12 platforma për krijimin e bazës së njohurive dhe FAQ për biznesin tuaj

Krijoni një bazë të njohurive (KB) të FAQ (pyetje të bëra shpesh) për biznesin tuaj


E pra! Saktësia me lehtësinë me të cilën ju mund të zgjidhni pikën e dhimbjes së klientit me zgjidhje është e gjitha pjesë e përvojës së mirë të klientit. Një pjesë e planifikuar mirë “Baza e njohurive ose FAQ” është një nga mjetet e vetë-shërbimit që mund t’u ofroni klientëve tuaj në mënyrë që ata të gjejnë zgjidhje të shkëlqyera për veten e tyre.

Për më tepër, kjo është një mënyrë tjetër për t’i kursyer ata në mënyrë që ata të mund të ishin të sigurt në ndërmarrjen e veprimeve të nevojshme. Baza e njohurive është një udhëzues motivues, arsimor dhe i organizuar që mbulon të gjitha aspektet e produkteve dhe shërbimit tuaj që një klient mund të marrë në pyetje për marrjen e një vendimi ose zgjidhjen e problemeve të një çështjeje.

Krijimi i një baze të mirë njohurish

Para se të zgjidhni një platformë për bazë të njohurive dhe FAQ, dëshironi të merrni parasysh disa pika thelbësore.

 • Formati i artikullit Baza e njohurive — Një përvojë e mirë e përdoruesit, dizajni dhe arkitektura
 • Lexueshmëria e dokumentacionit
 • Lundrimi dhe zbulueshmëria e artikujve të spikatur
 • Funksione të mira kërkimi
 • Lidhje me burimet e dobishme
 • Një FAQ për pyetjet më thelbësore në sistemin e biletave mbështetëse
 • Videot e hapjes që shpjegojnë funksionalitetin e produktit ose shërbimeve.

Zgjedhja e temave të KB

Si i ndezni temat për bazën tuaj të njohurive?

Filloni me gërmimet në bazën e të dhënave ose CRM. A ka një mori pyetjesh që gjejnë një objektiv për të marrë përgjigje? Kjo është ndoshta tema juaj thelbësore për bazën e njohurive.

Për më tepër, ju mund të parashikoni veten ose të bëni një studim për të marrë pyetje më të rëndësishme rreth temës thelbësore për të zgjeruar udhëzuesin e ndihmës.

Nga një këndvështrim tjetër, ju mund të dëshironi të ndihmoni në konvertimin e gypave të marketingut brenda analitikës suaj dhe të identifikoni disa pengesa për përvojën e përdoruesit dhe të krijoni zgjidhje në përputhje me rrethanat në bazën tuaj të njohurive ose seksione FAQ..

Në përgjithësi, çfarëdo qasje që të merrni, kjo duhet të synojë t’i lehtësojë gjërat për vizitorët tuaj për të gjeneruar interes të vërtetë. Me prezantimin e bazës së njohurive dhe seksionit FAQ në modelin e biznesit tuaj, ju po bëni rrugën që përdoruesit të ndërmarrin sipër rrënjëve të thella të faqes tuaj. Dhe kjo do të shpërblejë përsëri në formën e gjenerimit të të ardhurave me siguri.

Le të shqyrtojmë platformat e mëposhtme për të krijuar baza të njohurive të vetë-shërbimit që lejojnë klientët të gjejnë me efikasitet përgjigje për pyetjet e tyre (metoda e shpejtë dhe me kosto më efektive e përkrahjes së klientit).

Document360

Softueri i bazës së njohurive që ju lejon të krijoni një bazë të njohurive të vetë-shërbimit të organizuar mirë (të publikuar publikisht ose privat) me një kërkim të fuqishëm të bazuar në AI në kohë reale. Kjo i ndihmon klientët tuaj të gjejnë zgjidhje për problemet e tyre menjëherë duke përdorur kërkimin e mundësuar nga AI. Pavarësisht vëllimit të artikujve në bazën e njohurive, motori i kërkimit AI do të jetë në gjendje të marrë rezultatet përkatëse në një pjesë të milisekonda.

Analitika e kërkimit është një tjetër veçori e rëndësishme në këtë bazë të njohurive. Ai do të tregojë fjalët kyçe të kërkuara shpesh nga përdoruesit, sa shpesh përdoren words fjalë kyçe të kërkimit ’, dhe nëse ata mund t’i gjejnë artikujt në bazën tuaj të njohurive etj..

Një veçori tjetër e spikatur përfshin – ndërfaqe shumë të thjeshtë të përdoruesit për të menaxhuar dhe organizuar dokumentet tuaja.

