6 Mjetet më të Mirë të Monitorimit për Aplikimin NodeJS

A jeni kapur ndonjëherë në një situatë pa të dhëna me një aksident aplikacioni?


A e njoftoi klienti juaj për shërbimet që ishin në prishje? – Kjo duhet të jetë një situatë e vështirë për tu futur. Me kalimin e viteve, NodeJS ka rezultuar të jetë një kornizë e përdorur gjerësisht JavaScript për zhvillimin e shpejtë të mikro-shërbimit. Me ngarkesat e punës që funksionojnë në NodeJS, bëhet e rëndësishme që të keni monitorimin e duhur për matjet thelbësore.

Le të shqyrtojmë mjetet e mëposhtme të monitorimit të NodeJS që do t’ju ndihmojnë të monitoroni? Aplikimin dhe performancën e serverit dhe metrika të tjera.

PM2

PM2 ka qenë mjeti më i famshëm i përdorur nga Rookie, si dhe nga zhvilluesit e ekspertëve për të siguruar që aplikimet e tyre janë gjithmonë live. PM2 është përdorur për drejtimin e ngarkesave të prodhimit të drejtpërdrejtë dhe monitorimin e tyre nga CLI ose ndërfaqja në internet. Ju mund ta instaloni këtë si një modul NPM.

PM2 ofron veçoritë e mëposhtme nga kutia.

 • Menaxhimi i shumë aplikacioneve NodeJS në një server të vetëm
 • Menaxhimi i regjistrit të aplikacioneve dhe gabimeve
 • Integrimi i ndërfaqes në internet për monitorimin e shëndetit të aplikacionit dhe metrics
 • Klasifikimi automatik për aplikacionet NodeJS
 • Rimbushja e nxehtë e aplikacionit
 • Mbështetje për skriptet fillestare
 • Regjistrohuni në një ndërfaqe në internet

Fillimi me PM2

Për të instaluar PM2, sigurohuni që keni NPM instaluar. Për të vërtetuar instalimin dhe versionin e NPM, përdorni komandën më poshtë

npm – kthimi

Kjo komandë duhet t’ju tregojë versionin e NPM nëse është i instaluar.

Më tej, instaloni PM2 duke përdorur komandën më poshtë:

npm install -g pm2

Flamuri global -g do të instalojë dhe do ta bëjë modulin në dispozicion globalisht si një komandë. Për të filluar çdo kërkesë duke përdorur PM2, Shkoni te dosja që përmban projektin NodeJS dhe ekzekutoni komandën e mëposhtme:

fillimi i orës 02:00 – emri myapp

Komanda e mësipërme lëshon një aplikim NodeJs duke përdorur skedarin e specifikuar në argumentin e parë. Ai gjithashtu emërton aplikacionin me emrin myapp. Kur ekzekutoni aplikacionin NodeJS duke përdorur pm2, siguron që shërbimi të mos bjerë poshtë, dhe nëse e bën atë, ai përpiqet të rindizë automatikisht aplikacionin.

Për të mundësuar monitorimin e drejtpërdrejtë në ndërfaqen në internet, duhet të regjistroheni këtu. Pasi të gjenerohen çelësat, do të keni mundësi të shihni udhëzimet për lidhjen e PM2 në serverin tuaj me ndërfaqen në internet.

Raygun

Raygun është një platformë për të menaxhuar dhe monitoruar performancën e aplikacionit për gjuhë të shumta programimi, përfshirë NodeJS. Kjo ju ndihmon të korrigjoni çështjet në kohë reale me regjistrat e aksidenteve, duke analizuar kodin e aplikacionit dhe të gjeni pikën e duhur të gabimit nga vetë kodi.

Disa nga tiparet janë renditur më poshtë.

 • Siguron raporte të gabuara të drejtpërdrejta dhe të gabuara
 • Mbështet raportimin e gabimit të plotë
 • Monitorimi i seancës së përdoruesit në kohë reale
 • Monitorimi i performancës së serverit dhe zbulimi i ngushticës në kohë reale

Raygun ia vlen të investoni kohën dhe paratë për aplikacione kritike për misionin. Ajo siguron njohuri që mund të përkthehen në ROI të shkëlqyera.

