11 Kornizat Top FALAS për Scraping në internet

Ka pasur përparime të rëndësishme në fushën e scraping të uebit në vitet e fundit.


Scraping në internet po përdoret si një mjet për mbledhjen & analizimi i të dhënave në të gjithë rrjetin. Për të mbështetur këtë proces, ka pasur korniza të shumta që kanë dalë për të përmbushur kërkesa të ndryshme për raste të ndryshme të përdorimit.

Le të hedhim një vështrim në disa nga kornizat e njohura të scraping në internet.

Më poshtë janë zgjidhje të vetë-pritura, kështu që ju duhet të instaloni dhe konfiguroni vetë. Ju mund ta kontrolloni këtë postim për zgjidhjen e skrapimit me bazë cloud.

Scrapy

Kuadri i Skrapimit të Scrapisë në Ueb

Scrapy është një kornizë bashkëpunuese e bazuar në Python. Ajo siguron një paketë të plotë të bibliotekave. Një plotësisht asinkron që mund të pranojë kërkesa dhe t’i përpunojë ato, më shpejt.

Disa nga përfitimet e mundshme të Scrapy përfshijnë:

 • E shpejtë në performancë
 • Përdorimi optimal i kujtesës
 • Mjaft e ngjashme me kornizën Django
 • Efektiv në algoritmin e tij krahasues
 • Funksione të lehta për t’u përdorur me mbështetje të zgjedhësve shterues
 • Kuadër lehtësisht i përshtatshëm duke shtuar mesjet ose tubacion të personalizuar për funksionalitete me porosi
 • portativ
 • Siguron mjedisin e saj cloud për të realizuar operacione me burime intensive

Nëse jeni serioz në lidhje me mësimin e Scrapisë, atëherë unë do t’ju referoja këtë kurs.

MechanicalSoup

Kuadri i Scrapimeve MekanikeSup

MechanicalSoup mund të simulojë sjelljen njerëzore në faqet në internet. Ajo është e bazuar në një bibliotekë parsing të BeautifulSoup e cila është më e efektshme në faqet e thjeshta.

përfitimet

 • Biblioteka e zoti me shumë më pak kod të përgjithshëm
 • Bëhet e shpejtë kur bëhet fjalë për të analizuar faqet më të thjeshta
 • Aftësia për të simuluar sjelljen njerëzore
 • Mbështetni CSS & Zgjedhësit XPath

MechanSoup është i dobishëm kur përpiqeni të simuloni veprimet njerëzore si të prisni për një ngjarje të caktuar ose të klikoni artikuj të caktuar për të hapur një shfaqje në vend se thjesht të shkruani të dhëna.

ekskursion

ekskursion lehtësira si skrapimi i automatizuar, kërkimi i të dhënave bazuar në JSON dhe një shfletues ultra-dritë pa kokë. Mbështet gjurmimin e çdo kërkese / përgjigjeje HTTP që po ekzekutohet.

Përfitimet e rëndësishme të përdorimit të Jaunt përfshijnë:

 • Një kornizë e organizuar për të siguruar të gjitha nevojat tuaja për scraping në internet
 • Lejon kërkimin e bazuar në JSON të të dhënave nga faqet e internetit
 • Mbështet scraping përmes formave dhe tabelave
 • Lejon kontrollimin e kërkesës dhe përgjigjes HTTP
 • Ndërfaqje e lehtë me API-t e REST
 • Mbështet prokurën HTTP / HTTPS
 • Mbështet Zinxhirimin e Kërkimit në navigimin HTML DOM, kërkimin e bazuar në Regex, vërtetimin themelor

Një pikë për tu përmendur në rastin e Jaunt është se API i shfletuesit të tij nuk mbështet uebfaqe me bazë Javascript. Kjo zgjidhet me përdorimin e Jauntium që diskutohet tjetër.

Jauntium

Jauntium është një version i përmirësuar i kornizës Jaunt. Ajo jo vetëm që zgjidh të metat në Jaunt, por gjithashtu shton më shumë veçori.

