10 Kornizat më të mira JavaScript që duhet të dini

Fillimi me zhvillimin e JavaScript? Gjeni disa nga kornizat më të mira për të ndërtuar një aplikim modern në më pak kohë.


Kornizat e JavaScript (JS) janë një nga platformat më të preferuara për të ndërtuar një aplikim modern dinamik, bisedë në kohë reale, tregti elektronike, inventar, përpunim dhe shumë më tepër.

E vogla ose ndërmarrje, para-fund ose sfond – JS është e përshtatshme për çdo gjë. Ju mund të keni dëgjuar për faqet e mëposhtme që janë duke përdorur JavaScript.

 • Hulu
 • Flickr
 • Paytm
 • WSJ
 • Fjalor

Le të shqyrtojmë disa nga kornizat më të mira të JS të disponueshme në treg për zhvillimin e aplikacionit në internet.

AngularJS

Angular.js është një kornizë popullore e zhvillimit me burim të hapur, i cili përdoret kryesisht për zhvillimin e aplikacioneve dinamike me faqe të vetme (SPA).

AngularJS transferon të gjitha përmbajtjet nga serveri në shfletues, së bashku me ngarkimin e të gjitha faqeve në të njëjtën kohë. Pasi të jenë ngarkuar përmbajtjet, klikimi në ndonjë lidhje në faqe nuk e ngarkon të gjithë përmbajtjen e faqes; në vend të kësaj, ai thjesht azhurnon seksionet brenda faqes.

Arkitektura këndore JS

Organizata të mëdha si PayPal, Freelancer, LinkedIn, Lego, Hopscotch dhe disa të tjerë po fuqizojnë UI-të e tyre nga AngularJS.

Dallimi më domethënës midis vendeve tradicionale dhe faqeve të mundësuar nga Angular është se Angular pret që shfletuesi të ndërtojë faqen. Kjo nuk sjell shumë ngarkesë në server dhe rrjedhimisht rezulton në ngarkim më të shpejtë të faqeve.

Angular ka një NativeScript për aplikacionet vendase gjatë një kornize Jonike për aplikacionet hibride. Këndor lejon shtimin e kushteve, sythe dhe ndryshoreve lokale direkt brenda një shablloni, së bashku me përcjelljen, përpunimin dhe shfaqjen e ndryshimeve nga përdoruesi duke përdorur lidhjen e të dhënave. Angular e bën më të lehtë punën për bërjen dinamike me përpunimin dhe aftësimin e bazuar në JSON. Anydo zhvillues me një prapavijë në teknologjitë thelbësore të përparimit, pra HTML5 & Javascript mund mësoni Angular JS mjaft lehtë.

Fillimisht Angular ishte i varur nga TypeScript i cili lejon që ajo të jetë më konsistente në projektet me burim të hapur. Sidoqoftë, me versionin e fundit Angular, është shumë më tepër se kaq.

Ajo ka një ruter dhe mbështet vlefshmërinë e formave në mënyrë të natyrshme. Përfundon përvojën e përdoruesit duke kontrolluar navigimin ndërmjet faqeve dhe menaxhimin e sjelljes dhe veprimeve të përdoruesit.

Angular është zhvilluar me vizionin për ta bërë atë modulare, të provueshme dhe të mirëmbajtshme. Kështu, përmbledh të jetë një e shkëlqyeshme kornizë për zhvillimin e përparme.

Features

 • Lidhja e të dhënave – Tipari i lidhjes së të dhënave me dy drejtime i ruan zhvilluesit të shkruajnë shumë kod. Shtë sinkronizimi automatik i të dhënave midis modelit dhe përbërësve të pamjes.
 • Templates – Modelet HTML janë analizuar nga shfletuesi drejtpërdrejt në DOM.
 • Injeksion në varësi – js ka injeksion të varur të integruar (DI) që ndihmon zhvillimin natyror, mirëkuptimin dhe testimin.
 • Direktivat – Me këtë veçori, bëhet e lehtë të krijoni etiketa HTML të personalizuara që veprojnë si pajisje të reja me porosi. Mund të përdoret gjithashtu për të manipuluar atributet DOM.
 • Zhvillimi është më i shpejtë në krahasim me zhvillimin konvencional HTML + Javascript nëse keni një komandë të mirë mbi Angular.js
 • Mund të konfigurohet në MVC, si dhe në arkitekturën MVW

AngularJS është një kornizë ndër-platformë. Kodi është i pastër, i rehatshëm për tu kuptuar dhe përmban më pak gabime për shkak të interpretimit të kontrolluesit dhe të dhënave të bazuara.

reagoj

reagoj është një bibliotekë e përdorur për zhvillimin e aplikacioneve UI. Ajo u lëshua në 2013 dhe ka qenë një kornizë më e shpejtë në zhvillim e JS në botën e sotme.

