50 Pyetura të Shpeshta në WebSphere Intervistë dhe përgjigje

Grupi i pyetjeve të intervistës me IBM shpesh bëhen në një intervistë për nivelin më të ri me përvojë.


Shpesh marr një kërkesë për të bashkuar listën e pyetjeve të intervistave të kërkuara për serverin e aplikacionit IBM WebSphere, kështu që ju dëgjoj.

WebSphere është një Server Aplikimesh (produkt Middleware) nga IBM dhe IBM mban pozicionin numër një në pjesën e tregut Middleware.

WebSphere është një suitë produktesh, dhe ky artikull ka të bëjë vetëm Serveri i Aplikimit në Uebfaqe.

Në rast se ju pyesni se cilat produkte janë nën suitat e WebSphere.

 • Portali në Uebfaqe
 • WebSphere DataPower
 • Ueb guri i Ujit
 • Uebfaqja eXtreme
 • WebSphere Front Office
 • Broker Mesazhi në Uebfaqe
 • Webfaqja MQ
 • WebSphere Koha Reale
 • Serveri i largët i WebSphere
 • Ndërmarrja Virtuale WebSphere
 • Komuniteti i Uebfaqes
 • Edhe me shume…

Gati për të kaluar përmes pyetjet?

Contents

1. farë është Ripplestart?

Ripplestart është të rindizni grupin WAS. Së pari ndalon JVM dhe pastaj e fillon atë. Duke bërë ripplestart ju siguroni që vetëm një JVM është në të njëjtën kohë, kështu që nuk ka dështim të aplikacioneve.

ex: ju keni 5 JVM në një grumbull dhe kur të bëni ripplestart do të ndalojë JVM1 dhe do të fillojë JVM1 para se të ndaloni JVM të tjera në një grumbull.

2. wouldfarë do të bënit kur JVM po konsumon 100% CPU & Kujtesa në një server?

Para së gjithash, identifikoni se cili JVM ka përdorim të lartë. Merrni një deponim të JVM të identifikuar për hetim dhe rindizni JVM si rrugëdalje për të qetësuar CPU / Memory.

3. Whatfarë është sinkronizimi i nyjeve?

IBM WAS ruan të gjithë konfigurimin në një depo qendrore të quajtur “Master depo”, dhe çdo nyje do të ketë depon lokale.

Kur bëni ndryshime në nyjen përmes DMGR, duhet ta sinkronizoni, kështu që konfigurimi shtyhet në serverin përkatës të nyjës.

Sinkronizimi gjithmonë ndodh nga mjeshtri në depo lokale, kështu që është komunikim i njëanshëm.

4. A mund të aplikojë pa asnjë problem nëse DMGR është në rënie?

Po, DMGR poshtë nuk ndikon në aplikacionin ekzistues të ekzekutimit. Sidoqoftë, nëse duhet të bëni ndonjë ndryshim ose vendosje përmes DMGR, atëherë kjo do të ndikohet.

5. Si të vendosni një aplikacion në WebSphere?

Ekzistojnë tre mënyra të mundshme për t’u vendosur.

 1. Vendosja e nxehtë – kopjoni skedarin e aplikacionit në drejtorinë e aplikacionit. Kjo është e mirë për mjedisin jo-prodhues dhe nuk rekomandohet për prodhim.
 2. DMGR – Mund të vendosni një aplikacion përmes DMGR duke shkuar tek Aplikimet >> Aplikim i ri
 3. Skriptet – Mund të zhvilloni skriptet wsadmin ose detyra të milingonave për vendosjen e aplikacionit.

6. Pse JVM del automatikisht megjithëse unë ndaloj / vras ​​procesin me dorë?

Mund të ketë dy gjëra.

Rinisja automatike është aktivizuar për JVM i cili është cilësimet e paracaktuar dhe është në dispozicion nën JVM>>Politika e monitorimit.

Nëse më sipër nuk është rasti, atëherë mund të ketë një skenar në cron, i cili kontrollon procesin, dhe nëse nuk gjendet, atëherë filloni atë.

7. Cilat lloje skedar mund të vendosni në WebSphere?

Mund të vendosni modulin WAR, AAR, JAR ose SAR përmes tastierës DMGR ose skriptimeve.

8. isfarë është një host virtual?

Programe virtuale përmban URL të shumta (bazuar në IP ose FQDN) në një aplikacion të vetëm dhe konfigurimi bëhet përmes tastierës administrative WAS.

Në mënyrë që të lejoni që një aplikacion të jetë i arritshëm në URL të veçantë, duhet ta keni këtë URL në një host virtual dhe të shoqërohet me aplikacionin.

