9 Kuadrat Java EE për të Ndërtuar Aplikime të Ndërmarrjeve

Kornizat Java EE (Enterprise Edition) janë mjete të fuqishme për të krijuar trupa të ndërlikuar dhe të gjerë të aplikacioneve të ndërmarrjeve.


Java është tashmë një nga gjuhët e programimit më të njohura dhe të besueshme për zhvilluesit. Vitet e fundit Java po përmirësohet dhe vjen me azhurnime të reja dhe karakteristika që inkurajojnë programuesit e Java të zhvillojnë aplikacione në internet në nivel ndërmarrje, të krijojnë aplikacione për Windows dhe aplikacione të palëve të treta.

Epo, ne zakonisht nuk mendojmë se Java është një gjuhë e vetme për të krijuar aplikacione të fuqishme në internet. Por në treg, ekzistojnë korniza të ndryshme me cilësi të lartë të cilat mundësojnë krijimin e aplikacioneve në internet. Makina Virtuale Java është një platformë e besueshme dhe e besueshme, dhe po mbështet procesin ROWA (Lexo njëherë Shkruaj Kudo) në zhvillimin e uebit.

Le të hedhim një vështrim në kornizat e mëposhtme për të zhvilluar aplikime komplekse.

pranverë

pranverë, nga Pivotal, është korniza më e përdorur dhe e njohur. Shtë një përmbysje e enës dhe kontrollohet nga gjuha e programimit Java.

Ky kornizë ka integruar karakteristika, burime dhe shërbime të përparuara. Zhvilluesit i përdorin këto burime për të krijuar pothuajse çdo lloj aplikacioni. Kuadri pranveror shkon në JVM dhe funksionon mirë me gjuhët e tjera të programimit si Groovy dhe Kotlin.

Kuadri pranveror i përdorur për të kryer detyra të përsëritura në programim siç janë përpunimi i të dhënave, mesazhet dhe siguria. Ju mund të jeni në gjendje të prodhoni logjikën e biznesit të zhvillimit. Konfigurimi i kornizës së pranverës është shumë i ndërlikuar për kornizat e tjera, por ka shumë karakteristika të përparuara për të ofruar aplikacione të dobishme për botimin e ndërmarrjes.

Pikat kryesore

 • Aftësi e lehtë provë dhe përputhshmëri e prapambetur
 • Mbështet një numër të madh të paketave dhe klasave
 • Siguron eko-sistem dhe komunitet efikas
 • Dokumentim i dobishëm për të mësuar kuadrin në mënyrë më efektive
 • Mundëson të udhëheqë bazën fleksibël të kodit si Objektet e Vjetër Java të Vjetër (POJO)

Nëse jeni duke kërkuar të zotëroni kornizën e pranverës, atëherë shikoni këtë kurs fantastik.

vërroj

vërroj është një tjetër Kuadër Java më i popullarizuar. Quhet gjithashtu kornizë e Java e Objektit Relacional Hartimi (ORM) i Java dhe përdoret gjerësisht për të ndërtuar strukturat e bazës së të dhënave. Hibernate ofron gjuhë pyetjeje për menaxhimin e bazës së të dhënave të quajtur HQL

Ky kornizë siguron integrim të qetë midis bazave të të dhënave dhe aplikacioneve në internet me bazë Java. Isshtë në dispozicion falas si burim i hapur por nën licencën e përgjithshme publike të GNU 2.1.

Kuadri i letargjisë

Pikat kryesore

 • Siguron një bazë të sigurt dhe të fortë aplikimi
 • HQL integruar me komandat e të dhënave të pavarura
 • Ajo ofron koleksione si Set, Hartë dhe Lista për të përmirësuar aplikacionet
 • Thjeshtë për të ndryshuar të dhënat në baza të të dhënave të shumta.

struts

Strutat e Apache është një kornizë falas, me burim të hapur dhe MVC, e cila përdoret për të ndërtuar aplikacione elegante dhe tërheqëse të Java. Përdoret MVC, d.m.th., Kontrolluesi Model View, për të zhvilluar aplikacione ndërvepruese Java-Web.

korniza e shiritave të apache

Fondacioni Apache Software zhvillon kornizën Struts, dhe ajo ka një arkitekturë të sigurt plug-in dhe mundëson zgjerimin e kornizës duke krijuar skedarë JAR në rrugën e programeve Java-web. Kuadri integrohet me shtojca të ndryshme, dhe shumë prej këtyre shtojcave do t’ju lejojnë të përfshini Struts me korniza të ndryshme Java si JSF, JUnit, pranverë, etj..

Pikat kryesore

 • Ajo funksionon me efikasitet me SOAP, AJAX dhe API REST
 • Integrimi i mundshëm me kornizat e tjera përmes shtojcave
 • Krijoni aplikacione në internet duke përdorur veprime të thjeshta POJO
 • Mbështet lloje të ndryshme modelesh dhe temash
 • Kuadri i mirë-testuar dhe i qëndrueshëm

Nëse jeni fillestar, atëherë shikoni këtë Kursi Udemy.

Fytyrat JavaServer (JSF)

JSF (Fytyrat JavaServer) përdoret kryesisht për ndërtimin e përbërësve UI të serverit, si dhe në aplikacionet në internet. Ai përmban një grup të ndryshëm të API-ve, me këta zhvillues, mund të menaxhojnë bibliotekën me porosi dhe komponentët UI për zhvillimin e ndërfaqes JSF.

