Avantazhi i përdorimit të Chatbots për biznesin tuaj

Rriteni biznesin tuaj me bots


Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë për të tërhequr dhe mbajtur klientët tuaj, ju mund të duhet të mësoheni me Chatbots. Ju mund të keni hasur në termin “Chatbots”, por ju mund të jeni të pavëmendshëm për informacionin se këto chatbots janë “gjëja tjetër e madhe”, dhe ata janë këtu për të shërbyer një revolucion të plotë me mënyrën se si funksionojnë bizneset sot.

Bizneset në çdo industri në përgjithësi kanë baza të gjera klientësh. Si përfundim, ofrimi i udhëzimeve praktike të personalizuara për perspektivat dhe konsumatorët në shkallë mund të jetë një thirrje për të. Kjo është arsyeja pse chatbots për këto fusha janë rritur kaq shpejt në kërkesë.

Detyrat rutinore vrasin kreativitetin dhe produktivitetin.

Shtë një fakt i pamohueshëm, por nëse kërkon prova, të dhënat po dëshmojnë se njerëzit kalojnë deri në 80 përqind të ditës së tyre mesatare të punës për aktivitete me vlerë të vogël deri në zero.

Si mund të merren bizneset me këtë çështje? Përfshirja e chatbots është një nga përgjigjet më të reja dhe praktike.

Edhe pse chatbots janë ende në fillimet e tyre, kompanitë e teknologjisë parësore po mbledhin të gjitha llojet e mjeteve për përgatitjen e tyre me inteligjencë artificiale. Së shpejti përdoruesit nuk mund të jenë më të aftë të tregojnë nëse ata po flasin me një person të vërtetë apo me një chatbot.

Duket interesante?

Shitësit me pakicë do të kërkojnë të rimendojnë qasjet e tyre nëse klientët e tyre fillojnë të shmangin aplikacionet specifike të dyqaneve ose faqet e lëvizshme dhe të mbajnë pothuajse tërësisht në aplikacionet e mesazheve, që për pjesën më të madhe, është mjaft domethënës.

Sidoqoftë, nuk ka asnjë informacion të tillë si një botë ideale kur bëhet fjalë për chatbots. Edhe pse komunikimi me asistentët virtualë mund të tingëllojë modest, ai duhet të mbrohet nëse ka të bëjë me të dhënat personale.

Chatbots

Si janë shembuj chatat për bizneset?

Chatbots janë më të arritshëm për të ndërtuar dhe zbatuar sesa një aplikacion i plotë, i veçantë i kompanisë.

Për shembull, chatbots ekzistojnë gjithashtu në Facebook Messenger, kështu që ata nuk kërkojnë një ekip zhvilluesish dhe muaj për tu zbatuar.

Nuk ka njohuri të kodifikimit të nevojshme për të përdorur Chatbots, dhe ju mund të ndërtoni bot-in tuaj të parë brenda një pasdite duke përdorur disa mjete të disponueshme në internet. Dhe pjesa më e mirë është që chatbot-et lejojnë përdoruesit të kryejnë detyra specifike rutinë pa ndihmë nga një agjent njerëzor.

Jo thjesht kjo do të thotë se ata marrin shërbim më të shpejtë, por më tej që stafi ndihmës njerëzor gjithashtu mund të kursejë kohën e tyre. Për më tepër, kur bisedimet bisedore të biznesit zhvillohen në Messenger, historia e bisedës ruhet. Kjo do të thotë që përdoruesit gjithmonë mund të kthehen prapa dhe të rishikojnë informacionin e ndarë me ta në të kaluarën dhe që agjentët njerëzorë mund të shikojnë bisedat e mëparshme të një përdoruesi me bot, gjithashtu, për kontekstin.

Le të shqyrtojmë disa nga rastet e përdorimit të biznesit të chatbots.

Gjeneroni drejtime

Chatbots janë një mjet i domosdoshëm kur kthehet të gjenerojë drejtime. Për shembull, le të themi se ka një chatbot që jep këshilla për palestër, dhe rreth 30k njerëz janë pajtuar me të. Tani chatbot do të sigurojë fakte të përditshme mbi shëndetin dhe ushqimin ose një ushtrim të ri për pajtimtarët të provojnë.

