10 mjetet kryesore të menaxhimit të projektit

Projektet e suksesshme kanë të bëjnë me menaxhimin e suksesshëm të projektit. Përdorni këto mjete për të lundruar rrugën tuaj drejt suksesit!


Menaxhimi i projektit është salca sekrete që përfundon me sukses projektet dhe lejon kompanitë të bëhen të shkëlqyera. Jo, kjo nuk është klikim – Kam parë që dy kompani softuerike janë afër (unë kam qenë i punësuar atje) shkatërruar brenda 1-2 viteve për shkak të menaxhimit të dobët të projektit. Disa të tjerë panë që lançimi i produktit të tyre u vonua për disa muaj. Ndërsa do të pajtohem që si shumica e disiplinave të tjera atje, menaxhimi i projektit sheh shumë vaj gjarpri dhe sharlatanë, nuk do të zvogëlojë rëndësinë dhe ndikimin e tij.

Dhe çfarë vlen për menaxhimi i projektit vlen edhe për mjetet e menaxhimit të projektit – ato të shkëlqyera mund t’ju ndihmojnë të rritni efikasitetin menaxherial, të zvogëloni kohën e përfundimit, të zvogëloni konfuzionin dhe zhgënjimin, etj. Pra, këtu janë disa nga mjetet më të mira të menaxhimit të projektit atje për kompani me të gjitha madhësitë dhe nevojat.

Basecamp

Basecamp ka qenë në lojën e menaxhimit të projektit për një kohë shumë të gjatë. Ajo u lançua në 2004, dhe që prej asaj kohe pak a shumë i ka qëndruar besnik filozofisë së saj të thjeshtësisë dhe qartësisë. Këto janë folks që krijuan hiper-popullor Ruby në shina kornizë në internet, kështu që unë do të them se ata dinë një gjë ose dy në lidhje me hartimin e gjërave të thjeshta, të dobishme. ��

Basecamp ka ekipe, projekte, detyra, etj., Siç do të prisni, por ka disa veçori të tjera interesante që dua të veçoj:

 • Biseda në kohë reale: Nëse përdorni Basecamp, nuk ka nevojë të shkoni midis tij dhe një mjet bisede për të menaxhuar komunikimin në kohë reale. Grupet e bisedave janë gjithashtu të afta për të gjitha tiparet që presim këto ditë nga aplikacionet e bisedave: @mentions, bashkëngjitjet e mediave, emojis dhe më shumë.
 • Qasja e klientit: Basecamp ju lejon të lidhni klientët tuaj direkt në projektet tuaja (duke kontrolluar plotësisht ato që mund ose nuk mund të shohin) dhe të punoni me ta. Emailet e klientëve ekzistues mund të përcillen në Basecamp, dhe dorëzimet mund të shikohen, diskutohen dhe aprovohen direkt nga Basecamp.
 • Listat e detyrave: Pavarësisht se sa mjete të sofistikuara për menaxhimin e projektit marrin, gjithmonë do të ketë vend për lista për të bërë. Ka shumë, shumë raste kur detyrat janë kuptuar shumë mirë nga të gjithë të përfshirë, dhe gjithçka që na duhet është një mënyrë “e shpejtë dhe e ndyrë” për t’i mbajtur ato diku. Në Basecamp, listat e detyrave janë mjaft të fuqishme, pasi kujtesat dhe njoftimet bëhen automatikisht, kështu që nuk do të duhet të vendosni askënd për azhurnimet e statusit. ��
 • Bordet e mesazheve: Kur bëhet ideja mendore ose njoftime, diskutime jashtëzakonisht të dobishme mund të gjenerohen – dhe të humbasin. Bordet e mesazheve të Basecamp ju lejojnë t’i shndërroni komunikimet e tilla në një bord mesazhesh, ku ekipi juaj mund të diskutojë, reagojë dhe bashkëngjit skedarë.
 • Dokumentet dhe skedarët: Lojë e menaxhimit të dokumenteve dhe skedarëve të Basecamp është e fortë. Të gjitha ngarkimet dhe ruajtjet e projektit dhe skedarët që ndryshohen janë versionuar. Google Docs mund të shpërndahet drejtpërdrejt në Basecamp dhe të redaktohet.

