7 kornizat kryesore të PHP për zhvillim më të mirë të aplikimit

Ndërtoni një aplikacion të shkëlqyer në internet me PHP duke përdorur kornizat e mëposhtme, më shpejt!


Evolucioni i PHP

PHP ka evoluar dukshëm gjatë viteve të fundit.

Nga një gjuhë skriptimi e paorganizuar në një gjuhë programimi të backend-it të orientuar nga objekti, PHP ka parë shumë ndryshime. Pika që mbeti e vazhdueshme me këtë evolucion është preferenca e zhvilluesve për PHP për shkak të kohës së shkëlqyeshme të përgjigjes dhe kostove të ulëta të pritjes.

Komunitetet e zhvilluesve zhvilluan disa nga kornizat e shkëlqyera që mund t’ju bëjnë të filloni zhvillimin tuaj me PHP si sfond. Ky artikull detajon kornizat e tilla dhe ju ndihmon në zgjedhjen e duhur për zhvillimin tuaj.

Kuadri Laravel

Laravel është korniza më e njohur PHP për arkitekturën e saj të shkëlqyer. Laravel është një kornizë e plotë e zhvillimit të uebit që ofron mundësi për të trajtuar aplikacione në shkallë të gjerë.

Me lehtësinë e tij për të organizuar API dhe kodin e faqes në dosje të ndara mirë, Laravel ju ndihmon në organizimin më të mirë të kodit.

Më poshtë janë tiparet kryesore për shkak të të cilave Laravel preferohet në kornizat e tjera:

 • Ofroni zgjidhje të plotë MVC
 • Ajo vjen me ORM-in e vet që mbështet një gjenerim të thjeshtë modelesh
 • Mbështetur nga një depo e Middleware që i bën detyrat si autorizimi mjaft të lehta
 • Mbështet migrimet e lehta të bazës së të dhënave duke përdorur ndërfaqen e linjës komanduese
 • Zhvillimi lokal lehtësohet Artizan CLI që siguron mundësinë për të drejtuar direkt një server lokal
 • Mbështet flakë joshëse nga kutia

Kështu, Laravel thjeshton zhvillimin e uebit duke moduluar kodin. Kjo lejon një koordinim më të lehtë midis zhvilluesve të frontit dhe prapavijëve.

Shikoni këtë kurs në internet për të bëhuni mjeshtër në Laravel.

Kuadri i Lumenit

lumen është varianti i mikro-shërbimeve të kornizës Laravel. Lumen është një kornizë e lehtë me një printim mjaft të vogël në këmbë. Lumen përqendrohet në një sfidë madhore – Thjeshtoni krijimin e API-ve.

Kuadri është shumë i ngjashëm me kornizën ExpressJS në NodeJS.

Lumen përmban aftësitë më poshtë për të thjeshtuar krijimin REST API.

 • Hartimi i thjeshtuar i rrugës me funksionet e kontrolluesit
 • Mbështetje dinamike e URL-së për hartografimin
 • Hartimi i rrugës së organizuar në një skedar të vetëm
 • Rrugët me emrin për të mbështetur gjenerimin dinamik të URL-së

Kuadri i Simfonisë

Symfony është një grup i përbërësve të shumtë të par-ndërtuar PHP. Shtë korniza bazë për kornizën Laravel, e diskutuar më lart. Simfonia ju lejon më shumë fleksibilitet me të njëjtën sasi karakteristikash.

Kuadri është kryesisht i dobishëm për zhvilluesit të cilëve u duhet vetëm një bazë për të filluar sesa një skelet i plotë i konfigurimit të kodit.

Simfonia krenohet me karakteristikat e mëposhtme:

 • Një pirg i pavarur i bazës së të dhënave të mbështetur nga ORM-ja e vet
 • Një themel i zhveshur metalik për zhvilluesit e avancuar për të filluar
 • Integrim i thjeshtë me kornizat popullore si Drupal
 • Reduktuar tepricën e kodit me kod më të mirëorganizuar
 • Mbështetur me mbi 30 komponentë të ripërdorshëm
 • Vjen me një faqe interneti që analizon profilin për të marrë me lehtësi një faqe interneti të nivelit të lartë

Përkundër këtyre tipareve, shumica e zhvilluesve sot preferojnë të përdorin Laravel për t’i bërë gjërat më të thjeshta. Symfony është një përshtatje e mirë për zhvilluesit e avancuar që dëshirojnë të fillojnë vendosjen e kornizave të tyre.