Chatbots

Nëse një markë e ndryshme leckë kërkon të promovojë produktet e saj, ajo mund të transportohet përmes një chatbot, ose produkti i kompanisë mund të dorëzohet me një lidhje për individët për të blerë menjëherë. Pjesa më e jashtëzakonshme në lidhje me aplikimin e qasjeve të tilla të marketingut të anëtarëve është që ju mund të zhvilloni produktet tuaja në publikun tuaj të synuar.

Ndiqni punën duke përdorur Chatbots

Chatbots nuk mund të marrin përsipër menaxherët e projektit, por ata janë të përshtatshëm për të zvogëluar ngarkesën e punës në PM dhe për të rritur produktivitetin e punës. Për shembull, një bot përqendrohet në krijimin e detyrave, caktimin e tyre anëtarëve të ekipit, ndërtimin e listave kontrolluese dhe dërgimin e alarmit para kohës së detyrës.

 • Menaxhimi i mungesës / largimit
 • Raportimi i punës
 • Menaxhimi i detyrave
 • Planifikimi i ndërrimit
 • Ndjekja e kohës

Shndërrohet në një ndihmë bisedore

Chatbots nuk janë si çdo program alternative me bazë chat. Ata përshkruajnë nevojat e konsumatorëve që kërkojnë produktin dhe ofrojnë një ndjenjë të personalizuar për çdo komunikim.

Chatbots

Chatbots me energji Al i shtyjnë klientët tuaj të dinë që ata po komunikojnë me një qenie njerëzore. Kjo për shkak se ata shohin modelin e shtypjes së klientit dhe bëjnë një diskutim të duhur. Për më tepër, ju mund të lëshoni njoftime shtytëse në lidhje me ofertat dhe uljet më të fundit për klientët tuaj.

Ndihmoni në bërjen e pagesave

Shërbimi i chatbots nuk është vetëm i kufizuar për t’u kujdesur për klientët me blerjet në internet. Njëlloj mund të bëjë pagesa duke e përdorur atë. Ajo kryen detyrën e porositjes së kursimit të kohës dhe të drejtpërdrejtë.

Chatbots

Snapchat kohët e fundit njoftoi një mjet të quajtur Snapcash. Shtë një portofol virtual, i cili përfshin detajet e kartës së përdoruesve. Duke e përdorur atë, individët mund të dërgojnë pagesa për markat nga të cilat blenë ose t’ia japin atë miqve dhe të afërmve të tyre. Kjo mund të rrisë shitjet në internet.

Edhe pse chatbots janë të nevojshme për të zgjedhur dhe blerjen e gjërave, ka një skepticizëm të vogël të shqetësuar kur bëhet fjalë për të bërë pagesa përmes tyre. Kjo është thelbësore sepse transaksioni bëhet përmes mesazheve.

Menaxhimi i Burimeve Njerëzore (HR)

Bisedat e burimeve njerëzore kanë një aftësi të shkëlqyeshme për të gjitha qëllimet dhe qëllimet për të trajtuar pyetje të përsëritura duke marrë parasysh që departamentet e burimeve njerëzore kryesisht kalojnë 30 deri në 50 përqind të kohës së tyre duke iu përgjigjur FAQ në lidhje me politikën e kompanisë, pushimet ose pagat e të sëmurëve, që për pjesën më të madhe, është mjaft domethënëse.

Chatbots

Ju do të befasoheni kur e dini mirë se në qershor 2018 një kompani kozmetike L ”Oreal prezantoi rekrutuesin e saj të ri, të quajtur një Mya chatbot me fuqi AI në një mënyrë delikate. Punonjësi dixhital përfundimisht duhej të përmirësonte në thelb përvojën e kandidatëve për punë dhe llojin e rritjes së produktivitetit të 145 rekrutuesve që tashmë punojnë për ndërmarrjen në një mënyrë delikate..

Rreth 2 milion njerëz për të gjitha qëllimet dhe qëllimet paraqesin aplikimet e tyre në përgjithësi në L’Oreal çdo vit, ndërsa marka nuk bën përfundimisht më shumë se 5,000 me shumicë punësime në mesatare. Tani, Mya kujdeset për kandidatët në fazat e hershme, duke u përgjigjur pyetjeve të tyre dhe duke vlerësuar CV-të e tyre kundër kërkesave të kompanisë, veçanërisht në kundërshtim me besimin popullor.