React.js preferohet më shumë kur a aplikim i ndërmarrjeve me performancë të lartë duhet t’u dorëzohet përdoruesve të saj. Mundësohet nga ndërfaqet e përdoruesve si ajo e Instagram dhe Facebook.

Ka pasur një luftë të vazhdueshme midis zgjedhjes së Angular dhe React. React është më fleksibël kur krahasohet me Angular pasi që zhvilluesit do të duhet të punojnë me biblioteka të pavarura me kohë relativisht më të mirë të përgjigjes. React është i shkëlqyeshëm kur bëhet fjalë për trajtimin e funksioneve të vogla dhe pa shtet, të cilat marrin një element të hyrjes dhe kthimit si rezultat i tyre. Ai përqendrohet në JS ES6, dhe Flow mund të përdoret për të mundësuar kontrollimin e llojit në React.

Do projekt në React ka një arkitekturë të ndryshme së bashku me udhëzime të kufizuara dhe për këtë arsye, është e thjeshtë të gabosh. React përdoret kryesisht për V (pamje) në modelin MVC pasi UI mund të azhurnohet pa qenë nevoja të arrijë tek serveri dhe të marr një pamje të re.

Reaktoni pozicionin e JSBurimi: Mesatar

Kur ka shumë shikime për një aplikim, ReactJS është zgjidhja më e mirë, pasi që për çdo pamje nevojitet një widget i ndryshëm. Komponentë të ndryshëm ose pajisje shtesë mund të hidhen në pamje. Përdorimi i Angular for Views nuk është një ide e mirë pasi mund të çojë në shumë komplikime dhe probleme të padëshiruara. Prandaj, ReactJS përdoret më së miri për ndërtimin e pamjeve të bazuara në widget.

Features

 • komponentet: Reagimi është deklarative dhe të bazuara në përbërës. Faqet e internetit janë të ndara në komponentë të vegjël për të krijuar UI. Karakteristika e komponentit vjen në dispozicion kur bëhet fjalë për mirëmbajtjen e kodit gjatë punës me projekte në shkallë të gjerë.
 • JSX: JSX është një shtesë e JavaScript e cila tregon se skripti duhet të përpunohet dhe të shndërrohet në JavaScript aktuale. JSX përdori sintaksat më të shkurtra dhe më të thjeshta për të thjeshtuar kodimin kur u krahasua me Javascript.
 • Lidhja e të dhënave: Lidhja e të dhënave me një drejtim së bashku me një infrastrukturë aplikimi të quajtur Flux kontrolle. Fluksi i njëanshëm i të dhënave e bën të lehtë arsyetimin për një aplikim dhe Flux është një model që i mban të dhënat unidirectional.
 • Një faqe e bazuar në React.JS përbëhet nga një DOM virtual. Për çdo objekt DOM, ekziston një përfaqësim (kopje) e këtij objekti DOM.
 • Ju mund të përdorni React me kornizat e tjera si Angular.js, Backbone.js mjaft lehtë.
 • Ruajtja e React është e lehtë dhe e drejtpërdrejtë për shkak të arkitekturës së saj të bazuar në komponentë dhe ripërdorueshmërisë së përbërësve të përcaktuar.
 • React mund të përdoret në serveri si dhe nga ana e klientit duke bërë të mundur shpërndarjen e ngarkesës së dhënë nga serveri tek klienti nëse është e nevojshme.

React është SEO miqësore dhe e shpejtë për zhvillimin e përparme. Mësoni udhëzues të plotë këtu.

Ember.js

prush është gjithashtu një kornizë me burim të hapur që lejon zhvilluesit të krijojnë një faqe të vetme dhe aplikacione të mëdha në internet. Ember ka qenë një kornizë me shumë mendime e cila është ndërtuar për të qenë shumë fleksibël.

Ndërsa Angular dhe React janë fleksibël dhe më pak të menduar, Ember bën shumë supozime në lidhje me aplikacionin dhe e bën një zhvillues të konfirmojë pritjet e tij.

Një pirg i plotë i zhvillimit mund të formohet duke përdorur Ember dhe mjete të tjera të rëndësishme. Ember ka një qasje të bazuar në widget të quajtur si komponentë Ember. Paraqitja e tabelave dhe arkitektura e backend-it të Ember lejon që shkrimtarët të shkruajnë etiketën HTML të veçantë për aplikim.

Modelet e integruara të tabelave përditësohen automatikisht kur të dhënat themelore ndryshojnë së bashku me kodifikimin dukshëm më të vogël. Uebfaqeve si LinkedIn, Vine dhe Live bëjnë përdorimin e Ember. Përdoret gjithashtu për të ndërtuar aplikacione për desktop dhe celular.

Një nga përdorimet më të dukshme të Ember është në Muzikë Apple, aplikacioni i desktopit. Ember ka një sistem të fuqishëm kursimi kur krahasohet me React ose Angular.

