5 VAPT më të mirë të mbështetur në cloud për faqet e biznesit të vogël dhe të mesëm

Peizazhi i e-commerce është rritur në mënyrë dramatike kohët e fundit nga përparimet në teknologjitë e Internetit duke bërë të mundur që shumë më tepër njerëz të lidhen me Internet dhe të bëjnë më shumë transaksione.


Sot, shumë më tepër biznese mbështeten në faqet e tyre të internetit për një burim kryesor të gjenerimit të të ardhurave. Prandaj, siguria e platformave të tilla në internet duhet të jetë me përparësi. Në këtë artikull, ne do të hedhim një vështrim në një listë të disa prej mjeteve më të mira VAPT (Vlerësimi i Vulnerability dhe Testimi i Ndëshkimit) të bazuara në cloud, të disponueshme sot, dhe se si mund të shfrytëzohen nga një fillestar, bizneset e vogla dhe të mesme.

Së pari, një pronar i biznesit me bazë në internet ose tregti elektronik duhet të kuptojë ndryshimet dhe ngjashmëritë midis Vlerësimit të Vulnerability (VA) dhe Testimit të Penetrimit (PT) për të informuar vendimin tuaj kur bëni zgjedhje se çfarë është më e mira për biznesin tuaj. Edhe pse të dy VA dhe PT ofrojnë shërbime plotësuese, ekzistojnë ndryshime delikate në atë që synojnë të arrijnë.

Diferenca midis VA dhe VT

Kur kryen një vlerësim të prekshmërisë (VA), testuesi synon të sigurojë që të gjitha dobësitë e hapura në aplikim, uebfaqe, ose rrjet, janë përcaktuar, identifikuar, klasifikuar dhe priorizuar. Një vlerësim i prekshmërisë thuhet se është një ushtrim i orientuar nga lista. Kjo mund të arrihet me përdorimin e mjeteve të skanimit, të cilat i hedhim një vështrim më vonë në këtë artikull. Shtë thelbësore të kryhet një ushtrim i tillë sepse i jep bizneseve një pasqyrë kritike se ku janë zbrazësitë dhe ato që duhet të rregullojnë. Ky ushtrim është gjithashtu ajo që siguron informacionin e nevojshëm për bizneset kur konfiguroni mure zjarri, siç janë WAF (Web Firewalls të Aplikimit).

Nga ana tjetër, një ushtrim i Testimit të Penetrimit (PT) është më i drejtpërdrejtë dhe thuhet se është i orientuar drejt qëllimit. Qëllimi këtu është jo vetëm të hetojmë mbrojtjet e aplikacionit, por edhe të shfrytëzojmë dobësitë që janë zbuluar. Qëllimi i kësaj është të simulojë sulmet në jetën reale në internet në aplikim ose në faqen e internetit. Disa nga kjo mund të bëhen duke përdorur vegla automatike; disa do të numërohen në artikull dhe gjithashtu mund të bëhen me dorë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme që bizneset të jenë në gjendje të kuptojnë nivelin e rrezikut që paraqet një cenueshmëri dhe më së miri për të siguruar një cenueshmëri të tillë nga shfrytëzimi i mundshëm me qëllim të keq..

Prandaj, ne mund ta justifikonim atë; një vlerësim i prekshmërisë siguron kontributin në kryerjen e Testimit të Penetrimit. Prandaj, nevoja për të pasur mjete të plota që mund t’ju ndihmojnë të arrini të dy.

Le të shqyrtojmë opsionet …

Astra

Astra është një mjet i plotë VAPT me bazë në cloud me fokus të veçantë për tregtinë elektronike; ajo mbështet WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal, Magento, PrestaShop, dhe të tjerët. Ajo vjen me një grup të aplikacioneve, malware dhe testet e rrjetit për të vlerësuar sigurinë e aplikacionit tuaj në internet.

Ajo vjen me një pult intuitiv që tregon një analizë grafike të kërcënimeve të bllokuara në faqen tuaj të internetit, duke pasur parasysh një afat kohor të veçantë.

Disa veçori përfshijnë.

 • Aplikimi Analiza statike dhe dinamike e kodit

Me kod statik dhe analizë dinamike, i cili kontrollon kodin e një aplikacioni para dhe gjatë kohës së ekzekutimit për të siguruar që kërcënimet kapen në kohë reale, të cilat mund të rregullohen menjëherë.

 • Skanimi i malware

Ai gjithashtu bën një skanim automatik të aplikacionit për malware të njohur dhe i heq ato. Po kështu, kontrollet e ndryshimit të skedarëve për të vërtetuar integritetin e skedarëve tuaj, të cilat mund të jenë modifikuar me qëllim të keq nga një program i brendshëm ose një sulmues të jashtëm. Nën seksionin e skanimit të malware, mund të merrni informacion të dobishëm për malware të mundshëm në faqen tuaj të internetit.

 • Zbulimi i Kërcënimeve

Astra gjithashtu bën zbulimin automatik të kërcënimeve dhe prerjet, të cilat ju japin një pasqyrë se cilat pjesë të aplikacionit janë më të prekshme nga sulmet, cilat pjesë janë më të shfrytëzuara bazuar në përpjekjet e mëparshme të sulmit.

 • Testimi i portës së pagesave dhe testimi i infrastrukturës

Ajo kryen testimin e penës së portës së pagesave për aplikacionet me integrime pagese – po kështu, testet e Infrastrukturës për të siguruar sigurinë e infrastrukturës mbajtëse të aplikacionit.

