10 Kornizat më të mira CSS për zhvilluesit e përparme

Një herë dëgjova një shaka të zhvilluesve të saj, “NASA ka zbarkuar robotë në Mars, dhe këtu ne jemi akoma duke luftuar për t’i rreshtuar dividet tona!” Dhe më bën të ndihem keq që kjo shaka ka shumë të vërtetë në të. Bërja e diçkaje që tingëllon aq e lehtë dhe e drejtuar nga sensi i zakonshëm, si përqendrimi i një kutie brenda një kuti është tepër e vështirë për tu punuar në CSS. Nëse nuk e keni hasur më parë. Dhe ruajti copëzën e kodit diku. Dhe edhe nëse arrin ta heqësh atë, gjithmonë ekziston frika e përgjumur se mund të shpërthejë tmerrësisht në ndonjë shfletues budalla diku! CSS lidhjet për vendin e parë të “ligësive të nevojshme të internetit” së bashku me JavaScript. Shtë një standard që evoluoi në mënyrë të gabuar, u interpretua ndryshe nga prodhues të ndryshëm të shfletuesve, dhe tani është aq plot me kontradikta sa askush nuk guxon ta quajë veten një “ekspert të CSS”.


Prandaj, nuk është çudi që kornizat CSS u shfaqën me kalimin e kohës dhe morën pjesën më të madhe të dhimbjes. Sot ne nuk mund ta imagjinojmë dot kodimin pa kornizën tonë të preferuar CSS, pasi synimi i madhësive të shumëfishta është bërë një domosdoshmëri.

Por si e dini se kuadri juaj është më i miri për punën në fjalë? Gjithashtu, nëse jeni i ri në zhvillimin e përparme, cili kornizë duhet t’ju ndihmojë të zgjidhni?

Ky post hedh një vështrim gjithëpërfshirës në peizazhin e zhvillimit të frontit dhe krahason vrapuesit kryesorë midis kornizave të CSS. Prandaj, nëse jeni të lodhur nga rregullat CSS për kodimin e duarve, zhyteni për një lehtësim të shpejtë!

Bootstrap

Një iniciativë nga Twitter, bootstrap merr kredi për prezantimin e dizajnit të përgjegjshëm në një shkallë të gjerë. Ishte korniza e parë për të promovuar filozofinë e “celularit të parë”. Nuk po projektonte më për madhësi më të vogla të ekranit një projekt të veçantë në vetvete; gjithçka që ju duhet të bëni ishte të përfshinte klasat përkatëse të Bootstrap, dhe dizajni automatikisht do të përshtatet për madhësi të ndryshme të ekranit (mirë, pothuajse).

Dizajn i përgjegjshëm në Bootstrap (4.0 vs 3.0)

Bootstrap arriti një model të përgjegjshëm duke prezantuar idenë e një rrjeti. Një rrjet është një ndarje e padukshme e ekranit në kolona (së bashku me gjerësinë). Për shembull, nëse keni tre “kuti” që dëshironi të pozicionoheni krah për krah në ekranet e mëdha, por vertikalisht në ekranet më të vogla, kjo është ajo që do të bëni:

Një nga tre kolonat

Një nga tre kolonat

Një nga tre kolonat

Versioni aktual i popullarizuar i Bootstrap është 4, i cili ishte një riparim i madh në seritë 3.3. Sintaksa e mësipërme është se si e keni kodin në Bootstrap 4, i cili i detyrohet shumë elegancës së tij fuqisë së papërpunuar të Flexbox dhe veçori të tjera të paraqitjes moderne të mbështetura direkt nga shfletuesit. Në versionet më të ulëta të Bootstrap, rrjeti u përkufizua si gjithsej 12 kolona, ​​të cilat rezultuan me kod të tillë si

për të bërë një ndarje të marrë një të tretën e gjerësisë së ekranit në pajisje me madhësi të madhe, dhe gjysmën e gjerësisë në pajisjet me madhësi të mesme. Sintaksa tani është shumë më e këndshme, megjithëse kërkon njohuri me Flexbox.