 • Mbështet redaktorin e Markdown për një shkrim efikas dhe të strukturuar.
 • Karakteristikat e SEO do të ndihmojnë që baza e njohurive të produktit tuaj të renditet më lart në motorët e kërkimit.
 • Rezervoni dhe rivendosni
 • Versioni i artikullit
 • Rregulloje atë në një mënyrë që të përafrohet me udhëzimet e markës

Për më tepër, kjo platformë e jashtëzakonshme i jep domain të përshtatur dhe njoftohet se çfarë ka ndryshuar saktësisht në bazën tuaj të njohurive dhe më shumë. Provo!

Freshdesk

Freshdesk ju lejon të krijoni një portal të përvojës së vetë-shërbimit për të përmirësuar kënaqësinë e klientit. Ai përfshihet në programin e tyre të ndihmës të mbështetur në cloud, i cili mbështet bashkëpunimin e të gjitha kanaleve mbështetëse nga një dritare e vetme. Kompleti përbëhet nga një kongregacion i patëmetë i tipareve intuitive që përqendrohen në produktivitet dhe bashkëpunim; e bën më të lehtë për ekipet e të gjitha madhësive të sigurojnë një përvojë të madhe mbështetëse për klientët.

Ato ofrojnë dy lloje të zgjidhjeve – ndërmarrje dhe SMB. Zgjidhja e paketave për ndërmarrje ofron të gjitha karakteristikat e vlefshme për shërbimin e klientëve të klasit botëror — Vendosni dhe zbatoni, vetë-shërbim dhe mbështetje globale. Për më tepër, ata kanë fituar njohje për aftësinë e tyre për të ofruar shërbime të adaptueshme për të ndjekur performancën me metrikë.

Për më tepër, për SMB-të, ata janë të përkushtuar të ofrojnë një zgjidhje për të gjitha problemet tuaja — Sillni të gjitha kërkesat tuaja të mbështetjes në Freshdesk – qoftë nga emaili, chat, telefoni ose media sociale. Përcaktoni përparësitë, kategorizoni dhe caktoni biletat automatikisht.

Pikat kryesore të tjera përfshijnë:

 • Vendosja e SaaS dhe Ueb
 • Trajnim përmes dokumentacionit, webinar
 • Mbështetje 24/7
 • Mundësitë e KB me monitorimin e rrjetit
 • Mbështetje parashikuese

Sidoqoftë, pjesa e mirë është që e gjithë paketa është e përballueshme, dhe ju mund të filloni me “Planin e tyre” është FALAS.

KBase

kBase është një temë e njohurive me temë WordPress me Wiki, Helpdesk, Sistemin e Mbështetjes së Konsumatorëve, qendrën e ndihmës ose temën e komunitetit. Pika kryesore plus me këtë është zbulueshmëria e saj e jashtëzakonshme. Ndërsa është duke përdorur një kërkim të drejtpërdrejtë Ajax, ju mund të shpejt të filtroni rezultatet e kërkimit me kategori dhe vlera të personalizuara.

Tipar tjetër i spikatur përfshin — FAQ, Baza e njohurive dhe Forumet Mbështetëse. Ju duhet të zgjidhni midis një larmie bazash njohurish me mbi 20+ lëkurë. Integrimi tjetër përfshin integrimin BBpress dhe BuddyPress për të krijuar një forum diskutimesh pa probleme.

Për formatimet e përmbajtjes, ekzistojnë tre lloje të artikujve – parazgjedhje, paradhënie dhe moderne. Duke përdorur funksionimin e ndryshëm të kutisë së kërkimit të artikullit, faqja do të bëhet ultra e shpejtë në kërkimin dhe gjetjen e skedarëve ose artikujve.

Pikat kryesore

 • Përgjegjësia ndaj të gjitha pajisjeve
 • Elemente unike për një përvojë më të mirë të përdoruesit
 • Instalimi me një klik
 • SEO miqësore
 • Tregtia elektronike integron funksionalitetin

Tavolina Zoho

Tavolina Zoho është një zgjidhje multichannel tavolinë ndihme nga Zoho. Ajo i përshtatet bizneseve të të gjitha madhësive. Mbi të gjitha, vëmendja kryesore e platformës është përsosmëria e biletave për mbështetjen e klientëve, një portal për mbështetjen e klientëve, menaxhimi i kontratave dhe krijimi i raporteve.

Në ballë, ajo mbledh ndërveprime nga media të ndryshme si e-mail, telefon, chat, media sociale, forume dhe forma dhe i prezanton ato në një vend.

Në sfond, detyra të tilla si caktimi i biletave, përshkallëzimet e shërbimit, rregullat e njoftimit dhe veprimet e bazuara në kohë mund të automatizohen duke vendosur rregulla të rrjedhës së punës. Kur bëhet fjalë për matjen e performancës, paketa siguron raporte të planifikueshme dhe të planifikuara, vlerësime të lumturisë dhe një tabelë grafike për analizimin e kënaqësisë së klientit.