 • Aftësia për të krijuar faqet e internetit që shfletojnë nëpër faqe dhe kryejnë ngjarje sipas nevojës
 • Kërkoni dhe manipuloni me lehtësi DOM-in
 • Lehtësia për të shkruar rastet e provës duke shfrytëzuar aftësitë e saj të scraping në internet
 • Mbështetje për t’u integruar me Selenium për thjeshtimin e testimit të frontit
 • Mbështet në faqet e bazuara në Javascript të cilat janë një plus krahasuar me kornizën e Jaunt

I përshtatshëm për t’u përdorur kur keni nevojë të automatizoni disa procese dhe t’i provoni ato në shfletues të ndryshëm.

Zvarritës i stuhisë

Zvarritës i stuhisë është një kornizë e plotë e burrave të internetit me bazë Java. Përdoret për ndërtimin e zgjidhjeve të shkallëzimit dhe të optimizuar të uebit në Java. Storm Crawler kryesisht preferohet të shërbejë fluks të inputeve ku URL-të janë dërguar mbi transmetime për zvarritje.

Kuadri i Scrap Crawler Web

përfitimet

 • Shumë i shkallëzuar dhe mund të përdoret për thirrje rekursive në shkallë të gjerë
 • Elastik në natyrë
 • Menaxhim i shkëlqyeshëm i filetave që zvogëlon vonesën e zvarritjes
 • Lehtë për tu shtrirë në bibliotekë me biblioteka shtesë
 • Algoritmet e zvarritjes në internet të ofruara janë relativisht më të efektshme

Norconex

Norconex Mbledhësi HTTP ju lejon të ndërtoni mashtrues të shkallës së ndërmarrjes. Shtë në dispozicion si një binar i përpiluar që mund të drejtohet nëpër shumë platforma.

Korniza e scraping në internet Norconex

përfitimet

 • Mund të zvarritet deri në miliona faqe në një server mesatar
 • Mund të zvarriteni përmes dokumenteve të Pdf, Word, si dhe formatin HTML
 • Mund të nxjerrë të dhëna të drejta nga dokumentet dhe t’i përpunojë ato
 • Mbështet OCR për të nxjerrë të dhëna tekstuale nga imazhet
 • Aftësia për të zbuluar gjuhën e përmbajtjes
 • Mund të konfigurohet një shpejtësi e zvarritjes
 • Mund të vendoset të ekzekutohet në mënyrë të përsëritur nëpër faqe për të krahasuar dhe azhurnuar vazhdimisht të dhënat

Norconex mund të jetë i integruar për të punuar me Java, si dhe mbi linjën komanduese bash.

Apify

Apifikoni SDK-në është një kornizë zvarritëse e bazuar në NodeJS që është mjaft e ngjashme me Scrapy të diskutuar më lart. Shtë një nga bibliotekat më të mira të zvarritjes në internet të ndërtuara në Javascript. Edhe pse mund të mos jetë aq i fuqishëm sa korniza e bazuar në Python, është relativisht e lehtë dhe më e drejtpërdrejtë për të koduar.

përfitimet

 • Mbështetni plugins NodeJS mbështetëse si Cheerio, Puppeteer, dhe të tjerët
 • Paraqet pishinë AutoScaled e cila lejon fillimin e zvarritjes së shumë faqeve në të njëjtën kohë
 • Zvarritet shpejt përmes lidhjeve të brendshme dhe nxjerr të dhëna sipas nevojës
 • Bibliotekë e thjeshtë për crawler coding
 • Mund të hedhë të dhëna në formën e JSON, CSV, XML, Excel si dhe HTML
 • Shkon në krom pa kokë dhe kështu mbështet të gjitha llojet e faqeve të internetit

Kimurai

Kimurai është shkruar në Ruby dhe bazuar në gems popullore Ruby Capybara dhe Nikogiri, gjë që e bën më të lehtë për zhvilluesit të kuptojnë se si të përdorin kornizën. Mbështet integrimin e thjeshtë me shfletuesit Chrome pa kokë, Phantom JS si dhe kërkesa të thjeshta HTTP.