Ky kornizë luan një rol jetësor në Java Enterprise Edition. Nëse përdorni Mjedisi i Integruar për Zhvillim (IDE), atëherë është jashtëzakonisht e rehatshme të ndërtoni aplikacione në internet.

Google Web Kit (GWT)

GWT qëndron për Vegël Ueb Google dhe është një nga kornizat më të njohura në internet, dhe përdoret kryesisht për të zhvilluar kodin Java të klientit dhe për ta shtrirë atë si JavaScript. Completelyshtë plotësisht burim i hapur. Aplikacionet e njohura të Google si Adsense, Adwords, Google Wallet dhe Blogger janë ndërtuar duke përdorur GWT.

Kuadri i kutive të internetit të Google

Ky kornizë mbështet zhvilluesit për të ndërtuar dhe testuar aplikacione Ajax duke përdorur Java. Inkurajohet gjithashtu të zhvillojë aplikacione komplekse në internet të përdorura në banka dhe tregti etj.

Luaj

Luaj korniza e uebit është një strukturë reaktive, e lehtë, e lehtë për përdoruesit dhe pa shtet mundëson që të zhvilloni shpejt aplikacione të shkallëzueshme në internet me Java & Scala.

Luaj është krijuar duke përdorur Akka mjet me burim të hapur, dhe ajo shkon në JVM (Java Virtual Machine). Kjo paketë mjetesh e pajisur me mjete dhe karakteristika thelbësore dhe jep ndërfaqe më të mira miqësore për përdoruesit, të cilat përfshijnë dizajn, provë dhe shkruani shpejt në formate kodesh për zhvillimin e aplikacioneve në internet. Ky kornizë ka rritur produktivitetin e zhvillimit.

Luaj kornizë në internet

Kuadri i lojërave ndjek parimet e manifestit Reaktiv. Prandaj lejohet të krijoni aplikacione në internet të shoqëruara lirshëm.

Pikat kryesore

 • Produktiviteti i zhvilluesit është shumë i lartë
 • Konfigurim i sigurt
 • Ekosistemi i madh
 • Asnjë seancë Java EE dhe lidhje të plotë pa shtet
 • Në dispozicion me testimin e njësisë, Selenium dhe JUnit

Grails

Grails është një kornizë me bazë Groovy, dhe kjo do të thotë që zhvilluesit do të jenë në gjendje të zhvillojnë aplikime duke përdorur gjuhën Groovy. Dhe gjithashtu është me burim të hapur.

Qëllimi kryesor i gjuhës Groovy është të rrisë produktivitetin e zhvilluesit dhe lejon konceptet e Oops të krijojnë aplikime. Dhe është bërë një nga anët e çizmës së pranverës dhe mori karakteristika të kursimit të kohës nga boot e pranverës.

Kuadri i fituar wra

Groovy Learning eshte e lehte. Dhe është e thjeshtë të integrosh përbërës dhe veçori të tjera Java. Ajo ka një komunitet miqësor dhe ofron lloje të ndryshme të shtojcave (më shumë se 900) menaxhohen nga niveli i komunitetit.

Vert.X

Vert.X përmban aftësi të gjera. dhe mbështet shumë gjuhë të tjera, por kryesisht të krijuara për Java. Për më tepër, nëse përdorni Groovy, Ceylon, Ruby, ose JavaScript, atëherë ju lejohet të përdorni ato në kornizën Vert.X. Një nga faktet thelbësore është të merret parasysh që është një bibliotekë dhe jo një enë.

Pikat kryesore

 • Koha e drejtuar nga Ngjarja, Mos bllokuese
 • Shkalueshmëri e lehtë dhe e përshtatshme
 • Poliglot (mbështet disa gjuhë)

Wicket Apache

Wicket quhet gjithashtu si “Wicket Apache“Sepse është i arritshëm përmes Fondacionit të Softuerëve Apache. Shtë një kornizë e lehtë në internet dhe një ndërfaqe e shkëlqyeshme e përdoruesit. Isshtë me burim të hapur dhe përdoret për të krijuar aplikacione në internet nga serveri të shkruara në Java.

Të gjithë mund të integrohen lehtësisht me gjuhën HTML, e cila mundëson krijimin e faqeve të thjeshta Html, dhe që do të ulë kompleksitetin e zhvillimit. Ky kornizë përmban aplikacione të fuqishme të testimit për të rritur produktivitetin e zhvillimit.

Pikat kryesore

 • Mbështetni gjuhët HTML dhe Java
 • Lehtë për të shkruar dhe organizuar kodin tuaj
 • Debugim për të provuar përbërës të veçantë të kodit tuaj
 • Dokumentim dhe Mbështetje

përfundim

Java është një gjuhë e njohur dhe programimi më e përdorur në botë. Siç kemi diskutuar tashmë kaq shumë korniza që janë ndërtuar në Java për të zhvilluar aplikacione të ndryshme në ambiente të përshtatshme.

Pra, pyetja tjetër që ju vjen në mendje është të zgjidhni se cili kornizë në mesin e sipërpërmendur për të ndërtuar aplikime në internet në mënyrë efektive? Si fillestar dhe nëse nuk keni ndonjë ide se si të përdorni kornizat në internet, atëherë duhet të zgjidhni një strukturë e cila është e lehtë për t’u mësuar dhe zhvilluar. Pasi të keni marrë përvojë, atëherë duhet të zgjidhni të tjerët sipas kërkesës tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map