9. Si do të vepronit me ankesën e ngadaltë të aplikimit nga klientët?

Ngadalësia mund të shkaktojë për arsye të ndryshme dhe është thelbësore të identifikohet nëse është nga WebSphere ose disa komponentë të tjerë. Për të izoluar, mund të kontrolloni sa më poshtë.

 • A është kjo ngadalësi për të gjithë përdoruesit?
 • A është i gjithë aplikacioni i ngadaltë ose thjesht funksionaliteti i veçantë?
 • Si për të hyrë drejtpërdrejt në URL JVM (duke anashkaluar Web serverin)?

Nëse ngadalësia gjendet në JVM, atëherë mund të merrni hale dhe të kontrolloni shkrimet për të zbuluar shkakun. Vlen të kontrollohet nëse ka ndonjë lëshim dhe ngadalësia është menjëherë pas kësaj.

10. Si të marrim kopje rezervë WAS pa ndaluar DMGR?

Shkoni te profili DMGR dhe dosja bin

zbatoj ./backupConfig.sh -nostop për të marrë një kopje rezervë

11. Cila është porta e parazgjedhur WAS?

Porti i parazgjedhur për HTTP është 9080 dhe HTTPS 9443. Faqja kryesore e parazgjedhur e arkë për më shumë.

12. Cilat janë botimet në internet në dispozicion?

 • WAS – vendosja e rrjetit
 • WASE – Zhvilluesit
 • ISHTE – z / OS
 • WAS – Hypervisor
 • ISHTE – Express
 • WAS – Baza
 • WASE – Thelbi i lirisë

13. Si të gjeneroni dhe përhapni shtojcën?

 • Hyni në WAS tastierë administrative
 • Shkoni te serverat >> Web serverat
 • Zgjidhni serverin dhe klikoni në “Gjeneroni” & Butoni “Propagando”.

14. Cilat janë çështjet e zakonshme që keni përjetuar?

Gjithmonë duhet të jeni të sinqertë në lidhje me ekspertizën tuaj, megjithatë, për t’ju dhënë një ide:

 • Pritësi virtual nuk është përcaktuar
 • Shkrimet nuk lëvizin
 • Gabim i brendshëm i serverit
 • Përjashtim nga memorja
 • ngadalësia
 • JVM nuk fillon
 • Përdorimi i lartë i CPU / Memoria / Disku

15. Si të kontrolloni versionin e instaluar WAS?

 • Shkoni te profili dhe dosja bin
 • zbatoj ./versionInfo.sh

16. Si e dini nëse JVM juaj është në rregull apo jo?

Ka mënyra të shumta për ta konfirmuar këtë.

 • A keni ndonjë mjet monitorimi nëse kontrolloni nëse ekziston një alarm ose status aktual
 • Hyni në një server dhe mbështetje për JVM nga ps -ef | grep jvmname
 • Kontrolloni nëse mund të hyni në URL-në e JVM
 • Kontrolloni nëse mund të telet URL dhe portën JVM
 • Kontrolloni nëse porta JVM po dëgjon në server
 • Përdorni komandën serverStatus.sh – të gjithë për të parë se çfarë funksionon

Zgjidhni gjithçka që është e lehtë për ju.

17. Më tregoni disa nga skedarët log të gjeneruar nga WebSphere?

 • SystemOut.log
 • SystemError.log
 • native_stdout.log
 • native_stderr.log

18. Si të gjeneroni një gropë fije?

Ekzistojnë tre mënyra të mundshme për të gjeneruar një hale fije.

 1. Përmes tastierës DMGR: Shkoni te Zgjidhja e problemeve >> Zgjidhni JVM dhe klikoni në thelbin Java
 2. Vrasin -3 PID e JVM
 3. Duke përdorur wsadmin.sh siç shpjegohet këtu

19. Cili është një ndryshim midis grupit vertikal dhe horizontal?

Grumbull vertikal ka anëtarin e tij në të njëjtin nyje ose server, ku horizontale është nëpër nyje të shumta dhe serverë në një qelizë.

20. Whatfarë është mbledhja e mbeturinave?

Grumbullimi i mbeturinave është një proces i menaxhimit të kujtesës i cili çliron automatikisht objektet që nuk janë më në përdorim nga programi.

21. Si e çaktivizoni sigurinë në WebSphere?

Ju mund të çaktivizoni sigurinë duke ekzekutuar “Securityoff” përmes wsadmin.sh. DMGR duhet të rindizet pas fikjes së sigurisë.