Në rast të azhurnimeve, Ember është përpara shumë kornizave, me karakteristika të reja që shtohen shpesh.

Ember vjedh shfaqjen kur bëhet fjalë për lehtësinë e administratës dhe cilësinë e mbështetjes kur krahasohet me Meteor por i mungon lehtësia e përdorimit dhe vendosjes. Ember rreh Polimerin dhe Mithril në lidhje me kornizën më të mirë të klientit, kuadrin JavaScript MV.

Features

 • Ember punon në Modeli i pamjes së modelit (MVVM) model dhe vijon Konventa mbi konfigurimin (CoC)
 • Ember-CLI:CLI Ember siguron strukturën standarde të aplikimit dhe ndërton tubacione. Shtë një mjet i linjës së komandës që vjen së bashku me pirun e softuerit të kornizës Ember.
 • Modelet Ember: Templates janë ndërtuar në UI të cilat janë shkruar me Handlebars gjuhë tunduese.
 • Mjeti Inspektor Ember është i dobishëm për debugging aplikacione.
 • HTML dhe CSS formojnë thelbin e modelit të zhvillimit në Ember
 • Biblioteka e të dhënave Ember është e shkëlqyeshme
 • Janë dhënë shumë shtesa Ember të cilat mund t’i shtohen një aplikacioni
 • Mjetet e testimit janë të ndërtuara, dhe UI-të janë fole
 • Regjistrimi nga ana e klientit dhe mbështetja URL e disponueshme
 • Minimizon DOM-in

Një gjë e shkëlqyeshme që përdoruesit e Ember preferojnë mbi kornizat e tjera është API-ja e saj miqësore e cila është e lehtë për tu kuptuar dhe punuar me të. Kjo lejon shfrytëzimin e funksionaliteteve të ndërlikuara në një mënyrë të lehtë për t’u kuptuar. Me konventën mbi konfigurimin, gjithçka është gati dhe konfiguruar që një zhvillues të fillojë menjëherë një projekt.

Vue.js

Vue.js u lëshua në 2014 dhe është korniza më e shpejtë në rritje e miratuar nga zhvilluesit. Isshtë një kornizë e lehtë progresive e JS e cila merr shumë koncepte të saj nga ReactJS dhe AngularJS.

Ka një stil modeli të ngjashëm me Angular dhe ka proporcione të bazuara në përbërës ashtu si ReactJS. Vue siguron një rregullim të lehtë dhe të shpejtë për aplikacionet, UI dhe një zhvillim ndërveprues në internet. Mund të fuqizojë aplikacione të përparuara në ueb faqe të vetme.

Avantazhi më i rëndësishëm i zgjedhjes së Vue over React është se në Vue, varësitë e përbërësit gjurmohen automatikisht gjatë bërjes së tij. Kështu, sistemi e di se cila përbërës duhet të ri-jepet kur një shtet ndryshon.

Kjo parandalon punë shtesë të nevojshme për optimizim dhe i lejon zhvilluesit të përqëndrohet më shumë në ndërtimin e aplikacionit.

Ofertat Vue japin funksione, mbështesin JSX dhe një HTML i vlefshëm mund të jetë gjithashtu një model i vlefshëm Vue. Metoda e stilimit në Vue është përmes etiketave të stilit në komponentët me një skedar. Komponentët me një skedar japin akses të plotë në CSS në të njëjtën skedë me atë të kodit tjetër të përbërësit.

Vue përdor vëzhgimin e përcjelljes së varësisë transparente, së bashku me radhë të asinkut. Për dallim nga Ember, Vue automatikisht grumbullon azhurnimet. Vue ka një mbështetje të pjekur mjetesh për Browserify dhe paketën e internetit. Mund të themi se të gjitha idetë e vogla të mbledhura nga çdo kornizë e JavaScript janë futur në Vue për ta bërë atë një gjithëpërfshirës.

Features

 • templates: Vue përdor sintaksën e modelit HTML bazuar. Të gjitha shabllonet në Vue janë HTML të vlefshme që janë analizuar me ndihmën e parsers HTML dhe shfletuesve të specifikuar. Shkrimi i funksioneve të renditjes mund të bëhet këndoni JSX.
 • Transitions: Vue lejon aplikimin e efekteve të tranzicionit kur artikujt futen, hiqen ose azhurnohen nga DOM.
 • Përbërësit: Kjo konsiderohet të jetë një nga karakteristikat më të fuqishme. Komponentët shtrijnë elementët bazë HTML për të mbyllur kodin e ripërdorshëm.
 • reaktivitet: Vue ka një sistem të fuqishëm reaktiviteti. Kur modele, të cilat janë objekte JavaScript, modifikohen, pamja azhurnohet automatikisht.
 • Ajo ka një gjurmë të vogël
 • Lehtë për tu kuptuar dhe zhvilluar
 • Fleksibël dhe i thjeshtë për tu integruar

Vue dëshmon të jetë një kornizë më fleksibile dhe modulare e zhvillimit të përparimit, krahasuar me Angular. Ai përbëhet nga një ndarje e qartë midis përbërësve dhe direktivave.

