11 Kuadri dhe mjetet më të mira të testimit të njësisë JavaScript

Një prezantim i vogël në testimin e njësisë JS dhe kuadrin dhe mjetet e tij


Skenari i kodimit të zhvillimit të uebit ka ndryshuar në mënyrë eksponenciale gjatë viteve të fundit. Bota është tranzicionuar nga gjuhët konvencionale të programimit si Java, .NET dhe PHP. Ata kanë filluar të përshtaten me kornizën e JavaScript për shkak të lehtësisë së përdorimit të saj në front, si dhe aftësive prototipuese të backend-it dhe të shpejtë.

Me këtë tranzicion, lind edhe nevoja për mjete të shkëlqyera testimi. Në këtë artikull, unë do t’ju marr përmes disa prej mjeteve më të mira të testimit të njësisë javascript që janë përdorur në industri.

Rëndësia e testimit të njësisë

Para se të kuptojmë mjetet në dispozicion dhe përfitimet e tyre, le të kuptojmë pse testimi i njësisë është i rëndësishëm.

Testimi i njësisë është procesi i testimit të kodit të implementuar në një nivel modul. Testimi i njësisë ju lejon të siguroheni që modulet tuaja të zhvilluara plotësojnë kërkesat e specifikuara nga dokumenti i biznesit. Këto teste shkruhen për çdo modul pasi ato janë krijuar. Pas çdo zhvillimi të modulit të ri, i gjithë grupi i çështjeve të testimit është realizuar për të siguruar që asnjë modul ekzistues të mos preket nga moduli i zhvilluar.

Zhvillimi i Javascript mund të bëhet mjaft i paorganizuar nëse nuk ndiqen konventat e duhura. Kjo e bën të domosdoshme shfrytëzimin e zhvillimit të duhur & mjetet e testimit të njësive. Testet e njësisë Javascript për frontend kryesisht kryhen në shfletues aktualë ose pa kokë

Këto teste përqendrohen në testimin e përdorshmërisë dhe përgjegjshmërisë së aplikacionit. Kornizat e testimit të njësisë së prapambetjes përqendrohen në testimin e logjikës së biznesit dhe pikave të fundit të shërbimit për kodin e backend-it bazuar në NodeJS.

MochaJS

MochaJS është korniza më e popullarizuar e testimit që mbështet testimin e backend dhe frontend. MochaJS është një bazë fleksibël për zhvillimin e testeve ashtu siç ju nevojiten. Ai i kryen testet në mënyrë asinkron në motorin Chrome v8 ose në ndonjë shfletues tjetër.

Kuadri i testimit MochaJS

Përfitimet kryesore të Mocha përfshijnë:

 • Punon për front, si dhe për sfondin
 • Mbështetës për korrigjimin e NodeJS
 • Siguron një bazë të pastër për të zhvilluar teste sipas lehtësisë së zhvilluesit
 •  Mbështet çdo shfletues duke përfshirë bibliotekën e kromit pa kokë
 • Mbështet talljen e objektit për të kryer teste fleksibile të backend-it

jasemi

jasemi është një imitues i sjelljes së përdoruesit që ju lejon të kryeni raste provash të ngjashme me sjelljen e përdoruesit në faqen tuaj të internetit. Jasemini është i dobishëm për një planifikim të parë për shikueshmërinë, qartësinë e klikimeve si dhe përgjegjësinë e UI në rezolucione të ndryshme. Jasmine lejon të automatizojë sjelljen e përdoruesit me vonesat doganore dhe kohën e pritjes për të simuluar sjelljen aktuale të përdoruesit.

Kuadri i Jaseminit

Përfitimet kryesore të përdorimit të Jasmine përfshijnë:

 • Ulje e sipërme për shkak të varësive pothuajse zero të jashtme
 • Vjen pothuajse çdo mjet i kërkuar nga kutia
 • Mbështet Frontend si dhe testet Backend
 • Kodimi është shumë i ngjashëm me të shkruarit në gjuhën natyrore
 • Dokumentim i gjerë për ta përdorur atë me disa korniza

Shikoni këtë shkëlqyese testimi i njësisë me kursin në internet Jasmine.

AVA

AVA është një kornizë minimale e testimit të peshës së lehtë që përdor natyrën asinkrone të Javascript. AVA mund të kryejë teste njëkohësisht.

Kuadri AVA

Kjo ju lejon kontroll pothuajse të plotë mbi atë që bëni. Ai është i përqendruar kryesisht në ekzekutimin e testeve për kodin me bazë NodeJS. Disa nga përfitimet përfshijnë:

 • Gjurmët e lehta e bëjnë atë më të shpejtë
 • Drejton teste në mënyrë asinkrone dhe njëkohësisht
 • Më shpejt se shumica e kornizave të tjera të testimit
 • Sintaksa më e thjeshtë për testet e Javascript
 • Gjurmët e rafteve të pastër për çdo gabim të mundshëm që zbulohet

shaka

shaka është një nga kornizat më të njohura që mirëmbahet rregullisht nga Facebook. Shtë një kornizë e preferuar për aplikacionet e bazuara në React pasi kërkon konfigurim zero.