Falë llojit të verifikimit fillestar, rekrutuesit mund të përqendrohen në një listë të shkurtër të kandidatëve të duhur për një pozicion, ose kështu menduan. Gjithashtu, lloji i Mya ka përmirësuar kënaqësinë e kandidatëve: kjo arriti pothuajse 100% pas 10,000 intervistave të para në punë. Gjithashtu, chatbotet goxha funksionalë në përgjithësi po japin hua për ndihmë me çështje të ndryshme të burimeve njerëzore, ose kështu menduan.

Ndërmarrja është për të gjitha qëllimet dhe qëllimet shembuj të mirë të botëve me një ndalesë për gjithçka, e cila kryesisht është relativisht e rëndësishme. Funksionet e tyre konsistojnë në pyetje para-konviktit, konviktit, trajnimit, takimit dhe përgjigjes së pyetjeve. Këta menaxherë të shqetësuar të HR shërbejnë si asistentë 24/7 për secilin punonjës, dhe për pjesën më të madhe japin shumicën e detyrave të përsëritshme me burime themelore në një mënyrë të konsiderueshme.

Chatbots si ekzekutiv i kujdesit ndaj klientit

Shumica e markave të shquara tani kanë faqet e tyre në Facebook, Twitter, Instagram dhe platformat e tjera të mediave sociale. Ekspertët e këtyre markave bashkëveprojnë rregullisht me klientët e tyre dhe merren me pyetjet e tyre.

Chatbots

Tani mund të vendosni Chatbots për të bërë të njëjtën gjë. P.sh., nëse dikush po merr një komplet për shtretërit Ngushëllues dhe ai / ajo duhet të dijë nëse do të vijë së bashku me jastekë dhe batanije, ata mund të bisedojnë me bot, dhe ata do të kenë përgjigjen e tyre. Kjo kursen kohë si për klientët ashtu edhe për tregtarët pasi nuk kanë nevojë të shkëmbejnë email për pyetje të vogla.

Chatbots si menaxherë të ngjarjeve

Organizimi i takimeve ka shumë hapa pak, por të shkatërruar me kohën, si sinkronizimi i orareve të bashkëpuntorëve aktiv, kontrollimi i kohës së dhomave dhe qarkullimi i njoftimeve për të pranishmit. Kjo është një çështje e detyrave që chatbotët mund të ndihmojnë në mënyrë specifike.

Chatbots

 • Dërgimi i alarmeve për të pranishmit
 • Programimi i takimeve
 • Mbledhja e mbledhjeve
 • Mbledhja e reagimeve pas ngjarjes
 • Përgatitjet e takimit

Pak asistentë dixhitalë të mundësuar nga AI informojnë pjesëmarrësit për oraret, ngjarjet parësore dhe ndryshimet e minutës së fundit, dhe për më tepër, dhe lejojnë pjesëmarrësit menjëherë të kontaktojnë me organizatorët për çdo çështje. Në përgjithësi, botët ndihmojnë të zhvillojnë më shumë ngjarje të rëndësishme dhe të lejojnë koordinatorët të përqëndrohen në detyra më komplekse sesa të japin informacionin e nevojshëm.

përfundim

Gjëja më e bukur në lidhje me chatbots është se ju mund t’i përshtatni ato për nevojat specifike të biznesit tuaj, si dhe për platformën e bisedave që organizata juaj përdor më parë. Asistentët dixhitalë kanë dëshmuar tashmë se janë të vlefshëm në testimin, filtrimin dhe raportimin e informacionit, të zbulojnë dhe planifikojnë oraret, dërgimin e alarmeve, kryerjen e aktiviteteve me porosi, trajtimin e pyetjeve të thjeshta, vendosjen e të gjithëve të informuar dhe ndjekjen e dhjetëra transformimeve. Prandaj, shkoni përpara dhe përdorni këto mjete për të ndërtuar chatbot-in tuaj të parë.

Në vitet në vijim, chatbots thjesht do të rrisin aftësitë e tyre aktuale dhe do të zotërojnë ato të ndryshme. Ka të dyshuar se chatbot do të fitojë mbi disa punë njerëzore, duke ndërtuar kështu nivelin e papunësisë.

Sidoqoftë, ne në Geekflare, kemi në një skenar më optimist: automatizimi i detyrave doganore do të kontribuojë në çmime më të ulta, paga më të mëdha dhe punë më të ndryshme që do të shfaqen. A nuk është kjo situatë e mirë? Chatbots kanë sjellë një revolucion me mënyrën se si njerëzit kënaqen në blerje ose marrin shërbime. Ata janë personalë, tërheqës dhe fantastikë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map