Udhëzues i dobishëm për konfigurimin e serverit në aplikacionin WebSphere

Ka shumë mundësi konfigurimi në IBM WAS përmes Admin Console, por jo të gjitha ato duhet t’i prekni.


Sidoqoftë, ka konfigurime specifike që duhet të jeni të vetëdijshëm si një administrator WebSphere.

15 konfigurimet e mëposhtme shpesh preken ose pyeten në një intervistë.

Nëse jeni fillestar, ju rekomandoj fuqimisht të kaloni në dy nenet e mia të mëparshme.

Udhëzuesi i Instalimit i Serverit ND të Aplikimit në WebSphere

Skriptet e dobishme të administrimit të serverit të aplikimit në WebSphere

Le ta fillojmë.

1. Aktivizoni / çaktivizoni shërbimet e Grupit Qendror

Nëse keni ndërmend të përdorni shërbimin e menaxherit me disponueshmëri të lartë ose thjesht dëshironi të dini se si të aktivizoni ose çaktivizoni shërbimet e grupit Core dhe fillimin.

Për ta bërë këtë për menaxherin e vendosjes

 • Shkoni te administrimi i sistemit >> Menaxheri i vendosjes
 • Klikoni në shërbimin e grupit bazë nën Properties shtesë

Këtu mund të aktivizoni ose çaktivizoni shërbimet kryesore të grupit

core-group-shërbimeve

 • Klikoni në rregull >> Sinkronizoni ndryshimet me nyjet >> Save

Për ta bërë këtë për JVM

 • Navigoni te serverat>>Llojet e serverit>>Serveri i Aplikimit në Uebfaqe
 • Klikoni në JVM e dëshiruar
 • Klikoni në shërbimet e grupit bazë nën Properties shtesë, dhe këtu mund të aktivizoni / çaktivizoni ose modifikoni timerin e gjallë.
 • Klikoni në rregull >> Sinkronizoni ndryshimet me nyjet >> Save

2. Konfiguroni rotacionin e regjistrit, madhësinë e skedarit & skedarët historikë të regjistrit

Nëse jeni duke punuar në një prodhim ku burimet janë të kufizuara, dhe doni të mbani mjedisin tuaj të shëndetshëm dhe të pastër, duhet të jeni të njohur me mbajtjen e shtëpive me shkrime..

Kjo do t’ju ndihmojë në mbajtjen e shtëpisë të SystemOut.log & Skedarët SystemErr.log.

Për ta bërë këtë për JVM

 • Navigoni te serverat>>Llojet e serverit>>Serveri i Aplikimit në Uebfaqe
 • Klikoni në JVM e dëshiruar
 • Klikoni në Regjistrimi dhe gjurmimi nën Prona shtesë
 • Klikoni në Shkrimet JVM nga lista

Për të konfiguruar madhësia maksimale e skedarit të vetëm log, mund ta vendosni vlerën në “Madhësia maksimale”. Në këtë ish, unë kam dhënë 100 MB (si parazgjedhje është konfiguruar me 1 MB).

Për të konfiguruar periudhën e rrotullimit të regjistrit, klikoni në kutinë e kontrollit për “Koha” dhe shkruani periudhën që dëshironi të rrotulloni shkrimet DMGR. Në këtë ish, unë e kam lënë në gjendje të paracaktuar 24 orë.

Për të mbajtur numrin e skedareve historikë, mund të futni vlerën në “Numri maksimal i skedarëve historikë të regjistrave. Numri në një interval prej 1 deri në 200. ” Në këtë ish, unë kam dhënë 30, të cilat do të mbajnë 30 skedarë log gjatë gjithë kohës.

Përsëritni të njëjtën konfigurim për SystemErr.log. Këtu është pamja e konfigurimit të mësipërm.

u-prerjet-gjetjen

Për ta bërë këtë për menaxherin e vendosjes 

Ju mund ta bëni këtë konfigurim të ngjashëm për DMGR duke lundruar te Menaxheri i vendosjes dhe të ndiqni hapat e mësipërm për të konfiguruar prerjet..

3. Drejtimi i JVM në modalitetin e zhvillimit

Nëse keni instaluar WAS në modalitetin e prodhimit dhe ekziston një situatë për të kandiduar si modalitet zhvillimi për zgjidhjen e problemeve, debugging ose të kërkuar nga ekipi i zhvillimit – mund të ekzekutoni WAS JVM të veçantë në modalitetin e zhvillimit duke ndjekur.

 • Navigoni te serverat>>Llojet e serverit>>Serveri i Aplikimit në Uebfaqe
 • Klikoni në JVM e dëshiruar
 • Shënoni kutinë e kontrollit për të ekzekutuar në modalitetin e zhvillimit

JVM-zhvillimi-mode

Si zakonisht, klikoni në OK për të Sync dhe Ruaj konfigurimin.

4. Konfiguroni kohëzgjatjen e sesionit & Emri cookie

Kohëzgjatja e seancës së parazgjedhur të WAS JVM është caktuar në 30 minuta, megjithatë, nëse duhet të ndryshoni, mund ta bëni atë duke ndjekur.