Kuadri JEST

Sidoqoftë, nuk është i kufizuar në përdorimin me React. Disa nga tiparet JEST janë:

 • Kornizë e vetme e përshtatshme për NodeJS, VueJS, React, Angular dhe projekte të tjera të bazuara në Babel
 • Më e lehtë për të zbritur nga toka
 • Dokumentacioni i mirë dhe sintaksa standarde e kodimit
 • Me pamjet live, lejon menaxhimin e provave me objekte më të mëdha

Karma

Karma është një mjedis produktiv testimi që mbështet të gjithë kornizën popullore të përshkrimit të testit brenda vetes. Ajo siguron aplikacionin tuaj mbështetjen për të ekzekutuar teste në mjedise të ndryshme. Ka mbështetje të gjerë për ekzekutimin e testeve në pajisje dhe aplikacione të ndryshme.

Faktori kryesor për të zgjedhur Karma qëndron në mbështetjen e tij për t’u integruar me motorët CI / CD dhe karakteristikat e mëposhtme.

 • Mund të përdoret për të ekzekutuar teste në shfletues, mjedise pa kokë si PhantomJS si dhe në pajisje
 • Mbështet testet e shkruara në shumicën e kornizave popullore
 • Lejon të ekzekutojë testet nga distanca në pajisjet e tjera thjesht duke ardhur skedarë
 • Mbështet për korrigjimin e rasteve të provës duke përdorur Chrome si dhe Webstorm

shirit

shirit është goxha e ngjashme me AVA në arkitekturën e saj. Ai nuk mbështet globale, dhe për këtë arsye duhet të përfshini Tape në çdo skedar provë. Ky vendim i kufizimit të globimit të variablave ka përfitimet e tij gjithashtu. Disa nga karakteristikat theksojnë:

 • Gjurmë e pastër në peshë të lehtë
 • Ofron thjesht kod me metale dhe i jep zhvilluesit lirinë e plotë për të shkruar raste provash
 • Mbështet standardet ES6, typescript dhe skriptet e kafesë
 • Mbështet ekzekutimin e provës në shumicën e shfletuesve modern

Cypress.io

selvi është një kornizë emocionuese testimi që praktikisht funksionon në shfletuesin. Ajo siguron një UI interaktive në shfletuesin në formën e një faqe në internet. Mund të instalohet lehtësisht në Mac, Windows si dhe Linux. Shtë një testues i pavarur i testit që nuk ka nevojë të integrohet nga afër me kodin tuaj.

Kuadri i Testimit të Qiparisë

aktor me kukulla

aktor me kukulla është një kornizë e shkëlqyer e ekzekutimit të testit e ndërtuar nga një ekip në Google. Ajo siguron një API të kromit pa kokë për aplikimet NodeJS.

Puppeteer është përdorur kryesisht për aplikacione specifike për shfletuesin si prova e zvarritjes, testi i strukturës së faqeve, marr fotografi nga ekranet dhe madje kap edhe përmbajtje të paravendosura për aplikacione me faqe të vetme. Përfitimet shtesë të përdorimit të kukullave janë:

 • Aftësia për të vendosur rezolucione dhe madhësi me porosi për shfletuesin
 • Mbështetje për të provuar shtesat e kromit
 • Mbështetje automatizimi për paraqitjen e formularit, testimin UI dhe inputet e tastierës
 • Mbështet funksionalitete ES6 si pres dhe async

ChaiJS

ChaiJS korniza përqendrohet në testimin e drejtuar nga sjellja. Mund të përdoret paralelisht me çdo kornizë tjetër. Ka qenë rreth e rrotull tani dhe ka evoluar me evolucionin në standardet e Javascript.

ChaiJS punon me Node, shfletues, hekurudhor dhe mori një bashkësi dhe dokumentacion mbështetës të madh.

Qunit

Qunit – një kornizë e fuqishme testimi, e dedikuar për përdorim me një frontendent. Choiceshtë zgjedhja e parë nga zhvilluesit e bibliotekave JQuery, JQuery Mobile dhe JQuery UI.

Mund të shkruhet si një skedar i pavarur JS dhe të ekzekutohet në çdo faqe në internet. Metoda standarde e testimit të përdorimit të Qunit është që të përfshijë skedarin në faqen e internetit dhe të ekzekutoni teste duke përdorur plugin Qunit. Përfitimet e QUnit përfshijnë:

 • Mund të përdoret për të ndërtuar skriptet e provave të ripërdorshme
 • Siguron një ndërfaqe të gatshme për të vendosur për të parë vizualisht rezultatet e rasteve të provës
 • Një grup plugins i ndërtuar mbi të lejon zhvillimin e shpejtë të çështjeve të provës

sinon

Sinon.js komplimenton kornizën e testimit të njësisë për të falsifikuar / tallur gjërat e vërteta. Sepse gjatë testimit – nuk do t’i keni të gjitha të dhënat! Mbështet koha e ekzekutimit të Chrome, IE 11, Firefox, Edge, Safari dhe Node.js.

Një alternative e mirë për Sinon do të ishte testdouble.js

përfundim

Testimi i njësisë është thelbësor për të siguruar që ndryshimet e kodit nuk e prishin aplikacionin dhe funksionojnë sipas kërkesës së biznesit. Dhe, shpresoj se më lart ju ndihmon për këtë. Nëse jeni i ri, atëherë mund t’ju ​​pëlqejë kjo kurs online e cila ju mëson të bëni testimin e njësisë JS me ChaiJS, Sinon dhe Mocha.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map