Për të marrë një pamje të thelluar të sjelljes së klientit, Ju gjithashtu mund të integroni këtë platformë me sistemet e brendshme të klientëve në mënyrë që informacioni i klientit të mund të futet në bileta të regjistruara në Zoho Desk, gjë që u mundëson agjentëve të shërbimit të dinë më shumë rreth klientëve.

Për më tepër, ka disa nga pikat kryesore:

 • Zia Intelli Inteligjencë artificiale për ekipet e shërbimit tuaj të klientit
 • Vetë-shërbim — Fuqizoni klientët të gjejnë përgjigje të pyetjeve më vete
 • Lehtesirat me automatizim për fluksin e punës dhe personalizimet
 • Integrimet e palëve të treta
 • GDPR i pajtueshëm dhe plotësisht i siguruar — për të arritur një ekuilibër midis mbrojtjes së të dhënave të klientit dhe dhënies së fleksibilitetit të mjaftueshëm të ekipit tuaj.

Mbështetje Hero

Drejt përpara, ndërsa faqja e internetit flet – “Merrni më pak Biletat e Mbështetjes”. Mbështetje Hero është Baza e Njohurive në App për t’ju ndihmuar të zvogëloni numrin e biletave mbështetëse që administroni çdo ditë. Për më tepër, funksionaliteti i menaxhimit të KB mbështet kërkimin me tekst të plotë.

SupportHero: Mbështetje e plotë brenda aplikacionit

Tutorials dhe FAQs janë thelbësore për të ndihmuar përdoruesit tuaj të zbulojnë tiparet e aplikacionit tuaj. Por kjo është e vërtetë vetëm nëse ato mund të gjenden lehtë! Prandaj, nuk dëshironi ta kaloni këtë platformë nëse po kërkoni funksione të përparuara për mbështetje të vetë-ndihmës. Për shembull, bazuar në rezultatet, ju do të krijoni artikuj të rinj dhe do të rregulloni / azhurnoni ato ekzistuese ose madje do të azhurnoni veçoritë e aplikacioneve tona.

Pikat kryesore të tjera përfshijnë:

 • Statistika të përparuara për hulumtime të thelluara të klientëve
 • Gjurmueshmëria e qëllimit të përdoruesit
 • Paneli i Performancës së Madhe për përmbledhjen e rezultatit
 • Një i preferuar midis themeluesve të SaaS

Përtej kësaj, siç garantojnë ata, është një platformë e shkëlqyeshme për investime fitimprurëse. Prandaj, kapini ato me planet e tyre të përshtatshme për ju.

KnowAll

KnowAll është një modern, mjaft i përgjegjshëm dhe SEO miqësor me një sistem të jashtëzakonshëm navigimi. Si rezultat, zbulueshmëria është zhvilluar mirë për të siguruar klientët të gjejnë përgjigjet e tyre me gjenerimin e biletave mbështetëse minimale.

KnowAll: Tema e WordPress-it

Edhe më shumë, shtojca përfshin lehtësira për përgjigje të menjëhershme dhe është e thjeshtë për tu personalizuar. Së fundmi, me të gjitha karakteristikat themelore përfshin, kjo shtojcë WordPress prezanton analitikën vepruese. Mund të gjesh edhe boshllëqe të përmbajtjes.

Pikat kryesore të tjera përfshijnë:

 • Përmbajtja e sugjeruar sugjeron
 • Përshtatje e shkëlqyeshme për markën e kompanisë
 • Insight Actionable me reagime në artikull për të kuptuar më mirë

Për më tepër, kjo platformë e pabesueshme përdor kode të shkurtra të tilla si ndryshime, fizarmonikë, skedarë dhe njoftime për përvojë më të mirë të klientit.

Haash

A keni një aplikacion në internet në shitje? Ju keni marrë Haash për ty.

Haash: Një Ndihmues i zgjuar

Dhe atëherë kjo është një KB e përqendruar në përdorues që merr me mend nga FAQ. Kështu që, ju do t’i kurseni përdoruesit që të braktisin faqen tuaj dhe manipulimin midis skedave të shfletuesit për të gjetur ndihmë me këtë widget zgjuar. Për më tepër, ata kanë të gjitha dokumentet në faqe për instalimet e pajisjeve.

Pikat kryesore të tjera përfshijnë:

 • Kërkim intuitiv
 • Përshtatja e domenit
 • Quora-si Q&Një motor për përgjigje të menjëhershme
 • Drag dhe Drop ndërtuesin e ndërfaqes

Me pak fjalë, merrni duart tuaja shpejt mbi këtë me planin themelor falas.

