4 Mjete Automatizimi të Procesit Robotik Popullor (HDP)

Ndërtoni një Robot për të automatizuar procesin e biznesit.


PDK është një nga fjalët më të mëdha në botë të teknologjisë tani pasi ofron një sasi përfitimesh jo vetëm për kompaninë, por edhe për individin.

Në këtë artikull, ne do të kuptojmë se çfarë është ՀՀԿ-ja, përfitimet e saj, si ndryshon nga automatizimi tradicional i testit dhe disa nga mjetet e njohura të PDK-së.

Farë është automatizimi i procesit robotik (ՀՀԿ)?

PDK është një teknologji e automatizimit të procesit të biznesit që lejon një program kompjuterik ose robot të përsërisë ndryshe procesin manual në një mënyrë të automatizuar, të besueshme dhe të përsëritshme.

 • Robotik (R) -softuer që imiton veprimin njerëzor si klikoni, tastierat, lundrimi, etj.
 • Procesi (P)– Sekuenca e hapave të ndërmarrë për të arritur rezultatin e dëshiruar.
 • Automatizimi (A)-Kryerja e sekuencave të hapave në një proces pa ndonjë ndërhyrje njerëzore.

Pse kemi nevojë të përdorim ՀՀԿ-në?

 • Ulje e vazhdueshme e kostos
 • Standardizimi dhe kontrolli mbi procesin e përgjithshëm
 • Rrit produktivitetin dhe shpejtësinë e përpunimit
 • Rrjedhin parashikueshmëri dhe cilësi më të lartë
 • Minimizimi i gabimit manual dhe fajit.

Përfitimet e ՀՀԿ-së

 • Reduktuar kohën e kthimit duke hequr ndërhyrjen njerëzore në një detyrë përsëritëse
 • Saktësia dhe parashikueshmëria e përmirësuar.
 • Përmirësimi i kënaqësisë së përgjithshme të klientit
 • Rritja e efikasitetit operacional
 • Lehtë për t’u përdorur dhe mirëmbajtur
 • Lehtë në shkallë në varësi të nevojës.
 • Kthim më i mirë i investimeve (ROI)
 • Përvojë e zgjeruar e klientit.

Aty ku PD mund të jetë i dobishëm

 • Pagesa e pagave dhe përpunimi i porosive
 • Planifikimi dhe përcjellja e dërgesave
 • Krahasimi i Excel-it
 • Raportet e statusit
 • Hetimi i çështjes së mashtrimit
 • mbështetje & Helpdesk
 • Përpunimi bankar

Tani pyetja e madhe që ndoshta ju vjen në mendje të gjithëve është se si Automatizimi i Procesit Robotik është i ndryshëm nga testimi tradicional? Pse na duhet një mjet i dedikuar për kryerjen e secilës detyrë?

Automatizimi i provave VS ՀՀԿ

Në parim, të dyja automatizimi i testit dhe PDK-ja kanë një qëllim të përbashkët: automatizimin e veprimtarive manuale.

Por konceptualisht, këto dy janë procese të ngjashme, të dyja kërkojnë lëshime të shpejta, efikasitetin e kohës dhe kostos, korrektësinë, sigurimin e cilësisë, ndërhyrjen e zvogëluar të njeriut dhe, natyrisht, automatizimin.

Sidoqoftë, ka shumë ndryshim midis tyre.

 • Automatizimi tradicional përqendrohet më shumë në automatizimin e procesit të testimit, p.sh. shkrimi i kodit për të kryer një detyrë të veçantë të testimit manual. Ndërsa, qëllimi kryesor i PDK-së është të ndërtojë procesin e automatizimit të procesit të biznesit në disa industri si Pharma, Telcom, Banking, ERP, etj. Duke përdorur robotët e softuerit për të realizuar një detyrë specifike.
 • Testimi tradicional i automatizmit është përqendruar kryesisht në programim dhe bazohet në API dhe metoda të tjera integrimi për të testuar sisteme të ndryshme krejtësisht. PD, nga ana tjetër, simulon veprimet e një përdoruesi në nivelin e ndërfaqes së përdoruesit.
 • Në automatizimin tradicional, zhvilluesi duhet të ketë një kuptim të mirë të domenit dhe sistemit. Ndërsa në PD, pasi që roboti mund të ketë veprimet e përdoruesit, dhe roboti mund të ndjekë saktësisht hapat, nuk kemi pse të shqetësohemi për kompleksitetin e sistemit dhe nën-sistemeve të ndryshme.
 • Audienca e synuar e PDK-së është përdoruesit e operacionit ose përfundimi i NVM-ve me njohuri teknologjike që mund të mësojnë robotët se çfarë të bëjnë, ndërsa në automatizimin tradicional kërkon një sasi të konsiderueshme të Pjesëmarrjes në TI nga të gjithë mbajtësit e rafteve përkatëse.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth PDK, atëherë unë do t’ju rekomandoja ta merrni këtë Kursi Udemy.