Merrni kursi përfundimtar i zhvillimit të Vue JS sot.

Backbone.js

Backbone.js është një bibliotekë e lehtë JavaScript e cila u lëshua fillimisht në 2010 dhe ka qenë një kornizë fleksibël për kodin e strukturuar që nga atëherë. Kjo lejon që zhvilluesit të zhvillojnë aplikacione në një faqe me faqe të vetme dhe aplikacione nga klienti që ekzekutohen në një shfletues të internetit.

Ajo ofron rrjetin MVP, i cili abstrakton të dhënat në modele, Modelin e Objektit të Dokumentit (DOM) në pamje dhe i lidh këto dy duke përdorur ngjarje.

Për dallim nga kornizat e tjera, Backbone e vendos zhvilluesin përgjegjës të zgjedhë mjetin e duhur që funksionon më mirë për një projekt të caktuar. Një motor joshës i vet nuk ekziston në shtyllën kurrizore.

Kompanitë si Rrjeti Sony Entertainment, Airbnb dhe SoundCloud përdorin Backbone.js për projektet e tyre. Kompanitë dhe zhvilluesit përdorin shtyllën kurrizore për shkak të aftësisë së saj për të përdorur cilindo kod si kontrolluesin e saj duke e mbajtur kontrolluesin opsional.

Mbështetja e shkëlqyeshme për API RESTful lejon hartëzimin e modeleve në pikat përfundimtare RESTful. Shtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se detyrimi i të dyanshëm i të dhënave shmanget në shtyllën kurrizore pasi nuk është shumë i dobishëm për aplikacionet në botën reale. Të dy Backbone dhe Angular janë të mirë në trajtimin e faqeve më të vogla, por ndërsa faqja rritet, tipari i lidhjes së të dhënave të dyanshme në AngularJS fillon të tregojë një performancë të ulur.

Në shtyllën kurrizore, nga ana tjetër, zhvilluesit duhet të shkruajnë vetë detyruesin. Kjo mund të rrisë sasinë e kodit, por siguron përfitimin e përqëndrimit në përmirësimin e performancës pa pasur nevojë të kujdeset për kornizën themelore dhe kështu dëshmon se është më i mirë se Angular në një skenar të tillë.

Features

 • Ndërfaqja RESTful JSON: Shtylla kurrizore është një kornizë / bibliotekë që ka një ndërfaqe RESTful JSON, bazuar në modelin e aplikacionit Model-view-prezantues (MVP). JSON është një format i cili është me peshë të lehtë dhe kryen serializimin e të dhënave ndërsa ndërfaqja RESTful është ajo që përbëhet nga karakteristikat e arkitekturës REST.
 • Sinkronizimi me fundin mbrapa: Modelet në Backbone.js mund të lidhen me një fund mbrapa pasi Backbone siguron mbështetje të shkëlqyeshme për API RESTful.
 • Ngjarje të shtyrë: Komunikimi i drejtuar nga ngjarja midis pikëpamjeve dhe modeleve parandalon që kodi të mos jetë i vështirë për t’u lexuar.
 • Shtylla kurrizore miraton një stil të programimit të domosdoshëm kur merret me DOM.
 • Shtylla kurrizore ka një varësi të vështirë me Underscore.js dhe një varësi e butë nga jQuery.
 • Në rast të ndonjë ndryshimi në një model, kodi HTML azhurnohet automatikisht.
 • Shtë një bibliotekë e thjeshtë që ndan UI dhe logjikën e biznesit.
 • Ai përbëhet nga mbi 100 shtesa. Ndihmon në organizimin e kodeve dhe vepron si shtyllë kurrizore për çdo projekt.

Shtylla kurrizore gjithashtu konsiderohet si “Model” dhe “Kontrollues” më i mirë për ReactJS për të kompletuar modelin MVC. Ndërsa Angular ofron templating përmes atributeve dinamike HTML të shtuara në dokumente, shtylla kurrizore ndërton modele nënshkrimore të cilat i japin asaj një format të ngjashëm me Ember.

Mithril.js

Mithril, një bibliotekë më pak e njohur JS është korniza moderne e JavaScript e cila përdoret për krijimin e aplikacioneve me një faqe në anën e klientit.

Shtë e vogël (gzip më pak se 8KB), shpejt, siguron shërbime të kursit dhe XHR. Ai mbështet të gjithë shfletuesit si IE9 pa kërkesën e ndonjë polifilleje.

