13 IDE-ja më e mirë për çdo programues që duhet të dijë

Një mjedis i integruar i zhvillimit (IDE) është një program që ndihmon në zhvillimin e softuerit. Tingëllon qesharake, apo jo?


Një IDE është një koleksion i mjeteve dhe lehtësive që u duhen programuesve për hartimin dhe zhvillimin e programeve kompjuterike. Ai i siguron programuesit mjedisin në të cilin ata mund të shkruajnë dhe testojnë kodet e tyre.

Pse IDE-të janë kaq të rëndësishme?

Epo, mendoni për një skenar – do të bëni makarona për darkë. Edhe pse ju e dini recetën, por do t’ju duhet përbërës dhe mjete / pajisje të përshtatshme për të vënë në veprim idenë tuaj. Do të gjeni të gjitha mjetet dhe përbërësit e duhur në një kuzhinë. Pra, ky do të jetë vendi juaj i punës.

Në mënyrë të ngjashme, edhe pse zhvilluesit dinë të kodojnë, do t’ju duhet një vend pune me të gjitha mjetet përkatëse. IDE do t’u sigurojë zhvilluesve atë stacion pune. Kjo është arsyeja pse IDE-të janë shumë të rëndësishme.

Për fat të mirë, ka shumë programe IDE për të zgjedhur, dhe më poshtë janë disa nga më të mirët e dashur nga një numër i madh i zhvilluesve.

BlueJ

Për: JAVA

BlueJ është një nga IDE-të më të njohura për programuesit JAVA. Shtë më mirë për programuesit që punojnë në një kapacitet individual ose që kanë një ngritje të një programi kompjuterik në shkallë të vogël. Ka një plan urbanistik shumë interaktiv. Kjo i lejon zhvilluesit të provojnë kodin e tyre dhe të bashkëveprojnë me objekte të reja.

Ju mund të zhvilloni objekte duke aplikuar metoda. Ju mund të provoni vlerën e tyre, dhe gjithashtu mund të skanoni vizualisht kodin.

Isshtë krijuar për qëllime mësimore dhe ka një portal të burimeve mësimore. Ju mund ta kontrolloni atë këtu.

Eklips

Për: C dhe C++

Eklips lejon programuesit që të përdorin burimet hapur. Ai lejon përdoruesin të përdorë cilindo sistem operativ, siç janë Linux, Windows dhe Mac.

Ndërfaqja e siguruar nga Eclipse është një nga elementët e saj më tërheqës. Kjo lejon një rënie dhe zvarrit funksionalitetin gjithashtu. Ju gjithashtu mund të analizoni kodin tuaj duke përdorur analiza statike. Ai gjithashtu mbështet elemente të tilla si korrigjim dhe profilizim.

Nëse keni nevojë për ndihmë me Eclipse në krijimin e aplikacioneve Java, atëherë shikoni këtë kurs i shkëlqyeshëm në internet.

KODI: BLOCKS

Për: C dhe C++

KODI: BLOCKS është një mjet falas për programuesit e C dhe C ++. Mund të konfigurohet sipas kërkesave tuaja, dhe shtojcat e saj janë shumë fleksibël. Kjo ju lejon të programoni objekte në një qasje vizuale të orientuar nga objektet. Isshtë cilësuar si një shfletues i klasës. Ai gjithashtu mbështet përfundimin automatik të kodit së bashku me debugging.

përdorim ky mjet online për programimin C dhe C ++.

Codenvy

Për: JAVA

Gjëja më e mirë në lidhje me Codenvy është se ka tre ndryshime të ndryshme. Të tre variacionet janë si a zhvillues, ndërmarrje, dhe ekip.

Ju mund të zgjidhni variantin që ju përshkruan më së miri. Ajo u siguron zhvilluesve karakteristika të tilla si përfundimi automatik i kodit dhe theksimi i sintaksës. Oneshtë një nga programet e pakta që kërkojnë IDE. Mund ta përdorni në Linux, Mac, Windows.

Lehtësia e kodimit, përvoja më e mirë e përdoruesit dhe mbështetja e Docker janë karakteristikat kryesore të saj.

RJ TextEd

Për: JAVA, PHP, HTML, CSS

RJ TextEd lejon përfundimin automatik të kodit së bashku me palosjen e kodit. Ju gjithashtu mund të përdorni modalitetin e kolonës ndërsa përdorni këtë IDE. Ka sugjerime të përparuara ngjyrash që lehtë mund të ndryshojnë midis formateve të ngjyrave. Ka panele dockable, dhe gjithashtu ofron një bar shënimesh. Ajo ofron redaktim sintaksor. Shtë një redaktues i shkëlqyeshëm i tekstit dhe burimit i cili ka mbështetjen e Unicode gjithashtu.

Studio e programimit GNAT

Për: C dhe C++

Studio e programimit GNAT është një IDE e fuqishme që ofron mbështetje multi-platforme për zhvilluesit. Mbështet plotësisht korrigjimin dhe profilizimin. Shtë gjithashtu një shfletues i klasës që lejon përdoruesin të bëjë programim të orientuar drejt objektit. Ajo gjithashtu ka karakteristikë zvarritës dhe pikash.

Karakteristika e tij më e mirë është që automatikisht të plotësojë kodin.