Basecamp është një produkt i lezetshëm, për mendimin tim, që ka kuptim për ekipet e të gjitha madhësive, nevojat e të cilave janë gjenerike dhe të drejtpërdrejta. Po, Basecamp nuk është një mjet i energjisë për të bërë detyra shumë të specializuara (të themi, Zhvillimi i Programeve të Agile), dhe ndërmarrja nuk e fsheh atë fakt.

Ndoshta pjesa më e mirë është çmimi: me 99 dollarë të sheshtë në muaj (po, pa marrë parasysh sa madhësia e ekipit!) Basecamp e bën veten një jo-inteligjent në fushën e tij.

Jira

Shumë ndryshe nga mjeti ynë i mëparshëm Basecamp, Jira është një suitë e menaxhimit të projektit, e drejtuar drejt menaxhimit të projekteve softuer të shkathët. Si rezultat, tregu i tij i synuar, çmimet, kompleksiteti, aftësitë, etj., Janë të gjitha të ndryshme. Në fakt, nuk është e pazakontë që ekipet e softuerëve të fillojnë në Basecamp dhe të “diplomojnë” për në Jira.

Jira është zhvilluar nga Atlassian, ndërmarrja prapa BitBucket, e cila për një kohë të gjatë, u preferua nga projektet me burim të mbyllur mbi GitHub pasi ofronte depo të pakufizuara private.

Nëse skuadrat e softuerëve tuaj janë rritur në atë pikë që mjetet e menaxhimit të projektit që ndjeheshin të ndezur përpara tani duket se janë të papërshtatshme, është koha për të kaluar në Jira. E drejta nga planifikimi i projektit deri tek raportimi, gjurmimi i defekteve për të shkuar thellë në humbje, Jira ka gjithçka. Këtu janë disa tipare interesante që dallojnë Jira:

 • Një grup i pasur i API-ve të disponueshme për ata që duan të ndërtojnë ndërfaqe alternative për rrjedhën e tyre të punës.
 • Bordet Scrum dhe Kanban.
 • Disa metodologji zhvillimi janë mbështetur. Për ata që nuk janë ende të lumtur, ekziston mundësia për të krijuar tuajin.
 • Integrohet me mbi 3,000 aplikacione.
 • Automatizimi inteligjent si caktimi i detyrave automatike te një person, lidhja e çështjeve me kodin, etj., Zvogëlon fërkimin mendor dhe ju lejon të ndërtoni flukse të ndërlikuara të punës shpejt.
 • Raportim i fuqishëm dhe i gjerë.

Jira është e kushtueshme, të paktën në krahasim me mjetet e tjera të njohura, por të lehta të menaxhimit të projektit. Kostoja e tij për përdorues në muaj model (7 dollarë standarde, 14 dollarë për premium) mund të kushtojë mijëra dollarë në muaj për ekipe të mëdha. Por më pas, kostoja kompensohet nga fakti se pa Xhira, skuadrat e kësaj madhësie thjesht do të fundoseshin. ��

asana

asana është një mjet i përgjithshëm i menaxhimit të projektit që përqendrohet në shpejtësinë dhe intuitivitetin. Unë them shpejtësi sepse Asana është një shembull i shkëlqyeshëm i një aplikacioni të krijuar me një faqe të vetme. Gjithçka ndodh menjëherë, në çastin kur klikoni, që është një lehtësi e tillë kur po bëni gjëra me nxitim (nën presion).

Këtu janë disa nga tiparet e dukshme të Asana:

 • ngarkesa: Ngarkesat e punës janë një përmbledhje vizive se sa anëtarët e ekipit tuaj kanë në pjatën e tyre. Në atë mënyrë, ju mund të tregoni me një shikim nëse ekipet tuaja të marketingut, dizajnit dhe inxhinierisë do të jenë në gjendje të bashkëpunojnë rreth këtij ndryshimi të produktit kryesor që do të ndodhë muajin tjetër.
 • Afatet vizuale: Afatet e projektit në Asana janë vizualisht të hartuara dhe shumë të fuqishme. Ata ju lejojnë të planifikoni një projekt me lehtësi dhe të shihni vizualisht se ku qëndron.
 • Kalendar: Kalendari Asana është i lidhur me të gjitha detyrat dhe planifikimet tuaja, dhe mund të zbulojë se si përpilohet orari për ekipin. Sshtë vendi për të shkuar nëse doni të siguroheni që orari nuk është i sinkronizuar ose thjesht i prishur.
 • Lidhja e imazhit: Ky është vetëm një term i zbukuruar, por tipari themelor është i shkëlqyeshëm – lejon që recensentët të shtojnë komente në pjesë të ndryshme të një imazhi. Kjo është e paçmueshme për ekipet e projektimit, pasi mbledhja e feedback-ut pa referenca specifike vizuale ka tendencë të jetë një makth.