Kimurai

përfitimet

 • Mund të ekzekutojë merimangat e shumta në një proces të vetëm
 • Mbështet të gjitha ngjarjet me mbështetjen e perlë Capybara
 • Rivendosni automatikisht shfletuesit në rast se ekzekutimi i javascript arrin një kufi
 • Trajtimi automatik i gabimeve të kërkesës
 • Mund të shfrytëzojë bërthamat e shumta të një procesori dhe të kryejë përpunim paralel duke përdorur një metodë të thjeshtë

COLLY

COLLY është një kornizë e butë, e shpejtë, elegante dhe e lehtë për t’u përdorur edhe për fillestarët në domenin e scraping në internet. Colly ju lejon të shkruani çdo lloj crawlers, merimangat, si dhe scraper sipas nevojës. Shtë kryesisht me rëndësi të madhe kur të dhënat për skrap janë strukturuar.

Korniza e Scraping në ueb të Colly

përfitimet

 • Mundësia e trajtimit të mbi 1000 kërkesave për sekondë
 • Mbështet trajtimin automatik të seancave, si dhe cookies
 • Mbështet skrapimin sinkron, asinkron, si dhe paralel
 • Caching mbështetje për scraping më të shpejtë në internet kur bëni në mënyrë të përsëritur
 • Kuptoni robots.txt dhe parandalon scraping-in e faqeve të padëshiruara
 • Mbështetni Google App Engine jashtë kutisë

Colly mund të jetë një përshtatje e mirë për analizën e të dhënave dhe kërkesat e aplikacioneve për miniera.

Grablab

Grablab është shumë i shkallëzuar në natyrë. Mund të përdoret për të ndërtuar një skriptim të thjeshtë të shkruajtjes në internet të disa rreshtave në një skenar komplekse të përpunimit asinkron për të shkruar nëpër miliona faqe.

përfitimet

 • Shumë e shtrirë
 • Mbështet përpunimin paralel, si dhe asinkron për të kapur miliona faqe në të njëjtën kohë
 • E thjeshtë për të filluar me, por mjaft e fuqishme për të shkruar detyra komplekse
 • Mbështetje për scraping API
 • Mbështetje për ndërtimin e Merimangave për çdo kërkesë

Grablib ka mbështetje të brendshme për trajtimin e përgjigjeve nga kërkesat. Kështu, ajo lejon scraping përmes shërbimeve të internetit gjithashtu.

BeautifulSoup

BeautifulSoup është një bibliotekë scraping me bazë në Python. Ajo është përdorur kryesisht për scraping HTML dhe XML në internet. BeautifulSoup normalisht shfrytëzohet në krye të kornizave të tjera që kërkojnë më mirë algoritme kërkimi dhe indeksimi. Për shembull, korniza Scrapy e diskutuar më lart përdor BeautifulSoup si një nga varësitë e saj.

Përfitimet e BeautifulSoup përfshijnë:

 • Mbështet analizën e Broken XML dhe HTML
 • Efektive atëherë shumica e analizuesve të disponueshëm për këtë qëllim
 • Integrohet lehtësisht me kornizat e tjera
 • Gjurmë e vogël duke e bërë atë të lehtë
 • Vjen me funksione të parafabrikuara të filtrimit dhe kërkimit

Shikoni këtë kurs online nëse janë të interesuar të mësojnë BeautifulSoap.

përfundim

Siç mund ta keni vënë re, të gjitha bazohen në të gjitha piton ose Nodejs kështu si zhvillues duhet të jeni të përgatitur mirë me një gjuhë programimi të nënvizuar. Ata të gjithë janë ose me burim të hapur ose FALAS, kështu që provoni të shihni se çfarë funksionon për biznesin tuaj.

TAGS:

 • Burim i Hapur

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map