 • Navigoni te serverat>>Llojet e serverit>>Serveri i Aplikimit në Uebfaqe
 • Klikoni në JVM e dëshiruar
 • Klikoni në menaxhimin e sesionit nën Cilësimet e kontejnerit
 • Vendosni vlerën e dëshiruar në minuta për “Kohëzgjatja e seancës:”

Me emrin e paracaktuar të cookies është JSESSIONID dhe në rast se ju duhet të modifikoni mund ta bëni atë duke ndjekur.

 • Navigoni te serverat>>Llojet e serverit>>Serveri i Aplikimit në Uebfaqe
 • Klikoni në JVM e dëshiruar
 • Klikoni në menaxhimin e sesionit nën Cilësimet e kontejnerit
 • Klikoni në Aktivizoni Cookies
 • Vendosni emrin e personalizuar të cookie-t dhe klikoni OK për të Sinkronizuar dhe Ruajtur konfigurimin.

JVM-sesion-cookie-name

5. Konfiguroni madhësinë e grumbulluar të JVM

Konfigurimi i nevojshëm për administratorin e WebSphere të dijë se si të ndryshojë madhësinë e grumbullit JVM, të mundësojë grumbullimin e mbeturinave gojarisht, konfiguron Classpath / Boot Classpath.

Të tre këto konfigurime bëhen në një faqe të vetme nga:

 • Navigoni te serverat>>Llojet e serverit>>Serveri i Aplikimit në Uebfaqe
 • Klikoni në JVM e dëshiruar
 • Klikoni në përkufizimin e procesit nën Java dhe Menaxhimi i Procesit
 • Klikoni në Makinën Virtuale Virtuale nën Karakteristikat shtesë

6. Konfigurimi i madhësisë së JVM

Vendosni një vlerë në “madhësinë fillestare të grumbullimit” për memorie minimale dhe “Madhësia maksimale e grumbullimit” për madhësinë maksimale të kujtesës. Në këtë ish – kam konfiguruar 2 GB si min dhe max.

JVM-grumbull madhësi

Ju gjithashtu mund t’i referoheni artikullit tim të hollësishëm se si të modifikoni kujtesën WAS JVM.

7. Aktivizoni mbledhjen e mbeturinave Verbose

Për të shtypur grumbullimin e mbeturinave në mënyrë verbose, mund të shënoni në kutinë e zgjedhjes për “Mbledhjen e mbeturinave të Verbose”. Si parazgjedhje është i paaftë.

JVM-fjalëshumë-GC

8. Konfiguroni Classpath / Boot Classpath

Për të konfiguruar klasën e rrugës / boot classpath për JVM të veçantë, mund të futni detajet e kavanozit që do të ngarkohen si rrugë. Kryesisht ekipi i zhvillimit do ta rekomandonte atë.

JVM-classpath

Mos harroni të Sinkronizoni & Ruani konfigurimin dhe rinisni JVM për të parë efektet.

9. Disaktivizoni rifillimin automatik të JVM (Politika e Monitorimit)

Si parazgjedhje, JVM do të rindizet nëse gjendet në modalitetin “STOPPED”. Kjo është e mirë dhe e keqe të dy.

E mirë: do të ketë ndërprerje / ndërprerje minimale të shërbimit pasi JVM do të riniset automatikisht, kështu që kursen kohën tuaj në hyrje në server dhe fillon kohën.

E keqe: nuk e dini pse u ndalua JVM ju mund të anashkaloni çështjen e mundshme të prodhimit.

Nëse vendosni të çaktivizoni rifillimin automatik, atëherë mund të bëni duke ndjekur:

 • Navigoni te serverat>>Llojet e serverit>>Serveri i Aplikimit në Uebfaqe
 • Klikoni në JVM e dëshiruar
 • Klikoni në Politikën e Monitorimit nën Java dhe Menaxhimin e Procesit
 • Un-shënoni kutinë e kontrollit për “Rinisja automatike”.

çaktivizuar-JVM-autorestart

Klikoni në OK për të ruajtur & Sinkronizoni konfigurimin

10. Aktivizo & Konfiguro Logs Access (NCSA)

Mund të mos jetë e nevojshme të aktivizoni regjistrat e hyrjes për të gjithë JVM, por unë mendoj se mund ta bëni këtë për DMGR, pasi mund të jeni të interesuar të rishikoni shkrimet HTTP për kontrollin e qasjes. Për ta mundësuar këtë në DMGR:

 • Shkoni te administrimi i sistemit >> Menaxheri i vendosjes
 • Klikoni në Regjistrimi dhe gjurmimi nën Prona shtesë
 • Klikoni në hyrjen NCSA dhe hyrjen e gabimeve HTTP nga lista
 • Shënoni kutinë e kontrollit për “Aktivizoni shërbimin e prerjeve në fillimin e serverit.”

