Si të monitorohet uebfaqja IBM duke përdorur Menaxherin e Aplikimit?

Ekzistojnë mënyra të shumta për të monitoruar infrastrukturën e aplikimit, por përdorimi i mjeteve të duhura është thelbësore për zgjidhjen e shpejtë të problemeve dhe zgjidhjen e problemeve.


Nëse jeni një administrator në WebSphere dhe mbështetni mjedisin e prodhimit, atëherë një nga detyra sfiduese është të monitorohet metrika e rëndësishme për kontroll më të mirë.

Ju mund të përdorni çdo mjet monitorimi që përshtatet me kërkesën tuaj. Këtu, unë do të shpjegoj se si të përdorim Menaxher i Aplikimit nga Menaxhoni Motorin për monitorimin e thelluar të serverit të aplikimit të Internetit në IBM.

Menaxheri i Aplikimit nuk është vetëm për IBM WAS, por mbështet shumë teknologji të tjera nga një rrjedhë e ndryshme. ex:

 • Weblogic / Tomcat / GlassFish / NET
 • Sybase / Oracle / MongoDB
 • Apache / nginx / PHP / IIS / URL
 • EC2 / Azure / OpenStack
 • Linux / Windows / IBM AIX

Me ndihmën e Manager Manager, ju mund të monitoroni metrikë të ndryshme kritike për të zbuluar dhe rregulluar shpejt problemet.

Karakteristikat e menaxherit të aplikimit

 • Monitorimi i disponueshmërisë
 • Ndiqni përvojën e përdoruesit
 • Zbuloni rrjedhjet
 • Paralajmërimi në kohë reale
 • Raport veprues & baltëpritëse
 • Analiza e shkakut të rrënjës

Gjëja e mirë është, Menaxhoni Motorin të sigurojë një FALAS version për përgjithmonë për të monitoruar deri në 5 aplikacion ose server.

Si të instaloni Menaxherin e Aplikimit?

Mund ta instaloni ose në Windows ose Linux. Udhëzimet e mëposhtme të instalimit bazohen në Linux.

 • Shkarkoni binarin e softuerit nga Menaxho motorin
 • Ekzekutoni skedarin e kazanit të shkarkuar për të filluar magjistarin e instalimit

[[Email mbrojtur] Shkarkime] # ./ManageEngine_AplikimetManager_64bit.bin
Wizard InstallShield
Fillimi i Wizard-it të Instalimeve…

 • Do të merrni dritaren GUI të magjistarit, klikoni Tjetër

 • Pranoni marrëveshjen e licencës, klikoni tjetër
 • Ju merrni 30 ditë provë për botimin profesional ose ndërmarrje, kështu që mund të provoni të zgjidhni “Edition Free”.

 • Zgjidhni gjuhën
 • Si parazgjedhje, do të dëgjojë në portin 9090, do të ndryshojë nëse duhet

 • Ju mund të përdorni PostgresSQL ose Microsoft SQL si një bazë të dhënash. PostgresSQL është i bashkuar me produktin, kështu që nuk ka nevojë ta instaloni atë shtesë

Ndryshoni drejtorinë e instalimit nëse është e nevojshme. Si parazgjedhje, ajo do të instalojë në / opt / ME /

Regjistroni produktin nëse keni nevojë për mbështetje teknike, anashkaloni dhe konfirmoni të filloni instalimin

Do të zgjasin disa minuta, dhe pas përfundimit, do të merrni një mesazh suksesi

Te lumte! Ju keni instaluar Menaxherin e Aplikimit sukses.

Si të filloni Monitorimin e Uebfaqes?

i parë, ju keni për të filluar Menaxherin e Aplikimit.

Shkoni në shtegun ku keni instaluar (vendndodhja parazgjedhur – / opt / ME / AppManager13 / AppManager13

Ekzekutoni sa vijon

./startApplicationsManager.sh

Do të zgjasin disa sekonda, dhe do të merrni një konfirmim që modulet e nevojshme të procesit janë filluar, dhe mund të lidheni me tastierën në portin 9090

Procesi: AMDataArchiverProcess [Filloi]
Procesi: EventFE [Filloi]
Procesi: AlertFE [Filloi]
Procesi: NmsMainFE [Filloi]
Verifikimi i lidhjes me serverin e internetit … verifikuar
Menaxheri i Aplikimeve filloi me sukses.
Ju lutemi lidhni klientin tuaj me serverin në internet në portin: 9090

Le të qasemi në tastierë në shfletuesin me kredencial të parazgjedhur (përdorues – administrator, fjalëkalim – administrator)

http: // localhost: 9090 / index.do

Pasi të jeni regjistruar, do të kërkojë të konfiguroni SMTP për email. Ju mund ta bëni atë ose të kaloni nëse doni ta bëni atë më vonë.

Le të shtojmë një Server të Aplikimit WebSphere

 • Klikoni në Monitorin e Ri >> Shtoni Monitorin e Ri dhe zgjidhni “WebSphere Server” nga lista
 • Vendosni detajet e Uebfaqes dhe klikoni “Shtoni monitorët”.

Tani, duhet të shohim Uebfaqen e sapo shtuar në monitorim.

 • Shkoni te Monitoruesit >> Server WebSphere
 • Ju duhet të shihni shëndetin & disponueshmëria e JVM

Ju mund të krijoni një alarm për të njoftuar nëse JVM nuk është i shëndetshëm ose i padisponueshëm. Pasi të keni shtuar të gjithë monitorimin e nevojshëm, mund t’i shikoni brenda pamje të shumta.

Në çdo moment të kohës, duhet të merrni raportin për të dhëna historike; mund të shkoni te Raportet dhe të zgjidhni llojin e raporteve që ju nevojiten.

Menaxheri i Aplikimit duket premtues për të monitoruar middleware teknologji si serveri i aplikacionit, serveri në internet, mesazhet, etj.

Ju gjithashtu mund ta merrni Menaxherin e Aplikimit një nivel përpara monitorimit të performancës së aplikacionit duke integruar Agjentin e Insight APM.

APM Insight monitoron performancën e aplikacionit në niveli i transaksioneve.

Pra, shkoni përpara dhe luani me Menaxherin e Aplikimit nga Menaxho Engine dhe shikoni se funksionon për ju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map