Tani le të shikojmë disa nga mjetet më të mira të ՀՀԿ-së të disponueshme në treg.

UiPath

Uipath u themelua në vitin 2005, dhe është mjeti më i popullarizuar i automatizimit të PDK-së në tregun aktual.

Gjëja e shkëlqyeshme për Uipath është që ajo siguron një botim të komunitetit për njerëzit që duan të mësojnë, praktikojnë dhe zbatojnë PDK.

Karakteristikat kryesore:

 • Opsione të shumëfishta pritëse – mund të strehohen nëpër cloud, makina virtuale dhe shërbime terminale.
 • Përputhshmëria e aplikacionit – ofroni një larmi të gjerë aplikimesh për të punuar, përfshirë desktopin, SAP, Mainframe dhe aplikacionin në internet.
 • Mbështetje për sigurinë dhe qeverisjen
 • Trajtimi i bazuar në rregulla të përjashtimit
 • Mbështetje për zhvillimin e shpejtë të aplikimit (RAD).
 • Lehtë për shkallë dhe mirëmbajtje

Automatizimi kudo

Automatizimi kudo ofron aftësi të fuqishme dhe miqësore për përdoruesit e ՀՀԿ-së për të automatizuar çdo lloj përfundimi për t’i dhënë fund detyrave komplekse dhe proceseve të biznesit.

Shtë një kombinim i PDK-së, automatizimi konjitiv dhe analiza e fuqisë punëtore.

Pikat kryesore

 • Lehtë për t’u përdorur dhe menaxhuar dhe nuk kërkohet njohuri programuese
 • Lehtësia e integrimit me platforma të ndryshme
 • Mbështetje për një arkitekturë të shpërndarë
 • E thjeshtë dhe e lehtë për t’u ndjekur GUI

Ju mund ta filloni me 30 ditë provë falas për të eksploruar softuerin.

Prizëm blu

Takoni liderin e mjeteve të PDK-së.

Prizëm blu është i aftë të sigurojë fuqinë punëtore virtuale të mundësuar nga robotët. Ndihmon një ndërmarrje të automatizojë operacionet e procesit të biznesit në një mënyrë të shkathët dhe me kosto efektive.

Pikat kryesore

 • Ai siguron një dizajn vizual të lehtë për t’u përdorur, të cilat rrjedhat e punës mund të automatizohen duke bërë vetëm zvarritje dhe rënie.
 • E thjeshtë, e sigurt, e fortë
 • Bazuar në Java në mënyrë të natyrshme, ai mbështet të gjitha parimet e programimit të orientuara nga objektet
 • Mbështetje për të gjithë platformën kryesore të re, duke përfshirë Microsoft Azure dhe Amazon AWS.
 • Lehtë në shkallë të bazuar në kërkesat.
 • Mbështetje për analizën e të dhënave.

Prismi Blu është një zgjidhje e gatshme për ndërmarrje.

WorkFusion

WorkFusion u themelua në vitin 2010, dhe është zgjidhja e automatizuar e paketuar për të gjitha detyrat komplekse duke u kombinuar në një platformë. Të gjitha aftësitë themelore të nevojshme për të digjitalizuar proceset komplekse të biznesit si menaxhimi i proceseve të biznesit (BPM), automatizimi i proceseve robotike (ՀՀԿ), orkestrimi i fuqisë punëtore dhe automatizimi njohës i mbështetur në mësimin e makinerisë.

Pikat kryesore

 • Regjistrimi i bazuar në imazhe për automatizimin pa kod
 • Lehtë për t’u përdorur me bibliotekë tërheqëse dhe tërheqëse
 • Monitoroni përparimin dhe performancën e bots tuaj në një vend me një kullë të centralizuar kontrolli
 • Ndërtuar OCR për të dixhitalizuar të dhënat
 • E thjeshtë dhe e thjeshtë për t’u ndërtuar dhe rregulluar duke përdorur skriptet me bazë Java.

përfundim

Shpresoj që të keni një ide të drejtë për ՀՀԿ dhe mjetet e saj të disponueshme në treg. Zgjidhni atë që i përshtatet buxhetit dhe kërkesës suaj. Nëse jeni duke u përgatitur për një intervistë, atëherë mund ta shikoni këtë UiPath dhe Blue Prism pyetjeve kryesore u përgjigjën.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map