Mithril aktualisht po përdoret nga kompani si Nike dhe Fitbit dhe platforma të tjera me burim të hapur si Lichess. Mithril përdor përdorimin e algoritmit virtual të sofistikuar dhe të optimizuar të DOM-it për të minimizuar sasinë e azhurnimeve të DOM-it.

Krijon gjithashtu struktura të të dhënave vnode, të cilat përpilohen duke përdorur motorë JavaScript për performancën e qasjes në strukturën e të dhënave.

Arsyeja pse Mithril mbështet një model të dhënies i cili rikrijon tërë pemën virtuale DOM është të sigurojë një API deklarative e cila e bën më të lehtë menaxhimin e kompleksitetit të UI. Mithril dihet të jetë pragmatike pasi është e thjeshtë të mësosh komponentë, kurs dhe XHR në më pak se 15 minuta për të filluar ndërtimin e aplikacioneve.

Mithril ka module të ndërtuara për XHR dhe kurs, ndërsa React ka nevojë për palë të treta për të njëjtat, së bashku me shumë përdorim të memorjes. Gjithashtu, koha e ngarkesës së bibliotekës dhe performanca e azhurnimit të Mithril është e shpejtë kur krahasohet me React ose Angular ose edhe Vue! Madhësia e Vue.js, gjithashtu është e vogël dhe kompakte, është akoma më e madhe se Mithril. Për dallim nga Vue, Mithril ka më pak koncepte dhe organizon aplikacione në lidhje me shtresat dhe përbërësit e të dhënave.

Features

 • Tipar kryesor: Mithril u jep komponentëve hierarkikë MVC, kursit të URL-së, shablloneve të sigurta nga parazgjedhjet, detyruese të të dhënave të personalizueshme.
 • Testability: Modelet e Mithril janë vetëm JavaScript në mënyrë që zhvilluesit të mund t’i provojnë ato në çdo motor JavaScript pa një hap të ndërtuar.
 • Përbërësit: Në Mithril.js, përbërësit krijohen me një kontrollues opsional dhe një pronë të kërkuar pamje.
 • Performance: Mithril ngarkon nën 5ms kur krahasohet me kornizat e tjera. Libraryshtë biblioteka më e shpejtë e MVC në standardin TodoMVC.
 • Shtë ortogonal ndaj sistemit të modulit dhe sintaksave të përpiluara, kështu që zhvilluesit janë të lirë të përdorin ES3. ES5. ES6, përkufizime të modulit asinkron (AMD). Ai gjithashtu përfshin një përkufizim TypeScript
 • Mithril ka një zhvillim shumë aktiv dhe një dokumentim të duhur.
 • Ka një sistem inteligjent automatik të rregullimit të automjeteve
 • Compatibleshtë kompatibil me Fluksin, i fuqishëm dhe pa opinion
 • Shtë një JavaScript i pastër që përbëhet nga DOM virtuale

Kur bëhet fjalë për krahasimin me Angular, madhësia e vogël e kodit bazë të Mithril lejon një kontroll të lehtë që e bën atë më të shpejtë se Angular. Për dallim nga Angular, Mithril ofron mësime hyrëse dhe seksion të gjerë të referencave API i cili përfshin gjithçka që një zhvillues duhet të dijë gjatë ndërtimit të aplikacioneve.

Edhe pse Mithril nuk njihet shumë, shpesh ka një konkurrencë kokë më kokë me kornizat e tjera JavaScript.

Polymer.js

polimer është një tjetër bibliotekë me burim të hapur JavaScript për ndërtimin e aplikacioneve në internet duke përdorur komponentët e internetit. Kjo bibliotekë është zhvilluar nga zhvilluesit e Google dhe ka kontribues në GitHub. Për dallim nga çdo kornizë tjetër JavaScript, Polymer është ndërtuar për të nxitur karakteristikat që janë të pranishme në platformën e uebit për t’i lejuar zhvilluesit të ndërtojnë komponentë. Ishte biblioteka e parë që lejoi aplikacione ndërtimi interaktive duke kompozuar komponentë.

Polimeri përdoret nga shumë shërbime dhe uebfaqe të Google. Po përdoret nga YouTube, Muzika Google Play dhe Netflix, të përmendim disa. Polimeri ka filluar të fitojë njohje në treg me shumë vëmendje dhënë procesit të saj të strukturuar të projektimit. Meqenëse përbërësit janë pikat më të mëdha të Polimerit, ai ka mbështetje më të mirë për komponentët e uebit dhe ka module më të mirë offline kur krahasohet me React.

Fuqia e React dhe Polymer mund të përdoret për të pasur një të ardhme më të orientuar drejt komponentëve për zhvillimin e uebit. Komponentët e Polimerit dhe direktivat e Angular tregojnë një lloj ngjashmërie, por kanë një qasje të ndryshme për të krijuar elemente HTML me porosi.