TypeForm

A doni të shkëmbeni informacione përmes formave, apo dëshironi që sondazhet të jenë të lehta, argëtuese dhe të përsosura në ndonjë pajisje? -Pastaj TypeForm është karremi juaj.

TypeForm: Modelet e FAQ

Për më tepër, kjo gjë e jashtëzakonshme integrohet me mbi 500 nga aplikacionet tuaja të preferuara. Pra, qoftë dërgimi i të dhënave në MailChimp për të ndërtuar listën tuaj, Sheets Google për analiza, ose Salesforce për të personalizuar përvojën tuaj të klientit — TypeForm i ka të gjitha për ju.

Për më tepër, ju mund të përdorni një mori modelesh për qëllime të ndryshme si sondazhet & pyetësorët, gjenerata e plumbit ose ndonjë gjë krijuese.

Në veçanti, analiza e tregut është e domosdoshme për mbledhjen e të dhënave, dhe kështu, ju nuk dëshironi të humbisni provoni këto produkte. Në detaje, ato lejojnë integrimin me faqet si MailChimp ose HubSpot, dhe kjo do të shtojë më shumë vlerë në marketingun tuaj të postës elektronike dhe strategjitë e gjenerimit të çon.

TypeForm është një zgjidhje e shkëlqyeshme për një teknikë.

HelpSite

HelpSite është një shërbim i thjeshtë për t’ju ndihmuar të krijoni qendrën e përkryer të mbështetjes ose “sitin e ndihmës”. Ai përqendrohet në tre gjëra kryesore – FAQ dhe bazë të njohurive, një formë të zgjuar kontakti dhe një kuti të shpejtë kërkimi.

HelpSite: Një qendër mbresëlënëse Mbështetjeje

Sigurisht, në uebfaqe pret një kongregacion i dokumenteve udhëzuese gjithashtu. Me sa duket, sipas tyre, USP-ja e tyre është që ata ofrojnë mundësinë për të përdorur një domain të personalizuar.

Për më tepër, ata kanë një sistem të jashtëzakonshëm të menaxhimit të biletave për një rrjedhë të qetë të punës.

HelpJuice

Nuk ka mundësi më të mirë nëse përqendroheni posaçërisht në “Softuerin e bazës së njohurive” –HelpJuice madje personalizon bazën tuaj të njohurive për ju. Shtë i përshtatshëm për bizneset e të gjitha madhësive dhe në çdo segment të industrisë. Për më tepër, ai përfshin aplikime për krijimin dhe menaxhimin e bazave të brendshme dhe të jashtme të njohurive.

HelpJuice: Softueri Baza e njohurive

Karakteristika e etiketimit ju lejon të etiketoni pyetje në kategori të shumta përkatëse. Sistemi fillon të kërkojë për temat kryesore dhe artikujt bazuar në pyetjen e kërkimit.

Më pas, kjo paketë softuerike e bën të lehtë të kuptohet gjëja “Si të bëni” përmes burimeve të ndryshme dhe shembuj në sit si mjet trajnimi.

Flowlu

Flowlu e bën të lehtë për përdoruesit teknikë dhe jo-teknikë të menaxhojnë çdo lloj të dhëne ose informacioni në një bazë të konsoliduar njohurish, duke i lidhur njerëzit me burime të brendshme.

FlowLu: KB e lirë

Programi ka mjete shtesë të integruara – për shembull, harta mendore dhe modul i shkathët.

Pikat kryesore të tjera përfshijnë:

 • Sistemi Online i Menaxhimit të Financave — përmirësoni fluksin e parave tuaja duke përdorur raportime të fuqishme.
 • Mjetet e bashkëpunimit të patëmetë — Biseda është mënyra më e mirë për të filluar bashkëpunimin për një detyrë ose një dokument.
 • Integrimet e palëve të treta — ZenDesk, Google Drive, Integrimi i Pagesave Online.

Happyfox

Happyfox ofron zgjidhje për ndihmë dhe biletat për bizneset nëpër industri të ndryshme, përfshirë kompjuterin dhe softuerin, arsimin, udhëtimin dhe kohën e lirë, media dhe botime, energji, pakicë, dhe më shumë.

Programeve HappyFox

Happyfox vjen me integrime të ndryshme të tryezave të ndihmës. Për shembull, kur të hyni në drejtoria e aplikacioneve, mund të eksploroni me integrimet e palës së tretë si Zapier për automatizimin e detyrave, ose Shopify — nëse jeni e-commerce.

përfundim

Shpresoj se mjetet e mësipërme të ju ndihmojnë të krijoni një bazë fantastike të njohurive ose fakt për biznesin tuaj. Shumica e tyre ofrojnë një plan ose gjykim falas, kështu që provoni dhe shikoni se çfarë funksionon më shumë për kërkesat tuaja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map