 • Testimi i rrjetit

Astra vjen me një test të depërtimit në rrjet të ruterave, çelsave, printerëve dhe nyjeve të tjera të rrjetit që mund të ekspozojnë biznesin tuaj në rreziqe të brendshme të sigurisë.

Në standardet, testimi i Astra bazohet në standarde kryesore të sigurisë, duke përfshirë OWASP, PCI, SANS, CERT, ISO27001.

Netsparker

Ekipi Netsparker është një zgjidhje biznesi e gatshme e mesme dhe e madhe që ka një numër karakteristikash. Krenohet me një veçori të fuqishme skanimi, e cila markohet si teknologji e bazuar në provë, me automatizim dhe integrim të plotë.

Netsparker ka një numër të madh integrimesh me mjetet ekzistuese. Easilyshtë lehtësisht e integruar në mjetet përcjellëse të çështjeve si Jira, Clubhouse, Bugzilla, AzureDevops, etj. Ai gjithashtu ka integrime me sistemet e menaxhimit të projekteve si Trello. Po kështu, me sisteme CI (Integrimi i Vazhdueshëm) si Jenkins, Gitlab CI / CD, Circle CI, Azure, etj. Kjo i jep mundësinë Netsparker të integrohet në SDLC tuaj (Cikli i Jetës së Zhvillimit të Softuerit); Prandaj tubacionet e tua të ndërtuara tani mund të përfshijnë një kontroll të dobësive para se të përdorësh veçoritë në aplikacionin e biznesit.

Një tabelë inteligjence ju jep një pasqyrë se çfarë mete të sigurisë ekzistojnë në aplikacionin tuaj, nivelet e tyre të ashpërsisë dhe cilat janë rregulluar. Gjithashtu ju siguron informacione për dobësitë nga skanimi i rezultateve dhe zbrazësitë e mundshme të sigurisë.

i fortë

Tenable.io është një mjet skanimi i aplikacionit të gatshëm për ndërmarrje, i cili ju jep njohuri të rëndësishme për pamjen e sigurisë së të gjitha aplikacioneve tuaja në internet.

Shtë e thjeshtë për t’u vendosur dhe për të filluar drejtimin. Ky mjet nuk përqendrohet vetëm në një aplikacion të vetëm që keni ekzekutuar, por në të gjitha aplikacionet në internet që keni vendosur.

Ai gjithashtu bazon skanimin e tij të prekshmërisë në prekjet e përdorura gjerësisht të njohura të Top Ten OWASP. Kjo e bën të lehtë për çdo gjeneralist të sigurisë të fillojë një skanim të aplikacionit në internet dhe të kuptojë rezultatet. Ju mund të planifikoni një skanim të automatizuar për të shmangur një detyrë të përsëritur të aplikacioneve të ri-skanimit.

Pentest-Tools

Pentest-tools skaneri ju jep informacion të plotë për skanimin e dobësive për t’u kontrolluar në një faqe në internet.

Mbulon shtypjen e gishtave në internet, Injeksionin SQL, Skriptimin ndër-site, ekzekutimin e komandës në distancë, përfshirjen e skedarëve lokalë / të largët, etj. Skanimi falas është gjithashtu i disponueshëm por me karakteristika të kufizuara.

Raportimi tregon detaje të faqes tuaj të internetit dhe dobësive të ndryshme (nëse ka) dhe nivelet e tyre të ashpërsisë. Këtu është një pamje e raportit të Skanimit falas ‘Drita’.

Në llogarinë PRO, ju mund të zgjidhni mënyrën e skanimit që dëshironi të kryeni.

Pulti është mjaft intuitiv dhe jep një pasqyrë të shëndetshme për të gjitha skanimet e kryera dhe nivelet e ndryshme të ashpërsisë.

Skanimi i kërcënimeve gjithashtu mund të planifikohet. Po kështu, mjeti ka një veçori raportimi që lejon një testues të gjenerojë raporte të cenueshmërisë nga skanimet e kryera.

Google SCC

Qendra e komandës së sigurisë (SCC) është një burim i monitorimit të sigurisë për Google Cloud.

Kjo u siguron përdoruesve të Google Cloud mundësinë për të vendosur monitorimin e sigurisë për projektet e tyre ekzistuese pa mjete shtesë.

SCC përmban një larmi burimesh të sigurisë vendase. duke përfshirë

 • Detektimi i anomalisë në re – i dobishëm për zbulimin e paketave të të dhënave të keqformuara të krijuara nga sulmet DDoS.
 • Skaneri i Sigurimit në Re – i dobishëm për zbulimin e dobësive të tilla si Skriptimi ndër-faqesh (XSS), përdorimi i fjalëkalimeve me tekst të qartë dhe bibliotekat e vjetra në aplikacionin tuaj.
 • Zbulimi i të dhënave në cloud DLP – Kjo tregon një listë të kovave të ruajtjes që përmbajnë të dhëna të ndjeshme dhe / ose të rregulluara
 • Forseti Cloud SCC Connector – Kjo ju lejon të zhvilloni skanuesit dhe zbuluesit tuaj personal

Ai gjithashtu përfshin zgjidhje partnerësh si CloudGuard, Chef Automate, Qualys Cloud Security, Reblaze. Të gjitha këto mund të integrohen në SCC Cloud.

përfundim

Siguria në uebfaqe është sfiduese, por falë mjeteve që lehtësojnë të kuptoni se cilat janë të ndjeshme dhe për të lehtësuar rreziqet në internet. Nëse jo tashmë, provoni zgjidhjen e mësipërme sot për të mbrojtur biznesin tuaj në internet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map