Versioni bazë i Asana është falas dhe ka një kufizim prej 15 anëtarësh të ekipit. Nëse keni nevojë të shtoni më shumë anëtarë ose dëshironi të merrni akses në veçori të përparuara si konsol admin, ndreqje imazhi, etj., Çmimi fillon me 10 dollarë për përdorues në muaj.

Ka shumë më tepër, dhe jo hapësirë ​​të mjaftueshme këtu për të mbuluar. Në fund të fundit është se Asana është rritur në popullaritet me shpejtësi dhe është një zgjedhje e shkëlqyeshme për menaxhimin e projektit për organizata të të gjitha madhësive.

Trello

Trello është një marrje freskuese e ndryshme dhe minimiste në menaxhimin e projektit. Ajo nuk ka asnjë nga tiparet mbizotëruese që kërkojnë studim dhe angazhim të thellë. Në fakt, numri i tij i përgjithshëm i karakteristikave kryesore mund të llogaritet në gishtat e njërës dorë. Para se të rrokullisni sytë dhe ta pushoni, jepni një shans.

Trello mori konceptin e Bordi Kanban nga metodologjia e softuerit të shkathët dhe e bëri atë treg masiv. Ideja është e thjeshtë: detyrat krijohen në karta, të cilat grumbullohen në një nga shumë bordet që krijoni.

Këto borde mund të përfaqësojnë çdo gjë: funksionet / ndarjet në kompaninë tuaj, gjendjen e detyrës, ose ndoshta edhe muajt e një viti kalendarik. Anëtarët e ekipit mund të komentojnë mbi kartat, të futen në diskutime, të bashkëngjitin imazhe, etj. Pasi të mbarojë detyra në një kartë, ajo zhvendoset në tjetrën. Si kjo:

Plani falas i Trello është mjaft i mirë, me një kufizim vetëm në numrin e bordeve dhe madhësinë e bashkëngjitjes, dhe jo në numrin e përdoruesve! Për shumicën e njerëzve, kjo është e mjaftueshme, megjithëse planet premium po fillojnë me $ 10 për përdorues në muaj. Nëse jeni një ekip i vogël (ose edhe një person i vetëm!) Projektet e të cilit nuk duhet të planifikohen në mënyrë të hollësishme, Trello është një opsion argëtues dhe efikas!

Podio

Tjetra në listën tonë është Podio, që është një ofertë për peshën e rëndë për ekipe dhe ndërmarrje të mëdha që kanë nevojë për personalizim dhe aftësi CRM.

Atëherë pse të përdorim Podio? Këtu janë disa nga arsyet:

 • customizability: Për dallim nga shumë prej konkurrentëve të saj, Podio ka mundësi të gjera personalizimi. Kjo ju lejon jo vetëm të ndryshoni mënyrën e funksionimit të moduleve të saj, por gjithashtu të heqni qafe pjesët që nuk janë relevante për ju.
 • CRM e integruar: Podio CRM vjen i plotë me menaxhimin e informacionit të klientit, përcjelljen e udhëtimit të klientit, përcjelljen e plumbit dhe veçoritë e tjera kryesore në një CRM.
 • Menaxhimi i punonjësve: Podio ka mbështetje të klasit të parë për menaxhimin e punonjësve, duke ju lejuar të menaxhoni shpenzimet, pushimet, rrjedhjet e aktiviteteve dhe më shumë nga një vend i vetëm.
 • Menaxhimi i projektit: Bashkëpunimi me klientët, lidhja e postave elektronike me detyrat, të drejtat e hyrjes në kokë, planifikimi i projekteve Scrum dhe bërja e sprints, të gjitha përfshihen.
 • Menaxhimi i ngjarjeve, menaxhimi i postës elektronike, administrimi i biznesit. . . lista vazhdon! ��

Ndërsa Podio ka një plan të lirë, ai ofron vetëm menaxhimin e detyrave themelore. Iteshtë sinqerisht, ka pak arsye për të përdorur planin themelor përveç që të merrni ndjenjën e platformës. Shkallët e paguara janë atje ku tiparet me të vërtetë të fuqishme janë zhbllokuar, dhe këto ndryshojnë nga 9 deri në 24 dollarë për përdorues në muaj.

bashkërendim

E vërtetë për emrin e saj, bashkërendim lejon skuadrat të bashkëpunojnë dhe të punojnë në mënyrë më efikase, ndërsa lejojnë palët e interesuara të mbajnë gjithmonë një pamje të nivelit të lartë të projektit.

Puna ekipore ka borde të ngjashme me Trello dhe përcjelljen e kohës së integruar, kështu që nëse jeni duke kërkuar një aplikacion të pastër dhe të dobishëm me këto karakteristika, Puna ekipore është për ju. Shtë falas për t’u përdorur nëse keni deri në pesë përdorues, ndërsa planet e primit fillojnë me 9 dollarë për përdorues në muaj.

Para se ta mbyll, dua të përmend që Puna Ekipike është një grup i produkteve, aplikacioni i menaxhimit të projektit është një prej tyre. Ata gjithashtu ofrojnë një CRM, një softuer të ndihmës, një sistem të menaxhimit të dokumenteve, një aplikacion bisede (si Slack), dhe më shumë. Kontrolloni ato këtu.

Airtable

Për sa i përket inovacionit të pastër, Airtable është zhvillimi më tërheqës i vonë kur bëhet fjalë për mjetet e menaxhimit të projektit. Ju mund të mendoni për Airtable si spreadsheets në steroid – dhe madje edhe kompania e përshkruan atë në atë mënyrë – por për mendimin tim, kjo pamje bën një ndërhyrje ndaj aftësive të këtij mjeti.

Tani, një komponent i Airtable është me të vërtetë spreadsheets, por është aq i ngarkuar me karakteristika që mund të filloni të urreni programin tuaj të preferuar për spreadsheets! Dua të them, thjesht shiko këtë:

Shtë po aq koncize sa një spreadsheet por ka ndarje vizuale të detyrave, etiketa shumëngjyrësh që mund të dallohen menjëherë, aftësi për të caktuar detyra te njerëzit, njoftime, dhe mbi dhe mbi.

Një tjetër veçori e goditjes së goditjes është Blocks, të cilat janë module të vogla, të plota dhe të specializuara që mund të përfshini në rrjedhën tuaj të punës për të rritur produktivitetin. Tinguj abstrakt, unë e di, kështu që këtu janë disa shembuj konkret: harta dhe gjeokodim, grafik Gantt, komplote bar / linje / shpërndarës, krijues i faqeve vizuale, eksplorues i modeleve 3D, gjurmues i kohës, grafik i organizimit – pra, nuk jam pa frymë! Theështja është, këto Blocks thjesht funksionojnë dhe mund të hidhen në ndonjë nga detyrat dhe rrjedhën e punës.

Kombinoni këtë me karakteristikat e zakonshme si menaxhimin e dokumenteve, bordet Kanban, kalendarët dhe keni diçka të mahnitshme në duart tuaja.

Pjesa më e mirë është çmimi: plani falas lejon ekipe me madhësi të pakufizuar, me kufizimin e vetëm që një bazë e vetme (fletë) nuk mund të përmbajë më shumë se 1200 artikuj. Tingëllon mjaft e parezistueshme për mua!

Aty eshte nje Kursi Udemy për sipërmarrësit nëse jeni të interesuar të mësoni Airtable.

Projekti Microsoft

Kur Microsoft bën diçka, mund të mos jetë gjëja më e bukur ndonjëherë, por e bën punën të bëjë mirë, dhe njerëzit nuk mund ta ndajnë atë nga jeta e tyre. Windows, Office, Outlook, Sharepoint dhe Exchange të gjitha shembujt e kësaj. E njëjta gjë vlen edhe për Projekti Microsoft, një produkt që synon posaçërisht (në fakt, veçanërisht në mënyrë specifike) për menaxherët profesionistë të projektit që punojnë me ekipe shumë të mëdha.

