Si të instaloni uebfaqen IBM dhe të aplikoni Fix Pack?

Procedura për të instaluar Webfaqja e IBM 8.5.5. Vendosja e rrjetit dhe aplikoni Fix Pack.


Parakusht

Për të instaluar WebSphere ND, duhet të keni shkarkuar produkt nga IBM ose ndonjë organizatë do të ketë një paketë me porosi të ndërtuar nga ekipi i tyre inxhinierik. Në çfarëdo mënyre – duhet ta keni gati paketën e produktit për ta instaluar.

Për të instaluar WebSphere, do t’ju duhet gjithashtu menaxher i instalimit IBM.

Menaxheri i Instalimit IBM është i nevojshëm për të instaluar WebSphere. Nëse jeni duke punuar në WebSphere ND 7, atëherë është diçka e re për ju, pasi nuk ishte e nevojshme para WebSphere 8 ND.

IM gjithashtu kërkohet të aplikojë paketën fikse në versionin 8.5.5 të WebSphere.

Matrica e Mbështetur në Versionin e Komponentit

Ju gjithashtu do të duhet të kontrolloni matricën e mbështetur si më poshtë për Java SE, Java EE, Servlet, JSP, JSF, EJB, JMS, JDBC. Zakonisht, një zhvillues do ta konfirmojë këtë.

 8.5.58.58.07.06.1
Java SE6 & 76 & 7665
Java EE66651.4
servlet3.03.03.02.52.4
JSP2.22.22.22.12.0
JSF2.02.02.01.21.1
EJB3.13.13.13.03.0
JMS1.11.11.11.11.1
JDBC4.14.04.04.03.0

Shkarkimi i menaxherit të instalimit të IBM

IBM IM mund të shkarkohet nga faqja e internetit e IBM siç shpjegohet këtu. Mbani në mend që ju duhet të keni ID IBM për të shkarkuar IM IBM dhe WebSphere.

Nëse nuk e keni një, mund ta krijoni një duke regjistruar veten në

https://www.ibm.com/account/profile/us?page=reg

Unë supozoj se keni gati ID IBM. Le të fillojmë të shkarkojmë IBM IM.

 • Hapni shfletuesin tuaj të preferuar të Internetit
 • Shkarkoni IBM IM 1.8.3 duke klikuar këtu
 • Zgjidhni atë bazuar në platformën tuaj. Në këtë demonstrim, do të vazhdoj me Linux 64 bit.

 • Klikoni në “Vazhdo” dhe do t’ju jepet një mundësi që të shkarkoni ose duke përdorur Drejtorin e Shkarkimit ose duke përdorur një shfletues (HTTPS).

 • Klikoni në “Vazhdo” për të marrë lidhjen e shkarkimit.

 • Klikoni në lidhjen për të filluar shkarkimin. Mund të zgjasë disa minuta bazuar në shpejtësinë e Internetit.
 • Pasi të keni shkarkuar, duhet të keni skedarin e mëposhtëm

agent.installer.linux.gtk.x86_64_1.8.3000.20150606_0047.zip

Shkarkimi i Uebfaqes 8.5.5 ND

IBM ofron provë 60 ditore për WebSphere ND profilin e plotë, të cilin do ta përdor në këtë demonstrim.

 • Hapni shfletuesin tuaj të preferuar të Internetit
 • Qaseni në lidhjen e mëposhtme

https://www-01.ibm.com/marketing/iwm/iwm/web/download.do?source=swerpws-wasnd85&S_PKG = 500026211&S_TACT = 109J87BW&lang = Vendndodhje&dlmethod = http

 • Do të shihni shumë produkte të listuar këtu, por tre në vijim janë në interesin tonë.