Kodi Visual Studio

Për: JAVA

Kodi Visual Studio mund të përdoret në të gjitha sistemet kryesore. Oneshtë një nga IDE më e mirë për programuesit e rinj. Ndihmon newbies të kuptojnë procedurat e kodimit dhe të lidhura me to si tags dhe sintaksë. Shtë e shkëlqyeshme të kuptoni trajtimin e gabimeve. Ka veçorinë e theksimit të sintaksës. Ai gjithashtu mbështet përfundimin automatik. Ka edhe një përcaktim të funksionit.

Gjithashtu ka veçorinë e IntelliSense, i cili automatikisht e kompleton kodin, duke mbajtur në konsideratë llojin e variablës që përdoret.

kllapa

Për: JAVA, Python, Perl, Ruby

kllapa është një redaktor shumë i lehtë. Ka mjete të shkëlqyera vizuale. Ka redaktues të brendshëm që lejojnë redaktimin live. Versioni me burim të hapur është plotësisht pa kosto. Ajo gjithashtu ofron disa zgjatime. Ajo ka një ndërfaqe përdoruesi shumë miqësore dhe ndërvepruese. Ajo siguron një mënyrë të ndarjes së shikimit gjithashtu.

AWS Cloud9

Për: JAVA, C, C ++, Python, Go, Ruby, Perl

AWS Cloud9 mbështet analiza në kohë reale së bashku me redaktimin spontan. Ka pasur veti për debugging. Thekson sintaksën. Ju lehtë mund të zgjëroni funksionalitetin e tij duke përdorur shtojcat tuaja të dëshiruara. Ju gjithashtu mund të rregulloni pamjen e softuerit në fundin tuaj duke përdorur bollëkun e temave që IDE ofron.

CodeLite

Për: C dhe C++

CodeLite ofron mbështetje të përgjithshme për zhvilluesit. Isshtë falas dhe me burim të hapur. Ajo ka një element të korrigjimit të gjeneratës tjetër. Ai gjithashtu mbështet profilizimin. Ajo gjithashtu ka një mjet RAD të inbuilt. RAD ju lejon të zhvilloni dhe dizajnoni aplikacione të bazuara në Widget. Mund të mbështesë gjithashtu analizën e kodit duke përdorur një qasje statike.

Greenfoot

Për: JAVA

Greenfoot IDE është krijuar posaçërisht për të lehtësuar nxënësit e shkollave të mesme dhe nën-gradat. Ka lojëra ndërvepruese për të ndihmuar të porsaardhurit të kuptojnë kodimin në një mënyrë argëtuese. Ka vizatime dhe tinguj të animuar. Studentët mund të zhvillojnë shpejt grafikë 2D. Entirelyshtë plotësisht falas. Ai gjithashtu ka simulime ndërvepruese të ndërtuara. Qëllimi i vetëm i kësaj IDE është të ndihmojë programimin një detyrë të lehtë dhe argëtuese.

Tabela e dritës

Për: JAVA, Python, CSS, HTML

Tabela e dritës ofron një ndërfaqe shumë ndërvepruese. Ju lehtë mund të eksploroni dhe zhvilloni aplikime të ndryshme në një mënyrë të lehtë. Programuesi mund ta rregulloje atë sipas nevojave të tyre. Ajo siguron një menaxher plugin për të ndihmuar në menaxhimin e shumë prizave në të njëjtën kohë. Kjo e bën deklarimin e një detyre të lehtë.

NetBeans

Për: JAVA, C, C ++, Python, PHP, HTML

NetBeans punon mirë me pothuajse të gjitha gjuhët e njohura të programimit. Ajo siguron indentation linjë. Isshtë gjithashtu në dispozicion në gjuhë të ndryshme si anglisht, rusisht, japonisht dhe kinezisht. Ai gjithashtu nënvizon kodin burim. Hapësira e punës është plotësisht e modifikueshme, dhe programuesi mund ta modifikojë atë sipas nevojave të tij / saj. Ai gjithashtu refakton kodin gjithashtu.

Si të zgjidhni një IDE?

 • Para së gjithash, duhet të bëni një listë të gjërave që janë përparësia juaj. Shtë thelbësore pasi një programues mund të jetë në kërkim të një IDE me sintaksën më të mirë të theksuar, ndërsa tjetri mund të kërkojë një IDE që ka ndërfaqen më të mirë. Pra, së pari duhet të përcaktoni nevojat tuaja.
 • Disa kritere kritike për tu përfshirë në listën tuaj të përparësive janë nxjerrja në pah e sintaksës, korrigjimi i gabimeve, theksimi i gabimeve, ndërfaqja dhe analiza e kodit statik.
 • Pastaj klasifikoni IDE të ndryshme bazuar në listën tuaj të përparësive dhe zgjidhni atë që ju përshtatet më shumë.

Pse IDE-të me bazë në internet bëhen kaq të njohura?

IDE me bazë në internet po zëvendëson IDE-të e desktopit sepse ato janë të lehta për t’u përdorur dhe më të menaxhueshme. Bota e programimit është ende duke debatuar se cila formë e IDE është më e mira. Por ne nuk mund të mohojmë një gjë që IDE me bazë në internet po i marrin programuesit nga një stuhi. Shumë programues janë zhvendosur në IDE me bazë në internet. Pra, një gjë është e sigurt që IDE me bazë në internet është tendenca e re në botën e programimit.

përfundim

IDE, qofshin ato me bazë në internet ose me bazë në desktop, janë shumë të rëndësishme për një programues. Zgjedhja e IDE-së së duhur mund të bëjë ose prish përvojën tuaj të programimit. Zgjidhni një IDE sipas nevojave tuaja sepse nevojat tuaja mund të ndryshojnë nga kolegët tuaj ‘.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map