Pro të bootstrap

Ka shumë për të pëlqyer në lidhje me Bootstrap, veçanërisht për zhvilluesit e plotë të pirgëve:

  • Prototipizim i shpejtë: Me Bootstrap, nuk ka pothuajse asnjë nevojë të mendoni për pozicionimin e ndërlikuar të CSS dhe papajtueshmëritë e shfletuesit. E tëra çfarë ju duhet të bëni, shkruani HTML, dhe më pas aplikimi i klasave të duhura të CSS bën që përgjigjja të bëhet e gjallë.
  • Ekosistem i madh: Që nga sot, Bootstrap ka ekosistemin më të madh midis kornizave të përparme. Numri i faqeve të faqes në internet, temat, panelet e administratorit, përbërësit UI, etj., Të ndërtuara duke përdorur Bootstrap është mendjemprehtë, dhe vazhdon të bëhet më i mirë. Për konsulentët dhe kompanitë e produkteve njësoj, kjo do të thotë se sendet e para-ndërtuara dhe mbështetja e komunitetit do të jetë gjithmonë e mjaftueshme.
  • Mbështetur nga Twitter: Një prirje në zhvillim e burimit të hapur është rritja e projekteve të sponsorizuara nga një entitet tregtar. Më shpesh sesa jo, këto njësi ndërtojnë biznese fitimprurëse përreth ofertës së tyre. Kotlin (JetBrains), WordPress (Automattic, Inc.), Angular (Google), React (Facebook), etj., Janë disa shembuj. Kur një projekt mbështetet nga një entitet i themeluar dhe nuk është një shfaqje me një person, i jep besim komunitetit (veçanërisht klientëve të ndërmarrjes) se projekti do të ketë një hartë të qartë dhe të ardhme afatgjatë.
  • Koleksion i madh i përbërësve: Bootstrap ofron, jashtë kutisë, pothuajse të gjithë përbërësit e UI-së për të cilët ndonjëherë do të keni nevojë për të. Lundrimi, format, kartat, modalet, butonat, shënjat, shiritat e përparimit, alarme. . . Ju e emëroni atë dhe Bootstrap e ka atë. Për shumë kompani, kjo praktikisht zvogëlon nevojën për të pasur një ekip të dedikuar front-end.
  • Mbështetje LESS dhe SASS: Ndër kornizat masivisht të njohura CSS, Bootstrap është i vetmi që mbështet LESS dhe SASS. Po, unë e di, ju nuk përdorni LESS (pasi asnjë zhvillues i vetë-respektimit nuk duhet, apo jo), por hej, ka projekte masive atje që mbështeten në M LSIM. Sigurisht, ju nuk mund të zgjidhni as të shkruani skedarët tuaj të thjeshtë CSS.

Këpucët e hapura

Asgjë nuk është pa një çmim, e? Epo, Bootstrap nuk është përjashtim. Me kalimin e kohës, Bootstrap ka rënë nën zjarr të rëndë nga projektuesit dhe ekspertët e UI. Ja pse:

  • Monotonia UX: Fakti që Bootstrap ka një koleksion kaq të madh të rezultateve të integruara në uebfaqe që duken shumë të njohura, dhe sinqerisht, të shurdhër. Ju duhet vetëm të shkoni drejt shembuj zyrtarë për të parë sa janë në një pamje të paracaktuar paratë. Thjesht kërkoni për “të gjithë faqet e internetit të bootstrap duken njësoj” dhe do të dini se çfarë dua të them. ��
  • Problemet stiluese: Bootstrap është ajo që mund të konsiderohet një kornizë e menduar. Me fjalë të tjera, ajo ka ide për paraqitjet, dhe kjo ju bën të punoni shumë shumë nëse doni që ajo të duket / sillet ndryshe. Konsideroni pikat e pikës së parazgjedhur të CSS për gjerësinë e ekranit: një ekran me madhësi të mesme për Bootstrap është ai që fillon me një gjerësi pajisjeje prej 768px. Dhe çfarë nëse doni të synoni, të themi, kufirin e 600px? Epo, fat i mirë me atë! Shtë e njëjtë me pothuajse çdo përbërës tjetër në bootstrap: rreshtat dhe kontejnerët kanë mbushjen e tyre të paracaktuar, butonat kanë ngjyra dhe kufij që janë shumë të ndërlikuar për të tejkaluar pa shumë punë, etj..

Dua të zotëroni Bootstrap-in? Shikoni këtë kurs online nga Brad Traversy.

themel

Nëse teknologjitë do të ishin fe, djemtë e Fondacionit dhe Bootstrap do të ishin për gjakun e njëri-tjetrit. Asnjë diskutim mbi kornizat moderne CSS nuk është i plotë pa përmendur Fondacionin, kështu që këtu shkojmë.