 • Klikoni në “Shkarkoni tani” për të tre pjesët. Mund të zgjasë disa minuta bazuar në shpejtësinë e Internetit.
 • Pasi të keni shkarkuar, duhet të keni tre skedarë vijues.

was.repo.8550.ndtrial_part3.zip
was.repo.8550.ndtrial_part2.zip
was.repo.8550.ndtrial_part1.zip

Instalimi i menaxherit të instalimit të IBM

 • Shkoni në shtegun ku keni shkarkuar skedarin IBM IM Zip

agent.installer.linux.gtk.x86_64_1.8.3000.20150606_0047.zip

 • unzip skedarin duke përdorur komandën unzip

agjent unzip.installer.linux.gtk.x86_64_1.8.3000.20150606_0047.zip

 • Pasi të jeni nxjerrë, duhet të shihni në vijim

Le ta fillojmë instalimin duke ekzekutuar skedarin e instalimit

./ install

Do të fillojë procesin e instalimit në modalitetin GUI, klikoni në Next 

 • Pranoni marrëveshjen e licencës dhe klikoni Tjetra

Si parazgjedhje, ajo do të instalojë / opt / IBM megjithatë, nëse dëshironi të ndryshoni drejtorinë, mund ta ndryshoni atë në këtë ekran. 

 • Rishikoni informacionin përmbledhës të instalimit dhe klikoni në Install për të filluar instalimin.
 • Nëse dëshironi të ndryshoni ndonjë gjë (si një rrugë), mund të klikoni në Mbrapa dhe ta bëni atë.

Mund të zgjasë disa sekonda dhe të ju jap konfirmim se paketa është instaluar. 

Mund ta mbyllni dritaren duke klikuar në një buton Mbylle.

Instalimi i WAS 8.5.5 ND

Instalimi në modalitetin GUI është i lehtë dhe rekomandohet për nxënës të ri në WebSphere.

 • Shkoni në shtegun ku keni shkarkuar skedarët e mëposhtëm të zip.

was.repo.8550.ndtrial_part3.zip
was.repo.8550.ndtrial_part2.zip
was.repo.8550.ndtrial_part1.zip

 • Nxjerr ato duke përdorur komandën unzip

unzip ishte.repo.8550.ndtrial_part3.zip
unzip ishte.repo.8550.ndtrial_part3.zip
unzip ishte.repo.8550.ndtrial_part3.zip

 • Pasi të jeni nxjerrë, duhet të keni në vijim

Le të fillojmë menaxherin e instalimit të IBM për të instaluar WebSphere ND.

Shkoni në shtegun ku keni instaluar IM. Nëse nuk e keni ndryshuar rrugën nga vlera e paracaktuar, atëherë; 

cd / opt / IBM / InstalimiMenager / eklips /

 • Ekzekutoni IBMIM për ta nisur atë

./ IBMIM

 • Do të merrni më shumë pëlqime nga menaxheri i instalimit

 • Klikoni në File >> preferencat
 • Klikoni në Shto depo
 • Klikoni në Shfleto për të zgjedhur skedarin repository.config. Skedari Repository.config do të jetë i disponueshëm në një shteg ku keni nxjerrë skedarin zip të shkarkuar të WebSphere.

 • Klikoni Ok dhe Ok përsëri.

Ju keni konfiguruar me sukses repository.config, e cila është e nevojshme për të filluar instalimin. Klikoni në ikonën Install në magjistar. 

 • Zgjidhni kutinë para versionit dhe klikoni në Tjetër

 • Pranoni marrëveshjen e licencës dhe klikoni Tjetra

 • Zgjidhni direktorinë e burimeve dhe klikoni Tjetra. Ju mund ta lini atë në rrugën e paracaktuar.