Appmetrics

Appmetrics është një projekt me burim të hapur i menaxhuar dhe mirëmbajtur nga IBM. Projekti është përqendruar në sigurimin e barebones për të mbledhur metrikë të shkëlqyera të aplikimit të përhapura në aktivitete të ndryshme si transaksioni i të dhënave, shpejtësia e rrjetit, performanca e pyetjes së bazës së të dhënave, përdorimi i CPU dhe memorja, mbledhja e mbeturinave dhe të tjerët.

Bashkimi i tij me një plugin si appmetrics-dash mund të sigurojë një mjet të shkëlqyeshëm falas online për të monitoruar aplikimet tuaja.

Ju mund të përdorni Appmetrics si një ndërmjetës për të ndërtuar aplikimet tuaja të monitorimit.

Monitor i statusit të shprehur

Monitorimi i statusit të shprehur është një mjet me burim të hapur i dedikuar monitorimit ExpressJS. Shtë një fakt i njohur që ExpressJS është korniza më e popullarizuar në internet e përdorur në NodeJS.

Siç mund ta shihni në pamjen e mësipërme, mund të monitoroni kohën e përgjigjes, shpeshtësinë e kërkesës, kodin e statusit, përdorimin e CPU / memorjes dhe ngarkesën mesatare.

Prometeu

Eksporti i nyjeve

Prometeu është një mjet monitorimi dhe mbikëqyrje e performancës së projektit të mbështetur në komunitet. Hasshtë përdorur në mënyrë shteruese nga komunitetet e zhvilluesve të NodeJS për t’i shndërruar matjet e performancës së tyre në njohuri të dobishme. Ajo nuk ofron zgjidhje monitorimi të kutisë shtesë të kutisë. Duhet të instaloni dhe konfiguroni saktë për të tërhequr të dhënat për t’i vizualizuar ato.

Nëse jeni të interesuar të mësoni, atëherë unë do t’ju sugjeroja ta kontrolloja këtë Kursi Udemy.

ClinicJS

KlinikaJS Doktor

Clinic.js është një bibliotekë me burim të hapur në dispozicion për t’u integruar me aplikacionet NodeJS për monitorim dhe për të nxjerrë parametrat kritikë të performancës nga ajo. Shtë një kombinim i tre mjeteve kryesore – mjek, Bubbleprof, dhe flakë. Secila prej këtyre mjeteve përdoret për monitorimin e matjeve të ndryshme.

KlinikaJS Doktor

 • Mblidhni metrika shëndetësore dhe heuristike
 • Injektoni sondat automatikisht në kërkesë
 • Siguroni një ndërfaqe grafike për të parë performancën e aplikacionit dhe matjet live
 • Gjeneroni rekomandime për optimizimin e aplikacioneve

KlinikaJS Bubbleprof

 • Grafikët e flluskave të parcelave që përshkruajnë ekzekutimin e aplikacionit të brendshëm
 • Ju ndihmon të shënoni gabimet duke treguar grafikët e ekzekutimit të funksionit
 • Mbledh metrikë duke përdorur grepa asinkron
 • Ofron informacione latente midis thirrjeve të funksioneve

KlinikaJS Flaka 

 • Monitorim i matur i CPU-ve të përkushtuara
 • UI grafike për monitorimin e drejtpërdrejtë të performancës së CPU të aplikacionit
 • Gjeneron grafikët e flakës që ndihmojnë në identifikimin e vlerave maksimale të goditura nga metrics
 • Ofron njohuri mbi aktivitetet konsumuese të CPU të aplikacionit tuaj

Ndihma tregtare është në dispozicion nëse keni nevojë për biznesin tuaj.

përfundim

Monitorimi shpesh injorohet ende shumë kritik për disponueshmërinë e aplikacionit. Meqë kostoja e zhvillimit është një faktor vendimtar, mjetet që analizojnë kodin, monitorojnë performancën dhe sigurojnë një pasqyrë të gabimeve, janë të sigurta për një vlerë të madhe. Ata jo vetëm që kursejnë kohë dhe përpjekje por gjithashtu ju ndihmojnë të takoni SLA-të duke i dhënë një rezolutë më të shpejtë klientit.

TAGS:

 • Monitorimi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map