Kryetari i fondacionit Faqja e internetit, dhe ju nuk mund të ndihmoni por vini re rreshtin vijues: “Kuadri më i përparuar i përgjigjes së përparme në botë”. Në shikim të parë, duket si një pretendim i gjatë për të shkuar me një fushatë marketing.

Sidoqoftë, adhuruesit e kornizës së Fondacionit e dinë se ka të paktën disa të vërteta për këtë. Fondacioni u zhvillua për të shkuar në mënyrë të natyrshme me kornizën e binarëve, dhe disa nga parimet udhëzuese “si zen-si” shina mund të shihen në punë.

Për shembull, nëse keni dashur një rresht që përmbante dy elementë në ekranet e vogla, tre në mesatare dhe katër në ato të mëdha, kodi ekuivalent në fondacion do të duket si ky:

Në krahasim me versionet e mëparshme të Bootstrap, e shoh këtë shumë intuitiv dhe të lehtë për t’u mësuar përmendësh. Jo më shumë dymbëdhjetë rrjeta kolonë dhe të kuptoni se çfarë 4/12 supozohet të jetë!

Ndërsa Fondacioni është shumë më pak i popullarizuar se Bootstrap, është sekret tregtar për shumë zhvillues ekspertë të përparme.

Pro të Kornizës së Fondacionit

Fondacioni ka disa karakteristika të pazakonta nga të gjitha kornizat e CSS që do të shqyrtojmë në këtë artikull:

  • Vegël e plotë: Technshtë teknikisht e gabuar të thuash që Fondacioni është një kornizë CSS. Dua të them, është, por është ndërtuar si një koleksion i madh dhe modular i mjeteve që synon të zgjidhë pothuajse të gjitha llojet e problemeve të para. Ekzistojnë oferta të veçanta kornizë për uebfaqe dhe postë elektronike, të optimizuar shumë për domenet e tyre përkatëse. Fondacioni gjithashtu vjen me një ndërfaqe të linjës së komandës (CLI), e cila do të tingëllojë si muzikë në veshët e zhvilluesve të mësuar për të punuar me Webpack ose bundlers tjera të modulit.
  • Fleksibilitet ekstrem: Për dallim nga Bootstrap, Foundation u krijua për t’i dhënë zhvilluesit të përparme kontrollin e plotë mbi UI-të e tyre. Si rezultat, Fondacioni do të ndjehet i paqartë dhe jashtëzakonisht i ndërlikuar për të porsaardhurit. Sidoqoftë, arsyeja është se Fondacioni nuk detyron asnjë gjuhë stili mbi ju, por synon të jetë pikërisht ashtu siç është: një kornizë e shkëlqyer CSS.
  • Më shumë sesa komponentë UI: Ndërsa Fondacioni ka koleksionin e zakonshëm të elementeve UI, ai shkon shumë larg nga thirrja e detyrës. Zhvilluesit kanë përfshirë një sistem të përparuar të imazhit të përgjegjshëm, një komponent të tabelës së çmimeve (po, atë të përdorur për të treguar plane të ndryshme çmimesh), vlefshmërinë e formës, mbështetje nga e djathta në të majtë, ngulitje të përgjegjshme dhe më shumë. Dua të theksoj përsëri se kjo është një mbingarkesë për shumicën e faqeve të internetit të thjeshta, por për ato të mëdha, është një ndihmë që zhvilluesit me përvojë do të njohin.
  • Trajnim dhe këshillim: Tani, ndërsa Bootstrap është krijuar nga Twitter, ai është një projekt anësor dhe një pjesë shumë e vogël e pamjes së përgjithshme. Ndërmarrja që qëndron pas Fondacionit (ZURB) është e përkushtuar ta përdorë, zhvillojë dhe promovojë atë. Kurset e trajnimit dhe këshillimi profesional ofrohen për klientë të mëdhenj, gjë që është e shkëlqyeshme për kompanitë që synojnë projekte masive dhe janë të gatshëm të paguajnë.