Në Polimer, përbërësit përshkruhen në një skedar HTML, ndërsa në Angular, përbërësit mund të ndahen në shumë skedarë. Polimeri gjithashtu konsiderohet të jetë një nga më të mirët për të punuar me burimet Spring Boot REST kur krahasohet me kornizat e tjera të JS.

Features

 • Komponentët e Uebit: Standardet e komponentëve të uebit janë të dobishëm në krijimin e pajisjeve të përdorshme në dokumentacionin në internet dhe aplikimin. Këto përbërës janë komponentë të ripërdorshëm të uebit. Komponentët mund të përdoren gjithashtu për të prishur një aplikacion në copa me madhësi të duhur për ta bërë kodimin më të pastër dhe më pak të kushtueshëm.
 • Data-detyrues: Lidhja e njëanshme dhe e dyanshme e të dhënave është e mundur me këtë bibliotekë.
 • Polyfills: Ai përdor API-të e fundit për platformat e uebit dhe ofron polifile për shfletuesit. Polyfills janë specifikimet e komponentëve të uebit që përdoren për krijimin e elementeve të personalizuara dhe të ripërdorshme.
 • Polimeri është ndërtuar në krye të API të standardeve të uebit, i cili lejon ndërtimin e elementeve HTML me porosi
 • Ofron ngjarje të gjesteve së bashku me shabllone të kushtëzuara dhe të përsëritura.
 • Polimeri siguron mundësinë për të kompozuar JS, CSS dhe HTML të kapsuluar si elemente me porosi.
 • shpejtësi: Threeshtë tre herë më i shpejtë në Chrome dhe katër herë më i shpejtë në Safari.
 • Elementet e polimerit përbëhen nga dizajne dhe tema që do të thotë që parandalon zhvilluesit të modifikojnë kodin burimor të faqes në internet për t’u përputhur me nevojat e projektuesit.

Duke pasur të gjitha ato që thanë, Google së shpejti do të lëshojë produktet e gjeneratës së ardhshme të cilat përfshijnë LitElement, një klasë bazë ultra e lehtë, elemente me porosi që ka një API ekspresive dhe të drejtpërdrejtë. Me ekipin Chrome që kanë kthimin e polimerit, mund të presim që Komponentët e Uebit të jenë e ardhmja e ndërtimit të aplikacioneve progresive të internetit (PWA).

Node.js

Node.js është një nga më të shkarkuarat, një burim i hapur, një mjedis ndër-platform i ekzekutimit për ekzekutimin e kodit JavaScript jashtë një shfletuesi. Përdoret për ndërtimin e shërbimeve të prapambetjes ose API-ve dhe zhvillimin e aplikacioneve për server dhe rrjetë. Shtë një platformë e cila është e ndërtuar në JavaScript Engine (Chrome V8) të Google Chrome.

Aplikimet e ndërtuara në Node, janë shkruar në JavaScript e cila mund të ekzekutohet brenda kohës së funksionimit të Node.js në OS si Microsoft Windows, Linux, si dhe MacOS. Shikoni disa prej nodeve më të mira. JS gjithashtu menaxhuan platformat e pritjes.

Arkitektura NodeJS

Burimi: StackOverflow

Nyja merret me kërkesa të shumëfishta në mënyrë asinkronike me një lak të ngjarjes me një fije jo-bllokuese, e cila është e përshtatshme për sistemet e shpërndara që bëjnë shumë kërkesa të rrjetit. Përdoret nga kompani si Uber, PayPal, dhe Walmart i cili është një pasqyrë e pranimit të tij global si gjuhë mbrapa.

Përmendja e një fakti praktik – Në PayPal ndërsa përdornin Node.JS për aplikimin e tyre, ata zbuluan se aplikacioni ishte ndërtuar dy herë më shpejt me më pak skedarë dhe kod. Ajo gjithashtu dyfishoi kërkesat për sekondë dhe kishte një kohë përgjigjeje 35% më të shpejtë. Në krahasim me kornizat e tjera, Node.JS është e dobishme për gjenerimin e pyetjeve të bazës së të dhënave pasi JS përdoret për të shkruar pyetje për bazat e të dhënave si MongoDB dhe CouchDB.

Një tjetër arsye për të zgjedhur Node.JS mund të jetë që mund të provojë se është ideal për aplikacione në bashkëpunim në kohë reale ose gjithashtu për modifikim, ku përdoruesi sheh që dokumenti të modifikohet drejtpërdrejt nga një përdorues tjetër si në Google Docs ose Dropbox. Përveç kësaj, Node.JS ka ekosistemin më të madh të bibliotekave me burim të hapur, ekosistemin e paketave npm. Me azhurnimin më të fundit të Node.js, ajo ka mbështetje më të mirë për ESM.

