluesit të Chrome, mund të inspektoni API-në tuaj në kohë dhe me më pak stres.

përfundim

Zhvillimi i një aplikacioni në internet ose API mund të jetë i lehtë ose jo. Kapja e kërkesave të një klienti HTTP dhe marrja e një përgjigje nga serveri HTTP nuk është lojë e fëmijëve.

Sidoqoftë, me këto mjete, ju mund të jeni në krye të lojës tuaj. Monitoroni API-të tuaj, zbuloni gabimet dhe debugoni aplikacionin tuaj në internet, të gjitha këto dhe më shumë, me klientin HTTP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map