22. Si të mundësohet mbledhja e mbeturinave foloze?

Verbose GC nuk aktivizohet si parazgjedhje dhe nëse keni nevojë mund ta bëni atë;

 • Servers >> Lloji i serverit >> Serveri i Aplikimit në Uebfaqe
 • Zgjidhni JVM >> Përkufizimi i procesit nën “Java dhe menaxhimi i procesit”
 • Klikoni në makinën virtuale Java nën “pronat shtesë” dhe shënoni kutinë e kontrollit për “mbledhja e mbeturinave foloze.”

23. Si të filloni automatikisht WebSphere kur rindizni serverin?

WebSphere automatikisht gjeneron skenarin e fillimit në /etc/init.d i cili do të sigurojë që fillon kur rindizet.

Sidoqoftë, nëse për ndonjë arsye skenari nuk ekziston, atëherë mund të krijoni një dhe të vendosni nën /etc/init.d dhe ta aktivizoni si më poshtë.

chkconfig – shtoni emrin e skedarit WebSphere #script
chkconfig Uebfaqja në

Referojuni udhëzuesit tim të hollësishëm se si të filloni automatikisht shërbimet në boot.

24. Si të rritet madhësia e grumbullit të JVM?

 • Hyni në Console Administrative
 • Shkoni te serverat >> Llojet e serverit >> Serveri i aplikacionit në WebSphere
 • Zgjidhni JVM >> Përcaktimi i procesit >> makine virtuale java

Ju mund të vendosni madhësinë fillestare dhe maksimale të grumbullimit këtu.

25. A mund ta sinkronizoni nyjen kur nyjeazenti është në rënie?

Absolutisht, nyjeagenti duhet të ndalet për të sinkronizuar për të punuar.

26. Cila është një urdhër për të ndaluar dhe filluar DMGR, Nodeagent & JVM?

Të ndalosh

 • JVM – stopServer.sh JVMNAME
 • Nodeagent – stopNode.sh
 • DMGR – stopManager.sh

Të fillosh

 • JVM – startServer.sh JVMNAME
 • Nodeagent – startNode.sh
 • DMGR – startManager.sh

27. Whatfarë është e re në WAS 8.5.5?

Në nivelin e lartë:

 • Mbështetje Java SE 7
 • Prerjet HPEL
 • Menaxhimi i brendshëm shëndetësor
 • Profili i lirisë
 • Ndërhyrje inteligjente
 • Grumbullimi dinamik
 • Grumbullimi JDBC 4.1
 • Mbështetje në internet 2.0

Ju gjithashtu mund të referoni informacionin e hollësishëm këtu.

28. doesfarë do të thotë me federatën e nyjeve?

Federata në Uebfaqe nënkupton shtimin e një nyje në Qelizë. Kjo bëhet me komandën addNode.sh dhe kjo mund të zgjasë disa minuta bazuar në madhësinë e nyjës.

29. isfarë është FFDC?

FFDC (kapja e parë e të dhënave për dështimin) kap ngjarjen dhe gabimin gjatë kohës së ekzekutimit në WebSphere. Të dhënat e FFDC mund të jenë të dobishme për të analizuar çështjen, dhe kjo shpesh kërkohet nga mbështetja e IBM nëse kontaktojmë me ta për ndonjë çështje.

30. A mund ta deshifroni bazën kryesore të WebSphere XOR?

Po, mundeni përmes mjetit në internet – http://strelitzia.net/wasXORdecoder/wasXORdecoder.html

31. Cila gjuhë skriptimi është default në WebSphere? JACL ose Jython?

JACL është gjuha e paracaktuar e shkrimit në WebSphere.

32. Si mund të aplikoni paketën fikse në WebSphere 8.5.x?

IBM IM mund të përdoret për të aplikuar rregullimin. Referojuni si të aplikoni udhëzuesin e paketave të rregullimit për udhëzime të hollësishme.

33. Cilat janë mjediset që ju mbështesni?

Jini të sinqertë dhe shpjegoni mjediset që ju mbështesni. Ju mund të jeni duke mbështetur më poshtë.

 • zhvillim
 • CIT
 • SIT
 • UAT
 • DEMO
 • Para-prodhim
 • prodhim
 • vënie në skenë
 • QA

34. Ku është pritur serveri juaj në internet?

Përsëri shpjegoni në lidhje me arkitekturën tuaj të aplikacionit të mbështetur. Sidoqoftë, në një mjedis tipik prodhimi për aplikacionet që përballen me Internetin, serverët e Uebit do të jenë në DMZ dhe server të aplikacioneve në një rrjet thelbësor.