Features

 • Proxy server: Teknologjia e nyjeve ndihmon në transmetimin e të dhënave nga burime të ndryshme dhe mund të përdoret për të prokyer disa serverë.
 • Pa buffering: Aplikimet në Node kurrë nuk bllokojnë asnjë të dhënë. Kjo për shkak se aplikacionet dalin të dhënat në copëza.
 • Asinkron dhe i nxitur nga ngjarjet: Biblioteka e API-ve të Node është asinkrone që do të thotë se serveri nuk pret një API për të kthyer të dhënat; duke i dhënë kështu të dhënat asinkronisht duke dhënë një përgjigje më të shpejtë për çdo kërkesë.
 • E shkallëzueshme dhe me një fije: Nyja përdor modele me një fije të cilat përbëhen nga lakimi i ngjarjeve. Ky mekanizëm i ngjarjeve ndihmon serverët të përgjigjen në një mënyrë asinkron, gjë që i bën serverët shumë të shkallëzuar. Programi me një fije që ai përdor mund të ofrojë shërbime për një numër të madh kërkesash kur krahasohet me serverin Apache HTTP.
 • Integrim i mirë me ndihmën e rafteve të JavaScript
 • Kodi i njëjtë për klientin dhe serverin
 • Paketa NPM është shumë e dobishme pasi përmban të gjitha skedarët që janë të nevojshëm për një modul.
 • Nyja është shumë e shpejtë pasi është mundësuar nga motori V8 i Google.

Tani është e pavarur nga koha e JS dhe lejon zhvilluesit të shkruajnë shtesa C / C ++ pa pasur një kuptim të thellë të punës së V8 për shkak të abstraksionit të saj më të mirë. Fuqia e Node.js është e vështirë të injorohet pasi është përdorur për të shkruar shumë JavaScriptts të tjera, Meteor JS është një nga më të mirat.

Meteor.js

MeteorJS është një kornizë JavaScript me burim të hapur, të plotë dhe free dhe e cila është shkruar duke përdorur Node.js. Lejon prototipimin e shpejtë dhe krijon kode ndër-platformë. Isshtë e shpejtë në zhvillimin e aplikacioneve më të vogla dhe reaktive në platformën Node.js. Meteor përdor një JavaScript të përparme që funksionon në shfletuesin dhe mbrapa në serverin meteor brenda Node.js.

Meteor integrohet me kornizat e tjera JavaScript si React, Express dhe Angular. Ai gjithashtu integrohet me teknologjinë MongoDB dhe Cordova për të ndërtuar aplikime hibride duke përdorur HTML, CSS dhe JS të cilat funksionojnë në WebView.

Me Meteor, aplikacionet për çdo pajisje mund të zhvillohen me një sasi më të vogël të kodimit në vetëm një gjuhë që është JavaScript. Ky është lloji i UI që shumica e kompanive po kërkojnë. Kompanitë si Mazda, Honeywell dhe Qualcomm përdorin Meteor. Ai përdor të dhëna në tel që do të thotë se serveri dërgon të dhëna dhe jo HTML ndërsa klienti i jep ato.

Arkitektura MeteorJSBurimi: http://joshowens.me/content/images/2014/Dec/infographic.png

Meteor është shkruar gjithashtu në C ose C ++ dhe mbështet sisteme operative si Windows dhe Linux. Ajo vjen me paketën e npm, në mënyrë që zhvilluesit të mund të shkruajnë thjesht “meteor npm”, pa u dashur ta instalojnë vetë.

Meteor.js mbështet tre bibliotekat kryesore të UI-së, Angular, React dhe Blaze (Blaze u krijua si pjesë e Meteor). Një model i bukur UX në Meteor është UI Optimist. UI optimist parandalon prishjet e serverit dhe rrjedhimisht përvoja e përdoruesit është e shpejtë kur krahasohet me React.js ose Angular.

Features

 • Kodi izomorfik i JavaScript: Ai lejon përdorimin e të njëjtit kod në pjesën e përparme, si dhe back-end për aplikacione celulare dhe në internet. Me këtë veçori, zhvilluesit nuk kanë nevojë të konfigurojnë dhe instalojnë biblioteka, API, shofer dhe menaxherë të modulit.
 • Ri-ngarkimi i shfletuesit të drejtpërdrejtë: Kur ka ndryshime që duhen bërë në pjesën e përparme, Meteor automatikisht ngarkon faqet e drejtpërdrejta të faqes në internet. Rimbushja e integruar e drejtpërdrejtë lejon të rifreskoni vetëm elementët e kërkuar të DOM-it pa rimbushur tërë faqen.
 • Zgjidhje e plotë-pirg: Meteor ofron një zgjidhje të plotë për ruajtjen dhe përdorimin e aplikacioneve në internet.
 • Zhvillimi është thjeshtuar shumë me front-end, back-end dhe bazën e të dhënave të gjitha të mbështjellura në gjuhën JavaScript.
 • Lehtë për t’u vendosur dhe për të filluar krijimin e projekteve.
 • Shumë i shkallëzuar dhe miqësor fillestar.