Pavarësisht nëse është menaxhimi i projektit, administrimi i burimeve ose administrimi i portofolit, Microsoft Project ju jep një mjet gjithëpërfshirës për të kapur me saktësi kompleksitetin. Ndërsa gjatë shkrimit, Microsoft kohët e fundit shtoi mbështetjen për flukset e punës të projektit Agile, të cilat do t’u bëjnë thirrje atyre ndërmarrjeve që kanë disa ekipe ose divizione që punojnë në një mënyrë të shkathët.

Ka dy arsye të mëdha për të zgjedhur:

 1. Instalimi i premisë: Ndërsa mjetet që ne i kemi mbuluar deri tani si të mahnitshme, realiteti për shumicën e ndërmarrjeve është se atyre nuk u lejohet të presin të dhëna jashtë aseteve të kompanisë për arsye të pajtueshmërisë. Me Microsoft Project, është e lehtë ta arrish këtë pasi ato gjithashtu ofrojnë një version të premisë.
 2. Stabiliteti afatgjatë: Microsoft është një kompani që ka qenë përgjithmonë dhe do të jetë përgjithmonë (lloj), kështu që ju mund të jeni të sigurt në njohjen se proceset e biznesit tuaj nuk do të vijnë në një ndalesë të rëndë një ditë pasi kompania që ndërtoi mjetin u rrëzua.

Planifikimi, PMP, Ndërmarrja – tingëllon si bllokimi juaj, atëherë kontrolloni Microsoft Project jashtë!

TeamGantt

Siç sugjeron emri, TeamGantt është në tabelat e Gantt se çfarë është Trello në bordet e Kanban. Kompania është përqendruar në grafikët Gantt si shtytës kryesor (dhe të vetëm) të planifikimit dhe rrjedhave të punës ekzekutive të projektit. Tani ndërsa kjo kufizon rëndë funksionimin, ai gjithashtu e bën TeamGantt tepër të pastër, të lehtë për tu mësuar dhe efikas.

Por mos u mashtro duke menduar se gjithçka që mund të bësh me TeamGantt është të bësh grafikët e Gantt dhe të ndjekësh me caktuesin. Ka shumë funksionalitete që sillen rreth bërjes së bashkëpunimit më të lehtë, siç janë:

 • bisedat
 • Menaxhimi i dokumentit
 • Ndjekja e kohës
 • Vartësitë (hartat e projekteve që mbështeten në projekte të tjera)

Plani falas lejon vetëm tre anëtarë dhe një projekt, kështu që është bukur aty për t’ju lejuar të merrni një shije të aplikacionit. Planet e paguara janë në $ 10 dhe 15 dollarë për përdorues në muaj. Nëse mendoni se tabelat e Gantt funksionojnë më së miri për ju dhe dëshironi të ndërtoni rrjedhën tuaj të punës rreth kësaj, TeamGantt është një opsion i bukur dhe i bukur.

Projektet Zoho

Projektet Zoho është një nga ofertat e shumta nga Zoho, një kompani me të cilën mund të jeni tashmë e njohur. Mendoni për Projektet Zoho si një përzierje e fortë e llojeve të të gjitha tipareve që kemi hasur në këtë listë.

Listat e Gantt, piketa, ndjekja e gabimeve, fletët e kohës, menaxhimi i dokumenteve, financat, integrimi me aplikacione të njohura, forume dhe më shumë – siç thashë, është pak nga gjithçka dhe luan të gjitha pjesët me të vërtetë mirë. Plani bazë është falas për deri në 10 përdorues, dhe pas kësaj, aplikacioni do të kushtojë midis 20 dhe 35 dollarë në muaj (shënim: është një kosto fikse mujore, jo për përdorues).

Projektet Zoho janë një opsion i bukur më vete, por ka kuptim edhe më shumë nëse tashmë përdorni programin e aplikacioneve të biznesit Zoho.

përfundim

Nuk ka asnjë mohim se mjetet e menaxhimit të projektit janë thelbësore për suksesin e një ekipi. Me kaq shumë opsione përreth, mund të jetë dërrmuese të vendosni se çfarë është e mirë për ju. Kjo është arsyeja pse kjo listë përmban mjetet kryesore që unë mendoj se janë më të mirat dhe krejt të ndryshme nga njëra-tjetra. Unë me të vërtetë shpresoj se ju ndihmon të ulni në të djathtë! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map