Si ta gjeni dhe hiqni nëse Uebfaqja është në listë të zezë?

Ka arsye të ndryshme që një sit të renditet në listën e zezë nga Google, Këshilltar i faqes McAfee, Norton Safe Web, Engine Search, etj.


Vetëm duke parë në Raporti i Transparencës së Google, ju mund të shihni se miliona site janë kategorizuar si të rrezikshëm.

Një sit mund të renditet në listën e zezë për shumë arsye, duke përfshirë sa vijon.

 • Aktivitetet spammy
 • Malware të infektuar
 • Aktivitetet e phishing
 • Shkarkim i padëshiruar i programit
 • Bibliotekat / shtojcat / përbërësit e cenueshëm të përdorur

Për të siguruar Google ose motor tjetër kërkimi nuk e ruan renditjen ose nuk tregon paralajmërimin për përdoruesit – nuk duhet të bësh asgjë të shënuar më lart.

Por ndonjëherë mund të jetë jashtë kontrollit tuaj kur një sit merr kodin hacked ose me qëllim të keq injektuar nga një plugin, modul, etj. Në rast se ju pyesni veten, kjo është se si një faqe shfaqet në Chrome.

Ose kur faqja është e infektuar me malware.

Le të shikojmë disa nga mjetet që do t’ju ndihmojnë të bëni zbuloni nëse faqja juaj është në listë të zezë. Disa nga sa vijon përdoren gjithashtu për të kontrolluar nëse dërgimi i një serveri të postës elektronike është në një listë SPAM.

Shfletimi i sigurt i Google

Një nga ato më të njohurat dhe më të rëndësishmet ku mund të kontrolloni nëse Google e ka kategorizuar faqen tuaj është e pasigurt.

Statusi i sitit kontrollon menjëherë URL-në e dhënë dhe ju jep një rezultat nëse është i sigurt ose i pasigurt.

Listat e zeza nga MX Toolbox

Kutia e mjeteve MX siguron një kuti qendrore të kërkimit për të parë nëse IP ose domeni janë në listë të zezë kundër 102 autoritete të njohura.

Nëse jeni të interesuar, ju gjithashtu mund të planifikoni të monitoroni listën e zezë rregullisht dhe të njoftoheni kur të gjenden, në mënyrë që të mund të ndërmarrni veprime të nevojshme menjëherë.

SUCURI

SUCURI Kontrolli i sitit, një nga skanerët e shkëlqyeshëm, bën kontrolle FALAS sigurie për malware, SPAM të injektuar, defacements dhe statusin nga autoritetet e mëposhtme popullore.

 • Shfletim i sigurt i Google
 • ESET
 • Yandex
 • Spamhaus
 • Këshilltar i sitit
 • operë
 • Rezervuari phish
 • Norton
 • Laboratorët e malware SUCURI

SUCURI siguron siguri gjithëpërfshirëse të internetit për platforma të shumta duke përfshirë WordPress, Joomla, PHP, Drupal, Magento, etj. monitorimi, zbulimi & mbrojtje. Ato gjithashtu ndihmojnë në pastrimin e hakuar, të dëmtuar nga malware, të dëmtuar & faqet me listë të zezë.

Mjetet Hetrix

Ti mundesh drejtojeni provën sipas kërkesës ose monitorimit për tu njoftuar përmes postës elektronike, SMS, Telegram, Slack, Matterhest, etj.

Nëse jeni duke kërkuar monitorim të vazhdueshëm të listës së zezë, atëherë zgjidhja Hetrix do të ishte me vlerë të provoni. Jo vetëm një domen i vetëm ose IP, por mund të shtoni edhe varg IP për tu monitoruar. Kjo do të jetë e dobishme kur të keni një nën-rrjet të plotë për tu monitoruar.

Pas monitorimit të pasurive në internet, nëse ndonjë prej tyre është e listuar në listë të zezë, mund të merrni informacion të detajuar se si t’i fshini ato. Dhe për një agjenci në internet, nëse keni nevojë, mund të gjeneroni raporte me etiketa të bardha për klientët tuaj.

Mund ta filloni me planin e tyre FALAS që ofron deri në 32 monitorues.

Alert i Listës së Zezë

Alert i Listës së Zezë është një kërkim i bazuar në RHSBL (lista e zezë e dorës së djathtë).

Ai teston dhënë URL / IP kundër qindra listave të bardha dhe konfirmon nëse rezultati është pozitiv.

Pulsi në Uebfaqe

Pulsi në Uebfaqe kontrolle kundër DNSBL kryesore vijuese (lista e zezë e zezë bazuar në DNS).

 • Sorbs
 • CBL
 • PSBL
 • NJABL
 • Spamhaus

Nuk e di pse, por ju keni një mundësi për të provuar nga NY, Gjermani & Australi.

Vegla ultra

Mjete Ultra RBL (Lista e zezë në kohë reale) kontrolloni nëse një domen i caktuar ose IP është në listën e zezë të spamit. Nëse ka, ju do të merrni një lidhje të drejtpërdrejtë për të kontaktuar për heqjen nga RBL përkatëse.

Invaluement

Vlerësimi i shpejtë i vlerësimit, ju lejojnë të kontrolloni deri në dhjetë domene menjëherë dhe të rezultoni nëse domain / IP është i listuar në listën e spam.

MultiRBL

Siç mund ta merrni me mend nga emri, MultiRBL kërkimi kundër më shumë se 300 RBL dhe konfirmoni nëse ndonjë ka listuar në të zezë. Ai mbështet IPv4, IPv6 dhe domain.

Jo vetëm për kontrollimin e uebfaqes, por gjithashtu mund të verifikoni dërgimin e serverave të postës elektronike.

Kërkimi i listës së zezë nga Geekflare

Kërkimi i listës së zezë Geekflare është mundësuar nga Google Risk.

Kontrollon kërcënimet e mëposhtme.

 • malware
 • Inxhinieri sociale
 • Softuer i padëshiruar

Ju merrni rezultate të menjëhershme të kërkimit të një siti të caktuar.

Hiq Domain / IP nga lista e zezë / lista e Spam

e di si ndihet kur faqja juaj ose adresa IP janë në listën e zezë ose në listën e spam.

për fat të mirë, është e mundur ta heqësh atë.

Ekzistojnë dy mënyra të mundshme.

dorë – duhet të paraqisni një kërkesë për të hequr domenin tek autoritetet përkatëse të listës së zezë. Shumica e rezultateve të mësipërme të testit do t’ju japin një mundësi për të paraqitur direkt heqjen nga rezultati.

Punësoni një ekspert – nëse nuk keni kohë ose nuk jeni të kënaqur të bëni punë manuale, atëherë mund të përdorni shërbimet e mëposhtme të cilat do të bëjnë të nevojshme për të siguruar që një sit të hiqet nga lista e zezë.

SUCURI – një nga ekspertët e industrisë në heqjen e listës së zezë, malware, dhe sigurimin e mbrojtjes së gjithanshme të sigurisë.

Dhe, ka më shumë shërbime që ofrojnë listën e zezë / heqjen e malware, e cila përmendet këtu.

përfundim

Shpresoj se kjo ju ndihmon të mbani faqen tuaj funksionale dhe të mbroni reputacionin e biznesit tuaj.

Qëndroni të sigurt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map