Në fakt, nëse shikojmë nga afër, Meteor është një kombinim i NodeJS, Blaze, Angular, React, Cordova dhe MongoDB dhe për këtë arsye quhet një “Një për të gjithë paketën”.

Aurelia

Aurelia është një koleksion i moduleve moderne me burim të hapur dhe quhet si “korniza UI e gjeneratës së ardhshme” e shkruar në ECMAScript. Sponzoruar nga Blue Spire, shërben si një platformë e fortë për ndërtimin e shfletuesve, desktopit dhe aplikacioneve të ndryshme celular. Aurelia ka fituar shumë njohje që nga fillimi i saj. Kompanitë si Freska, Ordami dhe BTEK Software përdorin Aurelia në projektet e tyre.

Për të mos harruar, Aurelia është korniza e vetme që lejon zhvilluesit të ndërtojnë komponentë me thjeshtë, Vanilla TypeScript ose JavaScript. Aurelia është thënë se ka kapërcyer Angular në lidhje me modularitetin.

Meqenëse Angular ka të gjithë përbërësit e saj të grumbulluar në një paketë të madhe, bëhet e vështirë të hiqni ose ndryshoni komponentët në këtë arkitekturë. Aurelia, nga ana tjetër, përbëhet nga një koleksion i gjerë i bibliotekave që punojnë së bashku duke përdorur ndërfaqe të përcaktuara mirë në mënyrë që të rezultojë të jetë plotësisht modulare.

Ka një qasje MV * si asnjë kornizë tjetër pasi nuk ka nevojë të specifikoni kontrollues të veçantë të modeleve të pamjes. Shtë më elegante dhe shumë më e thjeshtë për tu kuptuar kur krahasohet me React dhe Angular2. Ndërsa Aurelia adopton një qasje moderne dhe reaktive të bazuar në sistemin e saj të detyrimit, Vue përdor një DOM virtual, ashtu si React.

Karakteristikat dhe përparësitë e Aurelia.io

 • Menduarit përpara: Përqendrohet në JavaScript të gjenit tjetër. Writtenshtë shkruar me ECMAScript. Aurelia integrohet me Komponentët e Uebit pa varësi të jashtme.
 • Lidhja e të dhënave me dy drejtime: Formon një mënyrë efikase për të vëzhguar secilën pronë në një modul dhe automatikisht sinkronizon atë në një UI, me performancën më të mirë.
 • HTML i zgjerueshëm: Kjo veçori e Aurelialejon zhvilluesit të krijojnë elemente me porosi HTML, së bashku me shtimin e atributeve të personalizuara në elementet ekzistuese me mbështetje të plotë për ngarkimin dinamik, lidhjen e të dhënave dhe interpretimin me tufa.
 • Routing dhe Përbërja UI: Ndihmon në përdorimin e një ruteri të përparuar nga ana e klientit me tubacionin e tij të prizshëm, ruterët e fëmijëve dhe aktivizimin e ekranit asinkron.
 • Mbështetje e gjerë gjuhësore: Aurelia mbështet ES5, ES2015, ES2016 dhe TypeScript. API-të janë dizajnuar në atë mënyrë që ato të jenë në përputhje me gjuhët e sotme dhe të nesërme të programeve në internet.
 • Duke testuar: Testohet për ES2015 duke përdorur enë DI. Testimi i kodit njësi është shumë i thjeshtuar.
 • Easyshtë e thjeshtë dhe e shpejtë për të konfiguruar dhe vendosur atë për përdorim
 • Ajo ka një strukturë të thjeshtë që e bën kornizën më të shpejtë dhe më të lehtë për tu mësuar
 • Shtë shumë efikase dhe modulare

Aurelia gjithashtu siguron një sistem të mirë kodimi dhe të dizajnuar mirë për të ndërtuar SPA-të pa pasur nevojë të përdorë bibliotekat e palëve të treta. Kur e krahasojmë me Mithril.js, Aurelia ka një CLI të shkëlqyeshme për zhvillimin më të shpejtë të projekteve të cilat përbëhen nga ngarkesa të nxehta dhe gjeneratorë. Zhvilluesit që kërkojnë një alternativë të shkëlqyeshme për React ose Angular mund ta konsiderojnë Aurelia si një opsion të shkëlqyeshëm.

Shpresoj më sipër t’ju japë një ide rreth kornizës JS për projektin tuaj të ardhshëm. Nëse ju jeni një newbie, atëherë unë do t’ju rekomandoja të merrni JavaScript për një kurs fillestar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map