 • Zgjidhni rrugën ku do të instalohet WebSphere. Nëse jeni të kënaqur me instalimin nën / opt / IBM / WebSphere, atëherë lëreni atë në rrugën e paracaktuar dhe klikoni në Next

 • Zgjidhni përkthimin e gjuhës nëse është e nevojshme, klikoni në Next

 • Ju mund të zgjidhni tiparet që do të instalohen në ekranin tjetër. Shumicën e kohës ju dëshironi të vazhdoni me “Shembuj të aplikacioneve” pasi ndihmon administratorin të vendosë dhe testojë mjedisin. Klikoni tek Tjetra

 

më në fund, do të merrni informacionin përmbledhës të përmbledhjes. Mund të klikoni në Mbrapa nëse ndonjë gjë që duhet ndryshuar tjetër klikoni në Install 

Mund të duhen disa minuta për tu instaluar dhe pasi të përfundojë; do të keni konfirmimin në vijim.

 • Zgjidhni “Asnjë” dhe klikoni në Finish

i madh, kështu që tani ju jeni njohur me procedurën e Instalimit të WebSphere.

Aplikimi i Pack Pack në WebSphere 

Një nga detyrat thelbësore për administratorin e WebSphere është të sigurojë që pirja e teknologjisë në një mjedis prodhimi të jetë e azhurnuar. Ka shumë përfshirë përmirësime të sigurisë, të veçorive & rregullimet e gabimeve lëshohen nga IBM.

Shkarkimi i paketës fikse

Paketa fikse 6 është paketa e fundit e disponueshme për WebSphere 8.5.5 e cila është paraqitur në demonstrimin më poshtë.

 • Hapni shfletuesin tuaj të preferuar të Internetit
 • Qaseni në lidhjen e mëposhtme

http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg24040035

 • Zgjidhni skedarin zip për platformën tuaj të dëshiruar. Unë jam duke përdorur Linux në mënyrë që të vazhdoj me shkarkimin për platformën “Shpërndarë”.

Fix Pack 6 është në dispozicion në dy pjesë, kështu që ju keni për të shkarkuar të dy siç tregohet më poshtë dhe klikoni në Vazhdo

 • Identifikohuni me ID tuaj të IBM për të shkarkuar paketën rregulluese

 • Klikoni në secilën skedar (pjesa 1) & pjesa 2) për të shkarkuar

 • Pasi të keni shkarkuar, duhet të keni skedarin e mëposhtëm

8.5.5-WS-WAS-FP0000006-part1.zip
8.5.5-WS-WAS-FP0000006-part2.zip

Instalimi i paketës fikse

Shkoni në shtegun ku keni shkarkuar skedarin zip të paketave të rregullimit

 • Nxjerr ato duke përdorur komandën unzip

unzip 8.5.5-WS-WAS-FP0000006-part1.zip
unzip 8.5.5-WS-WAS-FP0000006-part2.zip

Para se të aplikoni paketën fikse, duhet të siguroheni WAS nuk po funksionon. Do të ishte gjithashtu një ide e mirë të merrni një kopje rezervë të tërë të WebSphere nëse jeni duke bërë në një mjedis kritik.

 • Nis menaxherin e instalimit të IBM
 • Klikoni në File >> preferencat
 • Klikoni në Shto depo
 • Klikoni në Shfleto dhe zgjidhni repository.config, të cilën e morët më lart pasi të keni nxjerrë paketën e rregullimit
 • Klikoni në rregull

 • Ju duhet të keni diçka si më poshtë, klikoni në OK për të vazhduar

 • Klikoni Tjetër

Do t’ju japë konfirmim që Versioni 8.5.5.6 njihet në një skedar depo.config. Klikoni tek Tjetra

 • Pranoni kushtet dhe klikoni tjetër

 • Këtu mund të personalizoni veçoritë nëse dëshironi. Klikoni tek Tjetra

 • Rishikoni informacionin përmbledhës dhe klikoni në Azhurnim

Do të zgjasin disa minuta, dhe në fund, do të keni mesazh suksesi siç tregohet më poshtë.

Kjo tregon që ju keni aplikuar Fix Pack 6 në versionin 8.5.5 dhe tani versioni WAS është 8.5.5.6.

Shpresoj se kjo ju ndihmon të kuptoni procedurën e instalimit të IBM WebSphere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map