Kundërvajtjet e Kornizës së Fondacionit

Pikat e forta të një kornize bëhen dobësitë e tij kur shikohen nga këndvështrimi i kundërt. Ja pse Fondacioni nuk mund të jetë zgjidhja më e mirë për projektin tuaj:

  • Komuniteti i vogël (er): Komuniteti i fondacionit është shumë më i vogël se ai i Bootstrap, dhe nëse po provoni diçka ekzotike dhe mbërtheheni, shanset për të gjetur ndihmë përkatëse janë më të ulëta. Sidoqoftë, do të shtoja se për të gjitha qëllimet praktike; ka mjaft një komunitet atje. Shtë vetëm se janë disa urdhra të përmasave më të vogla se ato të Bootstrap, kështu që nuk mund të gjeni zgjidhje menjëherë.
  • kompleksiteti: Nëse jeni mësuar me Bootstrap ose diçka të thjeshtë, ose më keq, për vaniljen CSS, Fondacioni do të ndjehet si një shpërthim i pafund i kompleksitetit. Shtresa brenda shtresave, përbërës me përbërës, mundësi të pafundme të personalizimit. . . Shumë shpejt do të filloni të vini në dyshim dobinë e vetë jetës! Por përsëri, Fondacioni ka një qëllim shumë të ndryshëm dhe nuk mund të fajësohet për këtë.
  • Shumë opsione: Ndonjëherë thjesht dëshironi të përfundoni më vonë dhe të shqetësoheni për përsosmërinë. Gjatë kohërave të tilla, është zhgënjyese të prezantoheni me shumë opsione me ndryshime të vogla. Për shembull, mendoni se keni nevojë të porosisni një sanduiç të Metrosë kur jeni kaq të uritur që mund të hani baltë. Natyrisht, Fondacioni nuk është për raste të tilla.
  • Disponueshmëria e talentit: Meqenëse Fondacioni është (shumë) më pak popullor se Bootstrap, talenti i disponueshëm është shumë më pak. Si rregull i përgjithshëm, çdo qira e re ka pothuajse të ngjarë të njohë Bootstrap por nuk do të ketë një të dhënë për Fondacionin. Mësimi kërkon kohë dhe është një luks që nuk mund të kenë të gjitha ekipet.

Bulma

Bulma është një pjesëmarrës relativisht i ri në fushën e betejës së kornizave të CSS dhe ka bërë një emër për vete në një kohë të shkurtër. Atraktiviteti i saj qëndron në një qasje të rreptë, vetëm për CSS (nuk ka përbërës të JavaScript), dhe parazgjedhje elegante, që është diçka që shumë zhvillues me një sy të mirë për dizajn kanë një problem kur punojnë me Bootstrap.

Pjesa më e madhe e momentit të Bulmës vjen nga normat e larta të adoptimit me komunitetin Laravel (një kornizë e internetit PHP, në rast se nuk e dini) komunitetin, i cili jam i sigurt se është shumë çka ndihmoi Vue.js të ngrihet në lartësitë e popullaritetit ndër kornizat e JavaScript.

Pse të zgjidhni Kornizën Bulma CSS

Ka shumë arsye që të pëlqeni Bulma dhe ta përdorni atë për projektin tuaj të ardhshëm:

  • Mjaft popullor: Në rregull, nuk është më popullor se Bootstrap, por është më popullor se Fondacioni. Sa i përket shkrimit, Bulma ka 30k + yje në Github, rreth 3k + më shumë se Themelet. Sigurisht, një numër i yjeve të Github nuk janë metrikë e meritës, por thotë se komuniteti aprovon Bulmin.
  • Klasa tejet të lexueshme: Bulma, për mua, ka klasat më të lexueshme të CSS nga të gjitha kornizat që kam provuar. Ekziston gjithashtu një sistem qesharak dhe i fuqishëm dhe i thjeshtë për krijimin e rrjeteve të stilit Metro, të quajtur pllaka (thjesht shikoni kodin në gjysmën e dytë të pamjes, dhe më thoni që nuk ju bën përshtypje!).

  • Kurba e mësimit të sheshtë: Bulma është shumë modulare dhe është krijuar për të zgjidhur problemet praktike, të përditshme me të cilat hasen ekipe më të vogla dhe zhvillues individual. Do të zbuloni që Bulma është shumë e thjeshtë për tu mësuar, megjithëse unë mendoj se një sfond i mirë në CSS është gjithmonë mirë të kesh një ide se çfarë mund të ndodhë nën kapuç. Kjo do t’ju ndihmojë kur dëshironi të prishni sjelljen e paracaktuar.
  • elegant: Epo, hidhni një sy në seksionin e paracaktuar Hero për Bulma më poshtë. Mjaft tha!

Bulma ka një komunitet të vogël, por jashtëzakonisht të pasionuar, kështu që nëse doni të ikni me të gjitha gëzofët dhe prapëseprapë dëshironi të krijoni UI me pamje elegante në kohën e rekordit, Bulma është mënyra për të shkuar. Për zhvilluesit e Bootstrap, Bulma ka një seksion të veçantë për t’i bindur dhe ndihmuar ata të migrojnë.