Në këtë faqe, ju gjithashtu mund të konfiguroni një numër skedarësh historike që duhen mbajtur, dhe madhësinë maksimale të regjistrit të qasjes. Në këtë ish – kam konfiguruar 50 MB si madhësi të skedarit dhe dhjetë numra maksimal të skedarëve.

dmgr-NCSA-log

11. Ndryshoni nivelin e prerjeve JVM

Si parazgjedhje, niveli i prerjeve JVM është konfiguruar në modalitetin “informacion”. Sidoqoftë, nëse dëshironi të ndryshoni në një paralajmërim ose debugim për qëllime të zgjidhjes së problemeve, mund ta bëni duke ndjekur.

 • Navigoni te serverat>>Llojet e serverit>>Serveri i Aplikimit në Uebfaqe
 • Klikoni në JVM e dëshiruar
 • Klikoni në Ndryshoni nivelet e detajeve të log
 • Ndryshoni nga informacioni në nivelin e dëshiruar. Në këtë ish – kam konfiguruar nivelin e debugimit.

ishte-log-nivelit

shënim: kjo do të shkruajë shkrime të tepërta, kështu që ju mund të konfiguroni debug për përbërës të veçantë duke zgjeruar “Komponentët dhe Grupet” dhe duke zgjedhur përbërësit përkatës.

12. Ndryshoni pishinën e temave të WebContainer

Ju mund të hasni në një situatë për të ndryshuar pishinën e temave të kontejnerëve në internet nëse jeni duke punuar në akordimin e performancës. Kjo duhet të konfigurohet në nivelin individual të JVM.

 • Navigoni te serverat>>Llojet e serverit>>Serveri i Aplikimit në Uebfaqe
 • Klikoni në JVM e dëshiruar
 • Klikoni në pishinat e Threads nën Properties shtesë
 • Klikoni në WebContainer nga lista
 • Vendosni vlerën e dëshiruar në madhësinë minimale dhe maksimale. Ju gjithashtu mund të konfiguroni kohëzgjatjen e mosveprimit të fijeve këtu.

fije-pellg

13. Ndryshoni Rrënjën e Kontekstit për aplikim

Ju mund të ndryshoni rrënjën e kontekstit për aplikimin e vendosur pa e vendosur përsëri. Procedura është e drejtpërdrejtë dhe shumë e dobishme nëse vendosni të ndryshoni rrënjën e kontekstit.

 • Shkoni te Aplikimet >> të gjitha aplikacionet
 • Zgjidhni aplikacionin nga lista
 • Klikoni në “Rrënjët e kontekstit për modulet në internet” nën Karakteristikat e moduleve në internet
 • Vendosni vlerën e dëshiruar dhe klikoni në OK për të sinkronizuar dhe ruajtur ndryshimet.

Konteksti-root-i

JVM duhet të rindizet për të sjellë efekte.

14. Ndryshoni Virtual Host për aplikim të veçantë

Nëse jeni duke përdorur host personal virtual dhe aplikacioni është vendosur në parazgjedhje, atëherë do të keni një gabim “Virtual Host për tu trajtuar nuk është përcaktuar.” Epo, ju mund ta ndryshoni shpejt hostin virtual duke ndjekur:

 • Shkoni te Aplikimet >> të gjitha aplikacionet
 • Zgjidhni aplikacionin nga lista
 • Klikoni në Programe virtuale nën Vetitë e Modulit të Uebit
 • Zgjidhni host-in virtual të dëshiruar nga drop-down
 • Klikoni në OK për të sinkronizuar dhe ruajtur konfigurimin. Rinisja e JVM është e nevojshme për të marrë efekte.

15. Krijoni një host virtual

WAS vjen me tre hoste virtualë (admin, parazgjedhje) & autorizim). Nëse jeni duke përdorur mjedisin WAS për aplikacionin e vetëm, atëherë parazgjedhja duhet të jetë e mjaftueshme.

Sidoqoftë, nëse keni shumë aplikacione dhe dëshironi t’i veçoni ato nga host virtual, mund të krijoni një duke ndjekur:

 • Navigoni në mjedis >> Pritësit virtualë
 • Klikoni në New
 • Vendosni emrin e dëshiruar të hostit virtual
 • Klikoni në OK për të Sync dhe Ruaj konfigurimin
 • Pasi të krijohet një host virtual, duhet të shtoni URL, të cilën do ta përdorni për të hyrë në aplikacione.

Për ta bërë këtë

 • Shkoni te host-i virtual i krijuar rishtazi dhe klikoni në host Aliases
 • Klikoni në New
 • Vendosni emrin e hostit dhe portin
 • Klikoni në OK për të Sync dhe Ruaj konfigurimin

Konfigurimi i sipërm nuk është lista e plotë por shpesh përdoret shpesh nëse jeni fillestar kjo duhet t’ju japë një ide të mirë në lidhje me konfigurimin e serverit të aplikacionit IBM WebSphere.

Merrni karrierën tuaj në nivelin tjetër mësuar informatikë cloud.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map