Kjo do të thotë që ju duhet të keni portet e nevojshme të lejuara në murin e zjarrit ndërmjet serverëve në internet tek një server aplikacioni.

35. Cili është afiniteti i sesionit?

Afiniteti i seancës me një fjalë tjetër është seancë këmbënguljeje. Duke pasur një afinitet në seancë lejoni që një kërkesë të lidhet me JVM të vetme. Do të thotë që kërkesa për kthim gjithmonë drejtohet në të njëjtën JVM.

36. A mund të vendosni më shumë se një aplikacion në JVM të vetme?

Po, vendosja e shumëfishtë e aplikacioneve është e mundur në JVM të vetme për sa kohë që rrënja e kontekstit për secilën aplikacion është unike.

37. Cilën bazë të dhënash përdorni me Webspfer?

U thoni atyre çfarë përdorni. Shumica e organizatës përdorin bazën e të dhënave Oracle por WebSphere mbështesin bazën e të dhënave të mëposhtme gjithashtu.

 • DB2
 • Baza e të dhënave Oracle
 • Server SQL Microsoft
 • Sybase

38. Si e lidhni Web Webin me WAS?

Ekzistojnë dy mënyra për t’u lidhur me WAS.

 1. Përdorimi i pluginit – kjo është metoda e rekomanduar për të instaluar plugin WAS në një server në internet.
 2. Duke përdorur ProxyPass – nëse përdorni Apache dhe nuk doni të përdorni plugin, atëherë mund të lidheni me WAS JVM me direktivë ProxyPass.

39. A më duhet Web Server para WAS?

Rekomandohet të keni mbështetje të serverit në internet përpara WAS për siguri, performancë më të mirë & mirëmbajtje.

40. isfarë është qeliza?

Një qelizë është një grup logjik i nyjeve, të cilat mund të kenë një ose më shumë nyje; grupimet dhe të gjitha administrohen nga një tastierë e vetme administrative.

41. Cili është koha e paracaktuar e sesionit për një konzollë administrative?

30 minuta

42. isfarë është një paketë fikse?

Një paketë fikse është një koleksion i pjesëve të siguruara nga IBM. Mund të përmbajë rregullime të gabimeve, arna sigurie & përmirësime të performancës.

43. isfarë është regjistri ose depoja e mbështetur në WebSphere?

 • Depo e federuar
 • Sistemi operativ lokal
 • Regjistri i pavarur LDAP
 • Regjistri i pavarur me porosi

44. Whatfarë është biblioteka?

Krijimi i një biblioteke të përbashkët rekomandohet të zvogëloni skedarët e bibliotekave të kopjuara. Biblioteka e vetme e përbashkët mund të shtrihet në të cilën përdoret nga shumë aplikacione brenda një qelize.

45. isfarë është rrënja e kontekstit?

Një rrënjë konteksti për çdo aplikim duhet të jetë unik brenda qelizës. Sshtë përcaktuar përshkruesi i vendosjes dhe përdoret për të hyrë në aplikacion.

Për një ish: nëse aplikacioni A ka rrënjë konteksti të quajtur “pakicë”, atëherë një aplikacion do të jetë i arritshëm nga http: // servername: port / pakicë

46. ​​Cili është emri i skedarit të konfigurimit të shtojcave WAS?

Emri i konfigurimit të shtojcave të WebSphere është shtojcë-cfg.xml

47. Si të ndryshoni madhësinë e pishinës së fijes me WebContainer?

Pishina e fijave të WebContainer mund të ndryshohet duke hyrë brenda JVM >> Pishinat e fijeve >> WebContainer

48. A mund të ndryshoni rrënjën e kontekstit për aplikimin e vendosur?

Po, është e mundur. Për ta bërë këtë përmes tastierës administrative, futni brenda aplikacionit dhe klikoni në “Rrënjën e kontekstit për modulet e internetit” për të ndryshuar rrënjën e kontekstit.

JVM duhet të rindizet pas ndryshimit.

49. Cilin skenar për të ndryshuar Java SDK të përdorur nga profili?

Skripti managesdk.sh është në dispozicion në dosjen bin, e cila do të ndihmojë për të ndryshuar SDK.

50. isfarë është PMT?

PMT (mjet për menaxhimin e profilit) është GUI për të krijuar dhe menaxhuar profilet e WebSphere.

Shpresoj se më lart ju ndihmon të merrni një punë të administratorit të WebSphere. Nëse keni nevojë për ndihmë për të rifilloni dhe intervistoni, atëherë shikoni këtë punë praktike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map