UIkit

Gjë që ju vjen në mendje kur mendoni UIkit është minimalizëm. Minimalizmi jo në tipare (në fakt, ai ofron ndoshta tiparet më të të gjitha kornizave), por në dizajn. Nëse dizajnet super të pastra, elegante, pa hapësirë ​​të zbrazëta janë gjëja juaj, UIkit ju ka mbuluar.

Për shembull, hidhni një sy në përbërësin e shiritit të progresit:

Ose përbërësi i shënuesit të imazhit (një shënues interaktiv i drejtuar nga JS për imazhet):

Ose edhe forma e përulur HTML:

Nëse kjo nuk bërtas hijeshi në majë të mushkërive, nuk e di se çfarë bën. Thjesht drejtohuni në faqen e internetit të UIkit dhe shikoni të gjithë përbërësit e pabesueshëm që ai ofron. Në qoftë se menaxheri ose klienti juaj i projektit nuk detyron një gjuhë të veçantë në stilin tuaj, unë mendoj se Uikit merr kurorën për dizajn UI dhe është disa milje përpara nga Dizajni i Materialit i Google.

Por a ka ndonjë kapur, ju po pyesni veten. Po eshte. Ashtu si Bootstrap, UIkit punon me JavaScript të tij dhe ndërsa ju mund të përdorni jQuery për manipulim DOM, përdorimi i një kornize virtuale DOM si React është e pamundur.

Gjithashtu, Uikit është një sistem i vetë-përmbajtur, dhe ju nuk do të jeni në gjendje ta modifikoni ose zgjeroni atë pa vënë në përpjekje të konsiderueshme.

UI semantike

Një tjetër pretendent në garë është UI semantike, i cili përpiqet të dallojë veten me shumë tema dhe përshtatje. Ekzistojnë më shumë se 3000 ndryshore tematike, gjë që rezulton në një gjerësi masive. Ose kështu thonë doket.

Bootstrap 4 lloj i mbulon të gjitha këto dhe është plotësisht i përshtatshëm gjithashtu, por një avantazh me UI Semantic është se rezulton në paraqitje të këndshme nga parazgjedhur. Megjithatë, nuk është pamja më e mirë nga kutia, dhe kjo është arsyeja pse e vendosa më vonë në listën time.

Ajo gjithashtu ka një nga kthesat më të rrepta të të mësuarit, dhe konventat e kodimit janë shumë më të rrepta. Provoje; Unë do të them, dhe të shohim nëse duket si diçka që mund të preferoni.

Susy

Susy është një kornizë pak e njohur në këtë pikë, por është një ide tërheqëse dhe freskuese. Një tjetër kornizë me një plan të pastër, Susy heq me të gjitha idetë e paracaktuara të notimit, rrjetit, Flexbox, tabelave ose ndonjë gjë tjetër, dhe ju lejon të kompozoni llojin e faqosjes që dëshironi. “Kompozoj” është fjala kyçe këtu, pasi Susy është menduar për krijimin e paraqitjeve shumë modulare, befasuese me nevoja ultra komplekse, të pazakonta dhe të sakta.

Në duart e zhvilluesit të ekspertëve, Susy është si një llambadar se sa fryn gjithçka tjetër. Vdekjet më të vogla, natyrisht, do të arrijnë të digjen duart e tyre.

Për të marrë një ide mbi fuqinë e Susy, provoni këtë cilësim të paracaktuar (SASS):

// 4 kolona simetrike, fluide
// ulluqet janë 1/4 madhësia e një kolone
// elementet përfshijnë 1 më pak hendek se kolonat
// kontejnerët hapin 1 ulluqe më pak gjithashtu
$ susy: (
‘kolona’: përsëritëse (4),
‘ulluqet’: 0.25,
‘spread’: ‘ngushtë’,
‘përhapja e enëve’: ‘e ngushtë’,
);

Unë mendoj se kodi është mjaft i vetëkuptueshëm, megjithëse nuk është për ata që janë me nxitim. �� Susy ka kuptim të përsosur nëse jeni të lodhur nga të gjitha fryrjet që kornizat moderne ju imponojnë, dhe keni nevoja për paraqitjen që nuk dini se asnjë kornizë e zakonshme nuk mund të shërbejë.

materializohen

Nëse jeni i dashuruar me modelin e Materialit të Google, Materializimi është një strukturë do të kënaqesh Gjëja më e mirë është se ka vetëm një pjesë të vogël të komponentëve dhe klasave për të mësuar, dhe është e përqendruar në marrjen sa më të shpejtë të produktivitetit. Ekzistojnë disa mundësi opsionesh, dhe Materialize ndjek formatin e njohur të rrjetit me 12 kolona të krijuar nga Bootstrap.