Tortë PHP

Tortë PHP është një kornizë më shumë që siguron një kornizë MVC nga fundi në fund për të filluar shpejt. Besohet se është korniza më e thjeshtë për të filluar. Me kornizën e tij CRUD, ai është bërë korniza më e njohur për të ndërtuar API shpejt.

CakePHP është mbështetur fuqimisht nga komunitetet e saj, si dhe një strukturë mbështetëse premium nga zhvilluesit. Arsyet kryesore për të zgjedhur PHP Cake janë:

 • Kurba e mësimit pothuajse e sheshtë me një kuptim të lehtë të kodit
 • Gjurmë e kodit të vogël – Vetëm kërkon një server në internet dhe kod kornizë për të filluar
 • Programim më i lehtë CRUD me përbërës të integruar
 • Mbrojtje e brendshme kundër sulmeve injeksionuese CSRF dhe SQL

Kuadri i Zendit

Kuadri i Zendit është një kornizë e shkëlqyer e orientuar nga objekti, e krijuar për të punuar sipas metodologjisë së shkathët. Shtë në dispozicion për instalim të shpejtë në pothuajse çdo CPanel. Kjo e bën më të lehtë punën me çdo platformë pritëse gjithashtu. Krijuesit e kornizës Zend lëshojnë versionin e fundit të kornizës që do të konsiderohet shpejt në krahasim me versionet e mëparshme.

Karakteristikat më poshtë e bëjnë atë një kornizë të dëshirueshme për zhvilluesit e PHP:

 • Kuadri Zend ofron një nivel të lartë sigurie me encryptions bcrypt dhe AES-256 për fjalëkalime dhe të dhëna përkatësisht
 • Shtë një kornizë plotësisht e orientuar nga objekti
 • Mbështetet nga një listë e madhe e softuerëve të mesëm
 • Ai ndjek modelin e dizajnit MVC në mënyrë rigoroze

Mësoni më shumë rreth Kuadri Zend këtu.

Kuadri Yii

Kuadri Yii është një kornizë e zgjerueshme dhe lehtësisht e shkallëzuar e PHP. Kuadri përdoret për një larmi fushash funksionale. Ajo ka një arkitekturë tipike të bazuar në komponentë që e bën fillimisht kodimin pak të vështirë. Sidoqoftë, pasi zhvilluesi fiton një kontroll të duhur, zhvillimi është mjaft i shpejtë dhe i sigurt.

Përfitimet kryesore të përdorimit të kornizës Yii janë:

 • Prettyshtë shumë e thjeshtë të instalosh dhe të shkosh
 • Preshtë e ngarkuar me një model Bootstrap
 • Ajo vjen me një dizajn elegant për të filluar shpejt
 • Shtë një kornizë PHP që vjen me një debugger gjithashtu

Kuadri i Phalcon

Phalcon është një nga kornizat e llojit të tij PHP që dorëzohet si një shtrirje C. Kjo do të thotë që korniza fillimisht ishte koduar në gjuhën e programimit C dhe C ++ dhe më vonë është konvertuar që të jetë në përputhje me PHP si një zgjatje.

Kjo thelb e lehtë ndihmon që korniza të jetë super e shpejtë në përgjigjen dhe përpunimin e saj. Përfitimet e përdorimit të kornizës Phalcon përfshijnë:

 • Koha e shkëlqyeshme e përpunimit për shkak të përpunimit të backend-it bazuar në gjuhën C
 • Qasja e bazuar në komponentë e bën më të lehtë krijimin e pikëpamjeve
 • Mbështetni krijimin e shpejtë të formave dinamike me modelet e kontrollit të formës
 • Përdorimi i efektshëm i kujtesës përmirëson performancën e përgjithshme të aplikacionit
 • Mbështet motorë modeli jashtë kutisë

përfundim

Zgjedhja e një kornize është gjithmonë sfiduese dhe shpresoj se lista e mësipërme ju ndihmon të zgjidhni një për projektin tuaj të ardhshëm të zhvillimit të internetit. Nëse jeni i ri në PHP, atëherë unë do t’ju rekomandoja ta merrni këtë kurs online për tu bërë një master PHP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map