Nëse më pyet, a, a Dizajni i materialit po bëhet kaq e zakonshme, dhe është kështu. . . Banesë e paracaktuar, që shumë shpejt ne do të jemi duke u ankuar për atë ndërsa bëjmë në lidhje me të gjithë-faqet e internetit të Bootstrap-duken-të njëjtin problem. Megjithatë, është një kornizë e këndshme për të filluar.

i pastër

A ka vdekur Yahoo?

Jo, kjo pyetje nuk është një devijim, por nënvizon një vëzhgim të rëndësishëm: Yahoo ndërtoi Kuadri i pastër dhe lëshuar nën licencën BSD.

Një vështrim i shpejtë më bën përshtypje dhe pyes veten pse kjo ofertë nuk u dihet më shumë njerëzve. Sidoqoftë, ajo që e bën të pastër, mirë, të pastër, është se është një kornizë e pastër CSS. �� Në fakt, zhvilluesit kanë shkuar milje shtesë dhe e kanë prishur atë në module të ndryshme CSS që mund t’i importoni sipas nevojës. Pra, nëse ju duhet vetëm sistemi i rrjetit, nuk ka nevojë të importoni të gjithë CSS dhe të shtoni kohën e ngarkesës së faqes.

Rrjeti i Pastër vjen në disa shije: 5-pikë, 2-pikë, 24-pikë, etj., Kështu që kur bëhet fjalë për krijimin e kolonave, ju keni një fleksibilitet shumë më tepër. E pastër nuk është kuadri CSS me pamje më të mirë si paracaktuar, por unë mund të shoh sesi u shton vlerë atyre që duan të zgjidhin një problem të vogël CSS në UI-në e tyre dhe kapen në standardet “e dobishme” të kornizave të tjera të vijë me.

skelet

Siç mund ta shihni në ekranin e shtënë, skelet është aq minimale sa nuk e quan as një kornizë CSS, bibliotekë, apo edhe modul. Plateshtë modeli boiler dhe përmban vetëm 400 rreshta të burimit! Incredible? Unë mendoj kështu, por për t’i hedhur gjërat në perspektivë, Skeleti ishte krijuar për projekte të vogla ose të vogla që kanë nevojë për pak më shumë sesa skicat dhe pozicionimi.

Ia vlen një vështrim; në fund të fundit, kush e di, Skeleti mund të jetë ai që ju po kërkonit të gjithë së bashku!

miligram

E fundit në listë është miligram, një kornizë CSS e dizajnuar për shpejtësinë dhe produktivitetin. Zhvilluesit e kanë mbajtur atë nën 2 KB në madhësi, që sipas standardeve të sotme, do të thotë shumë.

Një miligram është një argëtim i vogël për kornizat CSS me të cilat do të vlerësoni të punoni me të. Zgjatja e saj është e lehtë, dhe me disa rreshta të CSS me porosi, ju mund ta ndryshoni pamjen e saj në mënyrën që dëshironi.

Pra, cili kornizë CSS është më i miri?

Pranojeni, ju keni bërë pyetje të ngjashme më parë dhe keni marrë përgjigjen e mëposhtme zhgënjyese: asnjë. �� Përzgjedhja e një kornize (ose të një mjeti, apo edhe të një personi në jetën tuaj, për atë çështje) varet nga shumë faktorë. Nëse dëshironi këshillat e mia, këtu është: Prerë zhurmën. Vetëm për shkak se njerëzit po çmenden për diçka të re dhe me shkëlqim nuk do të thotë që ju duhet ta mësoni atë ose do të mbeteni pas. Provimi i gjërave të reja është e shkëlqyeshme, por vrapimi në qarqe në kërkim të mjetit të përsosur është, gjithashtu, një humbje.

Pra, cilën nga këto kornizat e keni provuar? Apo ndoshta diçka është befasuese atje që thjesht kam humbur? Më njoftoni në komente, ju lutem. Dashuria, urrejtja, hi të rastësishme, të gjitha janë të mirëseardhura!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map